Şimdi Ara

Mac Os X Klavye Sorunu.! Lütfen Yardım..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 10.4.6 kurdum kurulum tamamlandı hani kurulum bitince bilgi istediği yerler var ya mac id filan oralarda klavyem çalışmıyor kopyala yapıştırla geçtim mac e girdim yine çalışmıyor usb'lerde sorun yok hemde hiç klavye usb giriş değil mousem usb giriş.Sorunu aradım bi türlü bulamadım.Yardımınız için şimdiden teşekkürler..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aderanc -- 31 Ocak 2008; 18:49:23 >

• Arkadaşlar uisik34 sayesinde çözdüm daha doğrusu çözümü uisik34 arkadaşımız söyledi çok teşekkür ediyorum kendisine.Mouse ve klavyenizin ikisininde aynı giriş olması lazımmış.Yani ya ikiside usd ya da ikisi de p/s2 olacakmış.Gerçekten denedim şuan oluyor.Ama tek sorunum şuan ses kartı.Realtek onboard yada Creative eski bi kart onun driveri yok..!
  • quote:

Orjinalden alıntı: aMaNté

Arkadaşlar uisik34 sayesinde çözdüm daha doğrusu çözümü uisik34 arkadaşımız söyledi çok teşekkür ediyorum kendisine.Mouse ve klavyenizin ikisininde aynı giriş olması lazımmış.Yani ya ikiside usd ya da ikisi de p/s2 olacakmış.Gerçekten denedim şuan oluyor.Ama tek sorunum şuan ses kartı.Realtek onboard yada Creative eski bi kart onun driveri yok..!

normal şartlarda kernelin olayı yakalaması gerekirdi ancak aşağıdaki linke bir göz atın derim
    http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.4.8#Sound_Cards
    çözüm olmazsa insanely foruma bakmak gerekebilir. bu arada ses kartının her ikiside takılı değildir umarım, on board realtek ses kartı kalsın bence çalışması gerekir.

• İkisi farklı olsada çalışır, aynı olması gerekmez, nitekim bende farklı.
  • Walla Realtek onboard olduğu için takılı :) Creative ES1371 ES1373 (WDM) model yani bayağı bir eski.Herkese dağıtılan sürücüyü yüklüyorum restart gerekiyor restart diyorum herşey gidiyor açık mavi ekran kalıyor ve mac in o meşhur dairesi dolanıor saatlerce hemde.Sonra apple.com'dan 10.5.1 update i indirdim kurulmuyor.Installer çıkıyor dock'ta hemen geri kayboluyor.Messenger ve firefox u yükledim sorunsuz çalışıyor.Sonra Date&Time'dan ayarları değiştiriyorum üstte çubukta göstersin diye kaydetmek için sol alttaki kilite tıkladığım halde ayarlar kaydolmuyor.Harbi gıcık oldum.Bu arada tek sorunumun ses kartım olduğunu sanıyordum çok özür dilerim.GeForce Fx5200 var bende.Sürücüsünü bulamadım.Forumda uzun aramalarım sonucunda macvidia.com u buldum baktım göçmüş site.Insanely'ne daldım okudum bir çok arkadaş saygı diye tutturmuş hiçbir yere yükletmemiş driveri o yüzden 60Hz de pırpır uçak gibi pırpır gözüme giriyor fotonlar.85Hz e alışmışım .İşte sorunlarım bunlar tabikii şimdilik :) Ve bu konuyu devamlı güncel tutmaya çalışacağım elimden geldiğince çünkü harbi sorunların bir arada geyik olmadan çözümlerinin olmasını istiyorum.Bir çok yerde çözümden çok geyik dönüyor bir sorun için yüzlerce sayfa okumak zorunda kalıyorum :( :(

• Dostum sen bi Applications/Utilities/Disk util den diskini sec repair disk permission yap, muhtemel yazma izinlerinde sorun oldugu için ayarların kayıt olmuyodur, bide o crative i cıkar aletten, IRQ çakışması yapar. Sonra 10.5.1 i öle zırt diye kuramassın kursan bile sistemin açılmayabilir, orjinal mac için o update ler, hackintosh da deneme bile(uphuck kurduysan bilemeyecem), denersende arastır iyice.

Ekran kartın içinde buraya bakabilirsin.

http://nvinject.free.fr/downloads.php

Sunu unutma sistemle ilgili bir driver yuklediğin zaman ki bu genelde system/library/extensions klasorune olur, disk utilden repair disk permission yapmadan restart etme. Aksi takdirde elmada takılır kalırsın. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 2 Şubat 2008; 10:31:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.