Şimdi Ara

Mac Os X 10.5.2 x86 Kalyway Kurulum Anlatımı(Yazılı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce 10.5.2yi 10dan fazla defa başarıyla kurdum ve forumda hala nasıl kurulur sorularını gördüğüm için dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle bir mac os x isosuna ihtiyacınız var. Eğer mümkünse 10.5.2 bulun ben bulamadığım için şu anda 10.5.4 indiriyorum.

1- Kuruluma başlamıyor!
    Mac Os X sıradan anakartların ide ve sata kontrolcülerinden optik okuyucu bilgisini almaz ve bu yüzden kuruluma başlayamazsınız bile. Bunun için harici bir dvd kutusuna ihtiyacınız var. Piyasada 20 tlye bulunabiliyor. Ben 20 tlye aldım. Ancak internette flash ile kurma da anlatılıyor. Dosyaları indireyim flash ile kuracağım. Eğer kurabilirsem türkçe olarak anlatmayı planlıyorum. Eğer harici olarak bağladıysanız boot kısmında 5 saniye veya 10 saniye bekletip uzun uzun yazılar yazmaya başlayacaktır. 10 dakika bekleyin. Olmazsa daha kaliteli USB,Ide veya sata kablolar kullanın. SAKIN HARİCİ DVD KUTUSUNDAN ÇIKAN USB KABLOYU DEĞİŞTİRMEYİN! KISA GELSE DE UZUN KABLOLAR KULLANIRSANIZ KURULUMUN BELLİ BİR YERİNDE DONAR! Yazılardan sonra meşhur aurora arkaplanı gelecek ve dili seçmenizi isteyecek. İngilizce seçin.

2- Disklerim Görünmüyor!
    Mac Os X NTFS bölümleri görmez FAT bölümlere de kurulmaz. Yukarıdan utilities>Disk Utility burada kurmak istediğiniz diski seçip Erase kısmına gelin. İlgili bölümden Mac Os X Extenden(Journaled) seçin ve Erase Disk tuşuna basın. DİKKAT! DİSK BÖLÜMÜNDEKİ TÜM VERİLER SİLİNECEKTİR! Sol üstten kapatın ve diskinizi seçip ilerleyin.

3- Customize ayarları:
    1 - DVDsiz açılmama problemi: Kernels kısmına gelip Speedstep vb. yazan kısma tıklayın. Ve kernels bölümünde sadece onun seçili olduğuna dikkat edin. Sleepi sakın seçmeyin.
    2- DRİVER PROBLEMİ: Büyük ihtimalle driveri kendiniz bulacaksınız ama şansınızı deneyin tüm driverleri işaretleyin. En azından ilk kurulumda.Bundan sonra kurulmayanları işaretlemezsiniz.
    3- SMBİOS kısmından sadece bir tanesini seçin.
    4 - Bütün fix patch vb. kurun.
    5- işlemciniz AMD ise ilgili alanı sakın atlamayın.

4- Burayı ok deyip kapatın ve kurulumu başlatın. Gerisi zaten forumda anlatılıyor. Hayırlı Hacintoshlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih513 -- 20 Ocak 2010; 1:08:53 >

• giriş ekranında kalway cd'sini takınca o boot ekranı açılmıyor
    ne yapmam lazım
    windows yüklerken çıkan cd'den yüklemek için tıklayın tarzı bi ekran hiç yok
  • 2 yıl 1 günlük HORT olmuş, tebrikler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.