Şimdi Ara

Mac os'un Windowsa göre iyi ve kötü tarafı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben macbook almayı düşünüyorum yakın zaman da inş ama hiç Mac kullanmadım sadece Windows kullandım Mac a alışması zor mu? Windowsa göre ne avantaj ve zorlukları var. (lütfen macbook'unuz varsa yada Bi Mac iniz var ise bilgi verin çünkü çok fazla bilgi kirliliği var ve ben doğrusunu bulamıyorum:(



  • alışmak kolay, kullanması kolay, cafelerde açınca havan oluyor..


    hocam ne için kullanıyorsun ya da bir bilgisyardan beklentilerin nedir? biraz detay verebilirsen ona göre fikirlerini yazsın insanlar..

  • Daha stabil. Fakat excel sık kullanıyorsanız tavsiye etmem. HEm stabil değil hemde makro vba işlevleri yok.

  • otisabi44 kullanıcısına yanıt
    Excel macOS 'e bağlı bir uygulama degil ki? OpenOffice yada LibreOffice kur, oradan kullanabilirsin.
    Bu arada konuyu açan yanıt bile dönmemiş, hortlatmaya degecek konu degil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows11 MacOS u solladi. MacOS un eskisi gibi bir ayricaligi kalmadi hatta Windowsa gore geri bile kaldi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    macOS yıllllaaar önce bitti. günümüzdeki macOS, OS den çok OS görünümü altında kullanıcının attıgı her adımı kontrol etmeye çalışan, bunun için gerekirse GB'larca app, proses, daemon çalıştıran, masaüstü bilgisayarda el telefonu gibi ikonlar, işlevler eklemeye çalışan, en temel app bile kurarken App Store gibi kontrollerden geçirmeye uğraşan, kimi süreçleri işlemci/donanım üzerindeki özel (proprietary) kodlara kilitleyerek kullanıcının istediği yazılım/donanımı seçme özgürlüğünü sınırlamayı amaçlayan, macOS 14 (Mojave) sonrası çıkan versiyonları kullanmadığım için daha bilmediğim bircok başka saçma sapan özellikler barındıran çakma sapan bir saçmalık... Tek tümcede anlatayım derken tümce biraz uzun oldu :) Ancak kabaca 2011'den bu yana her yeni versiyonu ile gerçek bir masaüsü olmaktan uzaklaşan, günümüzde saçmalıkta doruğa ulaşmış macOS'un saçmalıklarını kısaca anlatmak kolay değil :)

    Ancak macOS cok saçmalaşmış olsa bile, onun bu saçmalaşmış durumunu temel alarak Windows 11'i ön plana çıkarmak da yersiz. Microsoft ne denli, temel OS çizgisini cok bozmasa da , o da kendi kulvarında gereksiz işler yapıyor. belki artık OS alanında yapılabilecek her nes yapıldı, OS geliştirme kyeni OS sürümü cıkarmak gereksizleşti de diyebiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yanlis bir soylem. OS gelismesinin sonu gelmez. Birzamabkar fizik alanindada hersey kesefedildi saniliyordu oysaki yolun basinda bile degilmisiz.

    MacOS kullanici dostlugu ve kolayligi ile on plana cikmisti bu anlamda hem kullanici kolayligi hemde kullanici dostu olmasinda Windows11 ile MacOs tasdevrinde birakildi. MacOS un hicbir artisi kalmadi oahali fiyatindan baska. Bende MacbookPro var kullanmiyorum bile cunku sistemi sevmiyorum Windows11 daha iyi geliyor. Her iki Laptopta firma Laptopu ama Macbookla arasira Apple Configurator ile iOS Profili olusturmak harici kullanmiyorum. Eve dahi gorurmuyorum, oysa kisisel olarak benim adima kayitli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nerede stabil değil ? valla canavar gibi çalışıyor bende... tüm ofis ve yan uygulamaları

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Eski bir MacBook almıştım üzerinde Tiger (Mac OS X 10.4) vardı. 2005-2007 arasında yayınlanmış. Bir işletim sisteminde olması gereken her bir nes var, olmaması gereken hiçbir nes yok o sayede kernel inanılmaz düşük bellek harcıyor, CPU gereksiz proseslerle yorulmuyor. Amerika da bircok kişi Tiger kullanıyor, kimileyin blogpost'larda reddit'te görüyorum.

    Ben son zamanlarda iş gereği kullandığım bir uygulama yüzünden Mojave (Mac OS X 10.14) kullanıyorum, Mojave 2018'de yayınlanmış. Birçok gereksiz, proses çalışıyor Mojave 'de, Activity Monitor'de görüyorum. Firewall ile onların çoğunun Internete erişmeye çalıştığını yakalıyorum. Coğunu engelledim. Coğu, Apple ile iletişim yaparak kullanıcı bilgisi gönderiyor. Bilgisayarı açtığımda daha login ekranı gelmeden Apple 'e bağlantı atan prosesler var.

    OS, 2010'a dek gelişeceği ölçüde gelişti derken demek istediğim buydu. Sen onu anlamayarak "OS gelismesinin sonu gelmez. " dedin. Sonu gelmez dediğin nesler, kullanıcı için gerekli nesler değil, Apple de benzeri büyükler için gerekli nesler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • headhunter kullanıcısına yanıt
    LibreOffice, NeoOffice, OpenOffice işi bitirir. Bircok kişi Ofis uygulamalarını bir tek Microsoft geliştirir sanıyor :=

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haha bazılarına öyle geliyor beleşçiler bir şey geliştirmeden sömürmeyi sevdiği için bir lisans a para veremezler, biz üretiyorum hocam, aylığı 40 tl kullandığımız ofis gelirimizin yanında bahşiş parasından az. aynı şekilde adobe uygulamaları içinde geçerli...

  • headhunter kullanıcısına yanıt
    adobe photoshop ? no
    gimp yes :)

    ancak; adobe acrobat ? yes.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gimp mi :) affinity photo ve designer varken :)

  • teknik olarak artı eksisini bilmiyorum ama son kullanıcıya daha yakın olması mükemmel tasarımı ile bence çok önce windowstan.

  • Meşhur bir laf vardır hani; "Apple Ekosistemi".

    İşte eğer o noktadaysanız, yani iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch, AirPods gibi cihazlara sahipseniz güzel bir birliktelik oluşacaktır.


    MacOS, Linux veya Windows kullanıyor olmanız farketmez, gün sonunda yoğun olarak üçüncü taraflarca geliştirilen Office uygulamaları, İnternet Browserlar, oyunlar, IDE'ler vs kullanacaksınız. Eğer Macbook alıp üzerine Windows kuracaksanız paranıza da cihaza da yazık etmeyin.


    Olaya fiyat performans olarak yaklaşmak en doğrusu olacak.

  • headhunter kullanıcısına yanıt

    makro çalıştırabiliyor musunuz?

  • otisabi44 kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.