Şimdi Ara

MAC ile router ayarı yapamamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • slowfood kullanıcısına yanıt
    hocam sabırlı ve detaylı cevaplarınız için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

    bugün son bir şans daha verdim, ve gözden kaçırdığım bir nokta yüzünden herkesi meşgul ettiğimi farkettim.

    tenda ilk ayar sayfasında şöyle bir ekran var:

    MAC ile router ayarı yapamamak

    ben hep pppoe ayarında bırakıp otomatik algılamayı seçiyor, alttaki kullanıcı adı ve şifreyi ara yüz şifresi gibi düşünüp admin admin deyip geçiyordum.

    meğer pppoe dediğimiz ADSL ayarı imiş, ve o ayarı aşağıdaki gibi değiştirdiğimde:

    MAC ile router ayarı yapamamak bağlantım kusursuz çalıştı.

    şuan hem netmaster hem de tenhanın ayar sayfasına girebiliyor, 7 cihaz aynı anda bağlantı alıp düzenli bir şekilde bağlanabiliyorum(nazar değmesin yarın akşama kadar böyle sürsün istiyorum:)

    buraya bundan sonra sorun yaşama ihtimali olan arkadaşlar için yazayım istedim, iki modemde de ayarlar fabrika ayarında, sadece tenda da ilk ayar sayfasında pppoe değil ipoe ayarı seçili olacak ve ta ta!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 15 Ekim 2019; 22:10:5 >




  • 1984 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Geçmiş olsun. :) Öncelikle o ayarı dikkat ettiyseniz görsellerde paylaşmıştım. Link type: Ethernet, Connection type: Bridge ya da köprü olarak. Ancak bazen gözden kaçabiliyor. Pppoe dediğimiz bağlantı tipi Noktadan noktaya protokol-ethernet aracılığı ile Point to Point Protocol Over Ethernet' tir. Karşılanması için Ethernet üzerinden bağlantı almanız (Fiber ya da metro ethernet-internet) gerekir. Şu anki ayarlarınızla çalışıyorsa (ki çalışır ancak zaman zaman ip çakışması riski olabilir.) yine dokunmaya gerek yok. Eğer bir problem olursa artık nereyi değiştireceğinizi biliyorsunuz. :)

    Link type: Ethernet
    Connection type: Bridge
    DHCP Server: off
    Ip aralığı Modem ile aynı olacak şekilde
    (Örn: Modem 192.168.1.1 ise Router 192.168.1.100)

    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Umarım konu benzer sorun yaşayan arkadaşlara da yardımcı olur. İsterseniz başlığı "tenda adsl-vdsl modemi router olarak kullanma" şeklinde düzenleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.