Şimdi Ara

Mac'de takılma sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

21.5" Mac kullanıcısıyım ve son işletim sistemi Mavericks yüklü bilgisayarımda. Tüm yazılımların orjinal olduğunu iddia edemeyeceğim çünkü aldığımda bazı yazılımlar vardı içerisinde. Arada bir, 2-3 hafta veya ayda 1, sistem tamamen donuyor. mouse, klavye, (caps lock tuşu bile) çalışmıyor. Arkadan düğmeye basılı tutup kapatınca düzeliyor. Her hangi bir belirtisi yok, neden olabileceğini bilmiyorum. Nadir karşılaştığım bir sorun ama böyle bir şey de başıma geliyor her ay 1 kez.

Bunun nedeni ne olabilir, bir fikri olan var mı?

Teşekkürler,
    Wolfie

• format atmayı denedinmi ?
  • Gerekli yedeklerinizi alıp temiz kurulum yapın. Bundan sonraki büyük güncellemeleri de temiz kurulum yaparak yüklemenizi öneririm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki farklı insan, aynı öneri. Sanırım dediğiniz doğru. sıfırdan başlamak en doğrusu olabilir.
  • ya da format atmadan önce bir kez de Onyx isimli program ile bir temizleme-düzeltme yapabilirsiniz...
  • Hocam format atmadan önce yeni bir kullanici acin deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle birşey olmaması gerekir. İşletim sistemi sorunlu olabilir. App Store'dan indirilen DMG dosyasını Disk Util'den USB belleğe restore edip diski bununla komple silip yeniden yükleyerek denemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 17 Mart 2014; 22:26:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    win 7 de internet kesilme sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet bu öneri işe yarayabilir. Eskisinin üzerine kurduğum için belki bir bug falan kalmıştır, bilemiyorum ki. Sanırım format'layıp göreceğim son durumu. Aynı bilgisayar arkadaşımda da var, ayda 1 bile yapmıyor onda bu problem.
  • Bu sabah bilgisayarı açtım, açılır açılmaz takıldı :( Daha mouse'u oynatmamıştım bile.

Dikkatimi çeken şey, sağ altta açılacak olan programlarda Team Viewer'in ve Bluetooth'un ikonlarının gözükmesiydi. Yani sanırım onlar başlarken, birşeyle çakıştı, ve takıldı. Ama şu da var, bu ikisi devamlı çalışan 2 program, dolayısıyla her seferinde takılmıyor da, neden arada bir takılıyor? Anlamak zor.. Sanırım format kesin çözüm.
  • Bu anca hata raporlarını ve logları inceleyerek bilinebilir. Bundan da kesin sonuç çıkmayabilir. Yani uğraşılmaz. Bir ihtimal o bahsettiğiniz Team Viewer'ı sistemden silin sorun çözülüyor mu? Çözülmüyorsa en kısa yoldan çözüm baştan temiz kurulum yapmak. Eğer temiz kurulum yaptıktan sonra da aynı durum oluşuyorsa ben HDD yada Ram problemi derim. Tabii bunu temiz kurulum yapmadan şu anda bilemeyiz. Ben olsam komple yedek alıp baştan kurarım. Ben aynı bilgisayarı 23 aydır kullanıyorum şimdiye kadar birkaç kez mouse imleci gökkuşağına dönüştü ve düğmeden kapatma gerekti Apple bilgisayarda çalışan OS X'e yüklenen bir program iyi kodlandıysa sorunsuzsa bug içermiyorsa böyle şeyler çok nadiren olur ve bunların dışında donma çökme hiçbir hata vs. kesinlikle olmaması gerekir. 23 aydır aynı işletim sistemini kullanıyorum ve bilgisayarı aldığım zaman üzerinde gelen sistem hala çalışıyor. Temiz kurulum ile herşeyin düzelmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 19 Mart 2014; 9:43:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.