Şimdi Ara

MAC ADRESİ NASIL BULUNUR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
157.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mac adresi ethernet kartının vermiş olduğu fiziksel adrestir..

    yani ethernet kartını dğiştirirseniz mac adreside değişmiş olur...
  • MAC adresinizi, Başlat > Çalıştır > cmd yazarak ve çıkan command satirinda arp yazarak öğrenebilirsiniz.
  • Tebrikler konuyu ikinci kere hortlatmışınız
  • tıklanma sayısına bakınca herkesın bole bı konuya ıhtıyacı warmıs sanrm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: computeron

    Mac adresi ethernet kartının vermiş olduğu fiziksel adrestir..

    yani ethernet kartını dğiştirirseniz mac adreside değişmiş olur...

    +1
    quote:

    Orjinalden alıntı: thispotkey

    tıklanma sayısına bakınca herkesın bole bı konuya ıhtıyacı warmıs sanrm

    Evet böyle tıklanmaya devam ederse üst konu bile olabilir




  • arkadaşlar ıp ile mac adresini karıstırıyo heralde mac adresı BIOS seri numarası gibi bişeydir her BIOS un ayrı seri nosu olur ve bulmak okadar kolay degıldır ayrıca ıp buldugun zaman karsı bılgısayara yapa bılıcegın fazla bışey yoktur eger dosyaları paylasıma acık degılse tabı dosyaları paylasıma acıksa ıp adresınden de yapıcagını yaparsın ama mac ID sını bulursan olay bıter her hangı bi şekilde internete gırerse o bilgisayar sana acık demektır tabi böle şeylere destek vermıyoruz.

    senın pc ne yapılan bişey varsa buyuk bi ihtimal ıp adresınden yapıyodur sende dosyalarını paylasıma kapat ve pc de şifre varsa kaldır şifresi olmayan bi pc ye gırmek daha zor dur.
  • karşıdaki bir makinanın mac adresini öğrenemezsiniz. çünkü ip paketi mac adresi taşımaz. Kendi mac ınız öğrenebilirsiniz, ipconfig /all komutu ile sadece. Karşıdaki bilgisayarın en iyi ihtimalle ip sini öğrenebilirsiniz, o da dinamik ip ise manası yok, değişir sürekli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 21 Ekim 2008; 3:19:23 >
  • arp -a ile sadece daha önce ping attığın makineleri görebilirsin ve ağda olması şartı var.
  • ipxroute config
  • arkadaslar boşuna cevap yazmaya çalışmayın arkadasımızın nıyetı bellı sırf bunu yazmak ıcın uye oldum makınasına bırı saldırıyo arkadasın hack yapıyor tanıdıgı sanırım ona bırsyler anlatmıs mac adresını bulmayı ogrenıp snra da onun makınasına gırmeye kalkıcak ama olmuyo bu bılende zaten soylemez nbtstat -A ile ogrenemessın cunku firewall var ama ağda bır bılgısayarınkını ogrene bılıyorsun buda işine yaramaz ztn agdan baskasnn pcsıne baglanmak ıcın baska dos yontemlerı var bnde arastırıyorum bunu arkadasım var bnımde gırebılıyor ama ogretmıyor daha yararlı seyler sor dıyor ama asp den bulabılıyorsun sanırım bırde ordan dene bence bırde rex programı var onu dene arastır googledan gorsel olarak video anlatımlı var ama bunu ben baya ugrastım yapamadım yanı bence sende ugrasma komut bılmen gerekıyor falan fılan kolay gelsın herkeze hackerlar bılgılerı forumda paylasmazlar bunuda unutma
  • arkadaslar ben kablosuz modemimi bir arkadaş ile ortaklaşa kullanıyorum fakat şifreyi başkasına vermesinden korkuyorum modemimi 2 kullanıcıyla nasıl sınırlaya bilirim medemim usr 9110
  • Arkadaşım bravo konuyu son hortlatan olarak 1 numarasın 5 yıllık konu.

    Sınırlamak istiyorsan "Güvenlik" menüsü altından "Erişim denetimi" ya da benzer bir menü olması lazım.

    Oraya kendinin ve interneti paylaştığın kişinin mac adresini yazarsan, arkadaşın şifreyi başkasına dahi vermiş olsa ikiniz dışında başkası bağlanamaz modeme
  • bende hazır konu tekrar canlanmışken ve çok okunan bir konu olduğu için bir açıklamada bulunayım:

    internette sizi rahatsız eden biri varsa bu kişinin modeminin ip adresini öğrenebilirsiniz (yani dış ip yani wan ip si dediğimiz ip yi). modemde nat denen teknoloji olduğundan adamın iç ağdaki ip sini veya mac adresini öğrenemezsiniz. zaten buna gerek yok. öğrendiğiniz dış ip ve rahatsız edildiğiniz saat tarih ile savcılığa başvurup ,telekomdan tespit ettirip, bu ip ye sahip kişiye dava açabilirsiniz.

    karşıdaki kişinin modem ip sini öğrenmeniz için o kişiyle iletişim kurduğunuz anda cdm penceresinden açık bağlantılara bakınız. örneğin msn. burda ipler gözükecektir.

    ayrıca bunu savcılık sizin adınıza yapabilir.

    karşıdaki adamla uğraşmak istiyorsanız uzaktan kontrol programları var bunu karşıdaki adama bir dosya yollamadıkça yapamazsınız.bunuda kabul etmez tahmin edersiniz.




  • arkadaslar yanlissam duzeltin,benim bildigim mac adresi layer2 adresidir ve internet gibi lokal olmayan aglarda kullanilmaz.. dolayisiyla internet gibi global aglarda layer3 adresi olan ip kullanilir.. yanlissam duzeltirseniz sevinirim..
  • arkadaslar yanlissam duzeltin,benim bildigim mac adresi layer2 adresidir ve internet gibi lokal olmayan aglarda kullanilmaz.. dolayisiyla internet gibi global aglarda layer3 adresi olan ip kullanilir.. yanlissam duzeltirseniz sevinirim..
  • mac adresini görüntülenebilmesi benim en son denediğim bi program vardı network stumpler diye bunu indirip çalıştırın ama evde kablosuz bağlantınız var ise bi anlık kesilme yaşarsınız çünkü bu program çalıştığı zaman kablosuz ağları göremeyip sadece mevcut ağların görüntüsünü adını yakalayıp mac adreslerini size döküm olarak verir.daha ayrıntısınıda bilmiyorum.
  • backtrack kullanarak istediğin herşeyi hatta biraz fazlasını elde edersin....http://www.backtrack-linux.org/
  • ip mi yoksa mac adresi mi daha kesin belirleyici ?
  • arkdaslar size bir sorum olucak..2 hafta once packard bell markalı sıfır bilgisayarm calındı..evde ttnet in airties rt206 modelini kullanıyorum..calınan pc bulmak için mac adresi falan lazmmış..ama bilmiyorum amc adresini.acaba modemde kayıtlı mıdır bu pc nin mac adresi falan.evde suan 2 pc var 1 masa üstü 1 laptop,acba herbirinn ayri ayri mac adresini ogrenmem sansm var mi..şimdidden tesekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cellmaster

    nbtstat -A x.x.x.x

    tesekkurler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.