Oyunda ciddi anlamda maaş bugu var. 2 sene 700 Bin Euro'ya oynattığım adama sözleşme yenileme öneriyorum, herifleme yıllık 18,5M Euro istiyor. Ulan Messi Barça'da 10M alıyor, adam gelmiş benden daha 20 yaşında sübyan 18,5M Euro istiyor!
Sadece bu oyuncu değil, bir çok oyuncu ağzını 8M Euro'dan açıyor. Kulüp gençlik kampına döndü. Sözleşme yenileyemediğim için 22-23 yaşına gelmeden satıyorum adamları.
Yok mu bu soruna bir çözüm? Evet kulübü devraldığımda 3M Euro bütçesi vardı, şu an 190M Euro. (GS ile oynuyorum). Paranın artması sebep olabilir ama para diğer kulüplerde de var, orada neden astronomik rakamlar dönmüyor? Benden 15M Euro yıllık isteyen adamı satıyorum, gidiyor yıllık 4M Euro'ya sözleşme imzalıyor Bayern ile.
Şimdi diyelim haftalık 40B alan oyuncun var. Haftada 100B istiyor. Sözleşme yapmadan önce oyunu kaydet haftalık 50B öner. Reddederse yine öner yine öner... Önerebildiğin kadar önerince artık görüşmek istemiyorum derse oyundan kaydetmeden çık gir bu sefer 60B öner sürkli böyle yapabilirsin.
Dediğin gibi maaş konusunda büyük sıkıntı var 13 ile bi ayar çekmeliler. Bol bol pazarlık edeceksin dostum yine pahalıya gelecek ama en azından indirmiş olursun, kabul edene kadar zorla düşük düşük.
Ben bi türlü FEDA kampanyası yapamıyorum futbolculara.
O "başka takımla senden istediğinin çok daha azına imzalaması" olayına ben de kıl oluyorum. 2015 yazı, Balotelli'nin kontratı sona erdi. Aynı şekilde Tevez'in de. Tevez benden yıllık 14 milyon civarı istedi (Ulan ben bütün Milan kadrosuna toplam 17 milyon maaş ödüyorum zaten! , tabii ki bunu gördüğüm gibi kontrat ekranını kapatmam bir oldu. Sonra ise Tevez, yıllık 1.1 milyona Boca'ya gitti. Balotelli'ye kontrat teklifinde bulundum, hani bedavaya kapayım diye. Adam benden yıllık 6 milyon istedi, pazarlıkla en fazla 5'e düştü, en sonunda Lazio'ya 2.4'e imza attı. Yani bu nedir şimdi? Oyunda bunun örneği o kadar çok var ki... FM 2013'te ilk düzeltilmesi gereken şeylerden biri de bu.
Maaş konusunda çok hassasım ben. Belli bir paranın üstünü asla vermiyorum neredeyse oyuncularıma. Kontrat ekranında en iyisi menajer ve imza parasını maksimuma dayayıp, yıllık maaşı olabildiği kadar aşağı çekip, ekstradan yıllık gol bonusu ve yılın takımına seçilme bonusu ekleyerek oyuncunun ikna olma ihtimalini artırmak. Benim şimdiye kadar çoğunlukla imzaladığım kontratlarda bu işledi. Ayrıca FM'de ben belli bir bonservis bedelinin üstüne de acayip param olsa da para sanki kendi cebimden çıkıyormuş gibi çıkmam, cimrilik yaparım. Artık Galliani mantığı işler oldu bende. Yalnız şu kötülük oldu; 2011 yılında takımın başına geçtiğimden beri sürekli bütçe yararına maaş bütçesini azalttığım, oyuncu satışlarından çok para kazandığım, fazla harcamadığım için olsa gerek; bu yönetim her geçen yıl benim maaş bütçemi, oyuncuya verebileceğim maksimum imza parasını, menajer parasını azalttı mesela. Artık kontratlarda ilk baştaki kadar kolay bir şekilde halledemediğim oluyor. İlk geldiğimde misal imza parası en fazla 7 milyon verebiliyorken (Aynı şekilde menajere de) geçen yıllarda bu bedel git gide düştü, şimdi maksimum 2.7 milyon verebiliyorum.
Yılın takımı, 20-30 gol atarsan ekstra para gibi ek maddeler koyup maaşı düşür ve kilitle.
Denilenlerin hepsini deneyeceğim. 18,5M Euro yıllık isteyeni sattım. Şimdi başka bir oyuncum 21M Euro istiyor...
Aynen bu sorunun 13 te giderilmesi gerek yoksa çok uyuz edici bir durum.15 isteyip 3 e tav oluyorlar başka takımlara ancak dedıklerı gibi inatla ugrascaksın bu oyuncularla yada oynatmayacaksın kenara çekip havasını söndür, burnu havada oluyorlar ben o yüzden çok oyuncu kaybettiğim olurdu ama genelde yerine oyuncu bulabilmekteyim
Kesinlikle katılıyorum umarım düzelir 13'de şu an 19 yaşındaki genç regene senelik 6 milyon euro önermek zorunda kaldım5 senelik kontrat imzalattım ama bırakmam adamımı en iyi forvet olucak
takımınız başaralı oldukça her yeni sözleşmede daha fazla para isticek o yüzden sözleşmeleri uzun yapın özellikle yeni transferlerde
quote:
Orijinalden alıntı: Torquoise
Denilenlerin hepsini deneyeceğim. 18,5M Euro yıllık isteyeni sattım. Şimdi başka bir oyuncum 21M Euro istiyor...
senin yuncular da baya yuh yani bende şimdiye kadar en fazla sigurosson ve bardaley alıyo ikiside hakediyo.ilginç
Neymar'ı alayım dedim, kulüple anlaştım. 4.sezonda (iki kez ŞL'de finalde yenildim, bir kez kupayı kazandım) , 37.000 $ kazanan Neymar; 100.000$ lık teklifimi reddetti. Saçma sapan işler
quote:
Orijinalden alıntı: kuzeytekinoğlu
quote:
Orijinalden alıntı: Torquoise
senin yuncular da baya yuh yani bende şimdiye kadar en fazla sigurosson ve bardaley alıyo ikiside hakediyo.ilginç
O derece yüksek isteyenleri satıyorum zaten. Şu an en yüksek yıllık 8M euro veriyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme