Şimdi Ara

Asus GTX 970 StriX 4 GB + SLI Incelemesi > 2K/3K/4K Oyun Deneyimi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
5
Favori
23.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Videonuzu ilk mesaja ekliyorum + Msi afterburner 4.0 çalıştırmama rağmen BF4 hariç her oyunda rapor alabiliyorum.Çok enteresan!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 26 Eylül 2014; 21:17:05 >
  • Güle güle kullanın hocam, hayırlı olsun.Bakalım ilerleyen zamanlarda driver güncellemeleri ile değerlerde ne kadar farklılık olacak
  • farc cry 3 de de aynı fps leri alıyorum 50 ve 60 arası 8x aa da . kartı boşuna satıyorum heralde ben yaaaa gtx 780 nin halen gideri var gibi. 780 satıp 970 almanın mantıgı yok sanırım. anca 980 alınabilir 780 satılıp. sonuçta dx12 bu kartlarıda destekleyecek değilmi ? sadece sürücü kısmında sanırım yetim kalıcaz
  • Sizin için 3 farklı hızda test aldım :

GTX780 Ti @ Nvidia Reference Clock

Asus GTX 970 StriX 4 GB + SLI Incelemesi > 2K/3K/4K Oyun Deneyimi

Asus GTX780 Ti Matrix Platinum @ Default Clock

Asus GTX780 Ti Matrix Platinum @ 1367Mhz/2000Mhz

• Alamıyorum derken video kaydına mı girmiyor yoksa hiç mi yok? Bazı yazılımlar FPS gösterimini engelleyebiliyor. Mesela Mirillis Action. Nvidia Shadowplay ile sorun olmaz. Ama oyun sırasında görünmüyorsa başka bir durumdur.

Bu da benim ki; OC +180, voltaj yok, bellek OC yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 26 Eylül 2014; 21:19:07 >
  • Tek kart testleri bitti.Valley testleri yapıldı.Overclock yapıldı.İlk mesaja eklendi.Şimdi SLi yaptım.Sli haldeki kartlara overclock yaptım.Şimdi sıra testlerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknups

farc cry 3 de de aynı fps leri alıyorum 50 ve 60 arası 8x aa da . kartı boşuna satıyorum heralde ben yaaaa gtx 780 nin halen gideri var gibi. 780 satıp 970 almanın mantıgı yok sanırım. anca 980 alınabilir 780 satılıp. sonuçta dx12 bu kartlarıda destekleyecek değilmi ? sadece sürücü kısmında sanırım yetim kalıcaz

şakamısınız nedir.780 satılıp 970 alınırmı.aynı klasman kartlar zaten.elinde 760-770 olsa anlarım ama 780 den 970 e geçmek saçmalığın önde gideni.970 slı yaparsan onuda anlarım geçilir.
  • Hocam sizdeki OC overkill neredeyse. Nasıl kapışsın yavrucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 28 Eylül 2014; 1:11:26 >
  • alizee81 A kullanıcısına yanıt
    Vazgeçicem zaten ya bide karti en ölü fiyatina satmaya calisiyoz. 780 lerin en performansli olan kartini. 980 alma karari alana kadar degistirmem heralde kartimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yeni kartlarınız hayırlı olsun.İyi günlerde kullanınız.

İncelemelerinizi ve sonuçlarını takip ediyorum çünkü benim için sitelerin yapmış olduğu sonuçlardan daha önem taşıyorlar.Tabi tek bir teste bakarak kıyas yapılmaz ama heaven 4.0 işin içindeyse belirtilmesi gereken birkaç durum var.Öncelikle heaven 4.0 da herhangi bir bug bulunmuyor sadece sisteme kurduktan sonra ilk çalıştırma sırasında kurulu olduğu diski bir şeylerle uğraştırıyor(bir tür yazma-okuma işlemi yapıyor ama normale göre disk kullanımı daha yüksek) sonraki çalışmalarda ise bu durum yaşanmıyor aynısı valleydede mevcut bu nedenle ilk çalıştırmadan alınan sonuçlarda minumum fps hep düşük kalıyor.Bu nedenle heaven 4.0 ve valley için paylaştığınız sonuçları testleri bir kez daha çalıştırdıktan sonra yenilerseniz sonuçlarınız daha sağlıklı olacaktır. Bazı testler sistemi kombine kullanarak yani biraz işlemciden biraz bellekten biraz gpu dan hatta birazda ssd den katarak sonuç verirken bazıları ise sadece gpuya odaklı çalışıyorlar.Mesela Heaven 4.0 bunun en iyi örneğidir işlemci seçmeden doğrudan gpunuzun gücünü gösterir aslında bizede saf performans farkını görebilmek adına böyle testler gerekliydi.

Aslında konunuz kartın performansını merak edenler için önem taşısada konuda paylaşılan artık eskimiş gözüyle baktığımız kartlarında değerleri önemli.Mimarisel farkları bir kenara bırakırsak gpu hızıyla orantılı şekilde bu tür testlerde puan artışının olduğunu görürüz olması gerekende budur ama yapılan oc ye karşılık hangi oranda kazanım oluyor işte burası önemlidir çünkü hem mimarinin ve kullanıldığı gpunun verimini bizlere sunarken hemde başarımın ne derece yüksek seyredeceğini görme fırsatımız olacaktır.

Gelelim performansa;

Kartın oyun içi boost değeri videolarda gördüğüm kadarıyla 1291 mhz ve oldukça yüksek bir değer ancak 1 ghz diyebileceğimiz 780 ile performans anlamında yakın seviyede görünüyor. aradaki +259 Mhz in katkısını pek göremiyoruz gibi halbuki Gtx 780 ni bu hıza OC leyip aynı testleri yapsak yapılan oc yüzdesi kadarlık bir performans artışı olacaktı.Buda şunu gösteriyor her ne kadar artık kimse yüzüne bakmayacak olsada şu an için gk110 larda mhz le bağlantılı performans artışı daha iyi durumda ancak gm204 de gözlenen durumun bir benzeri gk104 lerdede vardı belirli bir değerden sonra yapılan hız artışının katkısı yoktu 970 dede bir benzeri söz konusu muhtemelen 980 dede aynısı olacak.

Tek dikkatimi çekense 3d mark 13 sonuçları diğer incelemelerede baktım hem 970 hemde 980 3d mark 13 de oldukça yüksek sonuçlar alıyorlar ama benzer durumu diğer sentetik testlerde pek gösteremiyorlar sanki 3d mark 13 nasıl cinebench r15 de haswell işlemcilerde muadillerine göre daha iyi sonuçlar veriyorsa bir benzeri 3d mark 13 testlerindede görülüyor 970 in sonuçları oc lenmiş 780 ti ile benzer seviyede seyrederken aynı kart heaven 4.0 da bir miktar geride kalıyor.

Uzun sözün kısası diyerek toparlamam gerekirse 970 güç tüketimi, uygun fiyatı ve tek 980 ne göre slı kurulumunda daha iyi bir tercih olarak öne çıkarken performans anlamında 780 den çok öteye gidemiyor.Zaten tanıtımlarındada Nvidia nın 780 nin değilde 670 in karşısına bu kartı koyması aslında konumunu daha iyi belli ediyor.Sonuçlarınızın 970 in 780 ti yı bile geçtiğini düşünenler için iyi bir değerlendirme aracı olacağını umuyorum.

Tekrar hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 27 Eylül 2014; 0:00:26 >

• Teşekkür ederim hocam.Heaven ve Valley testlerini söylediğiniz gibi tekrarlarım.Bir de hocal sli aktif ettiğimde verimli çalışıp çalışmadığını "visual indicators" ayarını aktif ederek bakıyormuşuz ama 3d settings altında böyle bir ayar yok.Ayrıca Sli rendering mode force alternate frame rendering 2 olarak önerilmiş.Başka yapılması gereken ayar var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknups

farc cry 3 de de aynı fps leri alıyorum 50 ve 60 arası 8x aa da . kartı boşuna satıyorum heralde ben yaaaa gtx 780 nin halen gideri var gibi. 780 satıp 970 almanın mantıgı yok sanırım. anca 980 alınabilir 780 satılıp. sonuçta dx12 bu kartlarıda destekleyecek değilmi ? sadece sürücü kısmında sanırım yetim kalıcaz

Boşuna masraf olur.780 nin epey gideri var.Sonuçlar ortada.Birkaç artısı için geçmeye deymez.770 2gb ve altı bir kart kullansaydınız geçmek mantıklı olurdu.Bende 780 kullanıyorum.Bu kartlar duyurulduğunda şeytan az dürtmedi sat diye ama sonuçları görünce gerek olmadığını düşündüm.Bundan sonra gelecek kartlara geçmek en mantıklısı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Nvidia Denetim masasına girip 3d ayarların yönetilmesi kısmına tıkladığınızda en üstte 3d ayarları sekmesi oluşuyor ona tıkladığınızda ise Physx Görsel Göstergeyi göster ve SLI indikatörünü göster diye seçenekler çıkmalı onları işaretlediğinizde hem physx göstergesini hemde SLI indikatörünü oyun içinde görebilirsiniz.Bu şekilde olmadıysa alternatifide mevcut oda şu şekildedir;

SLI İndikatörü için Nvidia İnspector ü indirin(şu anki son sürümü 1.9.7.2) daha sonra Driver Version yazılı satırın sonunda yer alan simgeye tıkladığınızda profil ayarlarının olduğu yere ulaşacaksınız.Orada SLI başlığı altında SLI İndicator ayarı mevcuttur onu enabled yaptığınızda artık ekranın sol yanında yeşil bir bar oluşacak ve kartların kullanım oranına göre bu bar uzunluğu değişecektir.

SLI kullanırken sadece ikinci kartı aktif etmek ve güç yönetimini maksimum performans olarak ayarlamaktan başka bir ayar yapmıyordum.

SLI ile ilgili Nvidia sitesinde detaylı bir rehber mevcut;

https://forums.geforce.com/default/topic/532913/sli/geforce-sli-technology-an-introductory-guide/

• Yazın için teşekkürler.

GK104 - GM204 ' lerin OC' a tepkisi noktasını iyi yakalamışsın.Benim de dikkatimi çeken yönlerden birisi buydu.Buradan yola çıkarak GM210 GPU' suna sahip olacak üst seviye Maxwell' lerin OC' a tepkilerinin ne derece güzel olacağını kestirmek çok güç olmasa gerek.

GTX 980Ti ve üzeri GPU' ları merakla bekliyorum. Maxwell mimarisini bana göre 384 Bit bellek arayüzü iyice şahlandırıp, uçuracaktır.
  • Oncelikle kartlarınız hayırlı olsun. Bende 780 classified sli sonucunu ekleyeyim. (herhangi bir voltaj yok stok hız).

• http://youtu.be/hXl7tKCC8FY Güzel kart 780 ti cok yakın performans veriyor ilerde sürücü desteğiyle geçermi bilemem ama su haliyle bile teknolojileri vrm fiyatı güç tüketimi ve sıcaklık derecesi dx12 donanımsal destek için bile ti yerine tercih edilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekledim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Hayırlı olsun, yine dh de kullanıcıların daha önce yaptığı incelemelerden birisi olmuş. GTX780-GTX780Tİ yada R9 290-R9290X kullanıcılarının geçmesine gerek olmayan ve GTX770-R9 280-280X kullanıcılarınınsa geçmek için acelesi olmayan bir kart olmuş. Yeni sistem toplayanlarınsa tek geçeceği F*P kartı olmayı da başarmış. Nvidia bu hamleyle AMD R9 serisiyle GTX700 serisini kullanıcıların elinde patlatlı. Ama moral bozmamak lazım tabi

Sistemi intele çevirdikten sonra bende R9 290X vs. GTX970 karşılaştırması yapmak istiyorum bakalım nasip olursa.

Elinize sağlık, testlerin devamını bekliyoruz.

yanlış düşünüyorsun buna seni iten ana sebebi söylüeyim çünki sizler forumda gün geliyor parça öneriyor şunu al buna geç diye tavsiye veriyorsunuz

1. arkadaşın hayatında kullandığı en yüksek işlemci 2012 üretim 3770k ve amd 8150nin rakibi cpu o dönem ne vardı gtx 680 rakibi 7970

hangi yıldayız 2014 son çeyrek intel tam 2revizyon yaptı şuan neler var vgada 780ti gtx 970 980 gtx titan black

cpu tarafında 4770k son revizyonu 4790k deft 4ghz yada 2011 üst seviye cpular..4930k ve yukarısı

sen sli yapıcaksın burda cpu çok ama çok önemlidir 100bin kere söyledik senin r290x testinde bile cpu darboğazı bağırıyordu cpunun sesi olsada konuşabilse

az türkiye sınırlarını çıkın adamların kullandığı cpulara bakın sonra konuşalım çok açık net sli için o cpu yetmiyor benide değiş diyor darboğaz yapıyorözetle bu
    testde 6core real 4930k olsaydı 4500mhzde/4800mhzde 2test atsaydı görürdük farkı
    yeni gelen cpulardada test edildiğinde yine performansa fark etcekdir yani; Intel Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek

ilk testde 8minfps nedir abi şakamı
    burda oc ile çok uğraşan bmvnin yorumlarınıda merek ediyorum+katkı olarak

2.kart 3dmarkda 4500puan katkı sağlamış yüzde50kayıp var bunun nedeni ne sizce havadaki yağmurmu? yoksa nvidia çift katlı pasta yapmayı bilmiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 27 Eylül 2014; 1:39:33 >

• Ben aslında bir de şeyi merak ettim. VRAM kullanım durumları ne alemde. Yanılmıyorsam %30 daha efektif bir kullanım sunuyordu yer yer, öyle lanse edildi diye hatırlıyorum en azından.
  • O 8 fps'nin darboğazla alakası yok. İlk çalıştırmada oluşmuş teklemedir.
    Diğerlerinde 35 fps'ler görülmüş.

Unigine sağlıklı işleyen bir test değil, cpu ile alakasız atlamalar oluşabiliyor.

nvidia bile, Watch Dogs 2x Titan SLI testlerini 4.8 2600K ile yaptı. Amma abarttınız şu darboğaz muhabbetini
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.