Şimdi Ara

Lenovo A7-50 dört çekirdek 7' 3G IPS Tablet nasıldır? (379TL) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
832
Cevap
18
Favori
68.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yamans0758


    quote:

    Orijinalden alıntı: oltulu

    Arkadaşlar telefona dönüşebilen tablet

    http://www.hepsiburada.com/liste/lenovo-a7-50-16gb-7-3g-ips-tablet-59-411875/productDetails.aspx?productId=bd601196&categoryId=3008012&SKU=BD601196

    Bu tablet midir ?

    Evt krds tlfn oluyor ama dah basaramadik

    Eğer bu teblet bahsedilen tabletse ona göre sipariş vereceğim android bilgim iyidir.
    Alıp telefona dönüştürdükten sonra resimli olarak anlatabilirim yanlış modele para vermeyelim boşuna




  • 4.2 de arkdslar yapmis fkt bn guncelledigim icin basaramadim cok cm mui flasladim fkt arayuzu cince oldugundan recoveryden islem yapamiyorum 4.4.2 den root yapabilebirsem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oltulu kullanıcısına yanıt
    Evet. Milletin alip telefon özelliğini açmak icin calistigi tablet bu tablettir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avecenna09 -- 10 Kasım 2014; 13:44:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcibilek

    SELAM.
    ÖNCELİKLE YANLIŞ ANLAŞILAN Bİ KONU VAR SANIRIM. ÇİN ROMU YÜKLENDİKTEN SONRA build.pro DA DEĞİŞİKLİK YAPMADIM.

    1- TABLETİ USB AYILAMA MODUNU AKTİF ETTİM VE USBYE BAĞLAYARAK KİNGO ROT LA ROOTLAYARAK YETKİ ALDIM. ROOTLAMA YAPARKEN BİLGİSAYARINIZ İNTERNETE BAĞLI OLSUN TABLETİN SÜRÜCÜLERİNİ İNDİRİYOR. ARDINDAN ES DOSYA YÖNETİCİSİNİ YÜKLEDİM.
    2- TABLETİN SYSTEM KLASÖR ALTINDAKİ BUILD.PROP DOSYASINDAKİ A3500H VE A3500-H YAZAN YERLERİN SONUNA V HARFİNİ EKLEDİM YANİ A3500HV VE A3500-HV YAPTIM. ES DOSYA YÖNETİSİ İLE BUILD.PROP DSOYANIZI KAYIT EDEMEDİĞİM İÇİN SONRADA ROOT EXPLORER İLE BUILD.PROP YENİDEN DÜZENLEDİM VE KAYIT ETTİM. KAYIT İŞLEMİNDEN SONRA TABLETİ YENİDEN BAŞLATTIM.
    3- TABLETİNİZE EN AZ 4 GBLİK HAFIZA KARTI TAKIN. BİLGİSAYARA İNTERNETTEN LENOVO SMART ASİSTAN PROGRAMINI YÜKLEDİM. USBDEN BAĞLADIM VE PROGRAMI ÇALIŞTIRDIM. PGOGRAM İLK ETAPDA TABLETİ GÖRMESİ AÇISINDAN SANIRIM SÜRÜCÜ YADA BAŞKA Bİ PROGRAM İNDİRDİ.
    4- LENOVO SMART ASİSTAN TABLETİ A3500-HV OLARAK ALGILADI. VE A3500-HV 4.4.2 GÜNCELLMESİ VAR DEDİ. BENDE GÜNCELLE DEDİM BAŞLADI. 1.10 GB LİK DOSYAYI İNDİRDİ. İLK BAŞTAN HAFIZA KARTI TAKMADIĞIOM İÇİN SDCART DİYE HATA VERDİ. BENDE 4 GB LİK KART TAKTIM. SONRA TEKRAR LENOVO SMART ASİSTANI ÇALIŞTIRDIM. DOSYA İNDİ GÜNCELLEME YAPARKEN SENİN TABLETİN A3500H BU GÜNCELLE A3500-HV DİR OLMAZ DEDİ. BENİM HAYALLER SUYA DÜŞTÜ. BUILD.PROP TEKRAR KONTROL ETTİM HERŞEY YOLUNDA. TEKRAR DENEDİM OLMADI.
    5- LENOVO SMART ASİSTAN PROGRAMINI KURULDUĞU KLASÖRÜN İÇENE BAKTIM. DOWNLOADS YAZAN KLASÖR VAR YANİ C:\Program Files\Lenovo Smart Assistant\downloads BU KLASÖRÜN İÇİNDE update.zip YAZAN Bİ DOSYA VAR. BOYUT 1.10 GB. LENOVO SMART ASİSTAN PROGRAMININ GÜNCELLEMEYE ÇALIŞTIĞI YENİ KİTKAT 4.4.2 ROMU.
    6- AKLIMA ÇİN ROMU GELDİ. KAFAYA KOYDUM YAPACAM. HEMEN ÇİN ROMUNUhttp://bsp.needrom.com/2014/07/A3500.rar ADRESTEN İNDİRDİM. (SİTEYE ÜYE OLUN YOKSA İZİN VERMİYOR SANIRIM). *****UYARI ROMU ÇAKMADAN ÖNCE TABLETİM İMESİNİ KAYIR EDİN SİLİNEBİLİYOR. BENDE OLMADI AMA BUNU YAPAM İLK ARKADAŞTA OLDU VE BAŞLIK İÇERİSİNDE NASIL YAPILDIĞINI ANLATMIŞ.***** İNDİRDİĞİM DOSYANIN İÇİNDEKİ FLASH TOOLSLA ÇİNÇE ROMU ATTIM. ( KLASÖR İÇİNDEKİ FLASH TOOL BENDE HATA VERDİ BENDE İNTERNETTEN YENİ SÜRÜMÜNÜ İNDİRDİM). 4.2.2 SÜRÜMÜ İDİ. ÇİNCEDEN İNGLİZCEYE ÇEVİRDİM DİLİ. HERŞEY ÇALIŞIYOR ARAMA YAPIYOR. LENOVO SMART ASİSTAN PROGRAMINA BAĞLAYINCA YENİ ÇİNÇE 4.4.2 SÜRÜMÜ VAR DİYOR AMA ÇİNÇE NE İŞ YAPAR DİLİNİ ANLAMAM.
    7- SONRA ROT MANAGER AKLIMA GELDİ. (ROT MANAGER İLE DE LENOVO SMART ASİSTAN PROGRAMININ İNDİRDİĞİ ROMU GÜNCELLEYİM DEDİM ODA BU A3500H BUNU HV YAPAMASSIN DEMİŞTİ.) HEMEN TABLETİ TEKRAR KİNG ROOT ROTLADIM. ARKASINDAN ROT MANAGERİ YÜKLEDİM. C:\Program Files\Lenovo Smart Assistant\downloads ALTINDA update.zip HAFIZA KARTINA TABLETİ USBDEN BAĞLAYARAK HAFIZA KARTINA ATTIM. TABLETİN HAFIZASINA DEĞİL HAFIZA KARTINA UNUTMAYIN. ROT MANAGER ÇALIŞTIRDIM VE TABLETİN RECOVERY MODUNDA AÇTIM. (RESİMLER EKLİYORUM AŞAGIDA BAKINIZ.) TABLET EKRANINDA apply update from sdcard YAZAN YERİ SEÇTİM. ZATEN O SEÇENEĞİ SEÇİNCE HEMEN HAFIZA KARTINI GÖRÜYOR VE İÇİNDEKİ update.zip DOSYASINI SEÇTİM. BAŞLADI GÜNCELLEME ÖNCE ESKİ ROMUN YEDEĞİNİ ALDI. SONRA YENİ ROMU GÜNCELLEDİ. YAKLAŞIK 15-20 DAKİKA SÜRDÜ. GÜNCELLEME BİTTİKTEN SONRA TABLETİN AÇILMASI 2 DAKİKAYI BULDU SANIRIM. VE TÜRKÇE OLMUŞ GAPPS LAR GELMİŞ. SADECE ESKİ ÇİNCE ROMDAN KALMA BAZI PROGRAMLAR KALMIŞ ONLARI KALDIRDIM. DİREK ROMU ÇAKMAMIŞ ÜSTÜNE GÜNCELLEMİŞ AMA TÜRKÇE. TELEFON ARAMASI HERŞEY ÇALIŞIYOR. YAPTIKLARIM BUNLAR VE ELİMDEN GELEN YARDIMIDA YAPARIM.
     Lenovo A7-50 dört çekirdek 7' 3G IPS Tablet nasıldır? (379TL) Lenovo A7-50 dört çekirdek 7' 3G IPS Tablet nasıldır? (379TL)

    beyler sonunda 4.2 a3500 eng hv yaptım cıhazı eger wındows 8 64 bıt kullanıyorsanız SPFlashTool da hata vermemesı ıcın
    http://androidbreak.com/data/Driver.zip bunu ındırıp drverını kurmalısınız yoksa cıhazı gormuyor program
    sımdı sıra cıhazı 4.4.2 türkce yapmak

    avcibilek arkdsım elındekı son surum romu nasıl buluruz ımkanın varsa uploadlasan




  • arkadaşlar birde merak ettim ses kalitesi hoperlörü ve telefon görüşmesi yaparken ses mikrofon nasıl. ses az gitme, az duyulma falan varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: askinsis

    arkadaşlar birde merak ettim ses kalitesi hoperlörü ve telefon görüşmesi yaparken ses mikrofon nasıl. ses az gitme, az duyulma falan varmı

    guzel krdsm hıc bı sıkıntı yok su an
  • yamans0758 Y kullanıcısına yanıt
    Selam:-) siz nasil yaptiniz tel özelliğini acabildiniz mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avecenna09

    Selam:-) siz nasil yaptiniz tel özelliğini acabildiniz mi

    sonunda krdsm wın 8 yuzunden baya ugrasdım ama sonunda hallettık
    turkce yapabılrsek tadından yenmıyecek
  • ismersoy İ kullanıcısına yanıt
    selam dostum bu reset tusunun fotosunu cekip paylaşırmısın ben mi göremiyorum? tableti resetliyorsa orj ne dönmek için kestirme yol olmuş olur.
  • avecenna09 A kullanıcısına yanıt
    sim kartın hemen önünde duruyor nokta gibi bir yer, cihazı orjinale döndürmek gibi bir fonksiyonu yok, sadece cihaz kilitlenmesi gibi durumlarda bu tuşa basılı tutulduğu zaman cihazın kapanmasını sağlıyor... cihazı orjinale döndürmek istiyorsan kapattıktan sonra ses açma kapama ve power tuşlarına aynı anda basıp 7 sn bekle kurtarma seçenekleri geliyor oradan factory reset yapabilirsin ancak factory reset durumunda dahi cihazın rom'unda yapılmış değişiklikleri geri alamazsın... sadece ses açma tuşu ve power tuşuna basılı tutulursa da çince bios geliyor ama onu incelemedim hiç...
  • Arkadaşlar en pratik haliyle forumda anlatılanları sizler için derledim. Tarafımdan denenmiştir. (Çin romu yüklü olanlar 1. Maddeden sonra cihazı kapatıp 10. Maddeden devam etsin)

    1)tabdl.ota.lenovomm.com/dls/v6/Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip dosyasını indirin ve dosyayı hafıza kartına atın, cihazı bilgisayardan ayırıp kapatın (hafıza kartında en az 2 GB boşluk kalması gerekiyor)

    2)Çince romu bsp.needrom.com/2014/07/A3500.rar adresinden indirin. (606 MB)

    3)İndirdiğimiz rar dosyasında ki "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" ve "SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198" klasörlerini rardan çıkarıyoruz (örn: masaüstü)
    Bu kısımdan sonrası cihazda bulunan tüm verileri siler. Önemli belgeniz varsa yedek alın

    4)SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198/Flash_tool.exe programını çalıştırıyoruz. (Sağ tık > yönetici olarak çalıştır)

    5)"Scartter-loading" butonu ile rardan çıkardığımız "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" klasörü içinde ki "MT6582_Android_scatter.txt" dosyasını seçiyoruz.

    6) "Firmware -> Upgrade" butonuna basıyoruz. Program gereken yüklemeyi yapıyor (3-5 Sn)
    (buraya kadar tablet bilgisayara takılı olmayacak)

    7)Cihaz kapalı halde bilgisayara bağlıyoruz ve açma kapama tuşuna bir süre basılı tutuyoruz (program yeniden harekete geçiyor)

    8)Eğer Sorun çıkmaz ise program ayrı bir pencerede yeşil bir daire ile başarıyla tamamlandığını bildirir. (Tamamlandığında tableti bilgisayardan ayırın)

    9)Cihaz yeniden başladığında hiç bir şeye dokunmadan kapatıyoruz. (Bu noktada cihaz telefon özelliğini kazanmış durumda ancak türkçe ve gapps yok)

    10)Sırasıyla ses kısma, ses açma ve power tuşuna basılı tutun

    11)Karşınıza recovery seçenekleri gelecek > update from sd card seçin ve hafıza kartına attığımız (Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip) dosyayı seçip kabul edin(seçenekler arasında gezinmek için ses kısma tuşuna, bir seçeneği kabul etmek için seç açma tuşuna basmalısınız)

    12)Cihaz bir yedek alma işlemi başlatacak durduğu noktada (power veya ses tuşlarına basın işleme devam ediyor)

    Tüm özelliklere sahip ve Türkçe phabletiniz hazır, güle güle kullanın, emeği geçenleri (@neyn_, @avcibilek, @ismersoy) ve burada paylaşımda bulunan tüm arkadaşları ara sıra hayırla yad ederseniz seviniriz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismersoy -- 11 Kasım 2014; 16:49:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismersoy

    Arkadaşlar en pratik haliyle forumda anlatılanları sizler için derledim. Tarafımdan denenmiştir. (Çin romu yüklü olanlar 1. Maddeden sonra cihazı kapatıp 10. Maddeden devam etsin)

    1)tabdl.ota.lenovomm.com/dls/v6/Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip dosyasını indirin ve dosyayı hafıza kartına atın, cihazı bilgisayardan ayırıp kapatın (hafıza kartında en az 2 GB boşluk kalması gerekiyor)

    2)Çince romu bsp.needrom.com/2014/07/A3500.rar adresinden indirin. (606 MB)

    3)İndirdiğimiz rar dosyasında ki "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" ve "SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198" klasörlerini rardan çıkarıyoruz (örn: masaüstü)

    Bu kısımdan sonrası cihazda bulunan tüm verileri siler. Önemli belgeniz varsa yedek alın

    4)SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198/Flash_tool.exe programını çalıştırıyoruz. (Sağ tık > yönetici olarak çalıştır)

    5)"Scartter-loading" butonu ile rardan çıkardığımız "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" klasörü içinde ki "MT6582_Android_scatter.txt" dosyasını seçiyoruz.

    6) "Firmware -> Upgrade" butonuna basıyoruz. Program gereken yüklemeyi yapıyor (3-5 Sn)
    (buraya kadar tablet bilgisayara takılı olmayacak)

    7)Cihaz kapalı halde bilgisayara bağlıyoruz ve açma kapama tuşuna bir süre basılı tutuyoruz (program yeniden harekete geçiyor)

    8) Eğer Sorun çıkmaz ise program ayrı bir pencerede yeşil bir daire ile başarıyla tamamlandığını bildirir.

    9) Cihaz yeniden başladığında hiç bir şeye dokunmadan kapatıyoruz

    10)Sırasıyla ses kısma, ses açma ve power tuşuna basılı tutun

    11)karşınıza recovery seçenekleri gelecek > update from sd kart seçin ve hafıza kartına attığımız (Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip) dosyayı seçip kabul edin(seçenekler arasında gezinmek için ses kısma tuşuna, bir seçeneği kabul etmek için seç açma tuşuna basmalısınız)

    12)Cihaz bir yedek alma işlemi başlatacak durduğu noktada (power veya ses tuşlarına basın işleme devam ediyor)

    Tüm özelliklere sahip ve Türkçe phabletiniz hazır, güle güle kullanın, emeği geçenleri de (@neyn_, @avcibilek, @ismersoy) ara sıra hayırla yad ederseniz seviniriz...


    bide bu işlemleri yapmadan önce rom manager indirip clockwork mod yükleyip yedek alırsanız ileride yedeğe dönüp garanti dışıda kalmazsınız




  • mustifanci M kullanıcısına yanıt
    @mustifanci

    Ben de yedek almadim, orjinalden yedek aldıysan yandex gibi bi alanda paylaşir misin, ihtiyacı olan, yedek alamayan da buradan indirip kullanir bu sayede...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismersoy

    @mustifanci

    Ben de yedek almadim, orjinalden yedek aldıysan yandex gibi bi alanda paylaşir misin, ihtiyacı olan, yedek alamayan da buradan indirip kullanir bu sayede...

    Cihaz gelsin yedeğini alırım inş sonrada paylaşırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustifanci -- 10 Kasım 2014; 21:15:44 >
  • @yamans0758

    romun linki bu..sanırım lenovo smart asistant programınıda burada indiriyor.

    tabdl.ota.lenovomm.com/dls/v6/Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİR ARKADAŞ GARANTİYE GERİ NASIL ALABİLİRİZDİYE YAZMIŞTI. BENİM FİKRİMhttp://lenovo-forums.ru/files/file/535-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0-lenovo-a7-%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B4-422-a3500-h-a422-01-23-140428-row/ LİNKİNDE BAHSEDİLEN A3500H ROMUNU TABLETE YÜKLEYİP, BUILD.PROP LA OYNAMA YAPIP A3500H 4.4.2 KİTKAT TÜRKÇE ROMUNU İNDİRİP YÜKLERSEM SANIRIM GERİ GARANTİYE DÖNMÜŞ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. EĞER O ROMU İNDİRİRSEM DENEMEYİ YAPACAM. AMA BANA ORJİNAL A3500 BUILD.PROP DSOYASI LAZIM OLUCAK EĞER ELİNDE OLAN VARSA BANA MAİL ATSIN LÜTVEN. mail adresim: avcibilek@hotmail.com ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcibilek

    BİR ARKADAŞ GARANTİYE GERİ NASIL ALABİLİRİZDİYE YAZMIŞTI. BENİM FİKRİMhttp://lenovo-forums.ru/files/file/535-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0-lenovo-a7-%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B4-422-a3500-h-a422-01-23-140428-row/ LİNKİNDE BAHSEDİLEN A3500H ROMUNU TABLETE YÜKLEYİP, BUILD.PROP LA OYNAMA YAPIP A3500H 4.4.2 KİTKAT TÜRKÇE ROMUNU İNDİRİP YÜKLERSEM SANIRIM GERİ GARANTİYE DÖNMÜŞ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. EĞER O ROMU İNDİRİRSEM DENEMEYİ YAPACAM. AMA BANA ORJİNAL A3500 BUILD.PROP DSOYASI LAZIM OLUCAK EĞER ELİNDE OLAN VARSA BANA MAİL ATSIN LÜTVEN. mail adresim: avcibilek@hotmail.com ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

    nerden buldun bu linki tabdl.ota.lenovomm.com/dls/v6/Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip
    orjinal haldeyken güncellemeye takımda adresi bende bulum updateden gösteririz telefonsuz orjinal romu uyabilir




  • arkadaşlar, fark ettim ki gerçekten ilk yöntemle başarıya ulaşan bir tek benim. bunun nedenini merak ettim ve lenovo smart assistant ile tekrar romu indirdim lakin ilk indirdiğim ile bu farklıydı. kaynak kodlarından fark ettim ki yeni 4.4.2 güncellemesinde kurulum sırasında build.prop dosyası yerine farklı bir detayı kontrol ediyor. bu nedenle kurulum sırasında sürekli hata veriyor. önceki anlatımı tekrar düzenleyip o kısmı çıkardım. @avcibilek' in verdiği linkte bulunan romu indirip @ismersoy'un anlatımıyla Türkçe ve google uygulamalı android 4.4.2 sürümünü yükleyebilirsiniz. rom lenovo tarafından hazırlandığı için herhangi bir sorun yaşamadan phabletinizi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz..
    4.4.2 root sorununa gelirsek, towelroot ile belki başarıya ulaşırsınız. 4.4.2 ile bilindik yöntemlerle bende başarıya ulaşamadım lakin rom ile fazla uğraştığım için birkaç kez brick sorununa yol açtım. bu sebepten şuan phableti biçimlendirdiğim anda imei siliniyor. root işlemini bu sebepten denemiyorum. artık telefon yerine phabletimi kullanıyorum. batarya süresi, çekim kapasitesi, kamera, ses kalitesi, gps, 3g özellikleri çok iyi. telefonumu hiç özlemiyorum




  • nenyn_ N kullanıcısına yanıt
    selam nenyn_ herseyden önce emegine tesekür ederiz,

    birinci yontemin neden calışmadığını soyledin, cozumu için ilk indrdiğin ve basarıya ulaştıgın rom u upload etme sansın olabilir mi? ilk yontem sanırım root gerektirmeyen ve garanti sıkıntısı ve tr dil, gapps gibi sıkıntılar içermeyen "temiz" bir yöntem. dolayısıyla kulagı tersten gostermeye gerek yok. ilk yontemi temize cekersek sıkıntı asılacaktır diye dusunuyorum.

    sonucta kullanıcılar bir yandan root vs ile ugrasırken bir yandan da 2 yıllık garantiyi akıllarının bir kenarında tutuyorlar..tesekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismersoy

    @mustifanci

    Ben de yedek almadim, orjinalden yedek aldıysan yandex gibi bi alanda paylaşir misin, ihtiyacı olan, yedek alamayan da buradan indirip kullanir bu sayede...

    benim tab 4.4.2 yüklü orjinal işine yararsa


    https://yadi.sk/d/g3EY0huBcdKJ9
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.