Şimdi Ara

...::Solenza Klübü::...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.634
Cevap
34
Favori
276.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar başımdan geçen bir arıza olayını sizlerle paylaşmak istiyorum.Aracım 2004 model rapsodi modeli ailece gezerken bir kaç kez sürüş esnasında stop etmeler ve kısa süreli yolda kalmalar yaşadım.Uzun yolculuklarda bu tür durumlar oldu.En son stop etme ve uzun süre çalışmama durumu oluştu.Marşa basıyorum ateşleme yapmadığını fark ettim.Sanayiye bir elektrikçiye gittim.Bilgisayar ile bağlandığında volan sensörünün arızalı olduğunu tespit etti ve siemens marka sensör taktırdım.Sensör 50 TL montaj 20 TL.Sanayiden çıkarken araçta tekleme hissettim ve geri döndüm.Elektrikçi aküyü,buji kablolarını ve ateşleme bobinini ölçmeden motor ustasına yönlendirdi.Motor ustası herşeyi değiştirdi.Buji kablosu(iki kez) 100 TL-Ateşleme Bobini 150 TL-İşçilik 30TL tekrar çalıştırdık sorun devam ediyor.Kafayı yemek üzereyken lanet olsun deyip evin yolunu tuttum.Diğer gün pazara gittim tekleme azalmıştı bi ertesi gün markete gittim daha da azaldı bugün yine çarşıya gittim hiç tekleme kalmamış.Tekleme sebebi ortay çıktı yani.Araç yolda kaldığında en az 10 kez marş yapmamdan dolayı akü boşalmıştı.Şarj dinamosu bir yandan boş olan aküyü doldurmaya çalışırken diğer yandan çalışan araba ateşleme için elektrik üretiyordu.Şarj dinamosunun görevi hem boş aküyü şarj etmeye hemde ateşlemeye yetecek kapasitede üretilmediğinden geçici bir tekleme yaşadım.Burdan çıkarılacak sonuç doğru ustaya gitmek sanırım.Başınıza gelirse aklınızda bulunması açısından yazdım.
    Selamlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nezir5656

    Hocam bir hafta önce Üsta temizledi acaba iyi temizleyemedimi yoksa başka ni sorunu olabilirmi

    Boğaz kelebeği temizliği değil benim dediğim. Boğaz kelebeği kutusundaki rolanti valfinin sökülüp temizlenmesi gerek. Başparmak büyüklüğünde bir motor. Ben olsam ilk buna bakardım.


     ...::Solenza Klübü::...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan kizil -- 22 Ekim 2016; 21:24:46 >




  • nezir5656 N kullanıcısına yanıt
    Kardeş eger rolanti dalgalanması sorunu yaşıyorsan bunun bir kaç sebebi olabilir. Birincisi arkadasin dedigi gibi boğaz kelebeğini temizlettir. İkincisi rolanti sensörü bozuk olabilir. Üçüncüsü arac emme manifoltundan hava aliyordur bu nedenle yakit hava karisimini doğru ayarlayamiyordur
  • Dacia Solenza GTI
     ...::Solenza Klübü::...
  • Dacia Test
  • arkadaşlar aracıma sis farı takmayı düşünüyorum ön tamponda yerleri var açılması gerek sadece benim sorum şu ; parçacıya sordum orjinalı sis + çerçevesi takım olarak 140 lira dedi ben bunu daha ekonomik olarak halledemem mi ? Ne yapmam gerek uygulayanlar arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim hayırlı yolculuklar
  • tekniker1 T kullanıcısına yanıt
    A 101 de ki bizim araclara yeterli buyukluktemi ki ben bakayim yarin
  • Sağol ilgilendiğin için
  • tekniker1 T kullanıcısına yanıt
    slm. bugüm daha ikinci defa kullanabildim. sanırım zamanla elim alışıyor :)
  • muti1 M kullanıcısına yanıt
    benim arac rapsodi klimali ama ön camlar otomatik degildi,daha sonradan otomatik yaptim.cantlarda dediginiz gibi kapakli.
  • bilemiyorum ancak Sivas ilinde henüz parça sıkıntısı yaşamadım. Gerek orijinal gerek yan sanayi parçaları mevcut :) fiyatlarının uygun olması da cabası :)
  • merhaba arkadaşlar
    torpido kısmından gelen soğuk ve hafif uğultu var çözümünü bilen varmı acaba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halon

    arkadaşlar merhaba

    solenzaman sol arka stop lambası lazım varmı elinde olan satılık yada stılan yer bilen

    direk reno servisine sor agam
  • velican81 V kullanıcısına yanıt
    slm velican.mesajini yeni gördüm.daha dogrusu uzun bir zamandir forma girmiyordum. ben daha önce gösterge panelini sökmüstüm.böyle seylere elin yatkinsa sökmekte zorlanmazsin.

    gosterge panelini sökmen icin once teybi sökmen gerekiyor.teybi sökmek icin 2 parca 20 ser cm lik 1.5 mm nya kablo kullanman gerekiyor.kablolar U seklinde yap ve teybin saginda ve solunda bulunan altli üstlü mevcut deliklere gecirince tirnaklar birakiyor.teybi biraz saga sola oynatinca teyp cikiyor.teybin soketlerini sök ve cikar.

    simdi sirada ust gogusu sokmen gerekiyor.gogusu sokmen icin sag kapiyi ac yan tarafta bir tane altigen yildiz vida var onu sök.aynisi sol taraftada onu da sök.

    direksiyonun altinda sinyal kolunun orada ki plastik parcayida sökmen gerekiyor.onuda altan bir vida tutuyor.onu da sök.

    simdi direksiyonun basina gec.gögüsteki klima deliklerine elini gecir ve biraz zorlarak kendine dogru cek.tirnakli oldugu icin hemen cikacaktir.

    gösterge panelini tutan 4 ad vida var. onlari söktügünde paneli cikarabilirsin.panelde iki adet soket var.onlari da cikarinca paneli tam sökmüs olursun.

    dikkat etmen gereken husus,patlamis lambalari tek tek degistir.siralarini karistirma.hatta lambalari sökmeden önce muhakkak fotosunu cek.

    geri toplama islemini bunlarin tersini yaparak yapabilirsin

    kolay gelsin...




  • velican81 V kullanıcısına yanıt
    eline saglik.bagaj acari yapinca bagaj aydinlatmayida yapsaydin. o da güzel oluyor.bagaja yarim metre serit led yetiyor.gündüz gibi aydinlatiyor.daha önceki sayfalara bakarsan benim yaptigim bütün uygulamalari görursun.ben hepsini fotolariyla birlikte paylastim.hosuna gideni yapabilirsin.su ana kadar tek yapamadigim km saat gösterge aydinlatmasini beyaz led yapacaktim.baktim baya tefarrüatli onun icin vazgectim.gostergeyi onun icin sokmustum.icini temizleyip geri topladim.
  • Benim solenzaya binenler özellikle aracın az yakmasina hayran kalıyorlar. Geçenlerde arkadaşım öğrencileri sınava götürmek için benim aracımı aldı.yol parasını MEB karsiliyormus sanırım. Dönüşte araca LPG koymuş depo tamamen dolmuş ödeneğin çoğu artmış kalanıyla da benzin almış deponun 4te 3u dolu şuan. Arkadaş senin araba suyla mi çalışıyor dedi çok şaşırmış :)
  • Rajia1916 R kullanıcısına yanıt
    bende de yanıyor. tüpten kaynaklanıyor endişe etme
  • kaleli_58 K kullanıcısına yanıt
    hocam sitelerde araştırdım clio ile uyumlu

    http://www.parcafilosu.com/oto-yedek-parca/dacia-solenza-1-4-55-benzin-manuel/debriyaj-seti/solenza-debriyaj-seti/?sid=24086&stokPaketId=1727

    aşağıda uyumlu araçlar yazıyor onlara bak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkimil -- 2 Haziran 2016; 18:03:01 >
  • Arkadaslar bu arabayi almayi dusunuyorum, fikirlerinizi soyler misiniz?

     ...::Solenza Klübü::...


     ...::Solenza Klübü::...


    Arac 100.000 km de benzinli

    16.000 bin lira fiyat cekiyor.

    Tesekkurler....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaleli_58

    Araç seçimi olarak kuş serisine göre ortalama aynı fiyat olmasına rağmen birçok artıları var(klima,sürücü air bag,hid.direksiyon,enjeksiyonlu motor) ama fiyat bence fazla maksimum 13500-14000 tavsiye ederim.


    Evet size katiliyorum, cevap icin tesekkurker.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.