Şimdi Ara

- Subaru LEVORG Ana Konu - (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
982
Cevap
41
Favori
120.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Aracımı sattığımda 6000km civarındaydı koltukta her hangi bir yıpranma mevcut değildi. Bazı araçlarda acaba derilerin yumuşak kısımlarınamı denk geldi? 32.000kmde Outbacktede böyle bir sorun yaşamadım, ancak recaro tarzı vücudu saran koltukların genelinde bu şekilde sorunları görmüştüm koltuk dizaynı ilede alakalı biraz...

    Ses sistemi konusundaki yorumlara katılıyorum ancak CD ve MP3 te çok daha başarılı ses veriyor, radyoda kalite biraz zayıf. Beni düşündüren kısmı bu aslında
    Hoparlör upgrade faydalı olacağı kanatindeyim. Hoperlörü söktügünüzde arka kısımdaki kapı sacınada yalıtım malzemesi yapıştırırsanız sesleri daha kayıpsız duyabilirsiniz.

    Levorgu hakikaten özlüyorum. Bir abimizle aynı gün Mercedes C180, E200d, Mazda 6, Renault Talisman,BMW 520i ve Forester Dizel test ettik.. Levorgun sürüş kalitesi premium markalara rahatlıkla kafa tutar. Süspansiyon ve Direksiyon hissiyatı bu segmentteki araçlarla kıyaslanmaz bile. Mercedes C180 AMG 168.000tl oldugunu düşünürsek 4 çeker ve geniş hacim imkanlarıyla gerçekten rakipsiz..




  • Değerli arkadaşlar,

    bir levorg sahibi olma namzeti olarak bugün Florya Beka 'da aracı test ettik. Öncelikle Bayraktarlardaki yarım yamalak, testten sonra BEKA Otomativ satış Müdürü Yusuf Cem Sahin kardeşimin hakkını teslim etmek istiyorum. öncelikle markaya ve teknik tüm detaylara hakim oldugu gibi piyasa analizleri de çok dogru ve tarafsız, dükkandan çıkarken ne alacağınızı, ne yakacağınızı eksiksiz size söyleyen bir arkadaş kendisine çok çok tşk ediyorum ayrıca bugün bize 0 bir arac actı ve ilk 25 km sini ben yaptım sağolsun.

    Öncelikle arac her iki mod da'da çok akıcı ve keyifli bir sürüse sahip, hep takıldıgım CVT Levorgda tork konvektörlü bir BMW'den daha keyifli ( kendi aracım 118i 170hp M) Simetrik dört çeker çok ama çok basarlı quatro nun bile bir tık önünde, aracın işciliği yeterli, klıma sorunsuz, görüş acıları ve aynalar çok basarılı ve hzılanma kesinlikle 8,9 dan daha iyi gibi geliyor arac yere yakın oldugu için olabilr ama 9 sn civarı yakıtı ilk 25 km yapmıs bir arac için yazmam manasız ama 13lt gösterdi.Direksiyon tepkisi ve hissiyatı gayet iyi, konfor ve performans bir arada aynı zamanda hacimde var.

    Alırmıyım kesinlikle evet.




  • Fırat K F kullanıcısına yanıt
    Degerli kardesim izlenimlerini okuyunca bende yazmak istedim, araci yeni almis biri olarak, aracı aldığımdan bu yana bu fiyat seviyesinde surekli 4 çeker, Boxer motor, bağımsız suspansiyon ve full donanımlı bu aracın kapış kapış gitmesi lazim diye düşünüyorum ve eksik bir şeyini bulamiyorum, kayseri deyim ve benden başka kimsede görmedim bu müstesna araci, nedenleri bence türkiyeye ozgu gerçek dışı on yargilar;
    1. Çok yakar
    2. Satamazsin
    3. Parçası pahali olur
    4. Station kasa virajda savurur vs.
    Bu dusunceler ile insanlar yıllarca sahin doğana bindiler hatta bu ulkede 2000 modeli bile satildi, o yüzden düşünmekten vazgectim,aracıma her bindigimde aynı heyecanı yaşıyorum ve eve dönerken bir kez daha bakıyorum, evimin diger araci severek bindigim golf umu unutturmaya yetti, golfle savruldugum virajlari simdi hizli tren konforunda ve yol tutusunda aliyorum, ayrica sürüş zevki anlatılmaz yasanir, inşallah sizde en kisa surede bu zevki yaşarsınız... hayırlı iftarlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ragga11 -- 9 Haziran 2016; 19:07:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ragga11 R kullanıcısına yanıt
    Şu çok yakma meselesini ben kafamda bir türlü anlayamadım. İnsanlar sırf dizel diye benzinlisinden minimum 15-20 bin TL daha fazla para verip dizel araç alıyorlar ve ticari taksi gibi kullanmadıkları sürece bu fiyat farkını kapatmaları biraz zor gibi.
    Dizel motorun gürültüsü, sarsıntısı ve dumanı ayrı mesele. Beka otomotiv hakikaten şu andaki en sağlam Subaru bayii benim gördüklerim arasında. İlk aracımı Daloğlundan almıştım ama çıkan problemlere kulak tıkadıkları için bir daha uğramayı düşünmüyorum.
    Ses sisteminden ben memnun kalamadım ve ana üniteyi değiştirdim. Yabancı forumlarıda okursanız sistemin en zayıf halkası Clarion ana ünite.
    Ama entegrasyon olamayacağı korkusuyla kimse değiştirmiyor ve alternatif yollara başvuruyor galiba.
    Alpine Türkiye ile yapılan işbirliği ile şu anda hoparlör ve diğer aksamları terfi edebiliyoruz ama ben Alpine ve Android uyumu hoşuma gitmediğinden Pioneer tercih ettim.
    Alpine fiyatlarını resimde görebilirsiniz. Ana üniteyide Alpine a terfi etmek isterseniz 5000-7000 TL daha ödemeniz gerekiyor seçtiğiniz modele göre.
    [simage]
     - Subaru LEVORG Ana Konu -
     - Subaru LEVORG Ana Konu -
    [/simage]




  • calledman kullanıcısına yanıt
    Alpine navigasyon anladigim kadariyla disarda 3100 serviste 4500 lira, bu takılan sadece ekran mi ? ana ünite dediğinizde dahil mi? Verdiğiniz resimler ve ucretler sadece hoparlörler için mi? Çok anladigim bir konu değil o yüzden Yardımınızi isteyeceğim..
    Birde dun on lastigimin yandan yarıldığını fark edip lastikciye gittim, tamir sirasinda lastiklerimin havasının 38psi olduğunu gördüm, lastikci 32 PSİ ye düşürdü ve araç çok yumuşadı, dahasi çok daha konforlu oldu lakin lastik basınç lambası yandı ve 34 te falan sonmedi, mecbur 37 on 36 arka bastım ancak öyle söndü ama kılavuzunda yüksuz 32 PSİ yazıyor bu durumla karşılaşan oldu mu ? Acikcasi görüşlerinizi merak ediyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ragga11 R kullanıcısına yanıt
    Evet ana üniteden kasıt navigasyon cihazı. O resimde sadece hoparlörler ve amfi/sub için servislere verilen fiyatlar var. Fiyatlar herşeyde olduğu gibi servislerde maalesef piyasadan daha yuksek. Benim kişisel tecrübem, servislere mecbur kalmadıkça gitmemekten yana.
    Her ne hikmetse özensiz çalışıp araca zarar veriyorlar. Film kaplattım arabanın sağında solunda maket bıçağı çizikleri oluştu. Herhalde gelip geçerken dikkat etmiyorlar ve çizdiler.
    o nedenle zaten ses sistemi montajını kendim yaptım. Herkese de tavsiye ederim. Arabayı tanımak için iyi oluyor.

    Lastik basıncını değiştirdikten sonra sol taraftaki lastik basınç tuşuna bir müddet basılı tutup sensörleri sıfırlamazsanız arıza lambası yanacaktı. hava basınçlarını ayarladıktan sonra sıfırlarsanız lamba söner.
    Lastikçiler istanbul / Türkiye yolları bozuk diyerekten biraz fazla hava basıyorlar ama 38 PSI biraz fazla olmuş. Ben 34 bastırıyorum açıkçası.




  • calledman kullanıcısına yanıt
    Degerli hocam, Size aynen katılıyorum, bencede servisler hem pahali hemde işçilik korkutuyor ama malesef bu değişiklikler anladigim konular değil, eski yazılarınızı okudum ve aracta yaptıklarınız gerçekten hayranlık uyandırıcı sizi tebrik ederim, ama benim bilgim ve vaktim malesef kısıtlı, benim degisimler mecburen serviste yapılacak gibi duruyor, fakat distributor onayli alpine ünite (w990bt) malum alışveriş sitelerinden 3200tl civarına bulunabiliyor, bu ünite hakkındaki profosyonel görüşlerinizi merak ediyorum? fakat ek bagdastiricida gerekiyor anladigim kadariyla onu nerden bulabilirim ve montajı acaba servis yapar mı bilemedim? Görüşlerinizi paylasirsaniz sevinirim Teşekkürler. .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ragga11 R kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Bahsettiğiniz ünite 6.5 inch ekranı olan güzel bir navigasyon cihazı ve fiyatı servislerde oldukça pahalı. Bildiğim kadarıyla Android auto uyumlu değil. Canlı trafik verileri de olmadığından ben vazgeçtim. Yandex yada Google maps gibi bir uygulama olmadıktan sonra 250 TL lik navigasyon cihazlarından pek farkı kalmıyor benim açımdan.
    Beni fiyattan ziyade yapılan işçiliğin kalitesi endişelendiriyor.
    Ne zaman aracımı birileri ellese bir yerlerine zarar veriyorlar ve o kadar para verdikten sonra bu gibi durumlarla karşılaşmak moralimi bozduğu için kendim yapma yoluna gidiyorum.
    Montaj işi aslında çok ustalık isteyen bir iş değil. Sadece fabrikadan gelen sistemi sökmek biraz zahmetli, ondan sonrası 10 dakikalık iş. ilgilenirseniz elimde hali hazırda çerçeve, montaj seti mevcut.
    Sadece oto elektrikle uğraşan bildiğiniz bir yerde siz başındayken özenli bir şekilde montaj yaptırırsanız problem çıkmayacaktır ama servislerde sizi bekleme salonuna alıp arabanızın canına okuyorlar.
    Ben Mecidiyeköydeki bir ustadan fiyat almıştım sadece işçilik için. 40 TL demişlerdi ki bence çok makul. Siz bütün kablo ve adaptörleri vereceksiniz, onlarda eskisini söküp yenisini takacaklar. Kabloları bantlama işine ben karşıyım, çünkü aracın içi aşırı ısınınca bu bantlar kayıp düşecektir ve kısa devre durumu olursa aracınızdaki bir çok elektronik aksama zarar verebilir.
    Yeni araçlarda birçok sistem birbirine bağlantılı olduğundan ben kendim lehimleyip ısıyla daralan kablolarla bağlantıları güzelce kapatma yoluna gittim.
    Ses kalitesi hakikaten çok farketti ama yazın gelmesiyle camları açıp müzik dinlemek istediğimde dışarıdan gelen seslerinde etkisiyle basslar yetersiz geliyor sanki. Çok yüksek sesle müzik dinleyip etrafa rahatsızlık vermek adetim değil gerçi ama belki hoparlörleri de bir boşlukta değiştirebilirim. Çifti 200 Tl civarında kaliteli Pioneer setler mevcut. Serviste 5000 TL istiyorlar ama :D

    Dediğim gibi ben aracıma ehil olmayanların verdiği zararlardan bıktığımdan kendim yapmaya soyundum bu montaj işini ve yaptım nitekim. Sizde yapmak isterseniz cihazınızı aldıktan sonra kutudan çıkan soketini gönderirseniz lehim işini yapıp size geri gönderebilirim, sizede soketlere takıp 2 civatayı sıkmak kalır. onuda elektrikçilere yaptırabilirsiniz. Servise yarım gün araç bırakmaktansa 30 dakikada montaj bence daha iyidir.

    kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calledman -- 11 Haziran 2016; 13:26:00 >




  • calledman kullanıcısına yanıt
    Oncelikle ilginiz ve yardımlarınız icin cok tesekkur ederim, androidauto google mapsle ilgili düşünceleriniz aklıma yattı gerçekten ama bu uygulamaların olduğu ünite bulmak zor gerçekten,şu anda bende araştırmaya başladım, siz üniteyi Yurdisindan getirtmissiniz ve bence çok iyi bir iş yapmışsınız. Ben bulamazsam bahsettigim alpine üniteyi alacagim, o uniteden den başka gerekenler sizde varsa bahsettiğiniz gibi yardimci olursaniz çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android auto yu bilgisayarda denemek için bir rehber niteliğinde yazı hazırlamışlar ( ingilizve ama çok karışık değil).http://www.androidcentral.com/how-try-android-auto-you-buy
    Digicom Android auto destekleyen navigasyon ünitelerini getirmeye başlamış olabilir.
    http://www.digicomshop.com/avic-f70dab-navigasyon-g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC-s%C4%B0stem%C4%B0-b

    henüz fiyat koymamışlar ama arayıp bilgi almanızda fayda var.
    Yurtdışından alırsanız üniteyi AB ülkelerinden gelenler için 18%, diğer ülkelerden gelenler için 20% gümrük vergisi alıyorlar. Ruhsat fotokopisini falanda istiyor gümrük müdürlüğü. Yurtdışından alırsanız Kenwood Excelon serisi yada Pioneer Nex serisine bir bakın derim.




  • calledman kullanıcısına yanıt
    Degerli hocam, Cok teşekkürler, bu linkini verdiğiniz ürün levorglara uyumlu anladigim kadariyla ve özellikleri alpine göre daha iyi gibi,haftaici digicoma sorunca tekrar burdan yazarım gelismeleri, iyi aksamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • calledman kullanıcısına yanıt
    http://m.n11.com/pioneer-avic-f70dab-navigasyonlu-double-dvd-oto-teyp-P96320279?gclsrc=aw.ds&cid=601002&gclid=CjwKEAjw7e66BRDhnrizmcGc8VcSJABR6gaRLpbVhgJjsMQOvxb5t8a8nabhpjaGj5mUGaNV8ICr3RoCYZHw_wcB
    bu ürün aynısı, aracıma montaj icin neler eksik kalıyor bunu alirsam, sizde fazladan varmı eksikler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ragga11 R kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bendeki ürüne çok yakın bir ürün. Bunu alırsanız şu parçalara ihtiyacınız olacak:
    1- Çerçeve: 7 inch ekranlı bir ürün. Klima kontrollerinin altındaki kısmı da içeren bir parça. benim resimlerde var.
    2-Direksiyon kontrol adaptörü: Direksiyon kontrollerini kullanabilmek için dönüştürücü bir ürün.
    3-Geri görüş kamerası dönüştürücü: Kamera direk çalışmayacağı için araya yine bir adaptör takılıyor.
    4- AM/FM anten adaptörü: Anten soketi bile farklı bizim araçlarda. araya yine adaptör gerekiyor.
    5- Güç ve hoparlör adaptörü: Kabloları kesmemek için araya yine çevirici takıyoruz.
    6- Subaru/Pioneer dönüştürücü: Ana soket bile farklı .. yine kesip aracın orjinalliği bozulmasın diye araya bunu takmak gerekiyor.
    7- USB adaptör: USB portunu kullanabilmek için yine dönüştürücü bir parça gerekiyor.

    Bunların hepsinin maliyeti 450 TL civarında tutuyor. Ancak bu malzemelerle montaj yapıldığında araçta hiçbir kabloya,vs. zarar verilmiyor ve satmak istediğinizde 10 dakikada eski sistemi takıp cihazınızı alabilirsiniz.

    Bende sadece USB adaptörü yok şu anda. Onunda temin edilmesi 10 gün falan sürecektir.




  • Detaylı bilgiler için çok teşekkürler. Subaru'nun kendi önerdiği Alpine cihazı alınca bu muhtelif adaptörler gerekiyor mu yine? Yoksa sadece ön çerçeve yeterli oluyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aurelius kullanıcısına yanıt
    bu parçalar her halükarda gerekiyor.
  • Merhabalar,

    Çıktığından beri takip ettiğim bir arac ve yavaştan alma planları yapmaya başladım. Hatta sırf bu yüzden safkan arazi aracımı satılığa çıkardım.

    Siz tecrubeli arkadaşlara bir sorum olacak, ancak arac Hakkinda degil. Subaru yi cok iyi bilirim. Sorum su, piyasada neden 2. Elde cok fazla levorg var. Bin km altında bile satılıklar duruyor. Yeni çıkmış bir arac icin bu durum biraz anormal degil mi?

    Bir de 2015 alsam 2016 dan eksiği var mı? Bildiğim kadarı ile donanım tamamen aynı.

    Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • calledman kullanıcısına yanıt
    Merhaba Pioneer AVIC-F70DAB Navigasyon ürünü almak için piyasayı araştırıyorum uygun bulursam alacagim gib gorunuyor ve elinizdeki ürünlerinde almak isterim eğer bu uniteyle uyumlu iseler, usb bagdastirici yi nerden alabilirim, birde soketi lehimlemek demiştiniz bu üründede gerekiyorsa yine Yardımınızi isteyeceğim Teşekkürler. .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Defender110 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Ben de Forester'imi satıp Levorg'a geçtim. Arazi imkan kabiliyetinden sürüş zevki adına feragat ettim.

    Bildiğim kadarıyla bayilerin lansman araçları ve test drive araçları satılıyor daha çok. Onun dışında bu foruma yansıyan küçük şikayetler dışında (park sensörü, ses sistemi, vs) araçtan bir şikayet yok.

    Yakıt tüketimi bir unsur olabilir ama bu aracı alan kişilerin AWD nedeniyle çok ekonomik bir araç beklememeleri gerekiyor.

    Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada, 2015 ve 2016 modellerin donanımları aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Defender110 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, araçla ilgili deneyimim az olsada yakın zamanda sizin geçtiğiniz yerlerden gecmis ve sorduğunuz soruları sormuş biri olarak 2. Elde kişiden şu anda sadece 4 araç görünüyor (galeri ve kisi) geri kalanı bayi den onların da bir kısmı 0 araçlar (2016 0 araclari bile koymuslar) onları bıraktığımız da bayi den km yapmış araçlar kalıyor, onlarda ya test araci yada mudur vs gibi bayii personelinin kullandigi sirket araci, gelelim sorduğunuz soruya örneğin ben ford mondeo yuda incelemistim bayilerin elinde çok daha fazla 2015 mondeo yada test araci olmasına rağmen hiçbiri malum 2. El sitesine koymuyor ana neden bu bence ama yine 4 te fazla derseniz (önceki mesajımda yer alan önyargılar da neden olabilir ama tüm araçlarda özellikle cok tutulan araçlara bile bakarsanız onlarca benzer ilan gorursunuz) deneyimli arkadaşların bu konuya yorum yapması faydali olabilir. B
    Benimde bildiğim kadarıyla 2015 2016 arasinda hiç bir fark yok. iyi gunler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.