Şimdi Ara

Lütfen Yardım Edin - İşlemci Problemi (Biraz Düzeldi Ama...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar format attım şimdi alttaki sorun düzeldi ama oyunlardaki problem hala devam ediyor.Bir 10 dk. oynuyorum hafif kasmaya başlıyor.Biraz zaman geçince kendi kendine düzeliyor.Bios ayarlarında birşey var galiba.Çünkü ben bios reset yapmıştım.Belki bazı ayalar değişti o yüzden.Birde ısınmadan olabilir bu oyundaki problem.İşlemci fanını hızlandırmak istiyorum ama bunu yapamıyorum.Çünkü oraya erişmem olanaksız.İzin vermiyor bios.Ne yapıcam acaba.Yeni bir fan mı alsam.Ama nereye takıcam yer yok.Şuan ki fanı çıkartıp onun yerine daha güçlü bir fan mı taksam acaba ?

(((Arkadaşlar ne yaptıysam şu işlemci sorununu çözemedim.İşlemci kullanımı bir türlü %4 altına düşmüyor.Eğer oyun falan açarsam 10 dk. içinde kullanım %100 oluyor ve PC acayip kasmaya başlıyor.Virüs yok , spy yok , trojan yok.Alttaki resimlerdede göreceğiniz gibi fazla programda yok.İşlemci ısısıda 51-52 derece civarı.Bu sorunu nasıl çözücem yardım edin.Hiçbri şey yapamaz oldum.)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rietveld -- 18 Ağustos 2006; 18:07:36 >

• Herşeyi denemişsin. Sorun windows ta. üzülerek sölüyorum bu gidişle format gibi sanki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JaSoN VooRheeS

Herşeyi denemişsin. Sorun windows ta. üzülerek sölüyorum bu gidişle format gibi sanki.

Ya format önemli değil.En fazla 3 saatimi alır tüm programlar driver'lar falan ile.Ama bir ara yine böyle bir sorun olmuştu.O zamanda format atmıştım.Tam hatırlamıyorum ama düzelmemişti sanki.

• abicim %4'ün ne zararı var bilgisayara. bırak işlemci işlem yapsın biraz. bunda ne gibi bir problem var anlamadım. bi açıklarmısın
  • quote:

Orjinalden alıntı: viper05

abicim %4'ün ne zararı var bilgisayara. bırak işlemci işlem yapsın biraz. bunda ne gibi bir problem var anlamadım. bi açıklarmısın

quote:

Eğer oyun falan açarsam 10 dk. içinde kullanım %100 oluyor ve PC acayip kasmaya başlıyor

asıl sorun bu...

----
    bence format tek çare..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 2 Ağustos 2006; 21:49:42 >
  • remleri temizle statik elektriklenmeden olabilir işlemciye yüklenir
  • %4'te iken zaten sorun yok.Asıl sorun %100 olunca başlıyor.

Ayrıca eskiden işlem falan yapsam bile %0'da duruyordu.Ama şimdi hiçbir işlem yapmzaken bile %4'ün altına düşmüyor.Sinir oldum ya.Neden böyle oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Problem tamamen fikir yürütmek gerekirse yazılımsal görünüyor işlemci ısısı normalin az üstünde. Fakat %4'ten bir oyunda %100 e fırlaması anormal yedek alıp format atıp tekrar bir kurmayı dene.

Tabi büyük bir problem yaratıyorsa senin için. Yukarda da emin değilsin bir ara format attığında düzelip düzelmediğinden denemekte fayda var diye düşünüyorum.
  • Sadece oyunda değilki.Bir flash oynatırken , flash oyun oynarken , internetten video izlerkende oluyor.Hemen %100 oluveriyor sonra pc'yi kapatıp yine açıyorum düzeliyor.

• dostu benzeri bi olay geldi başıma hiç bi spy+anti virus programı bulamamıstı nortaonla taradım çıktı ama ne yaparasan yap f disk yapamadan temizleyemiyon
  • INTEL İŞLEMCİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: Caglar22

INTEL İŞLEMCİ

Intel olması ile ne alakası var ki.Çok uzun zamandır kullanıyorum.İlk kez böyle birşey oluyor.

Arkadaşlar yok mu bir çözüm bilen ?

• o zaman bi format at. inşaalah düzelir...
  • Format at % 90 düzelir bi de bios ayarlarına bak defacult ayarlara getir
  • Arkadaşlar format attım şimdi sorun düzeldi ama oyunlardaki problem hala devam ediyor.Bir 10 dk. oynuyorum hafif kasmaya başlıyor.Biraz zaman geçince kendi kendine düzeliyor.Bios ayarlarında birşey var galiba.Çünkü ben bios reset yapmıştım.Belki bazı ayalar değişti o yüzden.Birde ısınmadan olabilir bu oyundaki problem.İşlemci fanını hızlandırmak istiyorum ama bunu yapamıyorum.Çünkü oraya erişmem olanaksız.İzin vermiyor bios.Ne yapıcam acaba.Yeni bir fan mı alsam.Ama nereye takıcam yer yok.Şuan ki fanı çıkartıp onun yerine daha güçlü bir fan mı taksam acaba ?

• Ekran kartın ne riet?

Onboard mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockclimber -- 18 Ağustos 2006; 15:47:34 >
  • ekran kartındaa fanmı var yoksa sadece bakır alüminyum. vs. sogutucmuu yazın bu tür fanszz soğutuculuu ekran kartları sapıtıyo cunku....buyuk bi ihtimal senin problemde bu..
  • Ekran kartı Geforce FX 5200.Ekran kartında metal falan yok.Üzerinde ufak bir fan takılı.
  • speedfan programı ile sıcaklıkları kontrol edebilirmisin ?
  • Ekran kartını bilmiyorum ama İşlemci 52-53 derece arası.Nadiren 54 oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.