Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (289. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.185
Cevap
394
Favori
926.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya o zaman çok sinirliydim. Umarım her şey düzelir. Umarım cesedimi kedilerim yemez. :)
  • Blue_Knight kullanıcısına yanıt
    Esyalarin hepsini erkek tarafi almiyor kiz tarafida aliyor abarti esya almadigin surece 30.000 ne de evlenilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Focke Wulf

    Esyalarin hepsini erkek tarafi almiyor kiz tarafida aliyor abarti esya almadigin surece 30.000 ne de evlenilir.

    50 şey yazdım cımbızla eşyaları aldınız hocam diğerlerini de mi kızlar yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de arkadaşa katılıyorum, 50k dan aşağı düğün olmaz. Eşyaları kalitesiz alsan, düğünü şaşalı yapmasan yine olmaz. Hani derler ya "ölüsü o rakam değil" :) 6 ay sonra düğünüm olacak inşallah hesap kitap yapıyorum 50kyı çoktan geçti ve hala sağdan soldan birşeyler çıkıyor çıkmaya da devam edecek gibi. Batmak üzereyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş yazını okudum , gerçek olduğunu varsayarak empati yapıyorum.

    Ortada madur bir bayan var ( oğlanın evli olduğu gariban) bu olay gün ışığına çıktığında aileler birbirine girecek, belki senin arkadaşın olan bayan ailesinden fiziksel şiddet görecek hayatımızda bu şiddetin daha kötü sonuçlandığı vakalarıda gördük.

    Bence işin peşini bırakmamalısın , meşhur sözü hatırlatırım SEVİYORSAN GİT KONUŞ

    Kızın yaşı bunları iştirak edemeyecek yaşta , ona sorsan aşk meşk vatan millet sakarya ama gerçek hayat hiçte öyle değil. Geleceğine geçmişinde hatırlamak istemeyeceği anılar kazıtmaya devam etmesin. Tavır yapacağı arkaşlığını gözden geçireceği kişinin siz değil evli sevgilisinin olduğunu ona bir şekilde anlatmalısın.

    Benimde evlilik sürecim çok sancılı geçti, bahtsız bedevi misali talihsizlikler yaşadım kayınpeder izin vermedi, aileler birbirine girdi resmen, derken sevdiğim kızı rızalı bir şekilde kaçırdım. 6 yıllık flortümüzün üzerine 13 yıllık evliliğimiz var. O oğlan gerçekten seviyor olsaydı sevdiğini gözü yaşlı bırakıp başka bir kadının koynuna girmeyecekti. NOKTA .....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 18 Ekim 2016; 1:12:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Balmumsuz Kadın

    Ya o zaman çok sinirliydim. Umarım her şey düzelir. Umarım cesedimi kedilerim yemez. :)


    Benim de keyfim yoktu o vakit. Iyi dileğin için sağol. Sen de kendi adına doğru kararları verirsin Inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blue_Knight kullanıcısına yanıt
    Adetlere gore degisiyor nisani kiz tarafi ustlenir dugun salonu tutarkende haftaici olmasina dikkat ederseniz fiyatlar duser beyaz esyasi olsun televizyonu olsun en ust modeli almaya gerek yok mobilyada da fabrika uretim yerleri var bazi yerler son kullaniciya satis yapiyor magaza fiyatindan daha uygun bir fiyata mobilya alabilirsiniz eve gelip montajda yapiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah evleneceklerin yardımcısı olsun 50 bin 100 binler den bahesediliyor bir düğün için çok para yaw o kadar param olsa araba alacağım ilk iş :) neyse ki bu hayatta benim böyle düğündü evlenmekti gibi bir derdim hiç olmayacak olanlara da Allah sabır versin ve yardımcısı olsun....
  • amin saolasın.babamlarad geldi.babamında epilepsisi var.o da kriz geçirdi.işin daha kötüsü hem annem hem komşular, eşimin yüzüne yüzüne montevo çok yoruluyo babası ve eşi yüzünden diyorlar.eşimde haliyle alınıyor ve üzülüyor.hatta bırak beni git başklasını al dedi.sen ne olacakın dedim.evinde hizmetçin gibi dururm dedi.yıkıldım kaldım.insanlar nasıl bu kadar dikkatsiz davranıyor anlamadım.
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Burada olmayan bir şeyi olmuş gibi bana bir şey kazandırmaz, kazandırmayacak da zaten.

    İlk kazayı yaptığımızda kızın babası çok kızmıştı. Elin erkekleriyle nasıl gidersin beyşehire gibisinden. kazadan sonra 1.5 ay felan araları kötüydü. Hani arkadaşı olduğumuzu biliyor babası ama kaza olunca adamın nevri mi döndü artık nedir bilmiyorum. Bu olaya bile böyle bir tepki veren adam var. Diğer kız es kaza olayları öğrense ve ailesinin evine gelse dese ki "senin kızın böyle böyle yapıyor" adam kızı lime lime doğrar, elinden kimsede alamaz. Umarım öyle bir olay yaşanmaz hocam, kimsenin huzuru bozulmaz.

    Tamamen sevme gibi bir durum yok hocam. Samimiyetin hızlı ilerlemesiyle gelişen bi hoşlantı diyelim.

    Önceki yazımda da belirtmiştim. Kendisi şimdiye kadar hiç sıkıntı içinde büyüyen birisi olmamış. Bazı şeylerin farkında değil ve farkında olmak da istemiyor açıkçası.
    Kazadan sonra 2 ay sürekli bununla ilgili konuşmuşuzdur. Ancak kendisinin olayları unutmaktan ziyade, sürekli hatırlayıp buhran içinde olmak gibi ilginç istekleri var. Sürekli dedim, hayatında senden daha önemli kimse yok. Önce sen kendini sev, kendine saygı göster, önemli olan sensin. Kendi geleceğini düşün, geçmişini hatırlayarak nereye kadar devam edeceksin, kendini üzmek konusunda epey isteklisin vs. Geldi bana elimden gelse ölürüm ama işin farklı boyutları var o yüzden yapamıyorum dedi. Sadece nefes almak için yaşıyorum, şuan da ölü gibiyim zaten diyor sürekli. İnsan önce kendini düşünmeli dedim arkasından pat diye lafı yapıştırdı bana " sen öyle yap" diyerekten. sonra kestirdi attı lafı. bunun üzerine de ben bir şey diyemedim açıkçası.

    En son görüştüğümüz 24 eylül dü. buluşacaktık o gün ancak kendisinin başka öncelikleri olduğu için gelmek istemedi. bende o günden beri yazmadım tekrar. geçen hafta cuma günü diğer erkek arkadaşla beraberdi oturacaktık beraber ancak konsere gittim ben. yemek yedik sadece toplasak karşılıklı 10 kelime etmemişizdir birbirimize. Diğer arkadaş biliyor aramıızn iyi olmadığını. Sorun neyse konuşun halledin diyor ancak, benim bir problemim yok. Konuşacak olan bir şeyi olan varsa çağırır konuşuruz dedim. Daha önceden lafı bile edilmeyecek bir konu yüzünden tartışmıştık. Ben sonradan farkettim ancak, hani durduk yere canımız sıkılmasın diye gittim özür diledim. Aynı davranışı kendisi de göstermediği sürece, pek görüşeceğimizi düşünmüyorum bu saatten sonra. Çünkü kendisine yeni kankiler edinmiş. Onlarla beraber sürekli. Emrah'a mesaj atıyor sürekli, dışarı çıkalım şuraya gidelim gibisinden. Benden bahsetmiyor pek. Gidipte peşinde koşacak değilim, kendisi bilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Focke Wulf

    Adetlere gore degisiyor nisani kiz tarafi ustlenir dugun salonu tutarkende haftaici olmasina dikkat ederseniz fiyatlar duser beyaz esyasi olsun televizyonu olsun en ust modeli almaya gerek yok mobilyada da fabrika uretim yerleri var bazi yerler son kullaniciya satis yapiyor magaza fiyatindan daha uygun bir fiyata mobilya alabilirsiniz eve gelip montajda yapiyorlar.

    Valla ona girersek nikah yapıpta geçebiliriz :) umarım gönlünüze göre çok masraf çıkarmayan bir kız bulursunuz hocam bana denk gelmez öylesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zor bir durum Allah cc. sabır ihsan eylesin. Bezen aşk birbirinize karşılıklı çıkma teklifi etmeden de başlayabiliyor. Gençliğimde başıma geldi, egede turistik bir ilçede migrosta çalışıyorum, aynı sizinki gibi sürekli beraber takıldığımız, çok samimi olduğum bir kız arkadaşım vardı ortada hiçbir teklif hiçbir başlangıç noktası olmadan evlilik muhabbetine başlamıştık bir ara dönüp geriye baktığımızda buraya nasıl gelmiştik bizde bilmiyorduk. Velhasıl kelam biz ayrı dünyaların çocuğuyduk ben saf karadeniz delikanlısı elini tuttuğum kız namusumdur kafasında olan biriyken sevdiğim kız geçmişinde her gece günü gün eden gece sabahlara kadar takılan belkide sonu mutlu sonla biten geceleri olan birisiymiş. Sevenlerim gözümü açmakta zorlansada dostlarım sayesinde dönmüştüm bu sevdadan. Kısaca demem o ki sevmek yok çıkmak yok desenizde bazen süreç öyle işlerki tam bu şekildesinizdir ama farkında değilsindir. Neyse artık seni unutmaya yüz tutmuşsa, kendine farklı dostlarda edinmişse artık yapacak pek birşey kalmadı bence...

    DÖNERSE SENİNDİR DÖNMEZSE ZATEN HİÇ OLMAMIŞTIR. .. saygılar efenim ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 18 Ekim 2016; 13:19:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadar hiç a bu kız güzelmiş bununla sevgili olayım şeklinde hareket etmedim. Mümkünse tek sefer de iyi birisine denk gelip, devamını getirmek istiyorum ben kendimce. Tabi Kısmetimiz de ne vardır bilmiyoruz. İnşAllah evleneceğim birisi olduğunda uzun süreli tanımak istiyorum, ondan sonra bazı adımları atmayı düşünüyorum hocam. 2-3 aylık tanıdığım birisiyle evliliği hemen düşünecek birisi değilim. Diğer elemanın mevzusu olmasaydı atıyorum 1 sene aynı şekilde ilişkimiz devam etseydi, evleneceğim kişi profilinde birisiyse eğer söylerdim. Böyle böyle bir durum var diye.

    Diğer elemanın mevzusunu öğrendikten sonra, hala aynı şekilde kendi hareket etmek benim açımdan doğru değil. Çünkü aklı ve kalbi sürekli diğer elemanda kalacak. Unuttum ben onu dese bile inanmıyorum unutacağını. Sürekli bir şüphe içinde yaşamayı istemem, ne de ona yaşatmak isterim açıkçası.

    Saçma sapan sebeplerden ötürü, arkadaş ortamında gülünüp geçilecek laflardan dolayı kendisi araya mesafeye koydu.
    Kendisinin 10-11 yaşlarında 2 tane kuzenini çocuğu var. Kendi evlerinin müştemilatında kalıyor kuzeni. Kazadan sonra eniştesi ve ufaklıklarla tanışmıştık 4 veya 5 kere görüştük hep. Çocuklar Hollanda'dan geldiler gezdirelim gibisinden bir muhabbet olmuştu. Bende tamam ayarlayalım bi ara dedim. 2 hafta evvel benim arkadaş ve kendisi anlaşmışlar, arkadaşım benide çağırdı. Dedim sen niye çağırıyorsun beni, madem ortada böyle bir şey var. Onun çağırması lazım beni, senin beni çağırman hoş değil dedim. Madem konuşmamak için kendisi çağırmıyor, gelmemin de hiç bir mantıklı sebebi olmaz diyerekten geri çevirdim.




  • Kız arkadaşım onun facebook hesabına girdiğimi bilmiyordu. Dün bir detay yakaladım ve şok oldum. Çok kötü hissettim kendimi. Daha 1 hafta önce birinci yılımızı geride bırakırken yine şüphelerle yaşamaya geri döndüm. Farklı zamanlarda 2 kere eski sevgilisini facebooktan arama yapmış. Kendisiyle daha konuşmadım; ancak iyi şeyler olmayacağı kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrQ_ -- 19 Ekim 2016; 16:20:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trq_

    Kız arkadaşım onun facebook hesabına girdiğimi bilmiyordu. Dün bir detay yakaladım ve şok oldum. Çok kötü hissettim kendimi. Daha 1 hafta önce birinci yılımızı geride bırakırken yine şüphelerle yaşamaya geri döndüm. Farklı zamanlarda 2 kere eski sevgilisini facebooktan arama yapmış. Kendisiyle daha konuşmadım; ancak iyi şeyler olmayacağı kesin.

    bu kadınlardaki "stalker" huyu öldürür insanı belki o çocuğa bir şey hissetmiyordur ama bakmadan duramıyorlar. değişik canlılar gerçekten
  • Blue_Knight kullanıcısına yanıt
    Bizim burdakilerin tek meraki dedikodu. Adamakilli genel kultur olsun , bilim olsun , edep adap saygiya merak 0 cogu kizda. Tek merak kim nereye gitmis kiminleymis kac para harcamis tarzi bos seyler. Maddiyata cok deger veriyorlar. Gosteris yapmaktan ve 10-15 liraya ayda 2-3 kere aldiklari kahvenin fotografini paylasmaya bayiliyorlar. İsin aci kismi bunu zenginlik saniyorlar. İstese herkes 50 lira verir 2-3 kere icer o kahveyi boyle seylerle insanlara statuler belirliyorlar. Ne zaman daha mantikli seylere yonelecekler cok merak ediyorum.

    Paradan ziyade akla mantiga deger vermeye baslasigimiz zaman bu toplum kulturel bakimdan gelismeyi tamamlamis olacak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fareliköyünkavalcisi

    Bizim burdakilerin tek meraki dedikodu. Adamakilli genel kultur olsun , bilim olsun , edep adap saygiya merak 0 cogu kizda. Tek merak kim nereye gitmis kiminleymis kac para harcamis tarzi bos seyler. Maddiyata cok deger veriyorlar. Gosteris yapmaktan ve 10-15 liraya ayda 2-3 kere aldiklari kahvenin fotografini paylasmaya bayiliyorlar. İsin aci kismi bunu zenginlik saniyorlar. İstese herkes 50 lira verir 2-3 kere icer o kahveyi boyle seylerle insanlara statuler belirliyorlar. Ne zaman daha mantikli seylere yonelecekler cok merak ediyorum.

    Paradan ziyade akla mantiga deger vermeye baslasigimiz zaman bu toplum kulturel bakimdan gelismeyi tamamlamis olacak

    ya hocam hiç sormayın sürekli birbirleriyle yarış halindeler sevgililieri bir şey yapınca direk paylaşıyorlar "bak sevgilim bana neler yapıyor" mesajı diğer kızlara hava atmak sadece




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Focke Wulf

    Adetlere gore degisiyor nisani kiz tarafi ustlenir dugun salonu tutarkende haftaici olmasina dikkat ederseniz fiyatlar duser beyaz esyasi olsun televizyonu olsun en ust modeli almaya gerek yok mobilyada da fabrika uretim yerleri var bazi yerler son kullaniciya satis yapiyor magaza fiyatindan daha uygun bir fiyata mobilya alabilirsiniz eve gelip montajda yapiyorlar.

    Geçen arkadaş nisan söz yaptilar 10.000 tl mal olmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşım 24. İşsizim güvenlik sektöründe. Ömürlük düzgün bir iş bulup. Borçları da ödeyip rahata vardığım zaman "Benim niye başımda bela yok laaa" dediğim zaman evleneceğim. Fakat eş adayı olacak kimse yok.
    Hep asosyallik ve özgüvensizlikten işte. Geçen geçti zor daha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal mühendis

    Yaşım 24. İşsizim güvenlik sektöründe. Ömürlük düzgün bir iş bulup. Borçları da ödeyip rahata vardığım zaman "Benim niye başımda bela yok laaa" dediğim zaman evleneceğim. Fakat eş adayı olacak kimse yok.
    Hep asosyallik ve özgüvensizlikten işte. Geçen geçti zor daha.

    Yorum nick uyumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.