Şimdi Ara

Ankilozan spondilit ve Askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
4
Favori
50.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bende ankilozan spondilit yani iltihaplı romatizma hastalığı var. Belimde olan bu hastalık bazen inanılmaz belimin ağrımasına ve yataktan bile kalmamama sebep oluyor. Geçen sene askeri muanede bunu beyan ettim ve Ankara GATA'da 2 ay boyunca süren bi sürü teste ve tahlile tabi tutuldum. Sonunda 1 sene erteleme ve takip eden senede tekrar muayene olmama karar verildi. Bu sene tekrar muayenelere gitmem lazım. Tekrar Kapalı MR olsun kan tahlili olsun hepsine alırlarmı beni yoksa bu sene o kadar uğraşmazmıyım. ilk sorum bu. ikinci olarak kesin ihtimalle askerden muaf raporumu alırmıyım yoksa sen iyileştin birader hadi hoooop askere diye beni askere alırlarmı ? Ağrılarım yokken sıkıntılarım yok ama şimdi askerde belim ağrıdı yataktan kalkamıyorum, komutan vah canım sana kıyamam diyip kendi elleriyle masaj yapcak hali çok çıkarır kemeri vura vura kaldırmaya çalışır kalk lan şerefsiz diye. Hal böyleyken askere gitmem ne kadar doğru ve ne kadar verimli olurum tartışılır. şimdiden okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum.







  • conteee kullanıcısına yanıt
    bende onu yazıyorum crohn hastalığı bir kere çıktığı zaman bir daha yok olmaz ne olursa olsun .Hayat boyu devam eden bir rahatsızlıktır.Sizin gittiğiniz zamanda olduğunuz kolonoskopi de hiçbirşey çıkmadı durumu ancak ve ancak remisyon dönemindeyse olabilecek bir durum ki eğer bildiklerim yanıltmıyorsa o durumda dahi biyopsi yapıldığında hücrelerdeki rahatsızlık crohn olarak görülecektir.

    Yani anlatmaya çalıştığım şu sizi bir yıl sonraya attıktan sonra tekrar crohn olduğunu anladıklarında askerliğe elverişli değildir raporu verecekler.İnternette de örneklerini görebilirsiniz crohn olup ertesi yıla tekrar gelmeleri istenen her hasta için askerliğe elverişli değildir raporu verilmiştir.Sizin remisyonda olup iyi olmanız bu durumu düzeltmez.

    hatta ve hatta size askerliğe elverişsiz durumları içeren yürürlükteki maddeleri yazayım içiniz rahat olsun,


    SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLARI
    Madde 45 - (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.)
    A)....
    ....

    B)...

    8. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/43. mad) Komplikasyon yapmamış kronik iltihabî bağırsak hastalıklarının (Crohn Hastalığı, Kolitis Ülseroza ve benzeri) remisyonları, konjenital ve akkiz megakolon, altı aylık tedaviye rağmen iyileşmeyen veya nüks eden soliter rektal ülser.




    Kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 12 Ocak 2015; 1:04:11 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.