Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar,

    Evet Ege'nin de dediği gibi önceden sadece marka isimleri ve marka'nın kafamda yarattığı imaja göre karar veren ben son zamanlarda kombi içerisindeki malzemelerin neden üretildiği ve özellikleri ile daha çok ilgilenmeye başladım. Aslında önceleri Buderus düşünüyordum ama anladım ki buradaki yorumlar Buderus'un hermetik modelinin iyi olmadığını (daha doğrusu o parayı hak etmediğini), buna karşın yoğuşmalı modelinin iyi olduğunu söylüyor ki zaten benim de evin tesisatı ve site yönetiminin tavsiyesi üzerine yoğuşmalı kombilerle işim yok. Bu arada bir önceki mesajımda Viessmann'ın Vitodens modellerinin fiyatını sormuştum ama aslında sormak istediğim model Vitopend imiş, bunlar Hermetik modellermiş bunu sonradan anladım.

    Herneyse Viessmann'lar bana pahalı geldi ve web sayfasından bakında İstanbul'da toplam 9 (evet sadece dokuz) adet servisinin olduğu görülüyor ki bu da herhangi bir acil durumda veya bir yoğunluk anında size ne kadar süre içerisinde hizmet verebilirler sorusunu akla getiriyor. Tamam servis elemanları çok bilgili ve işlerini iyi biliyor olabilirler ama karşılaşılan soruna müdahale hızı da önemli bir kriter bence.

    Dün Vaillant'ın internet sitesinden kombileri hakkında bir soru sordum kendilerine ve bugün yanıt geldi. Gelen yanıt aynen aşağıdaki gibi:
    "Sayın Müşterimiz, VUW 242-5 kombi brülöründe paslanmaz sac kullanılmıştır.Kombi çift eşanjörlüdür ve diğer tüm kombi eşanjörleri gibi, bakır malzemeden üretilmişlerdir ve 2. eşanjörün dış yüzeyleri paslanmazdır.Bu cihaz modülasyonludur, bahsettiğiniz kumanda aksesuarları fazlası ile mevcuttur. Saygılar,"

    Ben diğer kombilerde, örneğin Viessmann veya Buderus'ta, eşanjör malzemesinin farklı olduğunu düşünüyordum. Demek ki değilmiş. Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar bizi aydınlatabilirlerse sevinirim.

    Ayrıca brülör'ün paslanmaz sac olması iyi bir şey midir sizce. Bildiğim kadarı ile Viessmann'da Amerikan çeliği, Buderus'ta da (pek önerilmeyen) bakır malzeme kullanılıyor brülör'de. Bu paslanmaz sac dayanıklı ve iyi bir malzeme midir sizce?

    Konu hakkında teknik bilgi sahibi arkadaşlar sorularımı yanıtlayabilirlerse çok memnun olurum.

    Teşekkürler.

    Not: Son zamanlardaki siyasi gelişmelr ve bunun sonucunda meydana gelen ekonomik dalgalanmalardan ötürü dolar ve euro kuru yükseldi ve maalesef almayı düşündüğümüz kombilere de zamlar gelmiş oldu arkadaşlar. Benim gibi çok yakın bir gelecekte kombi alımı yapacak arkadaşlar için gerçekten çok kötü bir durum :( Kur tekrar düşer mi acaba ve ne zaman düşer sorularını insan kendi kendine sormuyor değil...




  • Kombilerde kullanılan çelikler sıralama yapıldıgında Viessmann 1. sırada yer alıyor. Çelik kalite sıralamasında Viessmann 3. sırada Amerıkan çeliği ile başı çekiyor. en yakın takipçisi 7 veya 8. sıralamada idi. bunun yazısını istedim gelince buraya da eklıcem.

    Beretta hakkında bir soru gelmiş,satıcılıgını Sabancı üstenlense de kombi yine aynı bence. Ben olsam almam.

    Bugun servislerle görüştüm, belli bir miktar verek garanti süresini uzattıran markaların servisleri ile de konusdum. Adamlar garantı uzattırılıyor evet ama hiçbirşey garantıye gırmıyor diyorlar. Bundan sevislerde doğal olarak şikayetçi çunku vatandaşla sorun yaşayan birebir muhatap olan servisdir. Bu konuda çok şikayet oluyor gerçekten. Ortak düşünce kireçin en çok sorun yarattıgı yönünde. Artık her eve bence arıtıcı konulması lazım. kombi girişinden önce de konulabilen filtreler 30 ytl gibi fiyatlarla satılmaktadır.

    Viessmann servisinin az oldugundan şikayet eden olmus sanırım. bu konuda da deneme yapınız. servisi arayın ve evınızde kombinin arızalandıgını söyleyın. bakalım mudahale süresi ne zaman olacak.

    adamlar işe ticaret olarak bakmıyorlar buna emınım. Sadece ısıtma alanında çalışan ve yıllardır bu sektörde giden Viessmann diğer markalar gibi farklı mamuller çıkarmamış, gerçekten yenı teknolojiler için çalışmışdır.

    Tabi şunu da söylemek lazım biz bu forumda reklam yapmak için girmedık, amacımız bilgi vermek. Herkes bildiklerini yazıyor. son karar yine alıcılarındır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ax2bxc

    ......................................

    Dün Vaillant'ın internet sitesinden kombileri hakkında bir soru sordum kendilerine ve bugün yanıt geldi. Gelen yanıt aynen aşağıdaki gibi:
    "Sayın Müşterimiz, VUW 242-5 kombi brülöründe paslanmaz sac kullanılmıştır.Kombi çift eşanjörlüdür ve diğer tüm kombi eşanjörleri gibi, bakır malzemeden üretilmişlerdir ve 2. eşanjörün dış yüzeyleri paslanmazdır.Bu cihaz modülasyonludur, bahsettiğiniz kumanda aksesuarları fazlası ile mevcuttur. Saygılar,"

    ................................


    Vaillant tan gelen yanıt beni dumhura uğrattı. VUW 242-5 kombi brülöründe paslanmaz sac kullanılmışmış. Herhalde kombinin en dışını kaplayan sacından bahsediyorlar.
    Vaillant ın bu modelinde brülör ve eşanjör kesinlikle bakırdır. En azından bugüne kadar böyleydi. Acaba yeni getirip sattıklarını paslanmaz çelik olarak mı satıyorlar diye de sevindim açıkçası. Ama inanamadım ve tanıdık Vaillant yetkili bayisiyle görüştüm. Bayinin cevabı ; " Yok abi öyle birşey yaa. Nerden çıkarmışlar. Onlar yoğuşmalılarla karıştırmışlardır " oldu.
    Çok enteresan değil mi, doğrusunu bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum. Umarım Vaillant türk müşterisine değer vermeye başlamış ve imalatında paslanmaz çelik malzemesi kullanmıştır. Bu gelişmeyi de henüz bizler bilmiyoruzdur..
    Ayrıca bir de hatırlatma yapayım. Paslanmaz çelik ile paslanmaz sac her zaman aynı anlama gelmeyebilir. Bu söylemde bir laf oyunu var hissi uyandı bende..

    Paslanmaz çelik elbette tercih edilmesi gereken bir malzemedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 1 Mayıs 2007; 0:54:24 >




  • İyi günler
    bende daha önce bahsettiğim gibi 1 ay içinde kombi almak istiyorum.

    Burada görüştüğüm bayiler bana viesman 333 seçeneğini düşünmemi sıcak su konforu bakımından rahat edeceğimizi söylediler.
    Siz ne dersiniz 200m2 net bir ev için sizce bu ürün nasıldır?.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yolgezer80 -- 1 Mayıs 2007; 17:18:02 >
  • Ege45 aslında ben soru sorarken özellikle Vaillant hermetik kombi diye belirtmiştim ve adam da hermetik kombi için cevap vermiş olmalı. Bu arada bana cevap veren kişi Vaillant genel merkezinde çalışan ve teknik müdür sıfatı ile çalışan bir insan gelen mail'deki imzasında öyle yazıyor. herhalde kendi kombilerinden bi haber değildir diye düşünüyorum. Kafam iyice karıştı ya acaba bakır mı bu malzemeler değil mi şimdi kombinin içini açtırıp baktıracaklar bana.

    Bu arada bakır malzeme kötü müdür arkadaşlar biz böyle kötüleyip duruyoruz bakırı. Tamam paslanmaz çelik adı üstünde paslanmaz da bakır paslanır mı? Ayrıca paslanmaz bakır diye bir şey yok mudur veya bakır paslanmaz malzeme ile kaplanamaz mı?Vaillant veya başka aklı selim herhani bir kombi üreticisi firma ürettiği ve yıllarca su ile çalışacak kombisinin içerisine paslanır malzeme koyar mı sorusu akla geliyor ister istemez değil mi? Kendi bindiği dalı kesmek olur bu.

    Bu arada dün birkaç soru daha sordum Vaillant'a bugün anında cevap geldi yine teknik müdür'den. Adamlar web sayfasından sorulan soruları yanıtlamakta gerçekten çok hassaslar ve her türlü sorumu fazlası ile cevaplıyorlar. Eğer servisleri de bu kadar iyi ve ilgili ise alınır bence bu marka kombi. Dün Buderus ve Viessmann'a da web sayfalarından soru yazıp gönderdim ama cevap gelmedi hala bu iki firmadan. Demek ki Vaillant müşterilerine karşı daha hassasmış.

    Neyse Vaillant teknik müdüründen gelen yanıtı aşaığda noktasına virgülüne dokunmadan aynen size iletiyorum, aklınızda bu konulara ilişkin sorular varsa cevaplanmış olur. Vaillant gibi bir firmada teknik müdür olarak çalışan bir kişi, müşterilerini göz göre göre yanlış bilgilendirmiyordur herhalde. Yoksa noter onaylı cevap mı istesek ne yapsak :) Bilgiler doğru değilse firmaya dava açar kombiyi bedavaya getirtiriz :) Bedava kombi baldan tatlıdır varsın Vaillant olsun :)

    Neyse uzatmadan Vaillant konusunda bizzat Vaillant'tan gelen teknik bilgileri bilgilerinize sunuyorum:

    " Sayın Deniz Ülker,

    Vaillant kombilerin tamamı tartışmasız şekilde Almanya da üretilmektedirler.

    Kombimizin çalışma sesi ev ortamı için uygundur.

    Kombilerimiz tüm ev tipi cihazlar gibi nominal şebeke geriliminin %15 altına ve %10 üstüne kadar çalışacak şekilde üretilmişlerdir (yaklaşık 195-253 V arası). Bu, sertifikasyon değeridir. Pratikte, garanti kapsamına girmemekle birlikte, daha düşük gerilimlerde de çalışabilmektedirler. Anormal düşüşlerde ise emniyet gereği kombi çalışmamaktadır. Bölgenizde aşırı voltaj düşüşleri yaşanıyorsa, mutlaka bir voltaj regülatörü kullanmanızı öneririz. Hangi marka olursa olsun tüm kombiler ve birçok elektrikli ev eşyası, aşırı gerilim düşüşlerinden zarar görebilir.

    Şebeke suyu için uygun gördüğümüz sertlik değeri, 20 HD (Alman sertliği) ve altıdır. Bunun üzerindeki su sertliklerinde su yumuşatma cihazı kullanımı, cihazın eşanjörlerinin verimi ve uzun ömürlülüğü bakımından tavsiye edilmektedir. Özellikle, kuyu suları genellikle serttir. Umarım cevaparımız sizi tatmin etmiştir.

    Saygılarımla,

    Serhan KILIÇ
    Teknik Müdür
    Vaillant Isı Sanayi ve Tic. Ltd.Şti "




  • Toki'den konuyla ilgili tekrar bilgi istededim bana soyle bir donus yaptilar:

    "TOKİ ile yüklenici firma arasında imzalanan sözleşme hükümlerine göre binalarda 14.06.2000 tarihinde yürürlüğe giren TS 825 ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Binalarda Isı Yalıtım Yönetmeliği esaslarına göre ısı yalıtımı yapılmakta ve binaların enerji verimli bina olması sağlanmaktadır.Yönetmelik ve standartlara göre hazırlanan projeler ve ısı hesapları TOKİ Projeler Dairesi Tesisat Şubesi tarafından incelenerek onaylanmakta ve TOKİ Uygulama Daire Başkanlığı tarafından imalatlar sürekli kontrol edilerek inşaat gerçekleştirilmektedir.Biten İnşaatlar TOKİ İzleme ve Kabul Dairesi tarafından Geçici kabulu yapılarak hak sahiplerine teslim edilmekte bir yıl sonrada kesin kabulu yapılmaktadır.Bu bir yıl içinde çıkabilecek ve imalatdan kaynaklanan hatalar yüklenici tarafından giderilmektedir.TOKİ konutlarda ısı ekonomisi sağlamak ve işletme giderlerini azaltmak için ısı yalıtımına büyük önem vermektedir.Radyatör boyutlarının alışagelinenden küçük görünmesi yalıtımdan kaynaklanmaktadır"


    Sizce soyledikleri dogru mu bu kadar iyi mi izolasyon yapiyorlar yoksa kandiriliyor muyuz?

    quote:

    Orjinalden alıntı: gendarme


    quote:

    Orjinalden alıntı: OstotheK

    Tekrar selam arkadaşlar,

    Toki den almış olduğum ev ile ilgili olarak toki ye mail atarak petek boyutlarını öğrendim, lakin görmeye gittiğimde bana çok küçük gelmişti boyutları aşağıda veriyorum.

    oda 1:40x60
    oda 2:40x60
    oda 3:40x60
    salon:120x60
    mutfak:50x60
    banyo:40x60
    radyatör markası:airfel

    Toplam 3.30 metre petek bulunuyormuş evimde, net 115 m2. Kombim ECA Confeo

    Sizce yeterli mi?

    öncelikle TOKİ' ye ucuz ev satacağız diye müteahhit firmanın koyduğu petekleri görmezden geliyorlar. şartnamede radyatör boyları ile ilgili bir madde koysalar yüklenici firma bu kurnazlığı yapamaz...Mevcut radyatörlerde pkkp tip değildir belkide ( geniş tip )...

    yetmez arkadaşım konunun uzmanı arkadaşlarda mutlaka düşüncelerini yazacaklardır ama bence 9/ 10 mt civarında olursa kombiden daha iyi verim alırsın.... yani daha az tüketimle daha iyi ısınırsın. mevcut petek boylarıyla o evi ısıtman oldukça güç ve çok maliyetli olur. faturan yüksek gelir.







  • Bence yalıtım dış cepheden başlar,pencere ,tesisat vs... sonra gelir,camlar sanırım büyük değildir ve 1 kata 4 daire hesabına göre yapılmıştır(sadece tahmin ).Bu durumda odalarınızın da m2 leri küçük olabilir ,bu durumda petek yeterli gelir.Tokinin yaptığı yapıları az-çok gördüm Kayseri de de var.Hatta çok ısınan evlerin kışın pencere açtıklarına şahidimsizden önce oturanlarla istişare etme olanağınız varsa bi görüşün derim,aklınızda daha iyi yer eder bence .
    İYİ AKŞAMLAR
  • türkiyede hangi yalıtım yönetmeliği tam uygulanıyor ki?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yolgezer80

    İyi günler
    bende daha önce bahsettiğim gibi 1 ay içinde kombi almak istiyorum.

    Burada görüştüğüm bayiler bana viesman 333 seçeneğini düşünmemi sıcak su konforu bakımından rahat edeceğimizi söylediler.
    Siz ne dersiniz 200m2 net bir ev için sizce bu ürün nasıldır?.



    Viesman 333 e ödeyeceğiniz paradan sonra pek rahat edebileceğinizi sanmıyorum.
  • Evet ucuz değil zaten...

    Euro yükselmeseydi ürün hakkında düşünmezdim aslında vitotronik 100 ile 2100 euro diyorlar, iyi para.....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yolgezer80

    Evet ucuz değil zaten...

    Euro yükselmeseydi ürün hakkında düşünmezdim aslında vitotronik 100 ile 2100 euro diyorlar, iyi para.....



    Arkadaşım değmez, araba almıyorsunuz kombi alıyorsunuz, gerçekten değmez. Sonuçta hepsi aynı işi görüyor. Bu forumu iyice okursanız aynı kalitede çok daha ucuz ürünler olduğunu göreceksiniz..
  • http://www.beyazesyaspot.com/detay.asp?stokid={1520A5AC-9958-4402-94AC-9BFF727754F1}&anakatid=1

    Merhaba arkadaşlar bu urun hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim. Fiyat ve performans konusunda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KBD

    http://www.beyazesyaspot.com/detay.asp?stokid={1520A5AC-9958-4402-94AC-9BFF727754F1}&anakatid=1

    Merhaba arkadaşlar bu urun hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim. Fiyat ve performans konusunda


    diğer sayfaları bir okumanı tavsıye ederım. her tür marka model için tartışmalar yaptık okuyun ve değerlendiriniz.
  • Benim de bir sorum olacak. Evim dubleks ve 165 m2, henüz petekleri de kombiyi de almadım. Yoğuşmalı mı yoksa hermetik kombi mi kullanmalıyım? Evimin izolasyonu yapılmış durumdadır. Ayrıca tavsiye ettiğiniz bir kombi var mı? Petekleri 60lık demirdöküm plus almayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: atiryaki

    Benim de bir sorum olacak. Evim dubleks ve 165 m2, henüz petekleri de kombiyi de almadım. Yoğuşmalı mı yoksa hermetik kombi mi kullanmalıyım? Evimin izolasyonu yapılmış durumdadır. Ayrıca tavsiye ettiğiniz bir kombi var mı? Petekleri 60lık demirdöküm plus almayı düşünüyorum.



    yoğuşmalı kombi kullanacağınız petek metrajına göre karar verilecek bir hususdur. ama tahmınım sızın eve 12 metre gıbı petek gider( bu rakam tavsıye edilen değildir. Gerçek rakamları evınıze bır uzman getırırerek hesaplattırabilirsiniz. )

    tahmını petek metrajına göre sızın eve yoğuşmalı kombi alınmasında fayda vardır. Kullanılacak markalar için geçmiş sayfaları okumanızı tavsıye ederım.

    D.D. plus radyatör sanırım diğer radyatörlere göre %30 daha fazla pahalı. bu yüzden yıne geçmiş sayfalarda radyatör tavsıyelerını de göreebilirsiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kurt0146

    türkiyede hangi yalıtım yönetmeliği tam uygulanıyor ki?



    SELAMLAR KURT;
    Yönetmelik dediğiniz kimin uygulama alanında ,müteahhitler mi yoksa belediye kontrolörleri mi?Nasıl bilicez uyulup uyulmadığını...
  • bu yönetmeliğine göre değişir. Bayındırlık ve iskan müd mühendislerinin de Belediye yapı kontrol mühendislerinin de kontrol etmelidirler.

    Türkiyede ısı yalıtımı zorunludur. Tüm inşaat projelerınde bu varmıs gibi hesaplar yapılır. Radyatörlerın seçimi dahi buna göre yapılır. Yangın yönetmeliği vardır. zorunludur. Ancak müteahhitlerımız sadece bır yangın merdıvenı yapıyorlar ve kullanması da zor oluyor. halbukı her katta bır yangın hortumu yangın dolabı olmalıdır. EVIMIZIN KAPI VE PENRECE ETRAFLARI TAŞYÜNÜ ile yalıtılmıs olmalıdır. ki bu son yazdıgımı hiç göremedım.

    Ben mekanıkçi oldugum için kısaca ve basitçe bunları örnekledım. ama çoğaltmak mumkundur.
  • Bu taşyünü nasıl bişey acaba ?
  • BUNU BULDUM bi siteden ama kapı -pencere uygulaması nasıl olacak KURT BEY ;
    Özellikleri;

    Taşyünü ; bazal taşının öğütülüp toz haline getirilerek, çeşitli kimyasal maddeler ve geri dönüşümlü çöp maddelerinin bileşimden oluşur.

    İmalatı; %54 oranında bazal taşı, %36 kimyasal karışımlar ve %10 geri dönüşümlü çöp malzemelerinin 3000C derecede eriyik hale getirilerek kalıplara dökülüp preslenmesiyle elde edilir.

    AYRICA;
    Hijyeniktir, insan sağlığına zarar vermez.
    %70 - %95 - %100 bağıl neme dayanıklıdır.
    Gürültü ve sesi absorbe ederek ortamdaki sesi netleştirir.
    Tavanda daha sonra yapılacak tadilat ve onarımları kolaylaştırır.
    Tavandaki pis su borularını ve istenmeyen görüntüleri gizler.
    Demontedir, taşınabilir.
    Standart beyaz, istenirse özel renklerdedir.
    Gerektiğinde boyanabilir.
    Yangına karşı dayanıklıdır.
    Çok çeşitli taşıyıcı ve kenar bitiş detayına sahiptir.
    Panellerde düz ve sarkmalı modeller mevcuttur.
    Ortamdaki sigara, toz, duman ve kirli havayı yutarak havayı temizler.
    Işığı daha fazla yansıtır.
    Tavanla paneller arasında kalan boşluk sayesinde ısı dengeleme özelliğine sahiptir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzi dilara -- 4 Mayıs 2007; 0:35:55 >




  • kapı pencere etraflarına bıer boy bundan konulmaktadır. bu malzeme kesınlıkle yanmaz. YANMAZ. bu yuzden kapı ve pencerelerde zorunlu tutuluyor. Formboad yanı xps ve eps ler yangına dayanıklıdır. Zor alev alan malzeme olarak tanımlanır ama taşyünü yanmaz olarak tanımlanmaktadır.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.