Şimdi Ara

The Elder Scrolls Online [ANA KONU] (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
9.458
Cevap
88
Favori
346.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elder scrolls online çıksın sorunsuz sorgusuz alıp başlayacağım .Guild isimlerini reserve edip paraya para demeyeceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    Elder scrolls online çıksın sorunsuz sorgusuz alıp başlayacağım .Guild isimlerini reserve edip paraya para demeyeceğim

    Ben de alıcam. DH guildi açarız
  • helebi çıksında bişeler yaparık ;)
  • dövüş sistemi çağ atlatır.
  • Nedense aklıma Diablo 3 'ün duyurulduğu ilk zamanlar geldi


    Bu mesajım burda kalsın... 2-3 yıl sonra çıktığı zaman dönerim buraya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vishera

    Nedense aklıma Diablo 3 'ün duyurulduğu ilk zamanlar geldi


    Bu mesajım burda kalsın... 2-3 yıl sonra çıktığı zaman dönerim buraya

    Blizzard ile Bethesda'yı karıştırmayalım lütfen. Bethesda dediğini yapar
  • takip.
  • Oyun ücretlimi olacak acaba inşallah değildir

    Edit: Ücretliden kastım aylık veya yıllık düzenli bir ücrete mi tabi olacak yoksa orjinal cd-key le bir kere alınıp hep oynanılabilecekmi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Minaj -- 29 Eylül 2012; 21:03:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Minaj

    Oyun ücretlimi olacak acaba inşallah değildir

    Edit: Ücretliden kastım aylık veya yıllık düzenli bir ücrete mi tabi olacak yoksa orjinal cd-key le bir kere alınıp hep oynanılabilecekmi ?

    Ücretli olmaması avantaj değil, dezavantaj. Oyun ücretli, yani zannedersem her ay ücret ödemen gerekicek. Buna karşın aldığın hizmet kalitesi de artmış oluyor ve müşteri memnuniyeti ön plana çıkıyor.
  • Hiçbir online oyuna aylık ücret ödeyecek durumda değilim o yüzden istemiyorum ha orjinal cd key le oynanılabilse bence güzel olur.
  • Aylık ücret gelirce oynanabilir olabilir.
  • Aylık ücret ile gelecek olsa dahi uzun süre elinde oyuncu tutamayacaktır.MMOG ler bir bir FTP oluyor.Ben ücretsiz olması taraftarıyım.GW2 bu konuda son derece başarılı bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Donatn

    Aylık ücret ile gelecek olsa dahi uzun süre elinde oyuncu tutamayacaktır.MMOG ler bir bir FTP oluyor.Ben ücretsiz olması taraftarıyım.GW2 bu konuda son derece başarılı bence.
    Bir ESO fanı için ayda 20 lira kenara koymak zor birşey değil. Bu parayı ayıracak kadar sevmeyen adam oynamasa da olur. Gitsin GW2 oynasın. Dar gelirliliğin lüzumu yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnormaly -- 30 Eylül 2012; 13:03:43 >
  • Bu oyun çıktığında en az 100 tl vereceğiz değilmi.DArgelirlilik ne zamandan beri lüzuma dayalı bir öğe olmuş.Kendi adıma para mevzu değil ama bunun milyonalrca oyuncuya hitap eden bir yapım olduğu düşünülürse böyle kesin ayrgılarla konuşmak yapımcısının dahi harcı değildir.PAran yoksa Gw2 oyna öylemi.Sayfa yöneticisi olarak gerçekten orjinal oyun almayı bile enayıilik olarak gören bir topluma ilaç oldun.
  • Kardeşim "dar gelirliliğin lüzumu yok" lafı DH'den çıkma meşhur bir laftır. Konu dışında pek takılmıyorsun galiba, bilgilendireyim, öylesine süsleme olarak koydum o lafı. Ayrıca elbette ki "paran yoksa oynama" mantığıyla ilerler oyun sektörü. Hatta bütün hizmet sektörü böyle ilerler. Ayda 700 lira maaş alan bir insanın Ferrari almak istemesi ne kadar saçma ise, durumu olmayan insanın da lüks oyunlar oynaması o kadar saçmadır. Günümüz şartlarında en fakir insanın bile ayda 10-20 paket sigara içtiğini düşünürsek(misal veriyorum), aylık 20 lira(Ben wowa o kadar ödüyordum) ayırması zor olmasa gerek. 100 TL'yi muhtemelen vereceğiz evet. Hiçbir oyun firması dünyadaki herkes oynasın diye oyun yapmaz. Oyun yapmak zor iştir, devam ettirmek ve geliştirmek daha da zor iştir. Bunu yapan adama da biraz saygı duymak ve karşılığını vermek gerekir. GW2 güzel, çünkü yeni çıktı. Şu an hala kutu satışından gelen gelirlerle oyunu çevirebiliyorlar. Fakat bir süre sonra, artık herkes üyeliğini aldığı zaman firma ya oyunu durduracak, ya da başka parasal yönlere kayacak. Bu işin cilvesidir bu, önüne geçemezsiniz.

    Oyun oynamak bir lükstür, ihtiyaç değildir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnormaly -- 30 Eylül 2012; 16:17:55 >




  • Konu oyunken ferrari örneğine geçmiş olman uç noktalarda bakış açına işaret.Bu mantıkla düşünen insanlarla anlaşmamışımdır hiç.Sonuç itibariyle ikimzide fikirlerimizi beyan ettik.Ben aylık ücret ödenemden de güzel oyunlar yapılıp uzun süre hayatta tutulabileceği inancındayım,Çünki MMOG bir oyunu yapıpta boynu bükük bırakmak bir firmanın sonraki oyunları için çok ama çok kötü bir imaj olacaktır.Oyun yapmak zor iştir evet ve müşterileri memnun etmek de bir okadar işin geleceği anlamında önemlidir.İlk satışlardan kazanılan gelirleri niye bu kadar küğçümsedin onuda bilmiyorum.Wow dünyanın en çok gelir getiren oyunu olabilir.Ama ardından mario nun geliyor olmasıda bir tesadüf değildir.2 yıllık süreci değerlendirirsen MMOG arp glerin özellikle iddealı yapımların birer birer aylık sistemden oyuncu kaybıyla ücretsiz sisteme geçtiğini görürsün.
    Bu arada belirteyim aylık ücret olupta bana çok daha iyi hizmet verecekse olsun ona lafım yok.Benim söylemek istediğim aylık 20 tl nin (bu arada 20 tl oalcağını kim söylüyor) herkez tarafından hoş karşılanmayacağıdır.




  • Yazdım ya; benim wowa ödediğim para aylık 20 tl idi, ondan verdim o örneği. Kutu ücretini küçümsemiyorum ama bizzat Chris Metzen'in kendisi (Blizzardın hükümdarıdır arkadaş), "Warcraft 4 çıkacak mı?" diye sorulduğu zaman "Warcraft 4 çıkarsak, bir yıl içerisinde onun kutu gelirinden elde edeceğimiz para 4-5 milyon doları geçmeyecek. Biz World of Warcraft kullanıcılarından her ay bu parayı alıyoruz zaten." demiştir. İlk düşündüğün zaman "vay şerefsiz, oyunculara para gözüyle bakıyor" dersin ama biraz düşününce iş farklı. World of Warcraft dünyanın en çok oyuncusu olan oyunu. Yeri geliyor 2 milyon aktif oyuncu serverları dolduruyor. Bu da daha büyük bir teknik ekip ve daha fazla GM demek. Bu GM'ler hile hurda yapmasın diye maaşlarını arttırmak demek. Oyunda çok oyuncu olunca daha fazla bugla karşılaşılma ihtimali artar, yine developer ekibinin sayısını arttırmak, maaşlarını arttırmak demek. Daha büyük server için daha fazla para vermek, bir yandan ek paketler için daha çok para dökmek demek. Uluslararası festivaller, aktif oyuncuların olduğu ülkelere şirket şubeleri ve web veri tabanı için daha çok masraf demek. Dile kolay binlerce kişilik bir ekip, teknolojik ekipman, büro finanse ediliyor.

    Yani oyun MMORPG olduğu zaman masrafları çok fazla. Bir GW2'nin WOW gibi 8-10 sene ayakta kalma gibi bir hedefi yok. Kalsa bile o kadar oyuncu kitlesini yakalayamaz çünkü o paraya hiçbir yazılımcı işine o kadar özenmez. Bu demek değil ki her aylık para alan MMORPG'ler iyi. Yoo, gayet başarısız olanları da var. Ama ben bu konuda Bethesda'ya güveniyorum. Bu güne kadar kalitesinden hiç ödün vermemiş ve sırf para kazanmak için COD serisi gibi kendini tekrar eden oyunlar çıkarmamış bir firma, aylık ücrete ihtiyaç duyduğunu söylüyorsa haklıdır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnormaly -- 30 Eylül 2012; 18:57:32 >




  • Kaliteli ve uzun yıllar oynanabilecek bir MMORPG oyunculardan para almalıdır.Aylık ücret almayan bir MMORPG 'yi ben oynamam çünkü yardım vb talep ettiğiniz siz hizmet parasını düşük verdiğiniz için size verilen hizmette düşük olacaktır.Bakınız Wow'un hizmet anlayışına ?Sorun yaşadığınızda gönderdiğiniz maiillerin aylarca cevaplanmadığı oldu mu ?Olduysa da milyonlarca sahip olduğu oyuncuları da mı aylarca bekletti ?Hayır.Sonuçta hizmet için bedel alıyorlar ve bu bedel için hizmet veriyorlar.Deseler ki Mükemmele yakın hizmet vereceğiz ve inanılmaz bir geliştirme ARGE miz var programıc ekip olarak örneğin 2000 kişi çalıştırıyoruz bu yüzden aylık ücretimiz 80 TL deseler ve gelişimi bir iki aylık ücretsiz paketlerle yaptıklarını gösterseler ben o aylığı veririm.Sonuçta keyif alıyor musun alıyorsun .Zaman geçiriyor musun geçiriyorsun..Bu sektörde ya da başka alanalarda bedelini ödemeden mükemmel hizmet aldığın hangi kuruluş var ki ?




  • Ben ücrete karşı değilim. Ama bizim gibi çalışan ve günde bir iki saat ancak vakit ayirabilecek kişiler için de süreli ödeme opsiyonları (oynadığın kadar öde) sunsalar iyi olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenghis

    Ben ücrete karşı değilim. Ama bizim gibi çalışan ve günde bir iki saat ancak vakit ayirabilecek kişiler için de süreli ödeme opsiyonları (oynadığın kadar öde) sunsalar iyi olacak.

    Bak o fikir güzelmiş işte. Ama uygulamaya geçireceklerini zannetmiyorum. Yapabileceğiniz en iyi şey, sizin oynamadığınız saatlerde oynayan bir arkadaşınızla ortak hesap almak.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.