Şimdi Ara

Samsung'dan dünyanın ilk PMP özelliği taşıyan fotoğraf makinası; Digimax i6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkemizde henüz pek yaygın kullanılmasalarda yurtdışında her ay yeni bir PMP (Portable Media Player (taşınabilir çoklu ortam oynatıcı)) kullanıcıların beğenisine sunulmakta. Yolculuklarınız sırasında video, müzik, resim gibi çoklu ortam dosyalarını ön izleme yapabileceğiniz aygıtların bir yenisi de Samsung'dan geliyor. Samsung, geçtiğimiz günlerde dünyanın ilk PMP ve dijital fotoğraf makinası karşımı cihazı olan Digimax i6 yı duyurdu. Hakkında fazla detayın açıklanmadığı Digimax i6, öncelikli olarak 6 mega piksel çözünürlükte resim çekebilen 3x optik yakınlaştırması bulunan, Sony'nin T serisi fotoğraf makinalarında olduğu gibi küçük boyutlu (96 x 61 x 18.5 mm) bir fotoğraf makinası.

2.5" boyutlarında 230.000 pikselden oluşan LCD ekranından ön izleme yapılan makinada, optik vizör bulunmamakta. Digimax i6'ya PMP özelliğini katan şey ise cihazın MPEG4 formatındaki videolar ile MP3 formatındaki ses dosyalarını çalabiliyor olmasından gelmekte. Cihazda WMV ve MPEG desteğinin bulunup bulunmadığı ise şu an için netlik kazanmamış durumda.

Samsung Digimax i6, taşınabilir video oynatıcı ve MP3 çalar olarak kullanılabiliyor.

Beraberinde video dosyalarını kamerada izlemek üzere uygun hale getiren bir yazılımla birlikte gelen fotoğraf makinasında, dahili olarak çekilen video'ların düzenlenmesi içinde ek fonksiyon bulunmakta. Digimax i6, 640x480 piksel çözünürlükte 30 kare/sn yakalama oranı ile MPEG4 formatında video kaydı yapabilmekte. Video kaydı makinanın kayıt alanı ile sınırlı. SD ve MMC kartlar ile kayıt belleği arttırılabilen makina 45MB dahili hafızaya sahip.

Dahili flaşı sayesinde karanlık ortamlarda da da rahat çekim yapmanızı sağlayan fotoğraf makinasında aynı zamanda flaşsız çekimlerde işinizi kolaylaştıracak ve fotoğrafların el titremelerinden etkilenmesini önleyecek ASR (Advanced Shake Reduction) sistemide bulunmakta. 18.5 mm kalınlığı ve PMP özelliği ile dikkat çekici bir ürün olan Samsung Digimax i6, fotoğraf çekimleri için kullanıcılara çeşitli resim efekleri ile beraber "Text Recognition" modunu da sunmakta. Makina ile beraber verilecek olan "Digimax Reader" yazı tanıma yazılımı sayesinde "Text Recogranition" modunda çekilen resimlerin içeriğinde bulunan harfler resimden ayırt edilerek yazı dökümanı içerisine kayıt edilebiliyorlar.

Samsung'un hepsi bir arada çoklu ortam çözümü Digimax i6'nın 2006'ın ilk çeyreğinde piyasada olması bekleniyor. Ürün için henüz fiyat belirlenmemiş durumda fakat görünen o ki yakında hepsi bir arada belirli bir kimliği olmayan cihazlar beğenimize sunulacak. Yani bu fotoğraf makinası yada MP3 çalar diye sınıflandıramayacağımız bu cihazlarla video, müzik, resim ihtiyaçlarımızın giderilmesinin yanında Wi-Fi ile Internet erişimi hatta GSM ağlarına erişim, GPS gibi teknolojiler bir arada olacaklar.

• Artık bu gidişle yanınızda taşıyacağınız tek cihaz olacak gibi gözüküyor.

Bu alet ne yapar, 10X optik zoom ile 8 Megapikselde Fotoğraf çeker, HD Video çeker (orjinalleri kadar kaliteli), Mp3 dinletir, film izletir, 3G ile video konferans yapar, PDA özelliği ile email bakar basit işleri yapar, notebook özelliği ile ağır işleri yapar, GSM varsa ona bağlanır ya da Wi-Fi ile VOIP yapar, uzaktan kumanda görevi yapar, uzaktan ev yönetimi şu bu yapar kısaca herşeyi yapar .

İşin ilginç tarafı herkes herkesin alanına saldırmaya başladı mesela Samsung bu özellik ile ilerde Nikkon üzerinde Mp3 player gibi bir şey entegre etme baskısı oluşturacak. Ama bu tür entegre cihazlardan en kolay her alanda ürün üreten firmalar galip çıkacak gibi gözüküyor çünkü Samsung gibi bir firmanın hali hazırda olan PMP teknolojini Foto. makinasına entegre etmesi diğerlerinin baştan geliştirmesinden çok daha kolay ve ucuz.
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu

• kesin yok satar arkadaşlar
  • bunların fiyatı düşüp biz alana kadar yeni model teknolojileri çıkar

• Samsung, dünyanın ilk taşınabilir medya çalar özelliğine sahip kamerası Digimax i6'yı, Türkiye’de satışa sundu.

18mm inceliğinde, şık aliminyum gövde ve kolay kavranabilen benzersiz yuvarlak hatlara sahip, özel tasarımlı i6 ile sevdiğiniz filmleri 2.5’’ parlak LCD ekranda izleyip her yere yanınızda taşıyabilirsiniz. MP3 çalar fonksiyonu ile müzik dinleyebilir, 6 Megapiksel ve 3x opitk zoom özelliği ile fotoğraf çekebilirsiniz. Dünyanın ilk PMP (Portable Media Player - Taşınabilir Medya Çalar) fotoğraf makinesi olma özelliği ile yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz ürünler arasında yer alabilir. MP3 müzik dosyalarını ve videoları (müzik klipleri ve filmler dahil) birlikte verilen dönüşütürücü yazılım ile oynatabilirsiniz.

Titreşimi Azaltan Gelişmiş ASR teknolojisi
    Samsung’un ASR teknolojisi görüntüleri dengelemek için çok özel bir algoritma kullanıyor. Bu teknoloji sayesinde, hızlı hareket eden konuların daha keskin görüntülerini yakalayıp düşük ışık koşullarında çok daha iyi fotoğraflar çekebilirsiniz.

Değerli anlarınızı kaydedin
    Yüksek çözünürlüklü MPEG4 formatında videolar çekip, birlikte verilen Digimax Master yazılımı ile profesyonel bir yönetmen gibi filmlerinizi kurgulayabilirsiniz.

Teknik Özellikler:
    :: 6.0 mega piksel CCD
    :: 3x optik, 5x dijital zoom
    :: Benzersiz ve rahat kavranabilen özel tasarım
    :: 2.5’’ renkli LCD ekran (230K piksel)
    :: Güçlü video özelliği (MPEG4, VGA 30kare/sn)
    :: USB şarj fonksiyonu
    :: Video çekiminde zoom yapabilme özelliği
    :: 1cm süper makro özelliği
    :: SD/MMC kartlarla uyumlu
    :: 50MB dahili hafıza
    :: Dahili flaş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar forumda bir yerde samsung i6 yı 585 ytl ye 1 gb hafıza kartı ile alındığını yazan bir yer okudum şimdi bulamıyorum bu aleti en ucuza nereden alabilirim (internet üzerinden) ,ayrıca bu aletin videolarını nereden bulabilirim.
  • Samsungun da el atmadığı şey yok.Dozerden tut harddiske cep telefonundan tut monitöre müzik setinden çamaşır makinasına herşeyi yapıyorlar.Varmı Samsung kadar geniş ürün yelpazesi olan başka bir firma?
  • Arkadaşlar ben bu makinadan aldım, yanında 1 gb hafıza kartı vardı bir de içinde 512 mb bir kart daha vardı. Teknosa dan aldım. Fiyatı 778 YTL . Makinadan elinde olanlar varmı? Forumda çok fazla başlık bulamadım bu başlıkta tecrübenizle destekli paylaşımlarınızı bekliyorum.Saygılarımla
    Otofesor was here.
  • süperrrrrr
  • Makine her yönüyle güzel ama gece ışıklı ortam çekimlerinde ( yakın çekim olmayan ) malesef kötü!! Kırmızı göz azaltma özelliği olmasına rağmen yakın çekimler dışında işe yaramıyor ve gözlerin tamamı kırmızı oluyor..... bunu saymaz isek süper bir makine
  • vallada makına super bişeye benzio kısa zamanda bı sıparıs vermeyı dusunuyorum ama kullanan arkadasların tecrubelerıne ıhtıyacımız var elınde olanlar bıraz kapsamlı anlatırsa sevınırım bıde su on tarafında sınır bozucu bı kemere takma soketı gıbı bıse var o cıkıyomu insallah cıkıyodur..
  • arkadaşlar bu makinayı kullanan varmı veyahut bana yardımcı olabilecek. Bende bu makinadan var fakat bir türlü mp3 veyahut divx filmi yükleyemedim. bir türlü görmüyo . kullanım kılavuzuna göre de yapıyom ama olmuyo. yardım ederseniz sevinirim.
    Loading 61..
  • [Deleted by Admins]
  • Pmp klasörü oluşturup filmleri ona atman gerekiyor, fakat filmleri divx fprmatında değil de kendi programıyla dönüştürdüğü sdc olarak oynatıyor. mp3 için de klasör açmalısın fakat aklımda değil ismi, klacvuzunda vardır
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.