Şimdi Ara

Styraporla Mantolamanin Zararlari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
14
Favori
59.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mantolamanın zararı 1- kışın güneşten gelen ısıyı binanin icine girmesine engel olmasi.Yani karından çok zararının olmasıdır.Güneş havayı ısıtmaz.Taşı,toprağı ısıtır.Yazın kumsalda kumlara basamamızın nedeni budur.İnsan güneşten gelen enerjinin ışık olarak 0,4 ile 0,8 ym si görünüktür.Diğerleri ise kızılötesi yada mor ötesi ışıkları görünmezdir.Bu enerjinin kışın hava kapalı, karlı olsa bile binanın dış yüzeylerini ısıtır.Ama mantolanan binalarda bu ısınma gerçekleşmez.Buna engel olur.

    2-Binanın styroporlanması insanın yaz-kış baştan aşağı naylon elbise giyinmesine benzer. Nem oranin yüksek olmasini saglar, Binada korkunc kokuya sebeb olur

    3-Disariya cikamiyan nem : Küf, Mantar, bunlarin yumurtalari Spor yuvasina dönüsür.

    4- Disari cikamiyan nem: Duvarin isinmasina engel olur. Sicakligi ememiyen duvar kalorifer sönünce geri isi vermez.

    5- Mantolanan binanin havalandirilmasi mecburidir. Buda para verilerek isitilan havayi, disari atmak demektir. Yada paranin disari atilmasi demektir.

    6- Binanin nefes alamamasi, icerde nemin birikmesine neden olur. Nemle saglik birbirine cok bagimli. Kilima calisan bir ortam mesala: ev araba gibi, hemen sogursa hava icindeki nemi birakir. Nemsiz hava insanin sicak vucudundan su ceker, Araba kilimasinin calismasindan sonra dudak, damak kurumasinin nedeni budur. Ayni etki bina icinde söz konusu.

    7- Kisin isinirken oda icindeki havayi isitmak yanlistir. Dogrusu odanin duvarlarini isitmaktir. Cünki hava sicakligi depo edemez. Hava sicaklikla beraber kacar gider. Dogru isitma ise tas, duvar isitmasidir. Kalorifer sönse bile taslar sicakligi geri verir. Ama styroporlanan duvar isinmasi zor olur

    8- Binayi mantolandimi yazin lazim degilse, insan gibi paltosunu cikaramazsiniz. Yazin bu mantolama bas belasi olur.
    Yazin isinan havayi mantolanmis duvarlar sicakligi nemden dolayi ememez. Bu binalarda nemde dolayi yazin bunaltici hava olusur. Bu tip evlerin camlari yazin mecbur gece gündüz acik kalir.
    Acik kalan camlardan iceri gürültü, toz toprak gibi istenmeyenlerde iceri girer.

    9- Yazin mantolanan evler serin olmazlar, Kilima calistirmak zorunda kalirlar, ayrica bir külfet demektir bu.

    10- Styroporun tutmasi icin bina delik desik edilerek, vidalanir.

    11- Petrola bagimli malzeme oldugundan , yerli malarinin satilmamasi, türkiyenin cari aciginin büyümesine neden olur.

    12- Styroporun üzerine siva tutmadigindan ayrica elek kulanilmasi, yeterince kalin degilse, bir iki sene sonra kusar gibi dis sivanin boya ilen beraber dökülmesi
    13- Dis yüzeyi yere yakin yeerlede darbelere dayaniksizdir. Bina cephesi ayaklan bile delik desik olabilir. Lütfen duvari zedelemyin tabalasi asmak gereki
    bu listeyi zamanla dahada uzatmak mümkün. Simdilik bu kadar yeter


    www.mimaryuksel.com







  • sayin Bruclee ,

    yazinizdan PS dediginiz malzelemin Styropor oldugunu, bu malzemein kulanilmasindan taraf oldugunuz yaziyorsunuz, gerekcelrinizde, benim yazdigim gerekcelerin yanlis oldugu, sizin gözlemlerinizin dogru oldugu. Bu yüzden styrapor kulanimina devam diyorsunuz. Bence hic sakincasi yok. Sizin gözlemleriniz kesinlikle dogru dogrudur, Eger yaptirdiysaniz kulanmak zorundasinizda, Tavsiyem havalanirmaya dikat etmenizdir.
    Benimse amacim yeni yapacaklara ne yaptiklarini yada , manolamanin sonucunun ne olacagini elimden geldigi kadar acizane anlatmaya calisiyorum.

    Benim burda dediklerimin gercekligini sizlerin gözlemleriniz ve zaman dogruluyacaktir.

    Kisin günesten gellen enerjiyi binan dis yüzeyinin emmesine styrapor tabiki engel olur, nasil icerideki sicakligin disariya cikasina engelse, aynisida tersi icin gecerlidir.
    Burdan kisin günes var evi isitmiyalim anlami cikmaz, sadece bedava günes enerjisinden faydalanabiliriz.

    Mantolanan evlerin yazin serin oldugunu gözlemlemissiniz. Diyelim su an disarida sicaklik 30 derece bunaltici bir hava var, nem orani % 80 yani yaklasik 1 metreküp havada yaklasik 18 gr su bahari var demek. Binanin ici serin diyorsaniz hava sicakligi 20 derece olmali ve nem oranida 1 metreküpte yaklasik 11 gr su buhari olmali.

    Bu hava sicakligi ve nem ortamini styrapormu sagliyor diyorsunuz??
    Lütfen bir daha gözlemleyiniz, yazin stroparlanan hangi binanin camlari kapali kalabiliyor. Camlari actinizmi disaridaki sicagi ve nemi aninda iceri alirsiniz. Yapis yapis elbise insana. Durdugu yere terler insan, nefes almakta zorlanir.

    Benim bildigim bu evlerde karsilikli camlari acalimda biraz essin nefes allim derler.

    Havanin sicakliginin isisini termodinamik yasalarina göre binadaki taslar emer. Basamak daireleri mermerse eger her zaman odanizdan daha serindir. Mermerler , fayanslar sicagi emerler. hava sogursa gene geri verirler. Evdeki koltuk ve elbiseler havadaki nemi cekerler.

    Kisin isinirken duvarlari isitmazsaniz , sadece havayi isitirsiniz, bende tamda bu sagliksiz diyorum.
    Kaloriferinizin icindeki sicaklik en fazla 80 derecedir. Odanizdaki sicakliksa en fazla 22 derece olmalidir. Odaniz hic bir zaman 80 derece isinmaz, bu yüzden kalorifer oda 22 dereceye kadar isininca söner, Sönüncede tekrar hava sogur 16 dereceye kadar. tekrar isitmak icin gene isitir, Buna biz Baraka Kilima diyoruz.
    Havanin cabuk isiyip sogumasi , Nemlende baglantilidir. Hava isinirsa ortamda da su yoksa , cöl havasi olusur. Bu nedenlede kalorifer peteklerinin yanina su koyarlar,

    Saglikli ortamlar icin tavsiyem, duvarlarin isitilmasi, kuru duvar cabuk isinir, soba gibi isinincada kolay kolay sogumaz, ani isi degisikleri nemlen beraber insan metabolizmasina zaralidir.

    Ayrica Almanya eger styopor yaparsanin en az 10 cm normalde 16 cm kalinliginda olmasini istiyorlar.
    3 cm kalinligindaki stroporunisi gecirgelik faydasi bence cok yetersiz.

    Umarim stropor yapanlar hakli cikar ben yanilirim. Harcdanan paralar bosa gitmez.

    selamlarimla



    www.mimaryuksel.com




  • Bunaltici sicaklar´dan nasil korunulur ve kilima altelerinin olusturdugu fiziksel olaylar.

    Biz insanlarin sicaklik algilamasi havanin nemiyle dogru orantilidir.
    Insan vucudu icin en iyi sicaklik 20 ilen 26 derecede nem oraninin % 40 ilen 60 araligidir.

    Herkes merak eder ,yarin ne kadar sicak olacak derler, havadurumu yada dereceler her yerde gözlenebilinir. Ama unutulan NEM oraninin ne oldugu.
    Nem deyincede bizler hamamdaki buhari biliriz. Aslinda sicaklikdan etkilenen her insanin, bebek , kapl hastalari, nefes darligi cekenler evinde birde nem ölcer olmali. En hasas nem ölcerde insan saclaridir.

    Ne demek % 50 nem orani??? Biraz karisik ama basitce anlatmaya calisalim:
    1 metreküp hava, yani 1 metrekaralik tavuk kümesi gibi bir ortam düsünelim. Her tarafi 1 metre olan bu kümes icindeki havanin 20 derece sicaklikta sadece yaklasik 10 gram su buhari var demek. Eger bu ortamda 20 gram su olsaydi nem orani hamam gibi buharli nem orani % 100 olurdu. Banyoda aynada olusan buhar tamda budur.

    Binadaki odalarimizda camlarida kapatirsak bir bidonun icindeki sicaklik ve nemle ayni durumdayiz demektir.

    Bunaltici sicaklarda tek cözüm olarak kilima cihazlari calistirirz. Bakalim kilima calisrsa ne oluyor, biz ortamda neye sebep oluyoruz.

    1- Kilima cihazini calistiginda ortama soguk ve icinde az su buhari hava üflenir, Kilima havadaki fazla nemi toplar sonra disari saf su diye akitir.
    Odaya giren soguk hava 10 derece 5 gram su buhari 1 metreküp havada vardir. Disaridaki bunaltici sicaksa 35 derece ve 25 gram su buhari demektir.
    Zamanla odanin sicakligi 16 dereceye kadar düserse nemde 8 gr dir , sizde üsümeye baslarsiniz. O zaman soguk dersiniz.

    Simdi sorun su: Kilima cihazi sogutugu havanin buarini su diye toplar disari atar, ama odadaki su buharina ne oldu?
    Hava soguyunca yaninda su buhari sevmez, hamadaki gibi soguk yüzeylere birakir. Durdugunuz yerde terlediginizi sanarsiniz. Halbuki havadaki nem her tarafa yagmur gibi yagiyordur.
    Buzlukdan soguk su sisesini cikarinca sisenin etrafindaki terlemede havadaki bu su buharidir, damla damla ari sudur.

    Klimanin calismasiyla iceri sogudu, su buhari kendini birakti. Peki ne oldu: Disarida sicakli gene 35 derece 25 gram subuhari,
    icerisi ise 16 derece 8 gr subuhari.
    Ama insan vucudu 22 derece ve 11 gram suyu ister. Kilimanin calismasiyla hastalandim diyenler neden hastalandigini bu sartlarda ne kadar kaldigina bagli nezleye,kast tutulmasina yakalanabilirler.

    2- Kilima cihazinin üfledigi soguk hava i saniye icinde 1 metreden fazla hizliysa, dag basinda rüzgara tutulusla ayni islem demektir. Rüzgardan nasil korunuyorsak, kilimanin soguk ve hizli havasindan korunmak gerekir.

    3- Lüksünü seven villada yasiyanlara tavsiyem, Havayi kilima cihaziyla sogutacaklarina , yerden kalorifer gibi sogutma, yani buzdolabi sistemi yaptirmanizdir . Bu sistem amaliyathanelerde vardir yapmakda zorunludur.

    4- Lüks bu sistemi yaptiramiyanlarinda dogadan bedava yaralanacagi dogal sogutma sisteminizi kulanmanizdir.
    Bu sistem sudur:

    4a) Magara gibi binalarda oturmaniz.

    4b) Topragin 20 cm altindaki sicaklik hep aynidir yani +4 derecedir. Topragin soguklugundan bedava yaralanabilirsiniz. Yani halen ciplak toprak odalarda yasiyan insanlar, bu dogal lüksten yararlaniyor demektir.

    4c) Sogukta sicak gibi biriktirlir. Sicaklik ortamda birikmesin diye günes isiklarini evin icine girmesine engel olun.

    4d) Gölgelik yaratacak dogal kaynaklar agaclar gibi gölgeliklerin insana ihtiyaci oldugundan, Agaclarin kesilmesine engel olun. Agaclar binanizi yazin günes isinindan korusun.
    Agaclar kisin yapraklarini döktügünden , lazim olan bedava günes enerjisinin tekrar binaya gelmesine engelde olmaz.
    Agaclar icindeki tek katli evlerin serinligi; kilimali lüks dairelerle degismeyin diye tavsiyede bulunabilirim.

    4e) Yazin tasta, kisin yasta oturmayin diyen ata sözünden, Yazin taslarin fazla isiyi cektigini ortamda daha soguk oldugunu unutmadan.
    Yazin tasli, tuglali, kiremitli bölgelerin günes enerjisini emmesine engel olun. Kisinsa tam tersi , bedava günes enerjiyi bunlarin taplamasi, günes gidincede ortama geri vermesi ekonomiktir.

    4f) Günes enerjisi yükleyen kumsaldaki kumlara nasil basamiyorsak, günes gitiginde kumlarin sicakligi nasil disari havaya verdigini unutmamak gerekir.
    Yani sicaklik yok olmadiginin bilinceinde olmamiz gerekiyor, Sicaklik sürekli haraket halinde oldugunuda bilmemiz gerekir.
    Buna en güzel örnekte Kipritle igne isitmakdir. Igne cabuk isinir, isi toplar, kiprit ise isiyi kimyasal olarak saklar. yanarak aciga cikarir,
    Yazin isiyi toplamayan ahsap malzemeler günesle temas etmeli.

    5- Kilima cihazlari havadaki nemide kurutmasindan dolayi, Odanizda , yada arabanizda cöl havasi gibi kuru hava olusturur. Önlem olarak hemen camlarin acilmasi, iceri nemli havanin girmesi, takviye olarak kuruyan bogaz ve dudaklara temiz su icmenizi önemle tavsiye ederim.

    Yardimci olabildimse ne mutlu bana, Her hangi bir sorunuz olursa , sevinerek elimden geldigi kadari ilen cevaplamaya calisacagim

    herkese
    selamlarimla


    www.mimaryuksel.com




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimaryüksel

    sayin Bruclee ,

    yazinizdan PS dediginiz malzelemin Styropor oldugunu, bu malzemein kulanilmasindan taraf oldugunuz yaziyorsunuz, gerekcelrinizde, benim yazdigim gerekcelerin yanlis oldugu, sizin gözlemlerinizin dogru oldugu. Bu yüzden styrapor kulanimina devam diyorsunuz. Bence hic sakincasi yok. Sizin gözlemleriniz kesinlikle dogru dogrudur, Eger yaptirdiysaniz kulanmak zorundasinizda, Tavsiyem havalanirmaya dikat etmenizdir.
    Benimse amacim yeni yapacaklara ne yaptiklarini yada , manolamanin sonucunun ne olacagini elimden geldigi kadar acizane anlatmaya calisiyorum.

    Benim burda dediklerimin gercekligini sizlerin gözlemleriniz ve zaman dogruluyacaktir.

    Kisin günesten gellen enerjiyi binan dis yüzeyinin emmesine styrapor tabiki engel olur, nasil icerideki sicakligin disariya cikasina engelse, aynisida tersi icin gecerlidir.
    Burdan kisin günes var evi isitmiyalim anlami cikmaz, sadece bedava günes enerjisinden faydalanabiliriz.

    Mantolanan evlerin yazin serin oldugunu gözlemlemissiniz. Diyelim su an disarida sicaklik 30 derece bunaltici bir hava var, nem orani % 80 yani yaklasik 1 metreküp havada yaklasik 18 gr su bahari var demek. Binanin ici serin diyorsaniz hava sicakligi 20 derece olmali ve nem oranida 1 metreküpte yaklasik 11 gr su buhari olmali.

    Bu hava sicakligi ve nem ortamini styrapormu sagliyor diyorsunuz??
    Lütfen bir daha gözlemleyiniz, yazin stroparlanan hangi binanin camlari kapali kalabiliyor. Camlari actinizmi disaridaki sicagi ve nemi aninda iceri alirsiniz. Yapis yapis elbise insana. Durdugu yere terler insan, nefes almakta zorlanir.

    Benim bildigim bu evlerde karsilikli camlari acalimda biraz essin nefes allim derler.

    Havanin sicakliginin isisini termodinamik yasalarina göre binadaki taslar emer. Basamak daireleri mermerse eger her zaman odanizdan daha serindir. Mermerler , fayanslar sicagi emerler. hava sogursa gene geri verirler. Evdeki koltuk ve elbiseler havadaki nemi cekerler.

    Kisin isinirken duvarlari isitmazsaniz , sadece havayi isitirsiniz, bende tamda bu sagliksiz diyorum.
    Kaloriferinizin icindeki sicaklik en fazla 80 derecedir. Odanizdaki sicakliksa en fazla 22 derece olmalidir. Odaniz hic bir zaman 80 derece isinmaz, bu yüzden kalorifer oda 22 dereceye kadar isininca söner, Sönüncede tekrar hava sogur 16 dereceye kadar. tekrar isitmak icin gene isitir, Buna biz Baraka Kilima diyoruz.
    Havanin cabuk isiyip sogumasi , Nemlende baglantilidir. Hava isinirsa ortamda da su yoksa , cöl havasi olusur. Bu nedenlede kalorifer peteklerinin yanina su koyarlar,

    Saglikli ortamlar icin tavsiyem, duvarlarin isitilmasi, kuru duvar cabuk isinir, soba gibi isinincada kolay kolay sogumaz, ani isi degisikleri nemlen beraber insan metabolizmasina zaralidir.

    Ayrica Almanya eger styopor yaparsanin en az 10 cm normalde 16 cm kalinliginda olmasini istiyorlar.
    3 cm kalinligindaki stroporunisi gecirgelik faydasi bence cok yetersiz.

    Umarim stropor yapanlar hakli cikar ben yanilirim. Harcdanan paralar bosa gitmez.

    selamlarimla



    www.mimaryuksel.com




    brucelee kardeşim yüksel beyin demiş olduğu durumları savunsamda. bende sizin gibi starfor yaptıranlardanım. yüksel beye katılıyorum. çünkü size demiş kendileri havanızı iyi alın.
    ben klima bölümündede yazarım sık sık. profilime bakarsanız görürsünüz. cam açık klima kullandığımı yazdığım yazılarımdan birini mutlaka görürsünüz. kışında ısıtmamı ekeonomime ve havanın durumuna göre kalorifer ve klima ile karışık şekilde yürütüyorum. kaloriferde yaksam klimada kullansam o cam açmazsam inanın boğuluyorum. üstünüze afiyet birde ağrı romatizma hasatsı olduğum. nem çok dokunuyor. yaz kış nem dengesini sağlamak zor oluyor. hele kışın camı açıp temiz hava ve nemlendirici kullanmazsam affedin öksürük burun kuruluğu ile boğuluyorum. bunu zamanla herkez anlayacak.

    okeydir binalarda bunun önüne geçmek oldukça zor. ve uymak zorunda kalıyorsunuz. şimdi ben bu forumlarda yıllar öncesindende dile getirdim bir izolasyon firmasının bana demiş olduğu avrupada çok kalın izolasyon kullanma zorunluluğu olduğunu. paris istanbul örneğini vermiştim. yüksel bey sağolsun. almancı bir komşumun almanyada yaşadığı evininin izolasyon kalınlığını sorduğumda aynen onaylamıştı şimdi buraya yazdığı gibi. inanın çok kalın uygulama olmadıktan sonra çok büyük bir faydasıda yok. bana zamanında eve gelen firma şunu demişti paris ile istanbulun hava şartları hemen hemen aynıdır. 2004-veya 2005 te pariste 12cm strafor kullanılırken hükümet karar almış 16 cm ye yükseltmiş. hadi diyelim oralar biraz daha soğuk olsunda. bence istanbulda dahi 8cm den aşağı kullnılmaması gerekir.

    şuan bana göre kadük olacak bir kanun var gibi birşey 2017 yılında mecburmuş izolasyon diyorlar aslında mecburiyette yok. binalar a sınıfı b sınıfı şeklinde g sınıfına kadar klimalar gibi sınıflandırılacakmış. bunuda doğru yapmıyacaklar ben zararlıda olsa en azından doğru yapılması için anca taraftar olabilirim. milleti korkutmalarına karşı. korkutmak diyorum çünkü klimalarda eurovent değerleri ile türkiyedeki değerler bile farklı. aynen strfor kalınlığı gibi. şimdi millete abuk subuk ts 825 vb türk değerleri ile bir dolu para harcatıp birde sağlıklarından edecekler. parayıda ele verceğiz. birde binalarda yöneticilerin yönetim dahi bilmememleri ile millet birbirine girecek. madem bişe yapcaksınız taşyünü şilteyi mecbur etseniz ya demek lazım kanun koyuculara. edebilirlermi sizlerce? bence hayır. aynen bilgisiz yapılan izolasyon gibi yalapşap her yer yalıtılacak. yapan firmalarda ucuz yapıcam diye kaliteyide düşürecekler malesef. g sınıfına a sınıfı denip çıkılmaması işten bile değil.




  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001592363902

    Mimar yüksel Özbey facebook sayfam, isteyen herkesi arkadas olarak eklemek isterim saygilarimla

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001592363902
  • Günümüzün insanlari organik yiyeceklerin degerlerin anladiklarini sevinerek gözlemlerken, ayni duyarliligi oturdugumuz mekanlarin dogaligi konusunda gerekli uyarilari yapmak, mimarlarin görevidir.

    Organik meyve sebze gibi organik insaat malzemeleri ve mobilyalari konusunda er gec gündeme gelmek zorundadir. Basimizi koyacak yer bulamiyoruz, bu konu bizi ilgilendirmez diyen insandan, milyarlarca liralik villalarda oturan maddi sorunu olmuyan insanimizida yakindan ilgilendiren bir konudur.

    Bu konuyu tartismaya acmanin zamani gelmistir, hatta gecmiyor bile. Kisaca oturdugumuz yerde sagliksiz noktalara kisaca deginelim:

    Yasadiginiz ortamin saglikligini sizden kontol etmenizi rica edecegim. Ne kadar zararli malzeme var kendiniz farkina varin. Yöntem su: Ortami cok iyi havalandirin. Sonra kapilari, pencereleri bütün hava kaciracak yerleri kapatin, 4 saat sonra havasi nasil kokuyor kontol edin. Her sagliksiz malzeme havaya gaz salar, kokar. Bu koku ne kadar berbatsa o kadar sagliksiz malzeme kulaniyorsunuzdur.

    Bu kokularin nedeni sunlardir:

    1_ Nemden dolayi olusan küf ve mantarlar: Bu zarlilar sabunla yikamakla yok olmaz, Aksine sabun onlar icin gida malzemesidir. Bu zararlilari kücücük fareceikler diye düsünebiliriz. Ekmek icindeki küfde, duvardaki küfte her an cevremizde vardir. Bunlarin yumurtalari yani sporlari nedeyse ölümsüz gibi dayaniklidirlar. Gerekli sartlar olusunca canlanirlar.

    2- Benzenol: Mobilyalarda, boyalarda kulanilan bu malzeme kanseri teteikliyen etkisi kanitlanmistir.

    3- Dolap, mutfak dolaplarinda kulanilan tutkalla yapistirilan sikistirilmis talas, mukava gibi malzeler odaya zehirli gazlar salarlar. Elden geldigince masi mobilyalar, dolaplar, kapilar, kulanilmali.

    4- Elbiseleriniz, Havlu, yatak carsaflari, tekstil gibi malzemelerinizinde organik boya olmasina dikkat edin.

    Eger sürekli olarak bir ortama girdiginizde , gözleriniz yanmaya , basiniz agrimaya, burnunuz akmaya, görme bozuklugu baslarsa, hata midenizde bulnabiliyrsa kesinlikle ortama yayilan zararli gazlara karsi vucudunuzun tepkileridir.

    Saglikli yasam , dogal ortamlardan gecer,

    Mimar yüksel Özbey

    facebook sayfam, isteyen herkesi arkadas olarak eklemek isterim saygilarimla

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001592363902

    www.mimaryueksel.com




  • yüksel bey cevabınız için teşekkürler;bir iki sorum daha olacak affınıza sığınarak
    Beton olmayacağı ve çatının altında oturacağım için yalıtım konusunda yanlışım beni çok pişman edecek durumlar doğurmamasını istiyorum.
    ''Size yalitim konusunda ise, isi gecirgenlik katsayisi en iyisi olani, ve ekonomik olarak iscilk dahil en uygun olani secin'' demişiniz.bunları açabilirmisiniz zahmet olmazsa ne kadar çok seçeneğim olursa benim için iyi olur.
    birde evimiz 2katlı 2katındada mantolama var styroporla 5sene falan oldu yaptıralı..değişik birşey yaptığımda sizin dediğiniz gibi mesela taşyünü yada daha değişik birşey sıkıntı olurmu?
    yüksel bey sizin kendi düşünceniz olarak spreypoliüretan hakkında ne düşünüyosunuz ben buna yoğunlaştım çünkü önerirmisiniz binaya zararları olurmu zamanla sıkıntı yaşarmıyım.yoksa izocam taşyünü dahamı iyi çatı arasına hangisini kullanmalıyım yada daha değişik birşey varmıdır bunlardan daha iyi yada eşdeğer..


    _____________________________

    mimaryüksel
    Onbaşı




    Mesaj: 32
    [X]


    Dün; 14:36:49
    Yeni mesajlar yok Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.
    Hakan bey,
    sorulariniza elimden geldigi kadar cevap vermeye calisayim.

    1- Isi gecirgenlik katsayisi nedir? Özelikle isi yalitim malzemelerinin brosürlerinde, paketlerinde, yazilidir bu katsayilar. Satan kisiler bunlari bilirler. Bu katsayilar malzemenin kalitesini ve fiyatini belirler. Ayni kalinlikta farkli katsayilar fiyati iki katai pahali yada ucuz yapabilir. Yani ben malzeme aldim cok ucuza digerini kaziklamislar, ben ucuza buldum, yada binami cok ucuza mantoladim diyenler, bu kat sayiyada bakmalilar.

    Bu isi katsayisi Lamda degeri sifira yakin olani makbuldür.
    Örnegin Lamda= 0,80 yada Lamda =0,40 yazanda. en düsük degerli olan malzeme kalitelidir. Isiyi gecirmiyen demektir. Eger deger 1 ise hic isi degeri yok.
    degerin 0,00 olmasi mümkün degil. Ama yeni teknolojiler. 0,010 kadar yani sifira yakina indirebilmisler. Bunlar uzay mekiklerinde kulanilir.

    2-Tas yünü cephe styopara nazaran daha mükemmel , tavsiye ederim. Ama iyi uyguluyan insanlari bulun . Tas yünü islandimi bir daha cok zor kuruyorlar.

    3- spreypoliüretan sonucta plastik ve nefes almiyan bir malzemedir. Catida kulanilmasinda bir sakinca yok. Isi gecirgenlik katsayisi en düsük olani secin, en az 15 cm kalin olsun. Yoksa baraka kilima dedigimiz bir ortamda yasarsiniz. Kalorifer calisinca isinir, sicakta hamam gibi olan, soguyuncada buz gibi olan iklimi dairenizde yaratirsiniz.

    Alt kataki styrapola kaplanmis dairede , koku, pencere acilmasi, yaz, kis gibi deneyimlerinizi bizlere burda aktarirsaniz sevinirim.

    selamlarimla

    Yüksel Özbey

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001592363902

    www.mimaryuksel.com

    _____________________________

    mimar Yüksel Özbey




  • Sayin Aydemir bey, ve Cumhur bey.

    Öncelikle Ramazan ayinizin hayirlara vesile olmasini diliyorum, Annenizede acil sifalar temeni ediyorum.

    Yazilariniza , düsüncelerinize deger veriyorum. Insanlarin düsüncelerini karist yada ayni dogrultuda ortaya koymasi,
    Para ve Malzeme pazarlamasi yapmadan tartisilmasini cok olumlu buluyorum.

    Styraporla bina kaplamanin zararlarini ben savunuyorum, cünki 20 senedir avrupada yasadigim deneyim ve kaynaklar vardir. Ayrica cok degerli bir üniversite olan Yildiz Teknik gibi kököü bir okulun degerli hocalarindan dersler aldim. Bu konuda yanildigimi hic sanmiyorum.
    Eger izniniz olursa bir iki noktayi karsilikli acikliga kavusturalim.

    1- Styrapor : icinde sayilmayacak kadar hava sikistirilmis bir YALITIM malzemesidir. Buz dolaplari icin mükemmel bir yalitim malzemesidir.
    ucuzdur. hafiftir. vs... bunlara dogrudur. Yalitim görevini yaparkende isi yalitiminda tembel olan hava odaciklarinin coklugu bu özeligi sagliyyor. Yani paramizla hapsedilmis hava odaciklari satin aliyoruz.
    2-Styrapor ham madasi plasitiktir. (PVC- Poli -Vinili - Clorür) kendisini eritince naylon gibidir. Erimis naylon hicte isi yalitimi bir malzeme degildir.

    3- Bu plastik malzemesi sonucta havayida gecirmez. Yada havanin gecmesini büyük ölcüde önler.
    4- Styrapor isiyi depolamaz. Tasla Styraporu firina koyun isitin ne zaman isterseniz cikartin, iki dakika sonra isilarini ölcün. Tas halen sicak kalmistir, Styaporsa ortam sicakligi neyse o sicakliktadir. Yani isiyi hic depolamazlar. Kacan isi kacar gider.

    5- Enerji depolanmazsa Teneke evlerde oturmus gibi oluruz. Kalorifer yanarsa hava isinir , sönerse donariz. Bu insan sagligina zarlidir. Bu konuda yetkili degilim . Ama teneke evlerde yasayanlar saglikli yerlerde yasiyor diye kimse bir iddada bulunamaz.
    Sizin Isi konusunda uzman oldugunuz kanisindayim. En ekonomik isinma havayi istimakmidir , yoksa ortamda isi depolayan malzemeyi istitarak (tas , mermer, tugla, beton ) isinmakmi daha ekonomiktir. En verimlisi hangisidir. Kisacasi Elektirik sobasi gibi hemen odayi isitmakmi daha verimli, yoksa soba yakarak gibi tuglalarimi isitmak?
    Ayni sekilde sogutmada. Avrupada sicaga karsi artik duvarda kalorifer gibi soguk su dolasan panaller üretiliyor. Sogukta depolanirmi?


    6- En önemli konu binanin hava alma konusu: Cumhur bey burdaki yaklasiminiz cok mantikli görünüyor.""Nefes almasi", modern mimari ve teknoloji acisindan bakildiginda bir sehir efsanesidir" demissiniz
    Yanliz bina cephesinin hava almamasi , yada efsene demeniz konusunu tahmin ettiginiz saniyorum. Bilimsel bir veriniz varsa , paylasirsaniz sevinirim. Yanliz su örnekleri verirsem bu bakis aciniz degisir sanirim:

    a- Binanin nefes almasini insanla karsilastirabiliriz. Agiz ve burundan nefes aliriz. Binada kapi ve camlardan nefes alir. Ama derimiz yanarsa bogularak ölürüz. Cünki derimizde nefes almak zorunda. Bina duvarlari tugla aralarindaki harclarla sandiginizdan fazla hava transferi saglarlar.

    b- Eski fitilli lambalarin icindeki bütün siviyi bitiren sadece incecik disari cikmis bir fitilin yanmasidir. Disaridaki basincla bina icindeki basinc her zaman esit olmayi isterler. (Osmos olayi) Bina icinde olusan koku , nem bu fitil gibi disari atilir. Simdi fitilden sivinin nasil altan yukariya dogru ciktigini, bu fiziksel olayi bilimsel verilerle , bu formu anlasilmaz hale getirmiyelim.

    7- Nem - Isi baglantisini hic deginmiyorsunuz. Bizler yasarken binada nem üretiriz. Cay , yemek yaparken , cicekleri sularken vs... Banyo yaptigimizda isinan havanin aynalarda nasil buhar yaptigini biliriz. Sizce Styroporla kaplanmis nefes almiyan binda nem orani atmazmi. Istanbulun sicaginda nem orani artimi insan kendini nasil bogulmus, rahatsiz hisseder.

    Benim burdaki bu konuyu tartismamin asil nedenide budur. Saglikli binalar. Cünki insanlarimiz en iyisine , en sagliklisina layiktir.

    8- Koku sorunu: Satin aldigimiz her mobilya, her elbise, ortama gaz salar. Yeni alinmis arabanin camlarini acmadan kokudan durabilirmisiniz.
    Bina icinde de ortama mobilya cilasi, tutkali, Elbise , ayakabi boyalari insani rahatsiz edecek sekilde koku , gaz salarlar.
    Bu gaz sürekli disari atilmasi lazimdir.
    Cogu insanlarimizin gözleri yasarir, yada baslari agrir, nedenini bilmezler. Aslinda genelikle bu gazlar bunlara sebep olur.
    Bu vesile ilen ayakabi, canta bolca satin alan hanimlarimiza sunuda bildireyim. Bu malzemeleri yatak odanizda dolapta saklamayin. Satin alin ama onlar sizi uykunuzda yatak odanizda zehirlemesin.

    8- Cumhur bey sizden özelikle havalandirma konusunda gözlemlerini rica edecegim. Styrapola yalitilmis binalarda havalandirma konusunu lütfen bana bildirin. Asagida size izninizle bir iki sorum olacak:

    1-Isitilan hava , havalandirma sirasinda , cam acildiginda ucup gitmiyormu?
    2-Kim ne kadar kac saat penceresini havalandirmak icin acik birakiyor?
    3-Hic cam acmadan kac gün bu binalarda yasiyabiliriz.
    4-Siz hic havalandirilimamis styroporlu binaya girdiginiz zaman bir koku, nem hisetmedinizmi?
    5-cam kenarlari ve duvarlarda rütübete bagli küf gördünüzmü?
    6- Küfler havaya yamurtalarini (sporlari) saldiginda bu insan cigerlerine nefes aracilginla girmiyormu?

    Bunlar olmuyorsa yanitiniz hep HAYIRsa, haklisiniz bende derim styroporun zarari yok. kulanilsin.
    Ama bunlar varsa izniniz olursa benim gibi birileride desinki " Styraporla mantolama sagliga zararlidir".

    Eger anlamadiginiz en ufak bir konu varsa severek sizinle görüslerimi paylasirim. Bu isi bilen insanlarla sohbet etmek sanirim daha verimli olur

    selamlarimla


    www.mimaryuksel.com




  • Herkese selam ve sevgiler.

    Öncelikle Aydemir bey benim düşüncelime göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolyı teşekür ederim.

    Cumhur beyin özür diliyecek bir yazıdığı kanısına ben varmadım. Burda özgür fikirler rahatlıkla ele yazılabilinir.
    Önemli olan küfür etmeden saygıyla tartışabilmektır.

    Ayrıca ben kendimi iyi ifade etmemiş olabilirim.

    Ezbercilikten uzak bilime dayalı sağlıklı yaşam ortamı konusunda tartışaım.

    Birileri Styropor malzemesi satacak diye, mantolama ustasının bilgisine yada kazanacağı paraya bakarak iş yapmak için iş yapmıyalım.

    Ben türkiyede ki yaşayan her insana değer veriyorum. Sağlıklı, en rahat en güzel mekanlarda oturma hakları bizim insanımızında vardır.

    Şu an Türkiyede tatildeyim. Aşırı derecede sıcak. Sadece holdaki fayanslar hariç her taraf fırın gibi yanıyor. İnsan oturduğu yerde
    terliyor. bırak çalışmayı yürümek bile zor.

    Sağlıklı, ekonomik en iyi binaları beraber tartışa tartışa bulabiliriz.


    selamlarımla


    www.mimaryuksel.com




  • Sayın arkadaşlar,

    TRT HD'de tam da bu konularla alakalı güzel bir bilimsel belgesel yayınlanıyor "Çevreci Öyküler" (Greenest Story) adında. Tam ilgi alanınıza göre ilginç bilimsel ve mimari tasarımlar segileniyor.

    Önceki günkü programda bir Fransız mimarın doğal yanardağ lavından taşlarla yalıtımını yaptığı , toprak temelli ısı pompası ile yazın serinlettiği bir ev tanıtıldı. Yalıtım, ısıtma ve soğutma konularında pek çok yeni ve naturel malzemeyi kullanmış mimar ilk defa.

    İmkanınız varsa TRT HD'yi seyretmenizi öneririm.

    http://www.youtube.com/watch?v=JKpO563XOEg




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07

    Sayın arkadaşlar,

    TRT HD'de tam da bu konularla alakalı güzel bir bilimsel belgesel yayınlanıyor "Çevreci Öyküler" (Greenest Story) adında. Tam ilgi alanınıza göre ilginç bilimsel ve mimari tasarımlar segileniyor.

    Önceki günkü programda bir Fransız mimarın doğal yanardağ lavından taşlarla yalıtımını yaptığı , toprak temelli ısı pompası ile yazın serinlettiği bir ev tanıtıldı. Yalıtım, ısıtma ve soğutma konularında pek çok yeni ve naturel malzemeyi kullanmış mimar ilk defa.

    İmkanınız varsa TRT HD'yi seyretmenizi öneririm.

    http://www.youtube.com/watch?v=JKpO563XOEg




    evet o Programı izledim,gerçekten çok faydalı bilgiler vardı.Yapacagım yeni Evde programdaki birkaç şeyi uygulamak istiyorum.Dikkat ederseniz programdaki İnsanlar mümkün Mertebe Enerjideki dışa bagımlılıgı azaltmaya çalışıyorlar.Okullarda bile gösterilmesi gereken bir Program oldugunu düşünüyorum.




  • Öncelikle merhabalar,
    Cevreci olan her malzeme, her yapi dogaya uyum sagliyan, direk dogadan malzeme demek, Dogal olan malzemeler insan sagligina zarar vermez.
    Bina mimariside 4 kutu olmaktan muhakak cikacak. Dogal sekiler insan yasamina daha uygun diye sizlere katiliyorum.
    selamlarimla

    www.mimaryuksel.com
  • Sayin Yeniceri,

    Sizi gercekten iyi anliyorum, kesinlikle haklisiniz. Hizli sehirlesmenin sorunu kalitesiz sagliksiz bina yapimi, oldukcada fazla insan sizin
    bu degindiginiz noktadan sikayetci.

    Cevap olarak elimden geldigi kadar sunlari bildireyim.

    1- Ben bir malzeme pazarlayicisi degilim. Su malzeme iyi yapin dersem kendimlen celisirim, dogru olmaz.
    her evin , her kesin kendine ait bütcesi ve özeligi var.
    Ben diyorumki ; Piyasada her kese göre cözüm var, her kes bir zahmet kendi bütcesine göre kendi sorsun ögrensin.
    Ben yanlisi ortaya koyayim, de styroporla mantolama kesin yapmayin. Cözümse cok basit.

    2- Hizla yapilan yüksek iskelet betonarmeinanin tek sorunu: Duvarlarinin asiri ince olmasi. Genelikle 13,5 cm kalinliginda delikli tugla olmasi. Normali en az 30 cm delikli tugla olmali. Demek ki masrafdan kacmisiz. Simdi acisini cekiyoruz. . Isinmayan siguk mekanlar, odalar zaten olsun demisiz.
    Sorun ince duvarsa kalinlastirmak lazim. En mantiklisida disaridan tekrar kaplanmak zorundalar. Buda styropor demek degil.

    3- Diger en önemli sorun dis cepheye kalin duvarda yapsaniz, nemli olmamali, nemli duvar islak kazak gibidir. Bir faydasi olmaz.

    4- Cözüm: Duvarin dolu ve gözenekli malzemeyle kalinlastirilmasi, mümkünse kalinlik en az 15 cm olmali, disinida silikonsuz, su itici boya kulanilmasi.

    5- Kesinlikle gönlünüz rahat olsun, styropordan daha sicak ve saglikli yapar binanizi bu uygulama. Tavsiye ediyorum gönlünüzü ferah tutun.

    Lütfen mimar ve mühendis arkadaslara bu yönde soru sorun. Bilmezlerse bile sorunu nasil cözeceklerini cok cabuk ögrenirler. Soru sorulmaya sorulmaya mimarlarimiz onlarda bu önemli konuyu boslamislar. Toplum olarak bunu degistirebiliriz. Siz sorunuzu sorarsaniz , mimar ve mühendislerin kafasinda bu sorun hep kalir,soru soranlara belli etmeseler bile, onlarin beyni cevap bulmayincaya kadar rahat etmez.

    6- Gaz beton´da en az 15 cm dis cepheye styropor gibi dübelenebilir, üzerine siva , ve lotus efekli ( su itici silikon olmuyan) dis cephe boyasi.

    7- Yeni piyasaya cikan dekoratif tas duvar desenli beton kaplamalar. Derz aralarina su itici harclarla gene tavsiye ederim.

    8- Paladyan mermer gibi dekorativ kalin taslar, Mermerler.

    9- Tas yünlü, cam yünü gibi dis cephe kaplamalari.

    10- Plastik esasli olmuyan, nefes alabilen her türlü inassat dis cephe kaplamalari. Mümkünsede bu dis cephe kaplama malzemelerigünes enerjisini emen
    isiyi depolayan malzeme olmali.

    kisaca cevap vermeye calistim. Kusura bakmayin su marka malzeme su kalinlikda su fiyata diye cevap veremiyorum.
    En dogru cözümü lütfen kendiniz karar verin. Styropor kulanmayin , gönlünüzü ferah tutun
    selamlarimla.

    www.mimaryuksel.com




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimaryüksel

    Sayin Yeniceri,

    Sizi gercekten iyi anliyorum, kesinlikle haklisiniz. Hizli sehirlesmenin sorunu kalitesiz sagliksiz bina yapimi, oldukcada fazla insan sizin
    bu degindiginiz noktadan sikayetci.

    Cevap olarak elimden geldigi kadar sunlari bildireyim.

    1- Ben bir malzeme pazarlayicisi degilim. Su malzeme iyi yapin dersem kendimlen celisirim, dogru olmaz.
    her evin , her kesin kendine ait bütcesi ve özeligi var.
    Ben diyorumki ; Piyasada her kese göre cözüm var, her kes bir zahmet kendi bütcesine göre kendi sorsun ögrensin.
    Ben yanlisi ortaya koyayim, de styroporla mantolama kesin yapmayin. Cözümse cok basit.

    2- Hizla yapilan yüksek iskelet betonarmeinanin tek sorunu: Duvarlarinin asiri ince olmasi. Genelikle 13,5 cm kalinliginda delikli tugla olmasi. Normali en az 30 cm delikli tugla olmali. Demek ki masrafdan kacmisiz. Simdi acisini cekiyoruz. . Isinmayan siguk mekanlar, odalar zaten olsun demisiz.
    Sorun ince duvarsa kalinlastirmak lazim. En mantiklisida disaridan tekrar kaplanmak zorundalar. Buda styropor demek degil.

    3- Diger en önemli sorun dis cepheye kalin duvarda yapsaniz, nemli olmamali, nemli duvar islak kazak gibidir. Bir faydasi olmaz.

    4- Cözüm: Duvarin dolu ve gözenekli malzemeyle kalinlastirilmasi, mümkünse kalinlik en az 15 cm olmali, disinida silikonsuz, su itici boya kulanilmasi.

    5- Kesinlikle gönlünüz rahat olsun, styropordan daha sicak ve saglikli yapar binanizi bu uygulama. Tavsiye ediyorum gönlünüzü ferah tutun.

    Lütfen mimar ve mühendis arkadaslara bu yönde soru sorun. Bilmezlerse bile sorunu nasil cözeceklerini cok cabuk ögrenirler. Soru sorulmaya sorulmaya mimarlarimiz onlarda bu önemli konuyu boslamislar. Toplum olarak bunu degistirebiliriz. Siz sorunuzu sorarsaniz , mimar ve mühendislerin kafasinda bu sorun hep kalir,soru soranlara belli etmeseler bile, onlarin beyni cevap bulmayincaya kadar rahat etmez.

    6- Gaz beton´da en az 15 cm dis cepheye styropor gibi dübelenebilir, üzerine siva , ve lotus efekli ( su itici silikon olmuyan) dis cephe boyasi.

    7- Yeni piyasaya cikan dekoratif tas duvar desenli beton kaplamalar. Derz aralarina su itici harclarla gene tavsiye ederim.

    8- Paladyan mermer gibi dekorativ kalin taslar, Mermerler.

    9- Tas yünlü, cam yünü gibi dis cephe kaplamalari.

    10- Plastik esasli olmuyan, nefes alabilen her türlü inassat dis cephe kaplamalari. Mümkünsede bu dis cephe kaplama malzemelerigünes enerjisini emen
    isiyi depolayan malzeme olmali.

    kisaca cevap vermeye calistim. Kusura bakmayin su marka malzeme su kalinlikda su fiyata diye cevap veremiyorum.
    En dogru cözümü lütfen kendiniz karar verin. Styropor kulanmayin , gönlünüzü ferah tutun
    selamlarimla.

    www.mimaryuksel.com




    Üstat ben şimdi komşulara dış duvara ilave duvar yapacağız en sağlıklı yalıtım bu olacak desem herhalde bana deli gözüyle bakacaklardır. Diğer bahsettiğiniz uygulamaları araştıracağım taş yünü cam yünü bu ve benzeri uygulamaları araştıracağım. Ben yeni yeni görmeye başladım alçı plaka benzeri 40-50cm yüksekliğinde sanırım 2mt uzunluğunda üzeri sıvalı boyalı bir malzemeyle kaplıyorlar sonra üzerini boyuyorlar bu nasıl bir malzeme bilmiyorum ama cevremde yeni binaların hepsinde bu uygulama var.

    Marka konusunda birşey diyemem sonuçta aynı malzemeyi satan birçok marka olacaktır yani siz bu uygulamada güvendiğiniz malzemeyi yazarsanız dileyen kişi dilediği markadan secim yapabilir. Geçen gün şu ara reklamlarda çıkan bir inşaatcının bir binasını gördüm eğer yalnış görmediysem duvara izocam benzeri bir yalıtım uyguluyorlardı tabi üzeri sıvanırmı yoksa alüminyum kaplamamı gecirilir bilmiyorum ama bu uygulamayıda yeni görmüş oldum.

    Kısa cevap demissiniz ama bence bütün detayları izah etmissiniz. Bence tek eksik engüvendiğiniz uygulamayı ve modeli acıkca belirtmemek olmuş. Sonucta satıcı yada üreticide olabilirsiniz herkese açık bir alanda hodri meydan diyerek yazmışsınız gerekceleride sıralamıssınız aksi görüşü olanda elbette cıkıp yazar sonrasında bizler okur karar veririz. Bence nokta vuruşu yapmalısınız marka model belirtmelisiniz en güvendiğiniz uygulama yada uygulamaları sıralamalısınız. Araştırmak karar verip yapıp yapmamak bizlerin elinde sizin yönlendirmenizde olsa kararı biz vereceğimiz için bence sorumlulukta bize ait olacaktır.




  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=51551946 bu linke aynen yazmışım. hiçbir ilmi açıklaması yok denebilir doğrudurda. ama ortada bir devletin uygulattığı durum var.

    arkadaşalr daha dün hollandada kablo şirket olan bir hasta yakını ile görştüm orada izolasayon işleri hangi malzeme ile yapıldığını sordum. verdiği cevabı aynen işliyorum buraya.

    hollandada en ufak bina yapılsa dahi oldukça uzun kazıklar çakılıp binaya başlanıyor binanın altı ise kesinlikle boş bırakılıp 1. kattan itibaren daireler oluşturuluyormuş. kesinlikle tuğla kullanılmayıp. komple binayı 25cm perde beton tünel kalıpla yapıp üstünü komple taşyünü ile kaplıyorlarmış. sonrasında komple bu taşyününün üzerine 10cm dekorartif tuğla örülüyormuş. çok düşük doğalga faturası ödüyorlarmış 70euro geçmiyor diyor aylık hesap euro 2100 tl desek 145000 tl eder.


    burada tekrarlıyorum ben sadece yaşadıklarımın iddiasındayım.




  • sevgili yüksel hocam merhabalar uzun zaman oldu elimde çok foto var ama inanın işleyemiyorum. foruma fotolar yüzünden prof orhan kural gibi daya yiycem:)) çekerken ama bir türlü toplayamıyorum kafamı evin biri çöplük gibi geçen gün klimöacılar geldi arızadan dolayı bir makine yenilenmişti onla ilgili bir sorunu gidermek için adamlara dedim 1 yıl önce bağladınız ev yine aynıydı şimdi yine aynı. inanın hocam bir rapor kaybediyorum 2-3 gün bazen onu aramakla zamanım geçiyor. fakat güzel bir şekilde konuları yakın zamanda işliycem sayfanıza. şimdilik iyi dileklerinize duaalrınıza katılıp başka bir topikte arkadaş şu linki vermiş uzun zaman önce gördüm inceledim ama size soramadım.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=53839924 hocam bu ürüne ne edersiniz sayfasında youtube a yüklenen görüntüler var ama anlayamadım sanki daha evveldende buna benzer bşr ürün hatırlıyorum forumdan. selamalrımla sayın hocam.




  • Aydemir bey selamlar.
    Hoca daha olamadim. Kendi yagimizla kavrulmaya calisiyoruz.
    Dedigin sayfadaki Ürüne baktim. Nasa uzay arastirmalarinda gelistirmis.
    Onlar bize uymaz. Bizim kendi mallarimiza ve teknolojimize , ayricada bilgimize güvenmemiz gerekiyor.

    Hangi malzeme kulanalim diyenlere tekrar söylüyorum.
    Yalitim sorununuz varsa , Binayi yapan adam duvari ince yapmis malzemeden kacmis demektir. Dogru malzemeyi halen Anodoluda kulaniyorlar. Bazen ileri gitmek icin kafayi hafif geriye döndürmemiz gerekiyor.

    Tas binalar, Kalin kerpicten yapilmis binalar halen ayakta, halen saglikli, halen en iyi bina durumdalar.
    Bana malze soranlar eskilere baksinlar. O yüzyüllardir ayakta kalan binalar dogruyu onlar söylüyorlar. Nasa teknolojisi degil.
    Zaman yalanciyi ortaya cikartiyor.

    Aydemir beyin bir gün tamiratlarinin bitecegi dilegiyle

    selamlarimla

    www.mimaryuksel.com




  • Sayin Loko,
    Medeni cesaretiniz ve bana güveninizden dolayi size tesekür ederim.
    Nefes alan Malzemeden binanzı giydirmenizin faydasını yerde saglikli kalarak göreceksiniz.
    Siz bu malzemeleri satin aldiginiza göre, satanlar size gerekli bilgileri veriyorlardir.

    Binayi yapanlar duvari ince yaparak malzemeden kaçıyor Bizler o mütahitin yanlisini kapamak için styrofor ucuz , kalitesiz malzemeyle yanlışı yanlışla düzeltmeye çalisiyoruz. Yani bir türlü dogru yolu bulamiyoruz.
    Kötü örnek örnek örnek değilddir der benim değerli arkadaşım.

    Siz biraz pahaliya degil hakknı veriyorsunuz, bir yerlerden bir şeyleri esirgemiyorsunuz. Sonuçta siz içinde oturuyorsunuz. Strafor nefes aliyor demekle , strofor nefes almiyor. Iyi malzemedir demeklede iyi olmaz. Zaman dogruyu zaten gösterecektir.

    Loko bey, Sizden bir ricam olacak : Bu kiş binanizi gözetleyin, deneyimlerinizi lütfen buraya yazin, resimlede destekleyin.

    Gönlünüz rahat olsun , sizin verdiginiz para inanin bosa gitmiyecektir.

    selamlarimla

    www.mimaryuksel.com




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimaryüksel

    Sayin Loko,
    Medeni cesaretiniz ve bana güveninizden dolayi size tesekür ederim.
    Nefes alan Malzemeden binanzı giydirmenizin faydasını yerde saglikli kalarak göreceksiniz.
    Siz bu malzemeleri satin aldiginiza göre, satanlar size gerekli bilgileri veriyorlardir.

    Binayi yapanlar duvari ince yaparak malzemeden kaçıyor Bizler o mütahitin yanlisini kapamak için styrofor ucuz , kalitesiz malzemeyle yanlışı yanlışla düzeltmeye çalisiyoruz. Yani bir türlü dogru yolu bulamiyoruz.
    Kötü örnek örnek örnek değilddir der benim değerli arkadaşım.

    Siz biraz pahaliya degil hakknı veriyorsunuz, bir yerlerden bir şeyleri esirgemiyorsunuz. Sonuçta siz içinde oturuyorsunuz. Strafor nefes aliyor demekle , strofor nefes almiyor. Iyi malzemedir demeklede iyi olmaz. Zaman dogruyu zaten gösterecektir.

    Loko bey, Sizden bir ricam olacak : Bu kiş binanizi gözetleyin, deneyimlerinizi lütfen buraya yazin, resimlede destekleyin.

    Gönlünüz rahat olsun , sizin verdiginiz para inanin bosa gitmiyecektir.

    selamlarimla

    www.mimaryuksel.com

    Teşekkür ederim lakin öncelikle benim size Teşekkür borcum var.Büyük hatadan döndürdünüz beni verdiginiz Bilgilerden dolayı.

    Malesef malzeme bilgilerini Satıcılardan degil bizzat araştırarak ögrendim.Satıcı ürünün özelliklerini bilmiyor malesef.Kullandıgım malzemeyi bulana kadar çok zorlandım.Neyse artık Malzemeyi aldımda o sorun kalmadı.Şuan 1 cephesi bitmek üzere.Bayramdan sonrada diger cepheye geçecegiz.Burda kullandıgım malzemeden,işçilikten herşeyi detaylıca anlatmaya çalışacagım.Fotograflarlada desteklemeye çalışacagım.Umarım bu Mantolama yapacaklara örnek olur ve fikir verebilir.Bu arada Nefes almanın Bina için ne kadar önemli oldugunu bizzat görebildim.Binamız BTB Mozaik ile kaplıydı.Bu madde Binaya nefes aldırmıyordu.Btb kaplamasını Mantolama yapmadan önce söktürdüm.Söktükten sonra Duvarın ne halde oldugunu gördüm.Bazı yerde kaplamalar kalkmış,nerdeyse dökülecekmiş.Neyseki şimdi yıpranmış yerleri düzeltip taze sıva ile Tamir ettik.Bu işlemden sonra Mantolamaya geçtik.Neyse artık gerisini İş bitince anlatırım.Bugünlük bu kadar yeter.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.