Şimdi Ara

5800'da BİLGİSAYAR OYUNLARINI (DOS) OYNAMAK VE ÇALIŞTIRMA DENEMELERİ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
13.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir dönemlerin bilgisayar oyunları artık cebimizde

Arkadaşlar,ben bu telefonu alalı ortalama 2 hafta oluyor,fakat ben daha önce s60 kullanıyordum yani 6600 tarzı,bu işletim sistemine iyice odaklanmıştım hatta program bile yazdım (bkz: Google Sescix Profesyonel).. Askere gittim geldim teknoloji bayağı bir ilerlemişti ve bende 5800'ı hemen kaptım ve başladım çalışmalara...

Telefonda İstanbul Efsaneleri Lale Savaşları ,Hançer(amiga),Keloğlan(amiga),Tombala(amiga),Need For Speed 3D, Red Alert 1, GTA 1 ,Wolfenstein , Dess.Derby.....vs vs gibi oyunları çalıştırmayı başardım,fakat telefon 3D konusunda iyi olmadığı için 3D yi fazla kullanan oyunlar biraz sorun çıkartıyor.. Her oyun için özel olarak performans artımı ufak bir dos komutu yazmak zorunda kalıyorum,ama değiyor...

Not: Kullandığım cfw NormadCRY'nin düzenlediği Sunsire v1.2 dir...
    Konuya gitmek için tıklayın

Peki bunları nasıl yapacağız? Beraber yapalım :)

İşimizin yarısından çoğu Dosbox ile olacak,oyunları bununla açıyoruz...Bu program bütün forumlarda Windows 98-95 emulatörü olarak gözüküyor,fakat bu bir dos emulatörü...Bi dos oyunu deniyim dedim,oldu =) fakat dosbox.conf'u düzeltmek zahmet istiyor...Ben bu konuyu çok araştırdım arkadaşlar hep yabancı forumlara yöneldim,türçe arama yapınca "yüppii win 98 cepte ulee!" gibi sonuçlar çıkıyor,anlarsınızya ve kurdum,kurçcaladım zorda olsa,çözdüm...Ömrümde ilk defa dos kullanmama rağmen iyiyim

Size dosboxu anlatayım,beraber yürüyelim...Yaptığınız sonuçlar ve çalışmalar ilk mesajda adınızla beraber yayınlanacaktır...
    DOSbox uygulamasını indirmek için; bulan ,bu olum dosbox emulatoru_by_soneday_v5.rar
    Arşivde çıkan dosyalar;

Dos: Bu klasörü direk telefonunuzun ana dizinine atın ( E./Dos/C şeklinde olacak)
    DosBox 5800 klavye: Burada sadece dosbox için kullanabileceğiniz sanal klavye mevcuttur.Buradaki dosyaları c:/data dizinine atın...Sanal klavyeyi açmak için
    dosbox ana uygulama: Burada ise dosbox'un kurulum dosyaları vardır 5800 için dosbox full3.sisx'i kurun..
    DOSBox kütüphaneler: Burada mevcut olan bütün dosyaları Hafıza Kartına kuruyoruz.

Ek olarak,benim hazırladığım dosbox.conf dosyasıdır,bunu C/Data klasörüne atın...
    İndirmek için; http://sonedaysymbian.googlecode.com/files/dosbox.conf
    help /all : bütün yardım bilgileri
    klasör adınız>cod2.exe : şeklinde ise,klasörün içine girip uygulamanızı açabilirsiniz

Çalışmayan oyunlar;
    C&C Red Alert = Uygulamayı başlatınca,dosbox direk atıyor.Bir uyumsuzluk var fakat çözebilmiş değilim henüz.

Oyunlar,Performans değerleri,Videoları,İndirme bağlantıları(demo);

Need For Speed 1 (1995) (oyun demodur);

Video;
    Dailymotion linki;
    http://www.dailymotion.com/video/xet05u_5800-xpsmsc-need-for-speed-pcgame-r_videogames
    Youtube linki;
    http://www.youtube.com/watch?v=y-9S0qKxUgg

Need For Speed indirme linki; http://sonedaysymbian.googlecode.com/files/needfspd%20by%20soneday.zip
    Çalıştırma yöntemi;dosbox'dan uygulamanın klasörüne ( dir ) gitip tnfs.exe yazıp oyunu çalıştırın
    Performans; Oyun sanki telefona silah zoruyla oynatıyormuşcasına çalışıyor,ama yinede oynamaya değer...Ortalama saniyede kare hızı 5-7 arası...

Warcraft 1
    Ön izleme;

Video;
    http://www.dailymotion.com/video/xeubo1_warcraf-1-5800-dos-olarak-calyytyrm

İndirme bağlantısı: İndirmek için tıklayın
    Performans değerleri: bu oyuna 10/7 veriyorum.Oyun biraz ağır çalışsada kendii belli etmiyor...s/kare ortalaması 10-15'dir
    Nasıl çalışır: Oyunun klasörüne girip öncelikle install.exe komutunu veriyoruz,oyun kuruldukdan sonra tekrar dos ekranına dönüyor ardından war.exe yazdıkdan sonra oyunumuz çalışıyor...

Carmegeddon 3D

Hazırlanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 28 Eylül 2010; 17:12:10 >

• yürü bee!! daha neler göreceğiz

Alışveriş Yaptıklarım:mehmet00805,
    **htepeli arkadaşa sonsuz güveniyorum ve yardımı için çok teşekkür ediyorum***
  • Bu arada,dikkat ederseniz,nfs'de arabayı dokunmatik kontrol ediyorum =)
  • evet dikkat ettim ama çok kasıyor belki saniyede 5 kare falan ama değer yani ne diyelim bu bence büyük başarı ve daha büyük yeniliklere gebe..Umarız devamını getirir ve bizi şaşırtmaya devam edersiniz

Alışveriş Yaptıklarım:mehmet00805,
    **htepeli arkadaşa sonsuz güveniyorum ve yardımı için çok teşekkür ediyorum***
  • waybee..

C6 cfw lerde çalışacakmı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haddat

waybee..

C6 cfw lerde çalışacakmı....

Telefonun hackli olması şart ve,o dediğin şeydede çalışır..Yeterki 5800 ve N97 olsun...
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada,İstanbul Efsanleri Lale savaşları için gerekli anlaşmaları gerçekleştiriyorum,bildiğiniz üzere oyun 1994 ylında lisanslı olarak satışa sunuldu,sonradan sıkıntı yaşamak istemiyorum,bunun için 16 yıllık bir geçmişi olan siliconworks(stillpsycho) ile görüşmeler yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 15 Eylül 2010; 22:16:12 >

Orijinalden alıntı: Aang67

Bayıldım. Websitenizi kontrol ediyorum şu anda. Bir sorum var.Bu telefon üzerinde akıcı bir şekilde oynayabilecekmiyiz yakın zamanda?

Evet zamanla akıcı bir şekilde oynayabileceksiniz,ben ilk Türk python programını yazan birisi olarak,bu işi python yardımı ile yapacağıma inanıyorum...Grafik seviyesini ve texture kalitesine düşürmem gerektiğini düşünerek bi deneme yapıcam.Hazır olunca sunucam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 13 Eylül 2010; 22:15:03 >

Şaka bir yana hakikatende umutluyum 128 mb ram ile windows üzerinde çalışan bir çok oyun var bunlar uygulanabilirse mükemmel olur Quake 1 VE 2 bu oyunlarıda dene bence çünkü az ramle çalışıyorlar :D

Cs in eski sürümleri çalışabilir denemek gerek :D
    Şu anda yeni haberler bekliyoruz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HTrmn -- 14 Eylül 2010; 1:21:05 >

Orijinalden alıntı: GsliKahraman

Daha neler göreceğiz takipteyiz gta 4 oynarmıyızki ilerde

Aman Sakin :D daha nfs shift javayı oynayamıyoruz :D

Soneday ;

Symbian telefonların emülatörlerle büyük bir geleceği var gibi duruyor.
    Komutları nasıl girebiliyorsunuz ?Ben giremedim.
    Bu sene üniversitede iken python'a girmeyi düşünüyorum.İnşallah benimde katkılarım olur.

Tvizzle - Windows Phone için IPTV Player
  • quote:

Orijinalden alıntı: GsliKahraman

Daha neler göreceğiz takipteyiz gta 4 oynarmıyızki ilerde

Şaka bir yana hakikatende umutluyum 128 mb ram ile windows üzerinde çalışan bir çok oyun var bunlar uygulanabilirse mükemmel olur Quake 1 VE 2 bu oyunlarıda dene bence çünkü az ramle çalışıyorlar :D

Cs in eski sürümleri çalışabilir denemek gerek :D
    Şu anda yeni haberler bekliyoruz :D

yok artık sende

güzel calısmalar devam et durma bence
  • @GsliKahraman; haklısın,birçok oyun şuanlık çalışıyor ve Quake 1-2 zaten 600'da bile çalışıyordu Quake 3'de N95,N73,N81 gibi telefonlarda çalışıyor fakat performansı çok kötü.Ben şahsen 5800'da denedim(N97'dede çalışır) gayet performanslı ve iyi...

@mmeett_01: Python'u tafsiye ederim,eğer bir yazılım şirketi kuracaksan,işini çok kolaylaştırır ve python desteği ülkemizde çok az...İşci olarak python bilenkişi'yi yazılımcı olarak görmüyorlar güzel ülkemizde.

Symbian telefonların emülatörlerle büyük bir geleceği var gibi duruyor. :Haklısın,emulatöre ile çalışan bir gba NFS UNDERGROUND 3D oyunu,aynı performansı java'da yada sis oyunlarında vermiyor.Bunu deneyebilirsiniz...5800'da kendi yüklü gelen bounce oyunu bile kasmaktayken,emulatör hiç bir oyunu kasmıyor...

Komutları nasıl girebiliyorsunuz ?Ben giremedim. :Telefonun 5800'sa sanal klavye yüklemelisin,N97'se,zaten klavyesi var =)

Bu sene üniversitede iken python'a girmeyi düşünüyorum.İnşallah benimde katkılarım olur. :Bekleriz

• quote:

Orijinalden alıntı: soneday

@GsliKahraman; haklısın,birçok oyun şuanlık çalışıyor ve Quake 1-2 zaten 600'da bile çalışıyordu Quake 3'de N95,N73,N81 gibi telefonlarda çalışıyor fakat performansı çok kötü.Ben şahsen 5800'da denedim(N97'dede çalışır) gayet performanslı ve iyi...

@mmeett_01: Python'u tafsiye ederim,eğer bir yazılım şirketi kuracaksan,işini çok kolaylaştırır ve python desteği ülkemizde çok az...İşci olarak python bilenkişi'yi yazılımcı olarak görmüyorlar güzel ülkemizde.

Symbian telefonların emülatörlerle büyük bir geleceği var gibi duruyor. :Haklısın,emulatöre ile çalışan bir gba NFS UNDERGROUND 3D oyunu,aynı performansı java'da yada sis oyunlarında vermiyor.Bunu deneyebilirsiniz...5800'da kendi yüklü gelen bounce oyunu bile kasmaktayken,emulatör hiç bir oyunu kasmıyor...

Komutları nasıl girebiliyorsunuz ?Ben giremedim. :Telefonun 5800'sa sanal klavye yüklemelisin,N97'se,zaten klavyesi var =)

Bu sene üniversitede iken python'a girmeyi düşünüyorum.İnşallah benimde katkılarım olur. :Bekleriz

Valla ne diyeyim biz bekleriz java oyunlarla zaman geçireceğimize bunları kullanırız siz yakında xpde yaparsınız :D

İnsan symbiana bir kere alıştımı diğerleri sıkıcı geliyor bende 6600 vardı onu 6670 ile takas ettim bu telefonlara yüzlerce yazılım yüklemişimdir canımda sıkılmazdı hiç yükle beğenmezsen sil hrgün böyleydi :D
    Samsung star aldım uygun msn i bile zor buldum kaç tane yükledim en sonunda nimbuzz çalıştı.
    5800 alıp symbiana geri dönüyorum.

Bekliyoruz bir yardımımız olacaksa her zaman buradayız :D

• Saolasın,şuanda Dosbox'u komutları dahil heryerini türkçe'ye çevirip öyle yayınlıyacağım...

Orijinalden alıntı: soneday

Saolasın,şuanda Dosbox'u komutları dahil heryerini türkçe'ye çevirip öyle yayınlıyacağım...

Bu da güzel bir ayrıntı dilimizin değerini bilelim neden kullandığımız yazılımlar Türkçe olmasınki böyle yazılım uzamanları varken ingilizce yazılım kullanmak yakışmaz bizlere hem bu yazılımı yabancı bir sitede yayınlarsalar bile Türklerin yaptığı açıkça belli olacak çünkü Türkçe :D

Bu yöntemle win 98 veya xp denediniz mi_?
  • Bu yöntem ile Win 1.0 , Win 3.1 , Win 95 , Win 98 çalışıyor...Xp için henüz sistem yetersiz...Fakat 98 çok ağır,eşşek ölüsü gibi çalışıyor...Win 95 ise biraz daha iyi,Win 1.0 ve 3.1 iyi performans veriyor...

Ve uygulamanın herhangi bir açık lisansı yok,uygulama üreticisinin adını silmediğim sürece sorun olmayacak...

Yine dosbox yüklü olarak kenarda duracak onun simgesi ayrı olacak ancak NFS e girmek istersek dosboxa girmeden NFE nin simgesi olsa ona tıklasak komut vs olmadan direk normal sybian oyunları gibi açılsa bu şekilde yapılamaz mı_?

Yani nfe simgesine tıklayınca dosbox arkaplanda görünmeden çalışacak ve komutlar otomatikmak komut dosyası ile verilecek (windowstaki .bat dosyaları gibi)

Bu mümkün mü_?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HTrmn -- 14 Eylül 2010; 3:24:49 >
  • Aslında becerebilirsek bizler için daha güzel olur mesela win 95 çalışacak bas gir dosbox vs açmaya gerek yok GTA 1 çalışacak bas gir GTA ya :D

Telefona katacağı havayı bile düşünemiyorum bak benim 5800 bilgisayar oyunlarını oynatıyor senin 5800 yapabiliryormu deriz tamam olur
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.