Şimdi Ara

Sınırsız interneti bitirmek istiyor TTnet arkadaşlar yardım edelim lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aynı kounyu TTnet bölümünde açmıştım o konuyu kapatabiliriz ama burada daha çok ilgi göreceği için konuyu burayada açmak istedim ne kadar çok mail o kadar iyi. Admin arkadaşlar kusura bakmasınlar.

Arkadaşlar öncelikle Cnetturkiye.com'un bir haberni aynen vereyim.

" BTK'nın kamuoyu görüşüne sunduğu yeni tarife taslağı ile limitsiz internet bağlantısı hayal oluyor!

Türk Telekom'un BTK'ya gönderdiği tarife düzenleme çalışması kamuoyu görüşüne sunuldu. 28 Ağustos tarihine kadar görüş almaya devam edecek olan BTK'nın herhangi bir değişikliğe gitmeden taslağı olduğu gibi onaylaması bekleniyor. Peki, yeni düzenleme neler getirecek? Neler götürecek?

Öncelikle şu anda ADSL aboneleri tarafından en çok tercih edilen limitsiz tarifelere yeni abone alımı durdurulacak. Yani; 512 Kbit, 1 Mbit, 2 Mbit, 4 Mbit, 8 Mbit ve 16 Mbit hızında limitsiz erişim diye bir paket artık olmayacak!

Aynı şekilde yeni devreye alınan VDSL2 aboneleri için hazırlanmış olan 16 Mbit ve 32 Mbit'lik limitsiz pakaetler de iptal edilecek.

Şu anda 8 Mbit'e kadar hızlı ve 15 GB adil kullanım kotalı olan pakette iyileştirmeye gidilerek kota miktarı 25 GB'a çıkarılacak. 25 GB aşıldığında ise internet bağlantısı kesilmeden bağlantı hızı 1 Mbit'e düşürülecek. Ayrıca 8 Mbit'e kadar 50 GB kotalı yeni bir paket de devreye alınacak.

Yeni tarifler şöyle:

8 Mbit'e kadar hız, 25 GB Adil Kulanım Kotalı
    8 Mbit'e kadar hız, 100 GB Adil Kulanım Kotalı
    16 Mbit'e kadar hız, 50 GB Adil Kulanım Kotalı
    32 Mbit'e kadar hız, 50 GB Adil Kulanım Kotalı
    50 Mbit'e kadar hız, 100 GB Adil Kulanım Kotalı
    100 Mbit'e kadar hız, 100 GB Adil Kulanım Kotalı

Tüm paketlerde kota aşıldığı anda erişim hızı 1 Mbit'e düşürülecek. Türk Telekom'un bu paketleri "Kotasız" olarak adlandırması da ayrıca kafaları karıştırıyor. Kota aşımı durumunda ekstra bir ücret alınmaması ve bağlantının kesilmemesi sebeiyle kotasız dense de kullanıcıların erişim hızının 16 Mbit, 32 Mbit gibi yüksek hızlardan 1 Mbit'e düşürülüyor olması bu paketlerin tam anlamıyla kotasız olmadığını gösteriyor.

Bunların dışında bir de gerçekten kotalı paketler var. Yani kotayı aştığınız anda faturanıza ekstra ücret yansıtan meşhur kotalı paketlerden söz ediyoruz. Onlarda da şu şekilde gelişmeler yaşandı;

1 Mbit'e kadar hız, 4 GB kotalı
    1 Mbit'e kadar hız, 6 GB kotalı
    1 Mbit'e kadar hız, 9 GB kotalı

2 Mbit'e kadar hız, 4 GB kotalı
    2 Mbit'e kadar hız, 6 GB kotalı

8 Mbit'e kadar hız, 4 GB kotalı
    8 Mbit'e kadar hız, 6 GB kotalı
    8 Mbit'e kadar hız, 12 GB kotalı

16 Mbit'e kadar hız, 5 GB kotalı
    32 Mbit'e kadar hız, 10 GB kotalı
    50 Mbit'e kadar hız, 15 GB kotalı
    100 Mbit'e kadar hız, 20 GB kotalı

Bu paketlerde yapılan yeni uygulamaya göre bir fatura üst limiti belirlenecek. Fatura üst limitine ulaşıncaya kadar aşılan her 1 MB veri başına yaklaşık 0,005 TL ekstra ücret alınacak. Fatura üst limitine gelindiğindeyse satın alınan paket hangisi olursa olsun bağlantı hızı 1 Mbit'e düşürülecek.

Açıklanan tasakta geçen ücretler ise KDV ve ÖİV olmadan Al-Sat modeli için taban fiyatlar. Yani taslak onaylandığında bu ücretlerin oldukça üstünde rakamlarla karşılaşacağız.

8 Mbit'e kadar hız, 25 GB Adil Kulanım Kotalı 35 TL
    8 Mbit'e kadar hız 100 GB Adil Kulanım Kotalı 56 TL
    16 Mbit'e kadar hız, 50 GB Adil Kulanım Kotalı 40 TL
    32 Mbit'e kadar hız, 50 GB Adil Kulanım Kotalı 45 TL
    50 Mbit'e kadar hız, 100 GB Adil Kulanım Kotalı 72 TL
    100 Mbit'e kadar hız, 100 GB Adil Kulanım Kotalı 90 TL

1 Mbit'e kadar hız 4 GB kotalı 18 TL + kota aşım ücreti
    1 Mbit'e kadar hız 6 GB kotalı 19 TL + kota aşım ücreti
    1 Mbit'e kadar hız 9 GB kotalı 28 TL + kota aşım ücreti

2 Mbit'e kadar hız 4 GB kotalı 19 TL + kota aşım ücreti
    2 Mbit'e kadar hız 6 GB kotalı 22 TL + kota aşım ücreti

8 Mbit'e kadar hız 4 GB kotalı 19 TL + kota aşım ücreti
    8 Mbit'e kadar hız 6 GB kotalı 24 TL + kota aşım ücreti
    8 Mbit'e kadar hız 12 GB kotalı 30 TL + kota aşım ücreti

16 Mbit'e kadar hız 5 GB kotalı 21 TL + kota aşım ücreti
    32 Mbit'e kadar hız 10 GB kotalı 30 TL + kota aşım ücreti
    50 Mbit'e kadar hız 15 GB kotalı 43 TL + kota aşım ücreti
    100 Mbit'e kadar hız 20 GB kotalı 63 TL + kota aşım ücreti

Fiyatların birbirlerine olan yakınlığından dolayı 1 Mbit ve 2 Mbit'lik kotalı paketler son derece anlamsız bir hale geliyor. Düzenleme devreye alındığında bu paketleri zaten kimse seçmek istemyecektir.

Hem adil kullanım kotalı hem de normal kotalı kullnıcıların büyük bir çoğunluğunu 8 Mbit hızına taşıması muhtemel bu düzenleme, kullanıcıları hızlandırması açısından olumlu görünse de ayda 25 GB üzerinde trafiğe sahip kullanıcılar için son derece kötü sonuçlar doğuracak. Bütün bunların yanında "ben kota falan istemiyorum" diyen kullanıcılar için ise hiçbir seçenek sunulmuyor.

İlgili düzenleme ile hakkında görüşlerini bildirmek isteyenler, BTK'nın görevli uzmanları Ahmet Darıcı ( adarici@btk.gov.tr ) ve Mehmet İleri ( mileri@btk.gov.tr ) ile bağlantıya geçebilirler. "

Evet arkadaşlar sizde benim gibi her ay 150-160 GB geçenlerdenseniz yapmamız gereken yazının sonunda verilen 2 mail adresine ( adarici@btk.gov.tr ve mileri@btk.gov.tr ) tepki mailimizi göndermek. Mailde argo ve küfür kullanmayalım sonuçta devet kurumu.

Benim attığım mail şu şekildeydi sizde aynını gönderebilirsiniz.

" Sayın BTK yetkilisi yapacağınız değişiklikle kotasız paketlerin tümünü kaldıracakmışsınız okuduğum habere göre. Eğer doğruysa lütfen biraz daha düşünelim. Ben her ay düzenli olarak 150 GB'tan aşşağı kota kullanmıyorum. Ne olacak benim ve benim gibilerin hali? Siz hızı yükseltip fiyatı düşüreceğinize dahada gerileyip kotasız tarifeleri kaldırıyorsunuz. Lütfen beyefendi mantıklı düşünelim. Amerika'da veya bir Avrupa Ülkesi'ndeki arkadaşıma 8 Mbps hızda internet kullandığımı gururla söylerken onlar bana sadece kahkahalarla gülüyorlar. Çoğu ülkenin internet hızları en kötü 100 Mbps. Üstelik bizim kotalı 8 Mbps fiyatının sadece birkaç lira üstüne... Varın siz düşünün fakat amacımız geriye değil ileriye gitmek olsun...

Değerlendirdiğiniz için teşekkür ederim!.. "

Kimbilir belki tepkimiz büyürse birşeyler yapabiliriz. Ve bu sadece bizim ellerimizde. Bu mailide elimizden geldiğince yayalım ki tepkmiz büyüsün...

Bu arada bu teklifi BTK'ya sunan TÜRK TELEKOM'a da sonsuz sevgilerimizi sunarız!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dersah. -- 17 Ağustos 2010; 16:28:42 >

• Ben şu an 4gb kotalı 1 mbit kullanıyorm. Aralk sonu sözleşme btecek ve Ocakta snırsz 1mbite geçmeyi dşünüyorum. Ancak böyle bir uygulama gelrse kesnlkle tarifemi değştrmem,hzı bnm içn çok önemli değil. He istemezmiym 100mbit net kullanaym ama aylk o kdar para baylcak kadar zengn değilm. Yani hızı 1 olsn snırsz olsn yter bna.

Ekimde eylül sonunda tarifemi değştrsem ve 2011 ocakta da snırsz tarifeleri kaldrırsalar bnm tarife de mi değişir? Eğer snırsz olarak yrarlanablceksem 3 ay daha bklemiym ve bu ay sonunda sözleşme yenileyeyim.

Buarada internet kafelerin başına gelecekler var!

Orijinalden alıntı: huawéi

8 mbite kadar 25gb kotalı kota aşılınca 1mbit hıza inen paket 49 olursa bence tutar.

Buarada internet kafelerin başına gelecekler var!

1Mbit dnediğine kanmayın 256Kbit bile olmuyor hız çoğunlukla.

Ayrıca evet TTnetin acil bişeyler düşünmesi lazım bu paket konusunda yoksa İnternet Kafe kavramı yok olur.
  • Normalde 1Mbit limitsiz kullananlar için güzel, fazlası var eksiği yok.
    Ama benim gibi 8Mbit gerçek limitsiz paket isteyenler için kötü.
  • İkisine de gönderdim
    AHMET DARICI MAIL'E CEVAP VERDİ:
    quote:

“Türk Telekom tarafından” İSS’lere yönelik olarak teklif edilen ve kamuoyu görüşüne açılan söz konusu tarifeler “taslak” niteliğinde olup henüz Kurumumuz tarafından onaylanmamıştır. Kamuoyu görüşleri çerçevesinde gelen görüşler de dikkate alınarak ilgili mevzuat kapsamında gerekli değerlendirme yapılacaktır.

Ahmet DARICI

İnşallah kabul edilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış. -- 22 Eylül 2010; 20:36:50 >

• adil kullanım diyor yani yapıcak şey yok

Orijinalden alıntı: Hellfire_007

Ben şu an 4gb kotalı 1 mbit kullanıyorm. Aralk sonu sözleşme btecek ve Ocakta snırsz 1mbite geçmeyi dşünüyorum. Ancak böyle bir uygulama gelrse kesnlkle tarifemi değştrmem,hzı bnm içn çok önemli değil. He istemezmiym 100mbit net kullanaym ama aylk o kdar para baylcak kadar zengn değilm. Yani hızı 1 olsn snırsz olsn yter bna.

Ekimde eylül sonunda tarifemi değştrsem ve 2011 ocakta da snırsz tarifeleri kaldrırsalar bnm tarife de mi değişir? Eğer snırsz olarak yrarlanablceksem 3 ay daha bklemiym ve bu ay sonunda sözleşme yenileyeyim.

kabul edilrse memnun olacak yok gbi görünüyor. bir de sorumu cwplarsanz çok swinrm:)
  • Sanırım bir bakıma güzel, neden diyeceksiniz çünkü korsan şarkı ve film işi yalan olacak. Birçok kişi internetten çektikleri filmleri satıyor, para kazanıyor. Halbuki yasal değil. Limitsiz paket kalkınca kimse istediği kadar film çekemeyecek, bunun önüne geçecekler. Bende limitsiz kullanıyorum, üzgünüm. Böyle olmasını istemem tabi...

Orijinalden alıntı: Moskva

Sanırım bir bakıma güzel, neden diyeceksiniz çünkü korsan şarkı ve film işi yalan olacak. Birçok kişi internetten çektikleri filmleri satıyor, para kazanıyor. Halbuki yasal değil. Limitsiz paket kalkınca kimse istediği kadar film çekemeyecek, bunun önüne geçecekler. Bende limitsiz kullanıyorum, üzgünüm. Böyle olmasını istemem tabi...

Aynı TTnet gibi düşünüyosun Öyle şey olur mu hiç. Sınırsız internet korsan için mi vardı sadece bu güne kadar? Buna pire için yorgan yakmak denir düpedüz... Oldu olacak toptan servis vermeyi kessin İSS'ler. Korsan var ya... Yanlış anlama sitemim sana değil. Sisteme..

• quote:

quote:

Ben şu an 4gb kotalı 1 mbit kullanıyorm. Aralk sonu sözleşme btecek ve Ocakta snırsz 1mbite geçmeyi dşünüyorum. Ancak böyle bir uygulama gelrse kesnlkle tarifemi değştrmem,hzı bnm içn çok önemli değil. He istemezmiym 100mbit net kullanaym ama aylk o kdar para baylcak kadar zengn değilm. Yani hızı 1 olsn snırsz olsn yter bna.

kabul edilrse memnun olacak yok gbi görünüyor. bir de sorumu cwplarsanz çok swinrm:)

Bildiğim kadarıyla zaten sınırsız olan paketlere dokunulmayacak. Ama sınırsız paketlere kayıt alınmayacak bundan sonra...

• Nereye güzel ya nereye güzel.

biz indirenler napacak kota dolduktan sonra hız düşmesine veya ek ücrete mahkum edılemeyız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dersah.

quote:

quote:

Bildiğim kadarıyla zaten sınırsız olan paketlere dokunulmayacak. Ama sınırsız paketlere kayıt alınmayacak bundan sonra...

Peki saolasn:) ancak bu hiç iyi bi haber değl:S sözleşmenin btmesine 3 ay war,iptal edilrse tüm indrmleri vs.geri ödemesini istyolar. FOG THE SYSTEM!!!

• Up !

6 Yıldır bu saçma sistemi uyguluyorlar.Bakalım daha ne kadar devam edecek.
    Üstelik 6 yıl geçmesine rağmen AKK'lerde ciddi bir değişim olmamış.Bugüne kadar kotaların terabytelar seviyesine yükselmesi gerekiyordu.Ancak 24 Mbps Fibere 35GB AKK'si ile birlikle 2 YIL taahüt verdiğim halde 51 TL ödüyorum.Sonrasında 3 Mbit

• Lan korktum ha. Meğer eski konuymuş. Demek ki insan alışınca korkulacak şeyler bile normal gelmeye başlıyor.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.