Şimdi Ara

MSI BIOS Update Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba, anakartım MSI G31M2 V1 (MS-7383). Anakartım için yeni bir BIOS update çıktığını öğrendim. http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1290 adresinden anakartıma bakabilirsiniz. BIOS update dosyasını indirdim http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=1290. Daha sonra birkaç forumda gezip araştırdım, BIOS update i flashdisk ile yapmaya karar verdim (Disket sürücüsü yok) Gerekli USB Disk Storage Format Tool programını indirip içine win98_se sürümünü attım. Sonuçta elimde windows MS-DOS başlangıç usb si oldu. BIOS güncellemelerini atıp BIOS ortamından gerekli ayarları yaptım ve usb yi gördü. BIOS ortamına geldi ve denildiği şekilde herşeyi yaptım fakat bir sonuç alamadım.
     MSI BIOS Update Sorunu

öncelikle standart şekilde yaptım ama yukarıdaki resimdeki gibi ekran kalakaldı. sonrasında dos ortamında yazı yazamadım.

MSI BIOS Update Sorunu

dir komutuyla dosyalara baktım ve dosyaları görüyor, önce sonunda .exe koymadan denedim ardından .exe ekleyip denedim ne yaptıysam flash update olmadı. Anakartım AMI destekli yani dosyanın uzantısı .rom. Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

• arkadaşlar bilen kimse yok mu acil yapmam lazım çünkü BIOS ta sıkıntı var

Orijinalden alıntı: Freez3

çünkü win 7 kullanıyorum ve ne kadar sağlıklı bilmiyorum o yüzden Dos ortamından yapmak daha mantıklı geldi

çok tebrik ederim. Bir çok kullaniciya gore daha bilincli biri oldugunuz icin gercekten taktir ettim. Windows altinda virus korumalari yada yanlis erisimler nedenli bios update sirasinda cokebiliyor yada zarar gorebiliyor. en guzelini dusunmussunuz.
    Fakat neden update edemediginizi anlayamadim. sadece exe dosyasini calistirin sonuna biosu yazmayin gene ayni konumda kalacak mi acaba? bunu denediniz mi?
  • evet hocam dediğinizi yaptım ve evet sonuçlar ulaştım ami firmware update e fakat nasıl bir yol izlemem lazım bana yardımcı olur musun, 3 sayfa resim var onları yüklüyorum, anlayamadım. Yardımcı olursan sevinirim.

MSI BIOS Update Sorunu

MSI BIOS Update Sorunu

MSI BIOS Update Sorunu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Bellek ile BIOS Update!
    16 yıl önce açıldı
    bios boot sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Gigabyte BIOS Güncelleme Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • exe dosyasi bios dosyasi /P yapmayi dene bakalim. P anabiosu programla yazmis
  • yok sonuç yine aynı, sonuna /P koymadan önce nasıl takılıp kalıyorsa bunda da aynen öyle takılıp kalıyo. bu arada söylemeyi unuttum bende komut satırında A:\> şeklinde değilde C:\> şeklinde gözüküyor. Nasıl olması lazım ? cd A:\> dedim ama o zaman "Not ready reading drive A" hatasını alıyorum. (fıtık etti beni msi bios...)
  • maalesef disket sürücüsü yok bilgisayarda. ayrıca içine sığmaz disketin bu bios update dosyaları. eğer flash diski hiç okuyamazsa o zaman "-dir" komutu yazdığımda o dosyayı da göremezdi. of bir türlü çözemedim şu sorunu. başka bir flash disk ile deniyecem bakalm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 15 Ağustos 2010; 12:43:23 >
  • evet dediğiniz gibi görüyor fakat yazmıyor. bios ta eeprom diye bi ayar görmedim kullandığım anakart msi ve ami destekli bios, en üstte belirttim marka ve modeli. virüs güvenlik duvarını disable yapmanın ne gibi bir faydası var ki biosu dos ortamından güncelliyorum sonuçta. bios update bölümüde yok ama tekrar bakacağım şuan zaten anakartın orjinal ayarları, load default yaptım save & quit yapıp çıktım. tekrar bakıyorum.
  • msi ami bios ta dediğiniz eeprom ve bios update enabled/disabled seçenekleri bulunmuyor. belki gigabayt veya başka anakartları için geçerli bir seçenektir ama msi anakartında dediğiniz seçenek bulunmuyor.
  • Her biosta yazmaya karşı koruma vardır. Dediklerimin aynısı olmasa bile benzer seçenekler vardır. Virus olayı ise şöyle. Boot viruslarını engelliyor. Bios yazma programıda boot edilecek açıldığı için virus olarak görmesin diye bu ayarı disabled yap dedim.
  • boot ta bir sorun yok hatta dos ortamı gelmeden önce F5 yapıyorum bu da windows sürücülerini yüklemeden direk dos ortamına geçişi sağlıyor. valla çok aradım bios update veya koruma seçeneğini ama maalesef bulamadım öyle bir ayar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.