Şimdi Ara

Klima Kullanımı Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
10.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.Biz Lg Beko 7605 D 12500 BTU A sınıfı Mono Split klima aldık.İlk kez klima kullanıcaz.Kullanım hakkında biraz bilgi ve tavsiyede bulunursanız sevinirim.Normalde odanın ölçüsü 13-14 metrekare.Fakat biz klimayı 2 odayı birden soğutması için aldık.Odalar bitişik durumda ve kapı sürekli açık kalıyo.Yani 2. odaya 1. odanın içinden geçiliyo.2 oda toplam 27-28 metrekare.Klima 2 odayı birden soğutuyo hatta salonun kapısını açtığımızda salon bile soğuyo.Sizlere danışmak istediğim bir kaç şey var.
    1)Hava akımını dağıtan dikey ve yatay kanatlar var.Havanın ortama homojen şekilde dağılması için kanatları bir noktaya sabit değil de hareketli olarak çalıştırıyorum.Bunun bir zararı olur mu?Belli bir noktaya sabit mi üflemeli yoksa böyle mi daha uygun?

    2)Klima öğle saat 1'den gece 2-3'e kadar çalışacak.Biraz çalıştırıp ortam soğuyunca kapatmalı mıyım yoksa sürekli çalışmalı mı?25-27 derece civarı çalıştırıyorum,hangi dereceyi tavsiye edersiniz?Çalıştırma şekli konusunda yardım lütfen.

    3)Evde 4 kişi yaşıyo.Odada 55 ekran tv,ona bağlı sağlam bir müzik seti ve 1 adet masaüstü bilgisayar var.Duvarların kalınlığı 40 cm.Tavana izolasyon için strafor döşedik.Evimiz tek katlı.Karşımızdaki apartman güneşi engelliyo,yani güneş çok fazla vurmuyo.Yukarıda belirttiğim gibi günlük ortalama 12 saatlik kullanım ile tl cinsinden ne kadar elektrik tüketir?







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.