Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ? Mühendislik Fakültesi ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
105.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayrıca dediğin Prof.Dr. Durmuş Günay ın açıklamasını izledim adam açıkladı ne dedi mühendislik fakültesinden küçük bir farkı var oda iş yeri eğitimi
    buda çok iyi bir şey zaten ve kendi açıklamış bütün yeterliliğe sahip diyor.kredilerin tuttuğunu ve sanayini uygulama becerisinin daha ön planda olduğu için
    iş yeri satjını eklediğini söylüyor ve sektörde daha çok tercih edileceğini söylüyor.Bak iki kere altını çiziyolar ufak fark var oda iş yeri stajı.
    KENDİ KENDİNE CEVAP VERMİSİN.ADAM DEMİŞKİ ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA BU MÜHENDSİLİK PROGRAMLARININ YANINA TEKNOLOG YETİŞTİREN PROGRAMLARINI KOYACAZ DEDİ ŞUANDA OLAN PROGRAMLAR MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ VERİYOR.İLERİDE İKİ TİP ÖĞRENCİ YETİŞTİRECEKLER MÜHENDİS VE TEKNOLOG ŞUAN OLANLAR ZATEN MÜHENDİS EĞİTİMİ ALIYOLAR.


    YANLIŞ ANLAMSIN :)))))))

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ TERCİH ETMELİSİNİZ GELECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORSANIZ TABİ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 24 Haziran 2014; 22:58:44 >




  • Gelecekte yapmayı planladığınız projelerden söz eder misiniz?

    Teknoloji Fakültesi’nin reorganizasyon çalışmalarına devam edilecektir. Türkiye’deki Akreditasyon Kurulu MÜDEK’in (Mühendislik ve Teknoloji için Akreditasyon Kurulu) daha sonra da Uluslararası Akreditasyon Kurulu ABET’in kriterlerinin sağlanması hedeflenmektedir. Bu kapsamda gerekli altyapı çalışması yapılmış ilgili kurul ve komisyonlar tüm bölümlerimizde kurulmuştur.http://tf.gazi.edu.tr/posts/view/title/uygulama-becerisi-yuksek-muhendisler-yetistiren-fakulte-73704 Bu cümle burda geçiyor yani henüz akredite olmuş değil çok bilgili arkadaşım. Benim söylediğim her cümlenin dayanağı var siz kendi yalanlarınıza inanın. Burda yalancılık suçlaması yapamazsın. Söylediklerime inanmayabilirsin o ayrı kendini kandırmaya devam et. Ben sizin için olumlu düşünüyorum sizlerse kendiniz için bile olumlu düşünemiyorsunuz.bana sorusu olan arkadaşlarım özelden yazsın hatta çok isteyen arasın anlatayım.Burdan tartışmamızın kalp. kırma ve hayal kırıklığı dışında bir etki yarattığını görmedim. O yüzden zaman en iyi çözüm. Allaha emanet olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

    Kardeşim ben teknoloji fakülteleri mühendis yetiştirmez demedim. ABD'deki Teknoloji fakültesi yetiştirir. Türkiye'deki yetiştirmez. Çünkü herşey yarım yamalak getirdiğimizden şu an Türkiye'de bulunan Teknoloji fakülteleri hem müfredat olarak hem de eğitim bakımından teknik eğitim fakültelerinden farkları yok. Sadece ad değiştirme ile olmaz işler. Şayet YÖK Teknoloji fakültelerini adam akıllı ve tam olarak ülkemize getirseydi emin olun TMMOB'unda itirazı olmazdı ve olamazdı. Çünkü haklı sebepleri yoktu. Şimdi Türkiye'de teknolog müfredatıyla mühendis mezunu verirsen tepki görürsün. Lüften rica ediyorum artık teknoloji fakülterinin sayfalarından alıntı yapma. Oraların yönetimleri kendi fakülterini eleştirecek hali yok. Adam tabi iyiyiz kralız diyecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • stask S kullanıcısına yanıt
    Kardeşim benim inşallah dediğin gibi hepimiz için hayırlısı olurda bak bazı konularda senle anlaşmıyoruz ama diyorsun ya teknik öğretmenler giriyo diye Allah aşkına ben şuan okuduğum ve dersime giren hocaları bilmiyomuyum halen diyosun ki teknik öğretmen benim bütün hocalarım mühendis.Bide şu dedğin şeyi araştırdım hani sonraki sneler kademeli olark teknolog yetiştiren fakülelere dönüştürülecek demiştin ya bak şu kafa karışıklığını artık giderelim


    DÜNYADA TEKNOLJİ FAKÜLTERİ VARDI ZATEN ONU TÜRKİYEYE GETİRDİLER.
    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİN YAPISIDA ŞU ŞEKİLDEDİR.
    BÖLÜMLER 2 YE AYRILIR MÜHENDİSLİK BÖLÜMLERİ VE MÜHENDİSLİK TEKNOLOJİSİ(YANİ TEKNOLOG YETİŞTİREN PROGRAM)
    ŞİMDİ ŞUAN TÜRKİYEDE OLAN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNDEKİ BÖLÜMLERİN HEPSİ MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ VERİYOR ZATEN DERS DERS AÇ VE İÇERİK İÇERİK KONTROL ET AYNI OLDUĞUNU GÖRECEKSİN MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİYLE.
    BU MÜHENDİSLİK TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI İSE ŞUAN TÜRKİYEDE ALT YAPISI OLUŞTURULMADIĞINDAN AÇILMADI.
    İŞTE BU MÜHENDİSLİK BÖLÜMLERİNDE OKUYANLAR TEORİ VE UYGUALAMA ALIRKEN,,TEKNOLOG YETİŞTİREN PROGRAM İSE ÇOK AZ TEORİ VE ÇOK FAZLA UYGULAMA DERSLERİ ALIRLAR.
    YANİ ŞUAN HERKESİN KAFASINI KARŞIŞTIRANDA BU BU FAKÜLTELERN UYGULAMA BECERİSİ YÜKSEK DERKEN TEKNOLOG MU YETİŞTİRİYOR DİYE.AMA HAYIR ORDA BAHS EDİLEN UYGULAMA DERSLERİ MÜHENDİSLİK ETİKLERİNE UYGUN BİR ŞEKİLDE YAPILAN UYGULAMa DERSLERİ VE ŞUAN TEKNLOJİ FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİ TEORİ DERSLERİNİ ZATEN EKSİKİZ ALIYOR.

    YANİ SAYIN PROF.GÜNAYDINDA ANLATMIŞ VİDEOSUNU SEN ATMIŞSIN BAK NE DEMİŞ İLERİDE TEKNOLOG PROGRAMLARNI AÇACAĞIZ DİĞER MÜHENDİSLİK PROGRAMLARINI KAPATACAZ DEMEMİŞ MÜHENDİSLİK PROGRAMLARINDAN FARKLI ŞEKİLDE MÜHENDİSLİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMLARINI AÇACAĞIZ DEMİŞ SEN KENDİN YANLIŞ ANLAMIISIN OLAYI

    Ama dediğin gibi herşey sende bitiyor kendini geliştirmediğin sürece iş zor.(yeri geliyor tekniker bile senin üstün oluyor tecrübesiyle )




  • stask S kullanıcısına yanıt
    o açıklamayı arkadaş bana yapmıştı ona cevabımda yukarda inşalalah aydınlatmış olurum kendisini.

    bencede zamana bırakalım herkes kendine güveniyor baksana zaman ne olduğunu göstercek bana da özelden sorabilrisiniz bende size anlatabilirm herşeyi.





  • stask S kullanıcısına yanıt
    kardeşim o açıklama tarihine bak şuan avrupada staja giden arkadaşlarım var ve diğer teknolji fakülerlinden gidenlerde var o eskiden ilk kurulurken ki olaydı şimdi çözüldü şuan krediyle ilgili veya yeteriliğiyle ilgili bir sıkıntısı yok .alt yapı kurulmuştur diyor zaten.


    al senin örnek verdiğin sayfadan


    Teknoloji Fakültesi’nin ne tür sıkıntıları bulunmaktadır? Bunların çözümü için ne gibi çalışmalar yapmaktasınız?

    Teknoloji fakülteleriyle ilgili bazı yasal engeller olduğu yönünde, bilgi kirliliğinden kaynaklanan fikirler vardır. Hâlbuki mühendis kanunlarında yer alan mühendis olma şartları ve kanuni gereklilikler incelendiğinde, böyle bir engelin olmadığı açık bir şekilde görülmektedir. Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin idari ve kurumsal yapılanmalarıyla ilgili önemli gelişmeler olmuştur. Bu yapılanmaların hukuksal, eğitimsel ve sektörel temelleri çarpıcı bir şekilde ortaya koymak için dekanlık olarak çok yönlü bilgilendirme çalışmaları yaptık. Şahsen ben de dekan olarak birçok toplantı düzenlemiş, radyo ve TV programına katılmış ve toplumu bilgilendirmiş bulunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkliyiz -- 25 Haziran 2014; 0:33:36 >




  • Bende o kadar şey yazdım. @hakkliyiz arkadaşımada teşekkür ederim tartışma seviyesini düşürmedi. Onunda kendince haklı sebepleri var benimde. Yazılan şeyler yazılmıştır. Tartışmanın bize getirecek bir faydası yok. Ben kendi izlenimlerimi ve gerekçelerimi açıkladım @hakkliyiz kardeşde kendikileri. Şu an birşey söylemek için erken. Dediğim gibi sektör karar verecek ne olacağına. Zaten önümüzdeki yıllarda olacaklara göre hem fakülteler hem sektör kendini şekillendirecektir. Son olarak tercih edecek arkadaşlara tavsiyem Teknoloji fakültelerini seçerken iki kere düşünsünler. Burasının Türkiye olduğunu, ve mağdur edilebileceklerinin farkında olsunlar. Çünkü zamanında ve halen birçok bölüm mağdur ediliyor. Hakkınızda hayırlı olmasını dilerim.
  • Bende @Hasta Siempre Comandante ve @stask kardeşlerime hem tartışma sevilerinin düşürmedikleri için hemde iyi niyetli oldukları için
    hepsine çok teşekkür ederim.
    Herkes kendince doğru olanı yazdı.Dediğiniz gibi herşeyi zaman gösterecek.İnşallah iki fakülte mezunarını ve şuan öğrenci olanları mağ
    dur etmeyecek şekilde sonucu bağlarlar.
    Benim son olarak söylemek istediğim şudur;Yeni getirilen sistemler hep eleştirilir bu hep böyle olmuştur.Şuan teknoloji fakülteleride o aşa
    maları bitirmek üzeredir.Fakülterde şirketlerle anlaşmalar imzalanmıştır.Teorik olarak bir eksikliği yoktur.Dersleri açıp karşılaştırabilirsiniz.
    Benim bütün hocalarım mühendis.(teknik öğretmen değil)
    Bu fakülteler sektörle daha içli dışlı olmuştur.3 4 sene sonra daha kolay iş bulmak istiyorsanız teknoloji fakültesini tercih edin derim.
    neyse Allaha emanet olun.

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLARI ,MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLARI inşallah kimse mağdur olmaz
    hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkliyiz -- 26 Haziran 2014; 17:21:07 >




  • ÜAK’tan Teknoloji Fakültelerine Müjde !!!
    TMMOB’nin Teknoloji Fakülteleri Mezunlarının Mühendis Unvanlarını kullanmalarına engel olmak amacı ile açtığı dava neticesinde Danıştay 8. Dairesinin Usul yönünden verdiği karardaki usul eksikliği bugün yapılan Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) toplantısında giderildi.
    Aldığımız bilgiye göre bugün toplanan ÜAK, Teknoloji Fakültesi Mezunlarının Mühendis Unvanlarını kullanmalarının önünde engel gibi gösterilen karar eksikliğini bugün giderdi. Kurul, aldığı kararla mahkemenin “usül eksikliği” gerekçesini ortadan kaldırmış oldu.
    Böylece bazı çevrelerin Teknoloji Fakültesi mezunu mühendislerin önüne koymak istedikleri bir engel daha ortadan kalkmış oldu.


    TMMOB SIRF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİ KÖTÜLEMEK AMACIYLA AÇTIĞI DAVAYI ARTIK AÇAMIYACAK AÇSA BİLE KAZANAMAZ ZATEN HİÇ KAZANAMADI
    ZATEN HEP DAVANIN ARA KARARINI ASIL KARAR GİBİ GÖSTERDİ.

    ARTIK NE BULACAKLAR BAKLIM SIRF EKMEĞİMİZDEN OLMAYALIM DİYE DAVA AÇAN TMMOB.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 29 Haziran 2014; 4:02:01 >




  • RESMİ KARAR ÇIKTI

    ARTIK HİÇ BİR ŞEKİLDE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNE DAVA AÇILAMAYACAK ZATEN BASİT BİR USUL EKSİKLİĞİNDEN SIRF TEKNOLOJİ

    FAKÜLTESİNİ KÖTÜLEMEK İÇİN TMMOB AÇIYORDU ODA GİDERİLDİ HAK YERİNİ BULDU ARTIK BİRŞEYİ BAHANE EDEMEYECEKLER.

    TERCİH EDECEK ADAYLAR TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ GELECEĞİN MÜHENDİSLİKLERİNİ YETİŞTİRİYOR ONA GÖRE TERCİH YAPIN ARAŞTIRIN KENDİNİZDE

    GÖRECEKSİNİZ SEKTÖRÜN BU FAKÜLTELERİ NASIL DESTEKLEDİĞİNİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 9 Temmuz 2014; 19:29:57 >




  • Merhaba arkadaşlar, tercih konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

    Bilgisayar Mühendisliği (Teknoloji Fakültesi)
    Makine Mühendisliği (Mühendislik Fakültesi)
    Harita Mühendisği (Mühendislik Fakültesi)

    Bu 3'ü arasında kararsız kalmış durumdayım. Küçüklükten beri Bilgisayar Mühendisliğini istiyordum ama tek tereddütüm "Teknoloji Fakültesi" olmasından dolayıydı. Şu an fakülte konusunda problemim yok, sadece kararsızlık var.

    Benim sorum şu:
    Teknoloji Fakültesine bildiğiniz gibi meslek liseli arkadaşlarda gidiyor. Bu sebeple meslek liselerinde gördüğümüz o kıro tiplerden, abaza kesimden bulunuyor mu? Amacım karı-kız değil ama üniversiteyi de lise okurmuş gibi geçirmek istemiyorum.
  • chuckb kullanıcısına yanıt
    teknoloji fakültesi mtok ve genel lise olarak ikiye ayrılır

    mtok bölümünden girenler hazırlık sınıfından okurlar sense 1.sınıftan başlarsın onlar 1 sene sonra bir sınava girerler eğer sınavı geçebilirler ise mühendislik derslerine yani 1.sınıftan başlarlar yani atıyorum sen 1.sınıftasın senden bir önceki sene sınavı geçebilmiş teknink liseli arkadaşlar olabilirler

    Ama bahs etiğin gibi değiller onlar mf4 puanıyla oraya geliyolar 1 senede orda eğitim alıp sonra mühendisilik derslerin başlıyolar.

    Bu arada teknoloji fakültesinden dolayı değil ama bilgisayar mühendisliğini bi araştır biraz sıkıntı var o meslekte çok ama çok kendini geliştirmen gerekiyor yani sıkıntı dedğim o iş bulmak çok zormuş e.e.m yazmayı düşün makine zorlanada olsa iş bulur
    harita mühendisliğinde 2 3 sene önce arkadaşlarım rahat iş buluruz diye tercih ediyodu ama şuan ne durumda onu bilmiyorum.

    o kıro dediğin olanıda var her yerde oluğu gibi kültür seviyesi çok iyi olanda var o yazacağın üniye göre değişir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkliyiz -- 12 Temmuz 2014; 0:32:19 >




  • Dostum mtok dediğin öyle adamlar varki ben bazen şaşırıyorum. Adamlar meslek lisesi çıkışlı oldukları için mat fizik kimya zayıf o yüzden 1 yada 2 sene dershaneye

    gidiyolar.

    Ondan sonra mtok seçiyolar ordada 1 sene boyunca bidaha mat fizik kimya dersleri görüyolar o adamlarda zaten olgunlaşıyolar ama kıro heryerde kırodur.

    He bide mühendislik okuyosun aga kız yok haliylen erkeklerde birbirleri varken biraz argo filan konuşurlar biraz daha rahatlık vardır ama eğitim fakültesine gidincede acayip

    havan oluyor mühendislik okuyosun diye

    Karı kız kız yönünden zaten mühendislik bölümleri acınacak durumdalar

    Herşeyi geçtim derslerin yoğunluğundan pek fırsatında olmayacak kardo şimdiden söylüyorum.





  • Peki her şey iyi hoş da normal mühendislik okuyanlar ne olacak? Ben Sakarya üniversitesinde makine mühendisliği okuyorum. İşveren olsam bu şartlar altında normal mühendisi değil teknoloji fakültesinden mezun olanı seçerim. Hem iş, el becerisi olacak hem mühendislik bilgisi olacak, Peki ya iş becerisi az mühendislik öğrencileri ne olacak?
  • Universitenin sitesinde istatistiklere baktim.

    30 kisilik sinifta 10-15 civari kiz var genelde. Tabi bunlar nasil tiplerdir bilemiyorum dostlar.

    Edit: Buyrun link.www.selcuk.edu.tr/Sayfa.aspx?birim=033&dt=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chuckb -- 13 Temmuz 2014; 13:31:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliacik9458 A kullanıcısına yanıt
    Kardo şuan teknolji fakültesi mezunu az zaten şuan eğer iş bulamasanız onun nedeni teknoloji fakültesi değil yani üniversitelerin 3 4 snıfında okuyanlar teknoloji fakültesi mağduru olmaz bundan sonrada herkes araştırır ona göre tercih eder keşke tek fakülte olsada kimse mağdur olmasa ama şuan ki durumda bence mantıklı olan TEKNOLOJİ fakültesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chuckb

    Universitenin sitesinde istatistiklere baktim.

    30 kisilik sinifta 10-15 civari kiz var genelde. Tabi bunlar nasil tiplerdir bilemiyorum dostlar.

    Edit: Buyrun link.www.selcuk.edu.tr/Sayfa.aspx?birim=033&dt=1

    Dostum mühendisliğin kaderinde var o dedğin kız ya yok tur yada çok azdır onlarda artık alışıyo sana kanka gibi oluyosun afedersin yanında küfür bile ediyolar :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chuckb

    Universitenin sitesinde istatistiklere baktim.

    30 kisilik sinifta 10-15 civari kiz var genelde. Tabi bunlar nasil tiplerdir bilemiyorum dostlar.

    Edit: Buyrun link.www.selcuk.edu.tr/Sayfa.aspx?birim=033&dt=1
    inşallah kimse mağdur olmaz hakklıyız kardeşinde dediği gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 13 Temmuz 2014; 18:34:53 >
  • Bence kesinlikle teknoloji fakültesi devir artık değişti benim puanım iki fakülteye de yetiyor ama ben tüm tercihlerini teknoloji fakültelerine yaptım çalışan herkes bugün mühendislerin arkasından küfür ediyor bunu kimse yalanlayamaz bana haklılarda mühendislerin elinden hiç bir şey gelmediğinden yakınanlar olarak.Teknoloji fakülteleri en azından çalışanların sırtından bu yükü kaldıracak mühendisler yetiştiriyor herkes aklını kullansın sadece teoriyle hiç bir yere varamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alhn

    Bence kesinlikle teknoloji fakültesi devir artık değişti benim puanım iki fakülteye de yetiyor ama ben tüm tercihlerini teknoloji fakültelerine yaptım çalışan herkes bugün mühendislerin arkasından küfür ediyor bunu kimse yalanlayamaz bana haklılarda mühendislerin elinden hiç bir şey gelmediğinden yakınanlar olarak.Teknoloji fakülteleri en azından çalışanların sırtından bu yükü kaldıracak mühendisler yetiştiriyor herkes aklını kullansın sadece teoriyle hiç bir yere varamazsın.


    Ben şimdi kimseye hakaret etmek istemiyorum ama sen durumu çok iyi özetlemişsin sanki teknoloji fakültesi yılardır var.

    Teknoloji fakültesi daha yeni mezun verdi buzamana kadar teorisiyle övünen mühendislik fakültesi mezunları nerdeyidiler bende çok duydum

    "bu mühendisler işi bilmiyolar habire teknikere soruyolar bunlar nasıl mühendis olmuş"diye kime sorsan aynı şeyi der

    eğri oturum doğru konuşmak lazım 3 4 üniversite hariç hangi üniversite adam gibi teorik ders veriyoki burda teoriden dolayı küçümsüyolar


    hayır 200 binle makine mühendisliği var mühendislik fakültesinde şimdi o adam mühendis olacak kafaya sahip ben değilim öylemi geçin bu işleri


    şuan teknoloji fakütesinde teorik yönden sıkıntı yok dersleri hocaları herşeyi araştırın öyle yazın öğrenci işlerini arayın mesala hangi şirketlerle anlaşmalar

    yaoılmış göreceksiniz

    daha enson yapılan teknoloji. fakültesi dekanlar toplantısına büyük şirketlerin ceo ları geldi

    YÖKTE RESMİ KARARI AÇIKLADI ARTIK HİÇ BİR FARKI YOK MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİN

    eleştirilere kulak asmayın teknoloji fakültesi yeni olduğu için Mühendislik fakültesi mezunları eleştiriyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 13 Temmuz 2014; 18:49:42 >




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.