Şimdi Ara

Hararet problemi - Uydurma sistem ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
16.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar .

    79 model opel kadett in soğutma sistemine el attık arkadaşlar önceki sistem mekanikti (kayış ile hareket alan pervane) ve sadece yaz sıcağında uzun tırmanışlarda (yaylaya çıkarken mesela) hararet sorunumuz oluyordu aracın sistemini kendi mekanik fanı iptal ederek müşürlü elektrikli fan sisteme çevirdik aracın kendi radyatörü 3 sıra standart alüminyüm radyatördü 4 sıra süper komple bakır radyatör aldık fan müşürünü 90 derece koyduk fan olarak renault europa fanı kullandık ve termostad ı 75 derecelik renault toros hortum içi olanlarından seçtik netice itibarı hararet sorunumuz eskiden daha kötüye gitti düz yolda bir sıkıntı olmuyor ancak dağa bayıra vurduğumuzda çok kısa bir süre sonra hararet 90 ı az bie şey geçip sabit kalıyor ve fan sürekli devrede oluyor test aşamasında araçta tek kişi (şöför) oluyor bu şekilde kaldıki yaz sıcaklarında ve araç dolu iken uzun tırmanışlarda hararet sorunu dahada artacak hatta başımıza iş açacak fikirleriniz önerileriniz ne olur ne yapmak gerekiyor ? Yada neyi yanlış yaptık nerde hata yaptık ?

    Fan müşürünü daha düşük seçebilirim ancak bu sefer zaten hiç susmayan fan için daha çok iş çıkartmış olacağız hiç susmayan fan asla susmayacak acaba fanımı değiştirsem ? Fanı çıkma bir arkadaştan temin ettim sıfır europa fanlarının hava debisi nedir bilmiyorum ama benim kullandığım fanın debisi bana sanki azmış gibi geldi bu bir etken olabilirmi ? Olmadı tofaş fanı uydurup denemeyi düşünüyorum tofaş fanlarının rakamsal olarak debi değerini bilmiyorum ama nerdeyse çalıştığında kendini uçuracak etkisi verecek kadar kuvvetli üflüyor ne siz dersiniz ?







  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnarKin
    kudal bakır radyatörü radyatör temelinde son nokta olduğu için tercih ettik benim bildiğim bakır alüminyüm den daha hızlı ısıyı emer nakleder yanılıyormuyum yoksa ?


    ATTRACTION teşekkür ederim üstad ama henüz bir hayrını göremedik :)

    Sogutma isinde aliminyum daha iyi iletir.
    Dikkat edin tum CPU sogutuculari aliminyumdur.
    pardon duzeltiyorum , bakir aliminyumdan iki kat daha iyi isi iletiyor gorunuyor :)
    http://www.klimaci.com/kutuphane/isililetkenlik.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 18 Haziran 2010; 14:42:42 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.