Şimdi Ara

[b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
7
Favori
73.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil tvlerin çıkmasıyla hdmi kabloların önemi bir kat daha arttı. Şu anda 1.4 versiyon hdmi kablolar çıktı 1.4 versiyon hdmi kabloların diğer kablolardan farkları nelerdir?
    1- Normal Hdmi kablolar 1920 X 1080 çözünürlüğü desteklerken, 1.4v hdmi kablolar 4096 x 2160çözünürlüğü destekliyor. Bunun anlamı görününtünün 4 kat daha keskin

    olmasıdır.
    2- Normal hdmi kablolar 3D'yi kendi performansında desteklemezken, 1.4 versiyon kablolar destekler.

    3- 1.4 versiyon kablolar sadece ses ve görüntü taşımaz, ayrıca ethernet özelliği sayesinde data da taşır.

    4-Bazı TV'lerde internet tv özelliği yazmaktadır. Bu özelliği sadece 1.4 versiyon kablolar ile gerçekleştirebilirsiniz.

    Şu an Türkiye'de bu ürünü sadece aşağıda bulabildim. Firma beni Teknosa'ya yönlendirdi. Teknosa'da 49 TL'ye satıyorlar.

    http://www.eye-q.com.tr/urunler/?category=1&subcatID=1&productID=65&showproductdetails=yes


    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270916&CS_Category=_SBA_892_1662_836_6261&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_KABLOLAR892







  • Merhaba,

    Sorularınıza elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışayım.

    EyeQ 1.4 versiyon kabloyu ben de denedim ve sonuçtan gayet memnun kaldım.

    Dual-stream 1080p 3D desteği
    HDMI 1.4 birden fazla 3D formatı tanımlıyor. Bu sayede HDMI destekli cihazlar frame alternative, line alternative ve field alternative, side by side, 2D plus depth metotlarından faydalanabilecek ve uyumluluk sorunu yaşatmayacak.

    Bu yeni standart 1080p çözünürlüğe kadar 3D görüntüyü dual-stream olarak aktarabilecek. 3D TV geleceğin standardı olmayı başarırsa HDMI 1.4 standardı da daha en başından bunu destekleyerek iyi bir iş başarmış olacak.

    Sadece TV de değil, 3D bağlantı PC ve PS3'teki 3D oyunlar için de deneniyor ve HDMI 1.4 bilgisayarlarımızda da geçerli bir standart olabilir.

    1- HDMI 1.4 portlu ekran kartları geliyor. 3D film izlemek için power DVD de, blu-ray player' ınızın 3D özellikli olması gerekiyor. Fakat siz yazılımla, Samsung 3D TV' lerde olduğu gibi 2D-3D arası geçiş yapıp gerçek 3D kadar olmasa da o zevki bir nebze tadabileceksiniz.

    2- Bu sorunuzun şu an için net bir cevabı yok. İlerleyen zamanda netleşicek.

    3- 2D oyunları, 2D plus depth seçeneği ile 3D' ye benzer oynayabileceksiniz. Bu özelliği yukarıda da belirttim.

    4- HDMI 1.4 kablo ile ses aktarımı sağlayabilirsiniz.
    '

    Sonuç olarak bu kabloyu denedim, oldukça başarılı ve bütün zincir mağazalarda var. (Teknosa, Bestbuy, Migros 5M, CarrefourSA vs.) veyahttp://www.eye-q.com.tr/urunler/?category=1&subcatID=1&productID=65&showproductdetails=yes bu linkten de ulaşabilirsiniz.




  • ARKADAŞİM BİLİYORSAN ALLAHRIZASI İÇİN CVB YAZ.BENDEDE XBOX360 VAR. BİRDE BENQ NIN LED MONİTÖRÜNÜ ALICAM 1.3 HDMI ÇIKIŞLI YAZIYOR

    http://www.sihirlikazan.com/store/ProductDetails.aspx?productId=141693&ref=akakce&v=1.55.9

    BENİM ELİMDEDE 100 TL VERİP ALDİĞİM BİR HDMI 1.4 KABLO VAR.ŞİMDİ KABLOYU İADE EDEYİMMİ ? YOKSA ALDIĞIM MONİTORLE XBOX360 IM ARASINDAKİ BAĞLANTIYI BU KABLO İLE SAĞLAYABİLİRMİYİM..YOKSA,1.3 VEYA 1.2 HDMİ KABLO MU ALMAM GEREKECEK GÖRNTÜ ALABİLMEM İÇİN
  • Arkadaşlar ,

    2 sistemi birbirine bağlayıp yüksek verim ile çalıştırabilmeniz için öncelikle 2 sistemin de aynı teknolojik altyapıya sahip olması, teknik özellik ve kapasitelerinin aynı olması ve ortak bir haberleşme dilini konuşmaları gerekir. Bu aşamadan sonra iki sistemi bağlayacak kablonun da aynı ortak teknik düzeyde olması gerekir. Eğer mümkünse analog yerine dijital aktarım yapan kablo seçilirse o zaman en yüksek kalite elde edilebilir.

    Üstte yazdıklarım sadece Hdmi kablolar için geçerli değil , diğer sistemler için de geçerli olan genel bir bilgidir.

    Konunun daha kolay anlaşılabilmesi için soru cevaplı şekilde anlatmaya çalışayım. Umarım daha faydalı ve açıklayıcı olur

    ANALOG VE DİJİTAL AKTARIM NE DEMEKTİR? KABLO İLE İLGİSİ NEDİR ?

    Kablolar iki sistem arasında elektrik , ses ve görüntü sinyal, veya data taşırlar.

    Elektrik (güç) kablosu cihazları prize bağladığımız kablodur.

    Sinyal taşıyan kablolara (Analog aktarım yapan kablolar ), scart kablosu , kompozit (vcd kablosu), çatı anteni kablosu, ses sistemlerinde kullanılan kablolar)

    Data (Dijital) taşıyan kablolar işe Hdmi kablo, Usb kabloları, Network kabloları, çanak anten ile uydu alıcı arasındaki kablolar.

    Analog kablolarda aktarım kalitesi kablodan kabloya değişmektedir. Kaliteli kablo ile daha kaliteli ve parazitsiz ses ve görüntü almak mümkün olur.

    Dijital kablolarda görüntü veya ses kalitesi farkı olmaz. Tek sorun eğer kablo çok uzunsa data ya hiç gitmez ya da kopukluklar olur. Bizim tv ile diğer cihazları bağlamakta kullanacağımız 2 metrelik hdmi kabloda data kopması yaşamayız.

    Örnek : Telefonda birisiyle konuşmanız analog aktarıma uygundur. Eğer arka tarafta gürültü varsa çok sağlıklı haberleşemezsiniz. Dış şartlardan ve telefonların hoparlör ve mikrofon kalitesinden etkilenir. Konuşulanları tam anlayamayabilirsiniz. Gel mi dedi yoksa git mi dedi , hangi gün demek istedi gibi iletişim problemleri olabilir.

    SMS ise dijital aktarıma örnektir. Size mesaj geldiği sürece kayıpsız anlaşırsınız. Acaba ne demek istedi diye düşünmezsiniz. "Pazartesi mi dedi yoksa Cumartesi mi , gürültüden tam duyamadım" gibi sorunlar olmaz. Hatta size gelen mesajda yazım hatası varsa siz onu da düzeltip ( Dijital Error Correction, Dijital Hata Düzeltme) anlarsınız. "Bugün Pzrtesi" yazılınca Bugün Pazartesi " diye anlarsınız.

    HDMI CİHAZ VE KABLO VERSİYONLARI NEDİR , NE İŞE YARAR ?

    Elektronik cihazların teknik özellikleri geliştikçe bu cihazları birbirine bağlayacak kablolara da ek özellikler eklenmiştir. Aşağıdaki tabloda versiyonlar arasındaki farkları görebilirsiniz.

     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]



    HDMI VERSİYONLARI ARTTIKÇA DAHA KALİTELİ VE DAHA İYİ BİR KABLO MU ALMIŞ OLURUM ?

    Bu düz mantık doğru değildir. Yani HDMI 1.4 kablo , 1.3 'ten büyüktür , o halde en yenisi en iyisi en kalitelisi , en süperi budur yanlış bir mantıktır. Sadece 1.4 versiyonunda ek özellikler vardır ama bu farkları kullanabilmek için tüm cihazlarınızın aynı özellikli olması lazım. Şu andaki mevcut şartları düşünürsek HDMI 1.3 destekli bir kablo çoğu kullanıcının ihtiyacını karşılayacaktır.


    AYNI HDMI VERSİYONUNA SAHİP KABLOLARDA SES VE GÖRÜNTÜ KALİTESİ FARKI OLUR MU ?

    Bu konuda yapılmış hiçbir ciddi test veya teknik bilgi yoktur. Yani bir tvye 10 tane farklı kablo sırayla bağlanmış ve tvye aynı film oynatılılırken elektronik bir cihazla görüntü ve ses kalitesi ölçülmüş ve tüm bunların sonucunda ulaşılmış bir bilgi yok. Bu sebeple data aktarımında kopma olacak kadar uzun yani 10 metre civarı bir kablo kullanmadıkça tüm kablolarda aynı görüntü ve ses kalitesini alırsınız.

    HDMI kablo sinyal değil data aktardığı için de teknik olarak kablolar arasında fark olmaması gerekiyor.

    Bu konuda " Ben şu kablo ile daha iyi sonuç aldım" tarzı tüm yorumlar şahsi fikirlerdir ve teknik geçerliliği yoktur. Böyle bir iddianın doğru olmadığını ispat emek isterseniz iyi veya kötü diye belirttiği kabloyu aynı şahıs görmeden tv arkasındaki bağlantısını siz yapın ve tvye hangi kablonun bağlı olduğunu bilmesini isteyin. Eğer arada gerçekten görüntü ve ses kalitesi farkı varsa 10 deneme sonucunda 10 doğru tahmninde bulunması gerekiyor.

    Başka bir örnek ; USB harddisk kablosu da Hmdi kablo gibi bir data kablosudur yani dijital aktarım yapar. Siz daha kalın veya daha pahalı kablo kullanırsanız , harddiskin içindeki resimler filmler ve müzikler daha kaliteli oluyor mu? Yani 2 megapiksellik foto 5 mp oluyor mu? Divxler 720 p gibi görünür mü? Mp3ler CD kalitesine çıkar mı ?

    Çok uzun kablo kullanınca usb diskin çalışmasının sebebi gerekli olan enerjinin kabloda kaybolması sonucudur. Zaten harddiski çalıştırmak için ucu ucuna yeten usb girişteki enerji kabloda kaybolduğu için harddisk çalışmaz.


    HDMI 1.4 VERSİYON KABLO BANA GEREKLİ Mİ?

    1. Eğer evinizde 3 boyutlu tv varsa
    2. Bu 3 boyulu tvde bağlanacak 3D bluray oynatıcınınz varsa
    3. Tvdeki sesi , ses sisteminden almak istiyorsanız ve ek olarak optik bir kablo almak istemiyorsanız
    4. Tvnizde ve tvnize bağlı diğer cihazlarınızda internet özelliği varsa ve her cihaza adsl modemden ayrı bir kablo çekmek istemiyorsanız
    5. 1920x1080 çözünürlükten daha yüksek bir çözünürlüğü olan tv veya monitörünüz varsa

    size kesinlike HDMI 1.4 versiyon kablo gerekir. Bu kablo ile tvniz ve diğer cihazlarının arasında en uygun bağlantıyı yapmış ve tüm cihazların teknik özelliklerini kullanmış olursunuz. Deep Color denilenen daha çok renk bilgisi içeren filmleriniz , bu filmleri oynatacak bluray veya harici medya oynatıcınız veya bu renk derinliğini destekleyen tvniz yoksa 1.3 v eya 1.4 versiyon kabloda da yine sonuç alamazsınız. Uydu alıcı gibi cihazlarda genelde 1.2 veya 1.3 versiyon çıkış olduğu düşünülüyor.

    Bir cihazda hdmi 1.4 giriş veya çıkış olması da tüm özellikleri tam olarak destekleyeceği ve nimetlerinden tam olarak faydanılacağı anlamına gelmez. İşin donanım boyutu olduğu gibi , yazılım ve izlenilecek yayın veya film boyutu da vardır. Örneğin 3 boyutlu tvye uydu alıcı bağlantısı veya 3 boyutlu bluray oynatıcı da 2 boyutlu film izlemek veya 3 boyut özelliği olmayan tvde diğer cihazlara ses ve ethernet bağlantısı için hdmi 1.4 giriş olması, tvde yine hdmi 1.4 giriş olmasına rağmen yazılımı gereğince ineternet uygulaması desteğinin olmaması gibi.

    ÜSTTEKİ 5 MADDENİN HİÇBİRİ BENİM CİHAZLARIMDA YOK O ZAMAN HDMI 1.4 VERSİYON KABLO BANA GEREKLİ Mİ ?

    Hayır gerekli değil. Her yeni çıkan ürün gibi HDMI 1.4 kablolar da yeni piyasaya çıktığı için daha fazla para vermiş olursunuz ama karşılığını mevcut cihazlarınız desteklemediği için alamazsınız. Geriye uyum olduğu için hdmi 1.4 kabloyu , 1.3 cihazda kullanabilirsiniz ama size maliyeti yüksek olur.


    HDMI 1.4 VERSİYON KABLO İLE GELEN YENİLİKLERİ NASI KULLANABİLİRİM ?

    http://www.hdmi.org/download/press_kit/PressBriefing_HDMI1_4_Final_083109.pdf

    adresindeki pdf dosyası resimli olarak Hdmi 1.4 versiyonu hakkında bilgiler içeriyor. Döküman İngilizce olsa bile anlatımların hepsi resimli yapıldığı için gayet kolay anlaşılır şekilde hazırlanmış.

    Hdmi 1.4 ile gelen 3 önemli değişiklik :

    1. 1920x1080 den daha yüksek çözünürlüğe izin veriyor. Bu ilerde çıkacak olan Full HD ötesi - Ultra HD tvlerde işe yarayabilir. Bu gelecekte çıkacak sistemlere yol açmış oluyor.

    2. Ethernet kanalı. Yeni nesil tvlerde internet özellikleri ve uygulamaları mevcut. Hmdi kablo ile tvnizi ağa veya internete bağlamak , diğer cihazları da tv ile aralarında mevcut olan hdmi kablo ile paylaştırmak-bağlamak mümkün. Eskisi gibi her cihazı tek tek modeme kablo ile bağlama derdi ortadan kalkmış oluyor.

    3. Ses Geri Gönüş Kanalı ( ARC- Audio Return Channel) özelliği ile tek hmdi kablo üzerinden ses sistemine Tvnin dahili uydu alıcısı veya çatı anteni gibi sistemlerden aldığı sesi yönlendirmek mümkün oluyor.

    Resimli anlatımların kaynağı , bu standartları belirleyenwww.hdmi.org sitesidir.

    http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/index.aspx


    *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*


    DAHA YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK :


     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]



    *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*


    SES DÖNÜŞ KANALI (ARC- AUDIO RETURN CHANNEL) :

     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]



     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]



    *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*


    HDMI KABLONUN ETHERNET KANALI İÇERMESİ :


     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]



     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]



    TV İLE UYDU ALICI BAĞLANTISINI NASIL YAPARSAM EN KALİTELİ ŞEKİLDE GÖRÜNTÜ ALABİLİRİM ?

    Eğer tv ile uydu alıcınız arasındaki bağlantıyı scart kablo ile yapıyorsanız alacağınız görüntü düşük kaliteli olacaktır. Hdmi çıkışlı uydu alıcı ve hdmi kablo ile nispeten daha kaliteli görüntü alabilirsiniz.


    TV İLE UYDU ALICI BAĞLANTISINI HDMI KABLO İLE YAPTIM AMA HALA GÖRÜNTÜ TAM İSTEDİĞİM GİBİ DEĞİL. BAŞKA HDMİ KABLO MU ALMALIYIM ?

    Hayır. Hdmi kablo dijital aktarım sağladığı için sorun kesinlike kabloda değildir. Görüntü kalitesinin düşük olasının ana sebebi SD (standart çözünürlüklü) yayının LCD veya Plazma tvler için çok kalitesiz ve yetersiz olmasındandır. SD yayını LCD veya Plazma tv ile izlemek istiyorsanız ne alırsanız olana razı olmak zorundasınız.

    Görüntü kalitesinin kötü olmasının diğer sebepleri ; uydu alıcının işlemcisinin çok başarılı olmaması ve tvnin de çok kaliteli olmamasıdır. Tüm bu kötü özelliklerin hepsi toplanınca doğal olarak kötü bir görüntü alırsınız. Kablo , uydu alıcıya gelen aslında kötü-düşük kalitedeki yayını , uydu alıcı kendi işlemcisinin yetenegine göre işlenmiş olarak kayıpsız olarak tvye taşır. Elçiye zeval olmazmış , kablo kendisine ne verilirse onu taşıyor.

    Buradaki asıl hata yüksek çözünürlük (HD Yayın) için üretilmiş olan LCD ve Plazma tvyi SD yayında kullanmaya zorlamanızdır. Asfalt yolda gitmek için üretilmiş otomobili (LCD ve Plazma Tv) , taşlı topraklı bahçe yolunda (SD Yayın) kullanmaya çalışıyorsunuz. Halbuki traktör (Tüplü Tv) kullanmanız gerekiyor. Otobanda giderken (HD Yayın) de tabi ki traktör (Tüplü Tv) yerine otomobil (LCD ve Plazma TV) lazımdır.


    HANGİ HDMI KABLO ALMALIYIM ? UCUZ OLANINI MI , PAHALI OLANINI MI YOKSA MARKALI OLANINI MI ?

    Öncelikle sizin mevcut cihazlarının tarafından desteklenen kablo versiyonunu bulmanız lazım. Sonra bu özellikteki , makul bir fiyatı olan ,markalı kablo almaya çalışın. Sadece bu işe özel olarak değil ama diğer alışverişlerinizde de markalı ürün tercih edin. Markasız ürünlerin tüm parçaları düşük kalitelidir ve ciddi bir kalite kontrolü yoktur. Ürürün arkasında duracak bir firma da bulamazsınız.

    Markalı kabloda belli bir üretim kalitesi olur ve ürünün-isminin arkasında durmak zorundadır. Kendi ismini lekelememek için belli kalitede kablo ve fiş(konnektör) kullanır. Üretim sonrasında da kalite kontrolü yaparak imalattan bozuk , hasarlı veya problemli çıkan ürünleri kendi adıyla piyasaya sürmez.

    Bu kabloların Çin malı olması kötü değildir. Artık dünyadaki ticaret şartlar gereği çoğu ürün Çinde üretiliyor. Çin kendisinden istenilen kalitede üretim yapıyor. Ciddi markalar daha kaliteli parçalar kullanılmasını isterse buna göre kaliteli üretim yapılıyor. Eğer ucuza mal olsun denirse buna göre üretim yapılıyor. Kısaca "Ne kadar ekmek o kadar köfte" mantığı ile üretim yapılıyor.

    Kendi adına üretim yaptıran firmalar olduğu gibi , sadece kutu üzerine kendi adını bastırıp satan firmalar da var. Kutu üzerine isim bastıran firmaları "Markalı ürün ve Üretici" olarak görmeyin. Markasız kablo ile aynı ayardaki bir kabloyu sadece kutulu satılıyor diye 2-3 kat fazla fiyata almayın.

    Teknik olarak markasız 5-10 liralık kablo ile markalı kablo arasında görüntü ve ses kalitesi farkı olmaz. Ama eğer imkanınız varsa yine de siz 15-20 liralık markalı kablo almaya çalışın. Bir kabloya 100 lira civarı para vermenin teknik getirisi olmayacaktır bunu da unutmayın.

    Eğer 5 metre üzeri uzunlukta kablo alacaksınız dikkatli olmanız gerekiyor çünkü bu kablonun çalışmama ihtimali vardır. Markalı veya markasız her kablo için mesafeden dolayı çalışmama sorunu ortaya çıkabilir. Bu sebeple uzun kablo aldığınız yerden çalışma garantisi alın veya sizinle aynı sisteme sahip olan ve uzun kablo tercih eden arkadaşlarımızın aldığı kablodan alın.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Eğer yazdıklarımda yanlış bilgiler veya kafa karıştıracak ifadeler varsa lütfen haber verin düzelteyim.




  • Hdmı 1.4 olarak hangi marka tavsiye ediyosunuz arkadaşlar???

    Bunlardan hangisi tercih edilmeli sizce ?

    LİNKLER :

    EYEQ
    HAMA
    SONY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Since1903 -- 6 Mayıs 2011; 23:47:03 >




  • Öncelikle konu cok güzel

    benimde samsun ue46c8790 3d led tvm var az önce hdmi almak icin arastiriyordum iyiki bulmusum yoksa 1.3 alacaktim neyse simdi su kablolardan birini almayi düsünüyorum hangisini önerebilirsiniz bana?

    1.Link

    2.Link

    3.Link


    birde 2k ve 4k ne oluyor hangisini almaliyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanimavrupa -- 22 Mayıs 2011; 12:13:11 >




  • http://www.bimeks.com.tr/urun/109638/monster-123969-sony-ps3-hdmi-kablo.aspx

    bu ürün hakkında yorum getirebilecek var mı ? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teken

    http://www.bimeks.com.tr/urun/109638/monster-123969-sony-ps3-hdmi-kablo.aspx

    bu ürün hakkında yorum getirebilecek var mı ? :)

  • Sayın Memioz ,

    Tvnizi daha rahat ve en iyi ayarda kullabilmek için öncelikle o tvnin kullanma kılavuzunu baştan sona okuyun. Sorduğunuz soru ile ilgili olarak tam cevap veremeyebilirim ama konu ile ilgili size fikir verebilecek birkaç şey söylemeyim , siz buradan hareketle sorunu çözmeye çalışın.
    Tvnizin sitesinde yeni yazılım var eğer gerekli ise onu da yükleyin.

    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=en&scy=se&ctn=40PFL8505H/12

    3 boyutlu görüntüler 3 tiptir :

    1. Sağ ve sol göz için çekilmiş görüntüyü sırayla arka arkaya oynatılması
    2. Sağ ve sol göz için çekilmiş görüntü aynı anda 1920x1080 çözünürlüğündeki filmde yana yana verildiği (SBS - Side by Side) filmleri oynatılması
    3. Kırmızı ve Mavi gibi renklerin iç içe geçtiği görüntüler (Anaglyph)

    1. tip için en uygun oynatma şekli 3 boyutlu bluray oynatıcı ve orijinal film almaktır. Bu iş en zahmetsiz , en az sorunlu ve en kaliteli görüntüde 3 boyutlu film izleme tipidir. Yeni yeni çıkan 3 boyutlu iso ( filmin harddsisk kopyası) oynatıcılar veya hdmi 1.4 çıkış destekli Ati 6000 serisi ve Nvidia yeni nesil ekran kartı ve powerdvd ile bilgisayardan oynatmak da diğer alternatiflerdir. En kaliteli görüntüyü , en az crosstalk ile (iç içe girmiş görüntü sorununu ) ve en düşük seviyede derinliğin kaybolmasını bu şekilde elde edersiniz.

    2. tip yan yana görüntüyü eğer tvnin usbden film oynatma özelliği destekliyorsa ( samsung tvler) veya bilgisayardan bağlanınca bu tip görüntüyü tanıyor ve oynatabiliyorsa ( sizin tv ile şu anda izlediğiniz gibi) izlemek mümkündür.

    3. tip iç içe geçmiş renkler zaten çok eski bir 3 boyut teknolojisidir. Bunu tüplü tv ve her türlü tvde sorunsuzca kırmızı-mavi plastik gözlüklerle izleyebilirsiniz. Çok kaliteli ve başarılı değildir, crosstalk çok fazla olur ve 3 boyut derinliği çabuk kaybolur. Tvnizin ayarlarında bu görüntüleri oynatma seçeneği varsa deneyin yoksa 5-10 liraya satılan veya bazen gazete ve dergilerde hediye olarak verilen plastik-karton gözlükler ile izleyebilirsiniz. Mümkün oldukça bu tip kalitesiz filmleri indirmeyin ve izlemeyin.

    http://3dtv.at/Downloads/Index_en.aspx adresindeki Stereoscopic Player programı ile de 3 boyutlu filmleri izleyebilirsiniz. Eğer bu programla tvde film izliyorsanız tüm ayarlarını kurcalayın belki olumlu sonuç alırsınız.

    Şimdi sizin özel sorununuza gelecek olursak , sorununuz kablo veya dvi-hdmi adaptörde ya da notebookta değil. Eğer notebookta hdmi çıkış olsaydı sesi de sorunuzca tvye gönderebilecektiniz. Notebook 2010-2011 model olsaydı belki hdmi 1.4 çıkış da verebilecekt. Bununla ilgili

    Lcd veya Plazma Tvyi Bilgisayara Nasıl Bağlayabiliriz :
    http://forum.donanimhaber.com/m_41309599/tm.htm

    başlığında birşeyler anlatmaya çalıştım belki yardımcı olur. Normalde DVI çıkış sadece görüntü aktarmaya yararken bazı firmalar bu çıkış üzerinden ses de gönderen ekran kartı veya notebook üretebiliyorlar. Eğer sizin notebookunuzda bu özellik varsa önce driver yükleyerek sesi de ekran kartı üzerinden görüntü ile birlikte tvye gönderebilirsiniz.

    Hdmi 1.4 kablo ile bir şey yanlış anlamışsınız, tüm hdmi kablolar sesi taşır ama hdmi 1.4'te ses hem gidiş hem dönüş şeklinde çift şerittir . Sizin notebookla tvden büyük bir ihtimalle ses alamayabilirsiniz, eski sistem olduğu için pek umutlu değilim ama denemekle birşey kaybetmezsiniz.
    Hdmi 1.4 ile ilgili her özellik size lazım olmayabilir. Yukardaki resimlere bakarsanız daha kolay anlaşılır.


    İkinci bir konu ise sadece bu kablo konusunda değil genel elektonik tüm cihazlar için geçerli bir kural olarak tüm sistemler aynı teknik özellikte olmalı ve aynı standartları desteklemelidir. Eğer bir tanesi diğerine göre daha düşük versiyonu-standartı destekliyorsa , tüm sistem en düşük olana göre çalışır.

    Örneğin :

    TV.....................Bağlantı Kablosu.........Bluray,PC,Uydu alıcı,PS3, Xbox,Film oynatıcı vs.........Sonuç-Sistemin çalışması

    HDMI 1.3.............HDMI 1.3.....................HDMI 1.3..................................................................HDMI 1.3 olarak çalışır
    HDMI 1.3.............HDMI 1.3.....................HDMI 1.4..................................................................HDMI 1.3 olarak çalışır
    HDMI 1.3.............HDMI 1.4.....................HDMI 1.3..................................................................HDMI 1.3 olarak çalışır
    HDMI 1.3.............HDMI 1.4.....................HDMI 1.4..................................................................HDMI 1.3 olarak çalışır
    HDMI 1.4.............HDMI 1.4.....................HDMI 1.3..................................................................HDMI 1.3 olarak çalışır
    HDMI 1.4.............HDMI 1.3.....................HDMI 1.4..................................................................HDMI 1.3 olarak çalışır
    HDMI 1.4.............HDMI 1.4.....................HDMI 1.4..................................................................HDMI 1.4 olarak çalışır

    ***Umarım liste hizalaması her bilgisayarda uygun görünür.




  • Şöyle bi kablo var fakat fiyatından dolayı tereddüt yaşıyorum.Acaba çok mu basit bir malzeme kullanılmış ki fiyat böyle ?

    http://www.hepsiburada.com/Liste/inca-hdmi-to-hdmi-18mt-14-3d-altin-uclu-kablo-blisteraskili-ihh-04/ProductDetails.aspx?productId=bs130234&categoryId=84120
  • Sayın image_ ,

    http://videocards.productwiki.com/nvidia-geforce-gt-425m/

    sayfasında ekran kartınız için :

    Features

    Notebook GPU
    DirectX 11
    96 CUDA cores
    1120MHz processor clock
    800MHz memory clock (DDR3)
    Up to 1GB memory
    Nvidia Optimus
    Verde drivers
    Nvidia PhysX
    Hardware video decode acceleration
    HDMI 1.4a support
    Dual-link DVI support
    PCI Express 2.0

    yazıyor. Bu durumda hdmi 1.4 kablo almanız gerekiyor.




  • Herkese merhaba,

    Bilgisayarımı televizyona bağlamak için Dark'ın 10m'lik kablosunu ve mini hdmi-hdmi adaptörünü aldım. Ancak malesef işe yaramadı.
    http://www.hizlial.com/bilgisayar/aksesuarlar/dark-v1-4-3d-ve-ag-destekli-ferrit-core-emi-rfi-filtreli-kilifli-dual-molding-altin-uclu-10mt-hdmi-kablo-dk-hd-cv14l1000_30.041.9352.0006.htm
    http://www.hepsiburada.com/Liste/dark-hdmi-disi-mini-hdmi-erkek-donusturucu-dk-hd-afxmm/productDetails.aspx?productId=bs130178&categoryId=105307&SKU=BS130178

    Durumu şöyle özetleyeyim:

    MSI 460GTX Cyclone'u LG 42LV570S'ye Dark'ın mini HDMI-HDMI adaptörü ile (kartın mini HDMI çıkışı var) bağlamayı denedim, olmadı. Bilgisayar televizyonu LG TV olarak görüyor ancak ufak tefek cızırtı sesinin dışında televizyona bir şey gitmiyor. Zaten TV de sinyal yok mesajı veriyor. Aynı adaptör ve kablo ile Canon 550D fotoğraf makinemi bağladım, görüntü ve ses sorunsuz gitti (720P video oynattım). Kartta mı sorun var acaba diye bilgisayarımı, ofisteki kartımın (MSI 560GTX) mini HDMI-HDMI adaptörünü ve 1,5m'lik kablosu ile televizyona bağladım, çalıştı. Daha sonra 1,5m'lik kabloyu Dark'ın adaptörü ile bağladım, yine çalıştı. Yani sonuç, 10m'lik Dark kabloda bir sorun var. Acaba full HD çıkışına mı yetmiyor diye görüntüyü 800x600'e ayarladım, yine çalışmadı.

    Şimdi merak ettiğim aynı kablo ve adaptör ile fotoğraf makinesiyle bağlantı yapabilirken neden ekran kartı ile bağlantı kuramıyorum. PC Labs'ın forumunda biri bu kabloyu önermiş. Ben de almadan önce bir kez daha düşünün çünkü bende işe yaramadı dedim. Ancak öneren kişi ben sorunsuz kullanıyorum diye yazdı. paraya kıyıp 100 liraya kablo alayım diyorum ama ya çalışmazsa...

    Sorun ve çözümü ne olabilir, yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tirido -- 19 Ocak 2012; 16:35:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Şöyle oluyor, Blu-ray playerında internete bağlanma özelliği varsa TV ye v1.4 HDMI ile bağlıyorsun. TV zaten ethernet ya da Wifi ile internete bağlı. Bu durumda Blu-ray den modeme herhangi bir bağlantı yapman gerekmiyor, ethernet datası geçirebilme özelliği bu. Yani modemden sadece TV ye bağlantı var, v1.4 ile bağladığın Blu-ray ise HDMI kablosunun ethernet datası geçirebilmesi sayesinde internete bağlanmış oluyor.

    techraven;

    Dediğiniz şekilde yapmama rağmen sonuç olumsuz, ethernet kablosunu bluray oynatıcıya taktığım zaman internete bağlanabiliyorum ama hdmı 1.4 bu özelliği iletmiyor,

    Aşağıdaki ürünü kullanmaktayım vede tv LG 42LW5500 biryerde sıkıntı var sanki ama bulamadım. Bir fikriniz olabilir mi?

    Teşekkür ederim...

    http://www.lg.com/ca_en/tv-audio-video/home-theatre-systems/LG-home-theatre-system-HB806PH.jsp#BVRRWidgetID




  • quote:

    Orijinalden alıntı: charsaf21

    quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Şöyle oluyor, Blu-ray playerında internete bağlanma özelliği varsa TV ye v1.4 HDMI ile bağlıyorsun. TV zaten ethernet ya da Wifi ile internete bağlı. Bu durumda Blu-ray den modeme herhangi bir bağlantı yapman gerekmiyor, ethernet datası geçirebilme özelliği bu. Yani modemden sadece TV ye bağlantı var, v1.4 ile bağladığın Blu-ray ise HDMI kablosunun ethernet datası geçirebilmesi sayesinde internete bağlanmış oluyor.

    techraven;

    Dediğiniz şekilde yapmama rağmen sonuç olumsuz, ethernet kablosunu bluray oynatıcıya taktığım zaman internete bağlanabiliyorum ama hdmı 1.4 bu özelliği iletmiyor,

    Aşağıdaki ürünü kullanmaktayım vede tv LG 42LW5500 biryerde sıkıntı var sanki ama bulamadım. Bir fikriniz olabilir mi?

    Teşekkür ederim...

    http://www.lg.com/ca_en/tv-audio-video/home-theatre-systems/LG-home-theatre-system-HB806PH.jsp#BVRRWidgetID



    Ben denemedim ama deneyip sonucunu bildiririm.

    Wireless ile tv ya da blurayde ag ayarlarini olusturdugunuzda diger bilesenlere v1.4 hdmi ile bagli iseniz ag ayarlarindan network kurarken kabloluyu secip deneyin.Bakalim izin verecek mi ?




  • Arkadaşlar ,

    Overclockers.com.au sitesinde Zee adlı üye HDMI kablolar ile test yapmış.

    Konunun linki :http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=984661

    Testin amacı ve yapılışı şu şekilde :

    Kalibrasyon işlerinde kulllanılan tv ekranından renk değerlerini okuyan özel kameralar vardır. Resim 1 de bu kamerayı görüyoruz. Tvyi test ederken test sinyalini üreten ve tvye gönderen cihaz Resim 2 de görülüyor. Resim 3'te ise test edilen kablolar var. Diğer resimler ise Calman Kalibrasyon yazılımı ile elde edilen test sonuçlarına ait.

    Tv aynı , sinyal üreteci aynı , tv ekranında oluşan renk sonuçlarını okuyan kamera aynı ve sonuçları çıkartacak olan kalibrasyon yazılımı da aynı olduğuna , kısaca tüm şartlar aynı olduğuna göre :

    a) Eğer kablolarda kayıp oluşuyorsa , her kabloda farklı ölçümlere rastlanmalıdır.
    b) Eğer kablolar bir fark oluşturmuyorsa o zaman tüm ölçümler aynı olmalıdır.

    Testte kullanılan kablolar :

    3 metre Wireworld Island kablo (120 $ civarı fiyatı var)
    5 metre Audio Dimension kablo (200 $' dan fazla fiyatla satılıyor)
    5 metre Cabac kablo (20 $ civarı fiyatı var)
    2 metre iiBuy dan alınan 12 $ lık kablo
    Toshiba BDX1200Y (cihaz yanında hediye gelen kablo)

    Sonuçta kablolar arasındaki ölçüm değerleri aynı veya 0,0001 gibi onbinde bir mertebesinde farkediyor. Bu ise anlık ölçüm hatasıdır , bu yüzden dikkate alınmaz. Kaldı ki hangisi kabloya karşılık gelen değeri en doğru değer olduğu bilinmediği için yok sayılır. Testi yapan kişi bu durumu da açıklıyor , yukardaki linkten yorumunu okuyabilirsiniz.

    Kalibrasyon Hakkında Not : Hiçbir tv , fabrika çıkışlı olarak doğru renk üretmez. İlla ki sonradan tvnin ürettiği renklerdeki sapmayı düzeltmek gerekir. Normal kullanıcı olarak tv görüntü ayar menüsünden basit ayarlamalar yapabiliriz ama bu şekilde kesinlike doğru renkleri yakalayamayız.

    Örneğin bir kırmızı tonunun RGB (kırmızı-yeşil-mavi) değeri :

    Red (kırmızı) : 238
    Green (yeşil): 13
    Blue (mavi) : 72 olsun

    Tv bunu hiçbir zaman aynı şekilde vermez.

    Red (kırmızı) : 224
    Green (yeşil): 35
    Blue (mavi) : 48

    gibi değerlere kaymış olur. Kalibrasyon denilen ince ayarlar yapılarak bu renkler üstteki gerçek olması gereken değerlere getirilir veya yaklaştırılır.

    Eski tvlerde bu işlem aşağıda resimlerde gördüğünüz cihaz ve yazılım ile tvnin servis menüsü üzerinden yapılırdı. Yeni nesil tvlerde ISF kalibrasyonu denilen veya 10 kademe renk ayarı denilen bölümünden yine kalibrasyon cihazları ile yapılabiliyor. Tüm bu renk tutarlılığını yakalama işlemine tv kalibrasyonu diyoruz. Kalibrasyon , kelime olarak doğru ayara getirmek demektir.

    Ölçüm kamerası

     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]


    -------------------------------------------------------------------------------

    Test sinyali üreten cihaz

     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]


    -------------------------------------------------------------------------------

    Test yapılan kablolar

     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]


    -------------------------------------------------------------------------------

    5 metre Cabac kablo (20 $ civarı fiyatı var)

     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]


    -------------------------------------------------------------------------------

    2 metre iiBuy dan alınan 12 $ lık kablo

     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]


    -------------------------------------------------------------------------------

    3 metre Wireworld Island kablo (120 $ civarı fiyatı var)

     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]


    -------------------------------------------------------------------------------

    5 metre Audio Dimension kablo (200 $' dan fazla fiyatla satılıyor)

     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]


    -------------------------------------------------------------------------------

    Toshiba BDX1200Y (cihaz yanında hediye gelen kablo)

     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]




  • Yine farklı marka , fiyat ve uzunluktaki kabloları

    http://www.audioholics.com/education/cables/long-hdmi-cable-bench-tests

    başlığında incelemiş ve sonuçlarını eklemiş. Kısa mesafeli (3 metre altı uzunlukta) 10 dolarlık kablo da , 250 dolarlık kablo da testleri geçiyor.

     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]


     [b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b]


    Düzeltme : Ekran görüntüsü bir şekilde minik ve okunmaz hale gelmiş. Yenisine ait link eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 15 Temmuz 2012; 14:11:04 >




  • Selamlar Herkese,

    aşağıdaki ürün bilgisinde Ethernet'li ibaresi yer almaktadır, 1.4 kabloların ethernet özelliği olmasını biliyoruz ama bunda başlık altında yazmaları dikkatimi çekti, bir bilgisi olan varmı dır? Inca 1.4 kablo aldım tv ile ses sistemi arasında internet aktarımını bir türli sağlayamadım sanırım bu ürünü alıp deneyeceğim.

    Teşekkürler

    http://www.bimeks.com.tr/urun/118744/philips-ethernet-li-3d-hdmi-kablo-1-5m-swv3481-10-.aspx#photos
  • iyi geceler
    philips 42pfl7696k/02 tv im var ve lenovo Y530 Nvidia 9500 G ekran kartlı laptop var, hdmı kablo alacağım, marka önerecek olan varmı, birde 1.4 mü almalyım.
    philips in bu modeli kablo 1.4 müdür açıklamasında 3d ve ses dönüş kanalı diyor ama!
    http://www.vatanbilgisayar.com/dijital-urun-kablolari/philips-swv2432w10-philips-swv2432w10-hdmi-kablo-15-m/productdetails.aspx?I_ID=35587
  • mesela benim htpc nin hdmi cikisi 1.4 ü destekliyormu nerden bakabilirim buna?

    http://www.zotac.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images-SRW.tpl&product_id=278&category_id=141&option=com_virtuemart&Itemid=100172&lang=tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 12 Şubat 2012; 13:18:30 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.