Şimdi Ara

Yoklama kaçağı nedeniyle mahkemeye çağırılıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
173.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam beyler. ben 87 doğumluyum. üniversite bittikten sonra okulun 2 sene otomatik tecil ettirdiğini bildiğim için 2 sene boyunca askeri şubeye gitmedim. 2 sene sonra gittiğimde öğrendimki yoklama kaçağı olmuşum. ama buna rağmen askerliğimi 1 sene tecil ettiler. ama gitmem gereken süre içersinde askeri şubeye gitmediğim için mazeret belirtmem gerektiğini söylediler. bugün yoklama kaçağı olduğum dönemlerde belirttiğim mazeretimin kabul edilmediği ve cumhuriyet savcısı tarafından dava açıldığını gördüm. askerlik şubesine gitmem gereken süreden 3 ay sonra gittiğim için dava açmışlar. elimde 01.01.2011'e kadar tecil olduğum,askere alınamayacağıma dair kağıdım var. Ve kayıtlarda da tecilli olarak görünüyorum. Bu dava yüzünden beni hemen askere almazlar değil mi? Çünkü tecilimi yapan memur bana 2011'e kadar tecillisin eğer mazeretin kabul edilmezse ceza ödemen gerekicek demişti. Bu para cezası nekadar bilen var mı?

    Birde arkadaşımı sormak istiyorum o yaklaşık 15 aydır kaçak sanıyorum. Hayatı boyunca askeri şubeye gitmemiş ve aynı şekilde abisi 5-6 senedir kaçak ve askeri şubeye uğramamış onların durumu ne olur? tecil ettirebilirler mi? yada ne şekilde cezalandırılırlar?







  • http://www.yuksekovahaber.com/haber/muayene-kacaklarina-ceza-29463.htm bu nasıl bir para cezasıdır yahu 2000 tl .Yazık ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HASANBARIŞ

    quote:

    Orijinalden alıntı: tristam

    Arkadaşlar selamlar.

    2007 sonunda yoklamaya girmiş, muayene olmuş ve 1 Ocak 2010'a kadar tecil ettirmiştim. 2008'de Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt oldum. 1. sınıfta bir kez kaldım, şu an 2. senemdeyim, yani öğrenciliğim devam ediyor.

    Bugün 2010 Mayıs celbinde sevke tabi olmama rağmen bu güne kadar sevkimi yaptırmamam nedeniyle bakaya kaldığıma dair bir mektup geldi. Ben tecil işlemlerini okulun hallettiğini sanıyordum. Mayıs celbinde sevk yaptırmam gerektiğini bildiren bir mektup, belge vs. de gelmemişti. Kısacası haberim yoktu askerlik şubesine gitmem gerektiğinden.

    Neler yapmam gerektiği ve bir ceza alıp almayacağım konusundaki fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler.


    http://www.edubilim.com/forum/bakaya_kalmak_askerli_durumu_bakaya_kalmak-t14105.0.html

    Burada bakaya kalmak hakkında bilgiler mevcut,bir bak kardeşim.



    Aynı durumda olan arkadaşlar için bilgilendirme yapayım.

    Fakülte bürosundan aldığım Öğrenci Durum Belgesini (EK-C2) bağlı olduğum askerlik şubesine götürdüm. Dosyamı açıp inceleyince okulun bu belgeyi göndermediği anlaşıldı. Sonuçta götürdüğüm belgeyi sorunsuz bir şekilde dosyama işlediler ve sorun halloldu.

    Yalnız bakaya durumuna düşenlere mutlaka dava açıldığını duymuştum. Sanırım geçerli bir sebep olmadığından dava düşecektir.




  • yoğurtlu makarna


    http://www.uyap.gov.tr/ bu linkten duruşma tarihine saatine ve yerine bakabilirsin. uygulama 2009 da çıkmış. biz vizelerle finallerle tek derslerle boğuşurken duyuruyu kaçırmışız. internetten ve tv den uzak yaşıyorduk dediğin gibi... 2007 de okulunu bitiren arkadaşa yoklama kağıdı geldi benimde aklımda öyle kalmış. bende bana da gelir zannediyordum. sırf kağıt masrafından, memurların iş yükünü postacıların iş yükünü azaltmak için bu kağıt olayını kaldırdılar mağdur olan sa yine biz olduk. araştırdığıma göre 12 -15 haziran 2009 da yapılmış bu duyuru. aslında önce yazılı bildirim yapılmalı, kişiye ulaşılamassa duyuru yoluyla ulaşılmalı. bana göre tamamen saçma bir uygulama. sırf bu uygulama yüzünden on binlerce insan bakaya , yoklama kaçağı kaldı. çatır çatır da ceza kestiler işsiz güçsüz gençlere. ben işsizim, para mara yok dinlemiyorlar. yazık değil mi bu insanlara 5000 tl den bahsediliyor. 5000 tl bir asgari ücretlinin neredeyse 1 yıllık maaşı. üzülüyorum bu durumlara bu gençlere yazık ediyorlar. asker kaçağı değiliz vatan haini değiliz sicil tertemiz. yazık valla bu ülkeye bu kanunara çıkartanlara. her gün bir kanunun değiştiği ülkede millet ne yapsın. bazı arkadaşlara ceza verilmemiş direkt beraat denmiş bakıyorum adam 2 sene kaçak gezmiş ceza vermemişler diğeri 1 ay kaçak gezmiş 600 ü kitlemişler. adalet yok kardeşim bu ülkede... yoğurtlu makarna kardeşim büyük ihtimalle para cezası alacaz şimdiden cezayı biriktrmeye başlamak lazım öyle intihar falan aklına getirme sakın o kadarda büyütme lütfen. inşallah hakkımızda hayırlısı olur pek sanmıyorum ama inşallah olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet.celik.33

    ama ben 29 yaşımı haziran 2012 de dolduruyorum yasa aralık 2011 de çıksa o tarihte 29 yaşımı doldurmuş olmayacağım.ocak 2012 olsa bile yasanın çıktığı tarihten itibaren 29 yaşını doldurmuş olmam gerekmiyor mu?

    Bedelli kanunu çıktıktan sonra 6 ay içinde 29 yaşını dolduranlar faydalanbilinecek diye biliyorum eğer sizin dediğiniz gibiyse saçma olur

    http://web.tbmm.gov.tr/gelenkagitlar/metinler/51915.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 26 Kasım 2011; 4:16:18 >
  • arkadaslar asagidaki haberi sizlerle paylaşmka istedi..sevgilerle..



    http://www.ensonhaber.com/askerlik-kanunu-degisiyor-2012-01-30.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.