Şimdi Ara

corolla 1.33 alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
3
Favori
154.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Mrb. 2013 1.6 Advance Multidrive s aracımın şehiriçi (tam) dur kalkı çok olan yerlerde 9 litreden az değil, akıcı trafikte şehir içi 7,5 lt olarak gördüm. Şehirlerarası ise ankara malatya arası 700 km yaptım. Yol bilgisayarı (6,4 gösteriyordu ve benzin 5.08 tl) 100-120 arası hızlarda. Şehir içi 1.6 araçlar dur kalk çok yapılırsa 1.33 lere göre daha fazla yakar. Ancak performans ve güç söz konusu olunca 1.33 daha fazla yakar. Yani özetle benim görüşüm uzun yolda kullancaksanız 1.6, şehiriçi kullanacaksanız 1.33 tercih edilebilir. Ancak hem şehiriçi hemde şehiriçim çok derseniz o zaman 1.6 tercih edin derim.

    Herkese iyi günler.
  • merhabalar konuda ne var ne yok diye girdim belki bazı abilerim ve ya kardeşlerime yardımcı olabilirim 2012de uzun araştırmalar sonucu 1.33 toyota corollamı sıfır aldım 1,2jetta 1,6 astra 1,3corsa fiesta aurislere baktım ozamanlar en mantıklı geleni bu oldu araç çekmiyor diyenler için yazıyorum yaşım 29 ve ben bu aracı 27 yaşında aldım 99 beygirlik bir araç dokunduğunuzda gidiyor tabiki 1.6 kadar kuvvetli değil ama şöyle söyleyeyim ailemde 2001 model 1.6 110 beygir corolla vardı şu anki aracımda 200kg daha ağır olmasına rağmen aynı performansı sağlamakta yakıt olarak her gün 40 km yolum var sabah bayrampaşadan çıkıp beşiktaşa gidiyorum kışın 8 , 8,2 yazın 7 yakmakta istanbul dur kalk trafiğinde otobanda kapattımmı 200ü gördüğüm oldu bayır aşağı dahasınada korktum çektim devir 6000lere gelmişti sanırım istanbuldan edirneye 6. vitese takıp vitesi hiç düşürmeden gittim belli süreden sonra arabanızı tanıyıp nerde basmanız gerektiğini bilir oluyorsunuz ayrıca soracağınız soruları severek cevaplayabilirim iyi günler.




  • Merhaba arkadaşlar bende toyota corolla 1.33 comfort var 17000 km de aldım araç için diyeceğim tek şey mükemmel benzin de kullanıyorum verdiğim değerler kuruşu kuruşunadır ilk test te 340 km mesafede 220kmsi şehirler arası 120 km şehir içinde 73tl yaktı benzin litresi 4.05 ortalama 21kuruş.:)
    2.denemem 436km mesafede 310 km si uzun yol 126 kmsi şehir içinde (bunun yaklaşık 40-50kmsi dur kalk ve yaklaşık 126 km mesafede en az 30 dakikada kırmızı ışıkta bekleme süresi) toplam da yaktığım benzin 103 TL litresi 4.16 km başı ortalama 23.kuruş
    Aracı nasıl kullanıyorsunuz derseniz uzun yolda 6.vites 90 95 şehir içinde de araba yı bağırtmadan hemen vites değiştiririm bu aracı az yaktırmanın püf noktası Shift modu arkadaşlar özellikle şehir içinde araba vites değiştirmek için işareti verdiği An değiştirseniz bu araba yakmaz koklar
  • quote:

    Hayırlı uğurlu olsun...Aynen katılıyorum..alışınca performansı güzel..Benim yol bilgisayarı 100 km de 9 gösteriyor sürekli şehir içi..bazen 8 küsürleri görüyorum..agresif sürmüyorum...


    Tsk ediyorum. Shift modunda kullanınca yakıtta onemli bir azalma oluyor. Bayır performansı haliyle biraz düşük ama gidiceğim yere 5 dakka sonra giderim sorun değil.
  • Merhaba

    2011 model 20.000.Km 3. parça boya corolla 1,33 34.000.TL fiyata alınabilecek bir araçmı piyasası hakkında çok fazla bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

    iyi forumlar,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: last06

    1.3 araç herzaman 1.6 kadar yakar ama hiçbir zaman 1.6 kadara performans alamazsın...Alım gücü varsa kesinlikle 1.6 alınmalı

    corolladan anlamadığınız belli.
    benim aracım şehir içinde 6.5 litre civarı,1.6sı ise 8 9 litre yakmakta.
    Eniştemde var araç ve bin pişman 1.33 almadığına.
    Ayriyeten performans olarak hiç bir problem yok arabada.
  • Bu kadar ucuz olması şüpheli yaklaşmayı gerektiriyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehrali68

    Kapora bıraktım yarın baktiracam araca , ,adam herseyine garanti veriyor. Sadece direksiyon simidi garantiden değişmiş soyuldu diye içi dışı tertemiz. 22 banka kredisi rehinli onu kaldırıp alacaz insallah.

    o fiyata 2011 ini vermiyorlar.
  • ben bir aydir 1.33 kullaniyorum yakiti iyi cekisi eski arabam 1.6 eski kasa corollaya gore biraz zayif
  • mcroses kullanıcısına yanıt
    tşk ederimm
  • mydonose2 M kullanıcısına yanıt
    merhaba;

    evet aracı aldı kardeşim. ben de aracı acente den eve kadar getirdim. sonrasında birkaç kez de çalıştık. buradaki genel yorumlara ben de katılıyorum. performans beklentiniz yüksekse onu karşılamıyor. ama genel anlamda aracın performansı için makul demek yanlış olmaz. zaten yüksek satış rakamlarından da aracın sıkıntılı bir araç olmadığını düşünmüştük.

    haklısınız yokuş kalkış desteği ile problem büyük oranda çözülmüş oluyor.
  • Merhabalar
    corolla sedan 2011 1,33 comfort kullanıcısıyım
    kimsenin dediğine bakmayın aracı deneyin.Herkesin beklentisi farklı.
    ben almadan önce birçok yoruma baktım 1.33 bu kasaya yetmez diyenlere az kalsın inanacaktım.
    ney seki deneme sürüşü yaptıktan sonra arabadan inmek istemedim.
    tatile giderken hava yolunu kullanma taraftarıydım artık değil :)
  • 1.33 şu anda bu fiyata alınabilecek en iyi arabaların başında geliyor. Çok rahat ve sürüş zevki güzel. Ama hız ve performans bekliyorsanız pek tatmin edeceğini söyleyemem. Yokuşta da devirli kullanırsanız hiç bir problem yaşamazsınız. Aldık son derece memnunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetthakann -- 30 Aralık 2015; 22:30:44 >
  • maalesef eylül ayında belki de son 5-6 yılın en kazık döneminde almak zorunda kaldık aracı; haziran liste 50750- temmuz liste 51750- ağustos 54500- eylül 57500
    bakıyorum şimdilerde 51500 e almayanı dövüyorlar!; sineye çektik her ürünü de fırsat zamanı alabilme lüx ü olmuyor insanın; 25 yıllık toyotacıyım , ister istemez bu markadan soğudum

    araca gelirsek 1,33 motorun yapacakları kapasitesi belli; biz kullanım şeklimiz ve bütçemiz doğrultusunda karar verdik 1,33 e...hatta bana, performansı beklediğimden de üst seviyede geldi, 3 sene önce eşim şirket aracı olarak eski kasa 1,33 kullanıyordu; o kasada bu motor bence taşıyamıyordu; fakat güncel kasa da 1215 kg makul seviye de performans; yalnız biraz yol motor gürültüsü alıyor araç...

    bu ay aracı alabilme şansımız olsaydı, muhtemelen 1,6 active manuel olurdu..

    bu arada sıkı toyotacı olmama rağmen ( Toyota demeyim de avensis ) aldığımız dönem octavia 1,2 optimal de çok kafamı bulandırdı, 3-4 bin tl farkla olabilirmiş; hatta yeni superb 67500 e çıkmıştı , şimdi yanımdan geçerken hayran hayran bakıyorum
    neyse sağlık olsun

    herkes sağlıkla dilediği aracın direksiyonuna geçebilsin,

    iyi yıllar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egunns -- 31 Aralık 2015; 17:37:16 >




  • arkadaşlar bugün toyotanın internet sitesinde 1.33 benzinli 101 hp comfort LX model corolla fiyatı 33500 TL olarak görünüyor. Bu günlerde yeni bir araç alma durumundayım. aklımda 1.4 d4d dizel motorlu comfort vardı.
    Ancak aradaki fiyat farkını görünce aklım karıştı. ne yapmalıyım? yılda 20 bin km ortalama yol yapıyorum. İki araç arasında 9 bin TL fark var. Sizce sadece dizel motor için bu kadar fark verilir mi?
    Ayrıca 1.33 motor 1300 kg ağırlığındaki corolla da sorun çıkarır mı? ( yokuşlarda bayılma gibi)
    Bu motor sanırım yarislerde kullanılıyor. YAkıt tüketimi katalog değerlerine uyuyor mu? ( şehir içi 6.6 şehir dışı 4.9)

    Mantıklı değerlendirmelerinizi bekliyorum. Ayrıca yaris 1.33 motorlu araç sahibi varsa motor performansı ve yakıt tüketimi ile ilgili bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.



  • Corolla için 1.33 lük versiyon az gelebilir bence.
    Yaris için performansı yeterli ancak Corolla`da, özellikle performans istendiğinde çok yakacağını düşünüyorum. Yaris Testi
    Bir de dizel alırken aradaki fark olarak bakmamak lazım bence.
    Satarken de fazlaya satacaksınız çünkü.
  • 1.33 motor 101 hp olanı aurisler yurt dışında satıyor. Demek ki bizde corollara geldi.
    Ekonomik odaklı bir araç olacaktır. Bu araçtan performans beklemek biraz hayal olur. Ama yok bu araç bu kasayı çeker gibi düşüncelere girmek istemiyorum. 1.4 d4d 90 lar içinde bu söylenmişti ama gayet ii çekiş sağlıyordı. Tek sakıntısı biraz fazla vites değiştirmek gerekebilir. Burada sürücüyü yorabilir. Fiyat olarakta bakılınca daha çok şirket araçları için düşülmüş bir seçenek gibi duruyor. Ama test aracında bir deneme yapmadan da fazla bir şey söylemek gereksiz. keşke 1.33 yerine 1.3 olsaydı da vergi diliminden yararlanılsaydı. o zaman daha ii bir alternatif seçenek olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MagicFinger

    1.33 motor 101 hp olanı aurisler yurt dışında satıyor. Demek ki bizde corollara geldi.
    Ekonomik odaklı bir araç olacaktır. Bu araçtan performans beklemek biraz hayal olur. Ama yok bu araç bu kasayı çeker gibi düşüncelere girmek istemiyorum. 1.4 d4d 90 lar içinde bu söylenmişti ama gayet ii çekiş sağlıyordı. Tek sakıntısı biraz fazla vites değiştirmek gerekebilir. Burada sürücüyü yorabilir. Fiyat olarakta bakılınca daha çok şirket araçları için düşülmüş bir seçenek gibi duruyor. Ama test aracında bir deneme yapmadan da fazla bir şey söylemek gereksiz. keşke 1.33 yerine 1.3 olsaydı da vergi diliminden yararlanılsaydı. o zaman daha ii bir alternatif seçenek olurdu.



    çok doğru...




  • Evet test aracı gelirse denemek gerekir. Bu start-stop sisteminin uygulanmasıyla sanırım yakıt tüketim değerleri oldukça aşağılara çekilebilmiş. Karma kullanımda 7 litre üzerine çıkmayan bir benzinli otomobil üstelik 101 hp güç veriyorsa tadından yenmez. Tabiki corolla kasasının ağırlığı ve motorun tork değerinin düşük olması düşündüren yönleri. Ayrıca yüksek hızlara çıkıldığında motorun küçük olması nedeniyle ses artabilir. Yaris testini inceledim. Epey başarılı bulunmuş motor. Umarım aynı görevi corolla da yapar. Ben bu motorun satacağını düşünüyorum. En düşük dizel versiyon ile aralarında 8 bin lira gibi büyük fark var.
    Benim gibi yılda 20 bin km ortalama yol yapanların bile araba alırken düşünmeden geçemedikleri bir alternatif olacak gibi.
    Toyota destek merkezini aradım. Ordakilerde araç hakkında çok bilgi sahibi değiller. Zaten henüz o araç türkiyeye sevkiyatı olmamış. Bayilere gelmesi de 1 ayı bulur.
    Ayrıca toyota dizel araçlarla benzinli araçlar arasındaki farkı bu kadar artırmış olması da çok garip. Sanırım dizel satışlarında sorun yok. Bu ay ki fiyatlarda da dizelde bir indirime gidilmemiş. Gelecek ayı beklemekten başka şansımız yok gibi.




  • Ben olsam aynı miktara ikinci el düşünürüm.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.