Şimdi Ara

LCD TV ile LED TV arasındaki fark nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
91.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İleriki aylarda odama bir tv almak istiyorum fakat LCD ile LED arasındaki farkı bilmiyorum hangisi daha iyiyse onu almak istiyorum galiba LED daha iyi açıklayabilirmisiniz biraz.



  • LED TV nedir?

    Sıradan Televizyonlar görüntü oluşturmak için arkadan aydınlatmalı floresan kullanırken Samsung LED TV Işık veren diyot (LED) kullanır. Bu LCD'lere oranla daha keskin görüntü ve %40'a varan enerji tasarrufu sağlar. Benzer teknolojiyi dizüstü ekranlarında da görürüz. Samsung'un devrim yaptığı nokta ise diğer üreticiler LED'i arkadan aydınlatma için kullanırken Samsung üzerinde barındırdığı ledleri ekran çerçevesinin yanına çekerek hem daha ince panel genişliğine ve hemde daha keskin görüntüye ulaştı.

    Link:http://www.samsungevi.com/LED-Tv-samsung-32-led-lcd-tv-ve-bandrolleri-ue-32b7000-fullhd-100hz-lcd-televizyon.html (aciklama bolumunden arakladim:))

    Benim bildigim sey her renk icin tekil LEDler kullaniliyor ve LCD'lerden farkli olarak siyah rengi vermek icin o rengi veren led'ler kapatiliyor (LCD'lerde tamamen kapatmak mumkun olmadigindan hafif gri bir tonlama olur). Ayni zamanda arkadasin dedigi gibi daha az enerji tuketimi ve daha hizli tepki suresine sahiptir. Suan dunyanin en ince LED TV unvani Samsung'a aitmis. Magaza gordugum kadariyla mukemmel dedigimiz LCD'lerden bile gozle gorulur bir fark yaratiyor LED tvler, hatta ben televizyonun kapali oldugunu sanip ekranda poster oldugunu sanmistim megersem sabit bir resim varmis. Gercek gibiydi acikcasi:))




  • Bende bu sorunun yanıtnı merak etmiştim neyseki arkadaşlar açıklamışlar.

    En iyisi OLED Monitör'leri mi beklesek?
    Peki bu gelecek yeni ürünlerin fiyatlkarı hakkında bir bilgi var mı?
    Aşırı pahallı olup birde onların fiyatı düşsün diye beklersek herhalde 3 yıl aynı ekranı kullanmak zorunda kalacağım (mı?!) :D


    http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=2986985
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.