mct2002
=> Eurovision Şarkı Yarışması Norveç-Oslo 2010(Seneye Kim Katılsın?)(Ana Konu)
(31.5.2010 17:55:18)
Bittürk 1080i olarak paylaşacakmış akşama. Arşiv için dvd9 boyutunda olacakmış.
GoldPunch
(31.5.2010 17:56:41)
2.yarıfinalin birincisi bizdik.İşte bize gelen oylar;;
Bulgaria - 12 points
Azerbaijan - 12 points
Sweden - 10 points
Ukraine - 10 points
Denmark - 10 points
Croatia - 8 points
Ireland - 8 points
Lithuania - 8 points
Switzerland - 8 points
UK - 8 points
The Netherlands - 7 points
Romania - 7 points
Georgia - 6 points
Slovenia - 3 points
Norway - 1 point
aaaxxx
(31.5.2010 17:59:05)
quote:
Orijinalden alıntı: Attila-HUN quote:
Orijinalden alıntı: Nymphadora geçen sene de çok güzeldi azeri kızı | Aysel bir numara. Safurada güzel ama Ayselin eline su dökemez. |
Zevkler ve Renkler tartışılmaz..
Winters
(31.5.2010 17:59:17)
Kim katılırsa katılsın Eurovision'ı bi daha bize yedireceklerine ihtimal vermiyorum.. Umarım yanılıyorumdur...
GoldPunch
(31.5.2010 18:04:53)
Romanya nın juri oyları;
Semifinal 2
12 points: Denmark
10 points: Armenia
8 points: Ireland
7 points: Cyprus
6 points: Turkey
5 points: Israel
4 points: Azerbaijan
3 points: Georgia
2 points: Croatia
1 point: Ukraine
Final
10 points: Belgium
8 points: Ukraine
7 points: Turkey
6 points: Armenia
5 points: Albania
4 points: Portugal
3 points: Israel
2 points: Iceland
1 point: Azerbaijan
The final outcome of the Romanian vote (jury+televote):
10 points: Moldova
8 points: Turkey
7 points: Greece
5 points: Ukraine
4 points: Belgium
3 points: Germany
2 points: Spain
1 point: Albania
GoldPunch
(31.5.2010 18:06:47)
This is how australia voted:
1. Turkey 44,163
2. Greece 43,480
3. Germany 16,138
4. Serbia 14,246
5. Armenia 8,217
6. Romania 7,238
7. Ukraine 6,710
8. Iceland 6,578
9. Belgium 6,550
10. Bosnia & Herzegovina 6,373
11. Albania 5,755
12. Israel 5,549
13. Spain 4,191
14. Ireland 4,182
15. Cyprus 3,544
16. Norway 3,398
17. Moldova 3,347
18. Azerbaijan 3,067
19. Denmark 2,739
20. France 2,219
21. Russia 2,154
22. United Kingdom 2,084
23. Portugal 2,005
24. Georgia 1,949
25. Belarus 750
aaaxxx
(31.5.2010 18:07:00)
@
GoldPunch
neden 3 aşama?
GoldPunch
(31.5.2010 18:07:56)
quote:
Orijinalden alıntı: missed approach @ GoldPunch neden 3 aşama? |
En sondaki juri ile halk oylamasının ortalaması.yani bu;
The final outcome of the Romanian vote (jury+televote):
10 points: Moldova
8 points: Turkey
7 points: Greece
5 points: Ukraine
4 points: Belgium
3 points: Germany
2 points: Spain
1 point: Albania
GoldPunch
(31.5.2010 18:19:53)
GoldPunch
(31.5.2010 18:27:13)
İşte yılın olayı geliyor.
Yarışmadan önce;
Özdemir Erdoğan: Parçaları çok vasat
VasatIn üstünde bir şarkı ve vasatın üstünde bir performans. İlk üçe giremez ama ilk ona girebilir gibi geliyor. Yani çok böyle süper şarkı, beni yüreğimi yerinden oynattı falan diyemem. Benim kendi ölçütlerim içerisinde iyiye yakın bir parça ama süper değil. Manga’nın performansı eserden daha iyi, özellikle bunu belirtmek gerekiyor. Şarkı kötü değil ancak sıradanlık var. Azerbaycan’dan çok iyi müzikler çıkıyor. Bu seneki şarkıların çoğu sıradan şarkılar ama bunların içerisinde Azerbaycan öne çıkıyor. Diğerleri sıradanlık içerisinde. Bunlar arasında sıradanlığı aşan Azerbaycan oluyor.
Metin Özülkü: İlk üçe giremez
Manga grubunu normal şartlarda başarılı buluyorum. Kendi işlerinde daha özgünler, fakat Eurovision için her sanatçı gibi onlar da bir standartın içine sokuldular. Halbuki kendi albümleriyle ilgili yaptıkları konserleri, albümleri çok daha özgür ve daha performansı yüksek. Burada belli standartların içine sokularak benim istediğim Manga görüntüsü ortaya çıkmıyor. İlk üçe girebileceğini zannetmiyorum. Kim birinciliği alır bilemem ama Manga’nın parçası ilk üçe giremez. Çok acayip bir parça değil, Manga grup olarak çok daha iyi işler yapabilir.
Ali Rıza Binboğa: Şarkı çok sıkışık
ŞarkIyI İngilizce söylüyorlar ama ilk bölümde sözler çok sıkışık. Bir şarkının girişi ilk bölümde bu kadar sıkışırsa kötü olur. Buna hemen çare bulmaları gerekiyor. Normal bir şarkı sürprizlerle dolu değil. Şarkının girişi her şeydir. Seyirciyi kapamazsanız bu iş olmaz.
Yarışmadan sonra;
Özdemir Erdoğan: Birinci olmalıydı
YarIŞma içerisinde kusursuzlardı. Özgüvenleri çok yüksekti. Aldıkları derece analarının ak sütü gibi helaldir. Hatta Almanya’nın performansından kat ve kat daha güzeldi. Performanslarıyla birinciliği hakediyorlardı. Birincinin neden Almanya olduğunu anlamış değilim. Ama bu yarışmalarda siyasal, ekonomik, ahbap çavuş faktörleri işin içine giriyor. Performansları şarkıdan da güzeldi, o kadar çok şey katmışlardı. Hakları yenildi gibi geliyor. Sonuçta Almanya’dan çok daha güzel Azerbaycan, Ermenistan ve Arnavutluk ve Belçika vardı. Almanya’nın birinciliğini kabul etmiyor, tamamen politik buluyorum ve ekonomik krize bağlıyorum.
Metin Özülkü: Manga süperdi
İlk başlarda diğer şarkıları da tam olarak dinleyemediğim için ilk üç için şans bile veremiyordum. Fakat diğer performansları gördükten ve Manga’yı izledikten sonra benim birincilik adayım oldular. Bu parça birinci olur diye düşünmeye başladım. Politik duruşları olan ülkeler de olmasa idi zaten Manga birinci olurdu. Almanya’nın birinci olması üzerinde durup düşünülmesi gereken bir durum. Ama Manga’nın başarısı da oldukça yüksek. İkinci olmaları önemli değil, birinci gibiler. 3-4 gün söylediklerimle, düşündüklerimle tam tersi duruma düştüm. Tam Manga gibilerdi. Eurovision’un kalıplarından sıyrılmış gibilerdi. Daha önceki performanslarından çok daha başkaydılar.
Ali Rıza Binboğa: Sözler tane taneydi
Manga birinci olabilecek bir performans sergiledi. Koreografide hiçbir şey aksamadı. Ama sonuçlarda kazanan ülke kimsenin aklına kazınmayan Almanya oldu. Benim gözümde birinciliği hakeden Manga’ydı. Almanya’nın her an bitecekmiş gibi durgun bir performansı vardı. Sonuç ne olursa olsun arada 76 puan fark olamazdı. Gerçek yarışma Türkiye’den itibaren ilk beş sıraya girenler arasında oldu. Şarkıyı ilk dinlediğim zamanki aksiliklerin yok olduğunu hissettim. Sıkışan sözlerde bir rahatlama yapmışlar.
Bunlarda diğer yorumlar;
Hadise: Çok sevindim. Arayıp tebrik edeceğim. Zaten Manga'nın şarkısını çok beğenmiştim. İlk üçte yer alacağını biliyordum.
Sertab Erener: Sahne üzerindeki enerjileri, performansları çok iyiydi. Kendilerine güvenleri tam olduğu için milyonlarca insanı etkilediler.
Sinan Akçıl: Almanya'nın değil Türkiye'nin birinci olması gerekiyordu. Ama, politika Eurovision'da devam ediyor.
Sezen Cumhur Önal: TÜRK rock müziği kendini kanıtlamıştır. Manga'ya birincilik az gelir. Bu 4 adam ( manga 5 kişi halbuki
) müziğin silahşörleridir. Müthiş bir efsane yarattılar. Eurovision sarhoşluğuna kapılmazlarsa, dünyada büyük ses getirirler. Celin Dion da Eurovision sayesinde kendini göstermişti. Bu çok önemli bir sonuçtur.
Garo Mafyan: Performansları muhteşemdi. Zaten birinci ya da ikinci olurlar diye tahmin ediyordum ve ikinci oldular. İşlerini çok iyi yapıyorlar.
Özdemir Erdoğan: Müzikal nitelikleriyle şarkıya çok şey kattılar. Birçok yarışmacı Amerikalı şarkıcıları taklit etti. Ancak Manga çok özgündü.
Mazhar Alanson : Manga ile iftihar ettim. Onlara müzik yolculuklarında Avrupa'da da başarılar diliyor, hepsini tebrik ediyorum. İddialı ülkeler arasından sıyrılıp 2'nci olmak süper bir başarı.
Burcu Güneş :MANGA'NIN performansı mükemmeldi hatta uzun yıllar Türkiye adına katılan yarışmacıların en iyisiydi. Buna rağmen yarışmada başka iyi performans gösteren ülkeler de vardı. Bunların arasında en iyisi Danimarka ve İrlanda'ydı. Almanya'nın birinci olmasını beklemiyordum. Şarkı şirin ve güzeldi ama birincilik sürprizdi.
Pamela: MANGA beklenen bir sonuç aldı. İlk 3'e kesin girer gözüyle bakıyordum. Kalitesi çok yüksek bir iş çıkardılar. Çok çok tebrikler. İyi şarkı ve kalite açısından Manga'yla çekişebilecek bir tek Almanya ve Belçika vardı. Helal olsun çocuklara.
Dodge
(31.5.2010 19:14:28)
Dostum bu frikikden öte birşey bence kaldır bu linki çok erotiğe kaçmış
GoldPunch
(31.5.2010 23:46:12)
jokerwill
(1.6.2010 00:46:53)
ben levent yuksel veya sezen aksu nun katilmasini istiyorum kendilerini ispatlamis insanlar bunlar
Panmordeczka
(1.6.2010 02:16:38)
yinemi lena..tekrar 1. olcağını hiç sanmıorm..
noteb00k
(1.6.2010 02:20:03)
Hangi ülkenin hangi ülkeye ne kadar (sayı olarak, atıyorum 3.500-15.000 gibi) oy verdiğine ulaşmamız mümkünmü?
Nymphadora
(1.6.2010 10:07:56)
Türk hava yollarına helal olsun.
Bu arada sevgili GoldPunch yarışma bitti hala neyi kanıtlmaya çalışıyorsun, Almanya 1. biz 2. olduk
2. olduğumuza değil senin bu çabalarına üzülmeye başladım, seneye bülent özveren'in yanında senide yollayalım bari.
GoldPunch
(1.6.2010 10:11:36)
Zqten sıkı bir manga fanıyım.Haberlerini takip ediyorum.Yeni bilgiler edinince burayada yazıyorum.
Nymphadora
(1.6.2010 10:16:45)
bu arada romanya'yı yalnızca ben farketmemişim
;
Paula Seling
< Resime gitmek için tıklayın >
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Birde azerbaycan 2003den sonra ilk kez 2008 de iki tane erkek vokalle yarışmaya katılıyor, öncesinde neler yaptılar bilmiyorum, hatırlayamıyorum.Sonrası malumunuz; Aysel teymurzade & Safura Elizade.(zade ne demek ki, belli bir soy mu acaba
)
Nymphadora
(1.6.2010 10:20:28)
quote:
Orijinalden alıntı: GoldPunch Zqten sıkı bir manga fanıyım.Haberlerini takip ediyorum.Yeni bilgiler edinince burayada yazıyorum. |
seneye yeniden lena geliyorsa bizde yeniden sertab yollasak ne olur, bi dk. biz yolluyoruz da sertab gidecek mi bakalım
Cpt. Miller
(1.6.2010 10:59:12)
quote:
Orijinalden alıntı: mct2002 Bittürk 1080i olarak paylaşacakmış akşama. Arşiv için dvd9 boyutunda olacakmış. |
720p'sini indirdim.