Şimdi Ara

Yüksek lisans öncesi askerlik tecil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
17.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bu haziran ayında 4 yıllık lisans eğitimimi tamamladım, liseden sonra direkt üniversiteye başladığım için askerlik şubesine hiç gitmedim, okul tecil işlerimi halletti. Eylül-Ekim aylarında yüksek ihtimalle yüksek lisansa başlayacağım, yüksek lisans öncesi askerlik tecil konusunda aklıma takılan bazı noktalar var.

    1) İlk olarak, lisans sonrası 2 yıllık tecil hakkı ve yüksek lisans sonrası 1 yıl tecil hakkı varmış. Bunlar ayrı haklar galiba, yanılıyor muyum?

    2) Yüksek lisans kesin kayıt işlemlerinde askerlik durum belgesi isteniyor, şimdi mesela yüksek lisans yaparken aynen üniversitedeki gibi okuduğumdan dolayı tecilli olacağım, yani yüksek lisans süresinceki tecil, lisans sonrası 2 yıl tecil hakkında farklı, doğru mudur? E o zaman yüksek lisansa başlayınca zaten tecil edileceğim diye şimdi tecil yaptırmama şansım var mıdır? (Benim kanaatimce yoktur, çünkü lisans sonrası 2 yıl tecil hakkı yüksek lisansa başlayana kadar, yani o 2 yıllık hakkımı kullanmayayım, yüksek lisans bitince kullanırım gibi bir şansım yok sanırsam, yüksek lisans kesin kayıt işlemlerinde askerlik durum belgesi istendiği için sanırım tecil yaptırmak zorundayım ve yüksek lisansa başlayınca o tecil yanacak, yaptırmasam bile sanırım yüksek lisanstan sonra kullanamam, yanılıyor muyum?)

    3) Lisans biteli 1 ayı geçiyor ancak muhtarlığa filan kağıt gelmedi, şubeye kendim gidip yoklama kağıdını filan beklemeden tecil ettirip durum belgesi alabilir miyim?

    Teşekkürler







  • Yanıtlarınız için çok teşekkürler tekrardan. Asal web sitesinde son yoklama tarihi 1 Temmuz-31 Ekim arası yazıyor o zaman sanırım 31 Ekim'e kadar sürem var.

    http://www.asal.msb.gov.tr/esasicerik_dosyalar/sonyoklama_trt_duyurusu.doc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arhavili_08 -- 29 Temmuz 2009; 20:56:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marvin Candle

    Yanıtlarınız için çok teşekkürler tekrardan. Asal web sitesinde son yoklama tarihi 1 Temmuz-31 Ekim arası yazıyor o zaman sanırım 31 Ekim'e kadar sürem var.

    http://www.asal.msb.gov.tr/esasicerik_dosyalar/sonyoklama_trt_duyurusu.doc


    önemli değil bi sorunuz olursa tekrar mesaj atabilirsiniz 31 ekim doğrudur ama yüksek lisans kaydı için her şekilde sizin kayıt zamanı bunu yaptırmanız gerekicek 31 ekim ekadar bekleyemiceksinz




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.