Şimdi Ara

Bilim, Hz. Musa’nın Mucizesini Kanıtlıyor....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Bilim, Hz. Musa’nın Mucizesini Kanıtlıyor

    Bilimsel araştırmaların sonucunda, Hz. Musa’nın Kızıldeniz’i geçtiği yer olarak belirlenen bölge, coğrafi açıdan dağlarla çevrili bir konumdaydı, ayette de belirtildiği gibi gidilebilecek tek yer önlerindeki Kızıldeniz idi. Ve arkalarında Firavun’un ordusu vardı.
    Kuran’da bildirildiği üzere, Allah Hz. Musa’ya asasını kullanmasını emretmişti. Hz. Musa’da bu emre uymuş ve bu vesile ile deniz Hz. Musa ve beraberindeki İsrailoğulları'nın karşı sahile geçeceği şekilde yarılmıştı. Ancak aynı yolu izleyerek karşı sahile geçmeye çalışan Firavun ve ordusu, denizin kapanması ile boğularak helak olmuştu.

    Bu bilgiler ışığında yola çıkan bilim adamları birçok araştırma ve incelemeden sonra, denizin nasıl ikiye ayrıldığı konusunda çarpıcı sonuçlarla karşılaştılar. Araştırmaların sonuçları Kuran’da bahsedilen olayla tamamen aynıydı.

    İki Rus matematikçi olan Naum Volzinger ve Aleksey Androsov, bu araştırmada Hz. Musa'nın Kızıldeniz'i 'ortadan ikiye' ayırarak İsrailoğulları’nı kurtarmasının mümkün olduğunu kanıtladılar: Gerekli olan, saniyede 30 metrelik bir rüzgârdı...
    Rus matematikçiler bu mucizenin olasılık hesabı üzerinde duran bilim adamlarının aksine, mucizeyi oluşturabilecek koşulları incelediler ve bu incelemeler onları mucizeyi doğrulayan sonuçlara ulaştırdı.

    İki bilim adamının Rusya Bilimler Akademisi bülteninde yer alan araştırmasına ayrıntılı şekilde yer veren Moscow Times gazetesinin haberinde, Volzinger’in belirttiğine göre, altı ay süren araştırmanın başlangıç noktasını, Kızıldeniz'deki dev bir kayalık oluşturmuştu. Bunun ardından iki Rus matematikçi, kayalığın su seviyesi üzerinde kalmasını sağlayacak fırtınanın şiddeti ve rüzgârın hızını belirlemeye çalıştı.

    Güçlü Bir Fırtına mı?

    Sonuçta, hızı saniyede 30 metreye ulaşan rüzgârın, denizin çekilerek kayalığı su seviyesinin üzerinde tutmasını sağlayabileceği anlaşıldı. Konuşmasında, bu durumda İsrailoğulları’nın 7 kilometre uzunluktaki kayaları izleyerek dört saatte karşı kıyıya ulaşabileceği sonucuna vardıklarını söyleyen Volzinger’in, Hz. Musa ve kavminin geçmesinden yarım saat sonra kayaların yeniden sular altında kaldığını ve onları takip eden Firavun ve ordusunun boğulmuş olabileceğini belirtmesi mucizenin bilimsel yönünü de açıklamaktadır.

    Unutulmamalıdır ki; bu doğa olayının her zaman olma ihtimali bulunmaktadır. Allah’ın dilemesiyle rüzgarın hızı, yeri ve zamanı gibi koşullar gerçekleştiğinde bu mucize yeniden oluşabilir. Ancak konunun asıl mucizevi yönü, bu olayların tam da Hz. Musa ve İsrail-oğulları’nın böyle bir olaya ihtiyaçları olduğu zamanda ortaya çıkmasıdır. Hiç şüphesiz Allah müminlerin duasına icabet eden, merhamet sahibi olandır. (En doğrusunu, gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunan herşeyi yaratan Yüce Allah bilir.)

    resimde gördüğünüz. Firavuna ait araba mısır müzesinde sergileniyor..ayrıca yapılan araştırmalarda bu arabanın bir benzeride bu geçiş noktasında bulundu.

    (alıntıdır.)










  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.