Şimdi Ara

AKARYAKIT FİYATLARIYLA İLGİLİ YORUMLAR BURAYA (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.504
Cevap
37
Favori
417.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Orijinalden alıntı: mugo66

Arkadaşlar burada birşeyi eleştireceksek kuruya yaşa sıkmayacak ve biraz insaflı olacağız.. .gercekleri görüp gösterip öyle eleştiri yapacağız... bir çok kişi bu millet böyle giderse çok güdülür.... çok dehhh diyen olur... bu millet şu millet gibi yakıştırmaları lütfen bırakalım... biraz geçmişimizden haberimiz olsun... geçmişte bu millet neler gördü neler... o zaman şuanda başımızda olanlarmı vardı ? bu millet şuanda koyunsa geçmişte 10 katı daha fazla koyun yerine konulmadımı... bu ülke hangi gerçeklerle karşı karşıya kaldı ?... açıp araştıracağız... bu ülkeyi bu uçurumun azına kimler getirdi... onlara kızacağız...

1983 138 TL
    1984 223 TL önceki yıla göre % 61 zam
    1985 298 TL önceki yıla göre % 33 zam
    1987 379 TL önceki yıla göre % 27 zam
    1989 1,125 Tl önceki yıla göre % 296 zam
    1990 2,449 TL önceki yıla göre % 217 zam
    1991 3.070 TL önceki yıla göre % 25 zam
    1991 4,341 TL önceki yıla göre % 41 zam
    1992 5,768 TL önceki yıla göre % 33 zam
    1993 8.525 TL önceki yıla göre % 48 zam
    1994 23,890 TL önceki yıla göre % 280 zam
    1995 39.080 TL önceki yıla göre % 63 zam
    1996 75.660 TL önceki yıla göre % 94 zam
    1997 100.340 TL önceki yıla göre % 33 zam
    1998 211.100 TL önceki yıla göre % 211 zam
    2000 597.200 TL önceki yıla göre % 284 zam
    2001 1.245.000 TL önceki yıla göre % 208 zam

son 10 yılda (1991-2001) toplam % 1320 ZAM

2002 1.620.000 TL önceki yıla göre % 30 zam
    2003 1.740.000 TL önceki yıla göre % 7 zam
    2004 2.290.000 TL önceki yıla göre % 31 zam
    2005 2.570 TL önceki yıla göre % 12 zam
    2006 2.750 TL önceki yıla göre % 7 zam
    2007 3.060 TL önceki yıla göre % 11 zam
    2008 2.780 TL ( ekonomik krizden çıkan bir ülkeye göre benzin tarihte ilk defa böyle düşüyor... ) önceki yıla göre % -10 düşüş...
    2009 3.380 TL önceki yıla göre % 21 zam
    2010 3.870 TL önceki yıla göre % 14 zam
    2011 4.200 TL önceki yıla göre % 8 zam

Son 10 yılda ( 2001-2011 ) toplam %131 zam... sadece 2000 yılı benzin zamının yarısından daha düşük... 1991-2001 zamlarının toplamının 10 misli daha aşağısında...

şimdi buradan sizlere soruyorum.... bugün benzine %284 zam gelse ( 4.20 TL den 12 TL olsa )Türkiyenin hali ne olur... ? ben bu durumu rüyamda görsem kan ter içinde ayağı kalkarım gözüme birdaha uyku girmez.... diyelimki gerçekte oldu... Türkiye karışmaz mı ?

ama nedense bu koyun millet dediğiniz ve kendinizinde içinde bulunduğunuz insanlar geçmişte hiç birşey yapmamış... şimdi görebiliyormusunuz bazı şeyleri.... istasyon sahipleri tabi isyan eder... adamlar 1 yılda %300 büyüyordu... şimdi o günleri mumla arıyorlar....

Arkadaşlar yaşımızdan dolayı bazı şeyleri bilmiyor olabiliriz... ayıp değil... ama niye tarihimizi araştırıp geçmişte ne olmuş diye bunları ve daha fazlalarını öğrenmiyoruz.. ? yeri gelince niye konuşmuyoruz...? geçmişte bizi bu hale getirenlere niye itibar ediyoruz... ? burada koyun kim oluyor... ?

önceden %100 ün üsütne çıkan bir enflasyonun olduğu bu ülkede bugün enflasyon üretimde % 8.21 tüketimde % 4.26 % 0.10 luk bir oynama olsa yer gök inliyor vay bu adamlar ekonomiyi ne hale getirdi diye... .bundan 10 sene önce 20 sene önce neydin şimdi ne oldun demezlermi adama... ?

Ben böyle saçma bir tablo görmedim.. sadece bu verilerle birşeylere inanmak ancak halkımızın CAHİL kesimini kandırabilir.

Sıkıysa bu verilerin yanına o yılki enflasyon rakamlarını, ve petrolün varil fiyatındaki değişimleri, ve ne kadarı vergi ne kadarı rafineri+bayi+dağıtımcı karı onlarıda yazın.

10 sene öncesine 20 sene öncesine bakmaya lüzum yok, 2 sene önce petrlün varil fiyatı 150 dolar iken benzinin litresi 3.6-3.5 tl lerde gezerken, şimdi varil fiyatı 112 dolar. peki benzin litresi keç lira? 4.3-4.2 tl arası. Peki dağıtımcı+bayi karı ne durumda? eskiye göre düşüşte. peki nereye gitti aradaki o fark?

siz hiç duydunuzmu 2 senede toplam 50 kuruş ötv zammını? haberiniz oldumu? yandaş medya YAZABİLDİMİ? TABİKİDE HAYIR!

bu adamın bu tablosuna ne yazacağımı bilemedim ya kelimelerle anlatılamaz bir durum...

Ey güzel Ülkem;
    Varlığını, Birliğini, ananı, babanı, Tüm değerlerini, Dinini, Bayrağını , Vatanını Milletini, Adını Soyadını,
    Attığın her adımı, Soludugun her nefesi,
    ATATÜRK'e borçlusun.
    Atatürk'ü de ALLAH'a borçlusun. Allah'tan kork, ATA'na ihanet etme...

• ayrıca eklemek gerek 2008 deki düşüşün nedeni tamamen petrol fiyatının 150 dolar seviyesinden 80 dolar seivyelerine gerilemesidir.

Orijinalden alıntı: yuci

mugo66 arkadaşım geçmiş geçmişte kaldı boşver biz önümüze bakalım
    %60 vergiyi düşürelim gerisi lafügüzaf

Kardeşim sağ duyulu yorumun için teşekkürler... bende bir araç sahibiyim benimde içim kan ağlıyor.... ve aynen sana katılıyorm... benzini zaten hiç kullanamıyorum... tüp dersen km de 0.30 krş yakıyor... şimdiki fiyat politikasına en az buradakiler kadar karşıyım... diğer sitemkar ve haklı af edersin hayvan statüsünde gören, ama asıl bu hakareti bir insana yakıştırmanın insanlık olmadığını bilmeyenlere yazıyorum.... bundan 10 sene önce devlet bütçesinin %45 i faize gidiyordu... bugün bütçe fazla veriyor.... bunu kim nasıl yapıyor ?... önceden enflasyon vardı diyorsunuz şimdiki enflasyonu bu durumlara kimler getirdi...? %300 zam geldiyse maaşlara zam geliyordu şimdi çok düşük geliyor diyorsunuz... benim babam işçi emeklisi hiç birzaman okadar zam görmedi... Türkiye tarihinde maaşa %100 zammı kim gördü... ? tam tersi yaşanan ekonomik krizler nedeni ile bu ülkede bir günde insanlar %300 fakirleşmedimi ?... varil fiyatı 150 dolar iken lt si 3.50 TL 112 iken 4.00 TL nin üstünde demişsin... al bakalım sana varil petrol fiyatları....

1987 de varil 18.7 $ 1lt süper benzin 379 TL
    1988 de varil 18.1 $ 1lt süper benzin 1.125 TL 2 yılda toplam % 323 zam varil düşmüş.... ?

1993 de varil 16.00 $ 1 lt süper benzin 8.525 TL
    1994 de varil 15.50 $ 1 lt süper benzin 23.890 TL ( % 280 zam.... ) bu nasıl iş kardeşim... varil düşüyor.. %300 zam geliyor... ( senin hesaba göre... )

1997 de varil 18.5 $ iken 1 lt süper benzin 100.340 TL
    1998 de varil 12.0 $ iken 1lt süper benzin 211.100 ( % 211 zam )

şimdi burada birşeyi ifşa edeceksek iyice inciğini boncuğuna kadar fiyat vermeye gerek yok... olmadı petrol varilinde kullanılan metalin fiyatındaki artışıda vereyim... böyle işmi olur... ?
    muhasebe mezunuyum 2. olarak işletme okuyorum... eğer aradaki farklar %10-15 gibi küçük rakamlar olsaydı senin dediğin gibi rafineri, dağıtım vs... bunlara dikkat ederek bu farkı artadan kaldırırdık... %300 ü hiç bir yere dağıtamazsın...

o zamanlar ülkede ekonomik kriz vardı... mark dolar tavan yaptı vs.. vs... işte bende bundan şikayetçiyimya... bu ülke o durumlara geldiyse geriye dönüp bunda en büyük pay kimlerindir bunu görmek lazım... İMF ten 6 yıldır kredi almıyoruz.... ve 2009 krizinde bütün dünya bankaları batarken Türkiyede 1 banka zarar etmedi... merkez bankasından 1 banka borç almadı... aksine kredi vermek için birbirleri ile yarıştılar... ülkemize ziyarete gelen her başbakan izlediğiniz ekonomik politikanın haritasını bizede verin dediler... insan hiç birşey görmüyorsa bunları görür... bütün bağımsız ekonomik kuruluşlar 2001 de neredeyse emekli işçisinin maaşını bile veremeyecek, ve imf kapısından borçlarını ödeyemeyeceği kanaatinden dolayı defalarca eli boş dönen bir ülkenin nasıl bu duruma geldiğini anlamak zor diye makaleler yazıyorlar... işsizlik son 10 yılda %6 arttı hani güçlü ekonomi deniliyor... kardeşim işsizlik arttıysa nüfüsta arttı... 67 milyondan 76 milyona ulaştı... ülke ekonomik krizden çıktı bir çok şirket battı... teknoloji gelişti işçilerin yerini makinalar aldı... bu sadece ülkemizde değil bütün dünyada bu şekilde... bknz. 2009 yılından sonra avrupadaki işsizlik artışı... velhasıl kelam kardeşlerim bu ve benzeri şeyleri yazsam destan olur yormayın beni...

Ben bilgisayar teknisyeniyim.... aynı zamanda vucut geliştirme ile uğraşıyorum ve fazla yakan bir aracım var...
    Bilgisayar parçalarına yurt dışından daha fazla fiyat vermek benimde hoşuma gitmiyor...
    spor ürünlerini çok fahiş rakamlara almak benimde hoşuma gitmiyor...
    benzine askeri ücretin 650 Tl olduğu buygünlerde 4 liradan fazla para ödemek benimde hoşuma gitmiyor...

Ama gel görelimki geçmişte olduğu kadar halkımız acı çekmiyor... annelerinize babalarınıza sorun bakalım... baba bugünmü daha iyi 1994-1995 mi daha iyi.... veya 2000-2001 e kim dönmek ister ?... bugün vucudumuzun üstündeki yük geçmişte olduğundan daha hafif... benim babam 2 kriz atlattı.... 1 maaş ile 100 milyar borç ödedi... ALLAH bereket verdi... son 10 yılda 1 maaş ile 1 ev 1 araba aldı ama buna vesile olan birileride vardır.... bunu görmemiz gerekiyor diye düşünüyorum...

son olarak arkadaşlar ben size hiç kimseyi savunmuyorum... övdüğüm kimsede yok... herkesin hataları vardır... burada önemli olan bunları minimuma indireni görebilmektir... yoksa milyoner bir ailenin çocuğu değilim... benzin istasyonuna girerken içim daralıyor... ruhum geriliyor... ben sadece sizlere ekonomik gidişatı tablolar ve bazı rakamlarla yansıtmaya çalıştım... ülkemiz otobüs durağında bekleyen ve otobüsü kaçırdığından haberi olmayan yolcu misalidir... ama bu yolcu yavaş yavaş yürüye yürüye bir yerlere varmaya başladı... selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 10 Mayıs 2011; 0:16:36 >

• varil fiyatı yüzde yüz gerilediginde yüzde on düşürmüş olan bu devlet varil fiyatları düştüğünde yansitmayan Ve yükseldiğinde kat be kat arttıran bir sömürücü gibi çalışıyor, vergiler kanımızı emiyor, seçimden sonra da 6 lira olacak haberimiz Yok

Ey güzel Ülkem;
    Varlığını, Birliğini, ananı, babanı, Tüm değerlerini, Dinini, Bayrağını , Vatanını Milletini, Adını Soyadını,
    ATATÜRK'e borçlusun.
  • quote:

Arkadaşlar burada birşeyi eleştireceksek kuruya yaşa sıkmayacak ve biraz insaflı olacağız.. .gercekleri görüp gösterip öyle eleştiri yapacağız... bir çok kişi bu millet böyle giderse çok güdülür.... çok dehhh diyen olur... bu millet şu millet gibi yakıştırmaları lütfen bırakalım... biraz geçmişimizden haberimiz olsun... geçmişte bu millet neler gördü neler... o zaman şuanda başımızda olanlarmı vardı ? bu millet şuanda koyunsa geçmişte 10 katı daha fazla koyun yerine konulmadımı... bu ülke hangi gerçeklerle karşı karşıya kaldı ?... açıp araştıracağız... bu ülkeyi bu uçurumun azına kimler getirdi... onlara kızacağız...

1983 138 TL

2008 2.780 TL ( ekonomik krizden çıkan bir ülkeye göre benzin tarihte ilk defa böyle düşüyor... ) önceki yıla göre % -10 düşüş...

Son 10 yılda ( 2001-2011 ) toplam %131 zam... sadece 2000 yılı benzin zamının yarısından daha düşük... 1991-2001 zamlarının toplamının 10 misli daha aşağısında...

şimdi buradan sizlere soruyorum.... bugün benzine %284 zam gelse ( 4.20 TL den 12 TL olsa )Türkiyenin hali ne olur... ? ben bu durumu rüyamda görsem kan ter içinde ayağı kalkarım gözüme birdaha uyku girmez.... diyelimki gerçekte oldu... Türkiye karışmaz mı ?

ama nedense bu koyun millet dediğiniz ve kendinizinde içinde bulunduğunuz insanlar geçmişte hiç birşey yapmamış... şimdi görebiliyormusunuz bazı şeyleri.... istasyon sahipleri tabi isyan eder... adamlar 1 yılda %300 büyüyordu... şimdi o günleri mumla arıyorlar....

Arkadaşlar yaşımızdan dolayı bazı şeyleri bilmiyor olabiliriz... ayıp değil... ama niye tarihimizi araştırıp geçmişte ne olmuş diye bunları ve daha fazlalarını öğrenmiyoruz.. ? yeri gelince niye konuşmuyoruz...? geçmişte bizi bu hale getirenlere niye itibar ediyoruz... ? burada koyun kim oluyor... ?

önceden %100 ün üsütne çıkan bir enflasyonun olduğu bu ülkede bugün enflasyon üretimde % 8.21 tüketimde % 4.26 % 0.10 luk bir oynama olsa yer gök inliyor vay bu adamlar ekonomiyi ne hale getirdi diye... .bundan 10 sene önce 20 sene önce neydin şimdi ne oldun demezlermi adama... ?

şimdi gerçekten bu kadar yazmışsın
    ve buna milletin inanmasını mı bekliyorsun

bey amca
    hani enflasyon olur
    para değersizleşir ya
    o bahsettiğin zaman içinde para %1300 değersizleşti

ülke şu anda enflasyondan kurtulmuşsa bunun nedeni kemal derviştir
    kriz zamanlarında para yönetimini ayarlamıştır
    ancak krizden sonra düzenlemeye fırsat verilmeden gönderilmiştir
    şu anda kriz üzerine kurulu ekonomik modelde yaşıyoruz halen

bu ekonomik model iş verenin batmaması üzerine kurulu
    yani işvereni kurtarıyor
    işçiyi değil

her neyse
    konumuz o değil
    konu şu ki
    sen paranın değersizleştiği ve 0 sayısının arttığı dönemde o 0 ların önceki döneme karşılık neye denk geldiğini ölçüp biçmeden yazmışsın

senin yazındaki şeye bakalım mesela
    2001 yılındaki 1.250.000 lira
    1997 deki 110.000 liraya denktir

eğer bunu bilmiyorsan
    durduk yere araştırmadan tartışma açmamanı tavsiye ederim
    eğer bunu biliyorsan
    milleti doğrudan koyun yerine koymayı amaçlayan bir sahtekarsındır yalancısındır

ha o zaman ki yöneticileri övmüyorum
    "çok para basarız millet zengin olur o zaman" mantığı ile hareket eden siyasetçi dediğimiz şahıslarda vardı o zamanlar
    ancak şu anki durumun "iyi" olduğunu anlamına gelmez

ayrıca şöyle güzel bir tablo buldum internette
    bilmem sana durumu anlatır mı

• ben değişimi yıllar bazında yüzdelik artışlar olarak hesapladım... 4 yıllık 5 yıllık 10 yıllık bir hesaba göre yansıtırsak senin dediğine gelir... örneğin 1983 te 100 TL olan benzin litresi 2001 de 1.250.000 TL olmuş görüyormusun devleti %10.000 zam yapmış demiyorum bu zaten komik olur... paranın değersizleşmesi 1 yıllık fiyat değişiminde o kadar fark oluşturmaz... onun için yıllık baza aldım... zaten devlet bir çok şeyden %50 den fazla vergi ve harç alıyor... buna bende katılmıyorum... şu an ile geçmiş arasındaki fark nerdeyse tüm bağımsız ekonomi kuruluşlarının gözünden kaçmıyor... ve türkiyede tarafı nere olursa olsun bütün basın, yayın ve ekonomi şirketleri, Ekonominin büydüğünü kabul ediyor... aydın doğan son 10 yılda mal varlığını ne kadar arttığını kendi azı ile dile getirdi... zaten google a son 10 yılda türkiye ekonomisi yazıp aratırsanız bütün medya kuruluşlarının ve ekonomistlerin tespitlerini görebilirsiniz... zaten ekonomi küçüldü diyene adam gözüyle bakmayacakları için hepsi bu konuda ister istemez olumlu yorum yapıyor.... yiğidi öldürüp hakkını verelim demek istiyorum... hala devlet şöyle böyle diyorsunuz.... doğru yanlışları var ama geçmişe göre bu belli bir seviyenin altında... benzinin litresi 2.00 TL olsa sizden önce ben bayram yaparım.... garibim araba aylardır benzin yüzü görmüyor benzine hasret... motor bu hsarete daha ne kadar dayanır hiç bilmiyorum... yakında benzinin hasretinden depresyona girip piston sekman sübap vne varsa dağıtacak... olan yine bize olacak.... selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 10 Mayıs 2011; 4:14:37 >

• Bence akaryakıt fiyatlarının yüksek olması gayet güzel birşey aynı sigara fiyatlarının yüksek olması gibi,

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının düşük olduğunu düşünsek, mesala 2 tl ve ya 1.5 tl, sokaktaki apaçileri düşünemiyorum bile...
  • Zamanında yuzde yuz zamda gordu memurlar..eskiden enflasyon vardı ama maaslara da o denli zam oluyordu.daha gecen sene 2+2 zam aldı memur.bu parayla nasıl 90 lı yıllardan daha iyi olunur?!değişen pek birşey yok..kişi başı milli gelir 3 binden 10-15 bin dolar oldu diyorlar. mutlaka iyi şeyler yapıldı yapılıyor da ancak abartılacak bir iyileşme söz konusu değil.kim cebine 2002 ye göre 3-5 kat para girdiğini söyleyebilir?sırf rakamlara bakarsak 10 yıl önce 1 milyar kazanıyorduk şimdi 1000 tl demekki bir milyon kat fakirleşmişiz:)

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009
  • 3,49 dizel..

Ey güzel Ülkem;
    ATATÜRK'e borçlusun.
  • quote:

ben değişimi yıllar bazında yüzdelik artışlar olarak hesapladım... 4 yıllık 5 yıllık 10 yıllık bir hesaba göre yansıtırsak senin dediğine gelir... örneğin 1983 te 100 TL olan benzin litresi 2001 de 1.250.000 TL olmuş görüyormusun devleti %10.000 zam yapmış demiyorum bu zaten komik olur... paranın değersizleşmesi 1 yıllık fiyat değişiminde o kadar fark oluşturmaz... onun için yıllık baza aldım... zaten devlet bir çok şeyden %50 den fazla vergi ve harç alıyor... buna bende katılmıyorum... şu an ile geçmiş arasındaki fark nerdeyse tüm bağımsız ekonomi kuruluşlarının gözünden kaçmıyor... ve türkiyede tarafı nere olursa olsun bütün basın, yayın ve ekonomi şirketleri, Ekonominin büydüğünü kabul ediyor... aydın doğan son 10 yılda mal varlığını ne kadar arttığını kendi azı ile dile getirdi... zaten google a son 10 yılda türkiye ekonomisi yazıp aratırsanız bütün medya kuruluşlarının ve ekonomistlerin tespitlerini görebilirsiniz... zaten ekonomi küçüldü diyene adam gözüyle bakmayacakları için hepsi bu konuda ister istemez olumlu yorum yapıyor.... yiğidi öldürüp hakkını verelim demek istiyorum... hala devlet şöyle böyle diyorsunuz.... doğru yanlışları var ama geçmişe göre bu belli bir seviyenin altında... benzinin litresi 2.00 TL olsa sizden önce ben bayram yaparım.... garibim araba aylardır benzin yüzü görmüyor benzine hasret... motor bu hsarete daha ne kadar dayanır hiç bilmiyorum... yakında benzinin hasretinden depresyona girip piston sekman sübap vne varsa dağıtacak... olan yine bize olacak.... selametle...

şimdi ekonominin büyümesinin nedenini üstteki mesajda yazdım

ancak ekonominin büyümesi ülkedeki vatandaşların zenginleştiği anlamına gelmez

vatandaş yerinde sayıyor
    maaş artıyor
    ama alınacak malların fiyatları da artıyor

e bu büyüme ne o zaman ?

ülkedeki zenginlerin zenginliklerinin artması ile vatandaşın genelinin zenginleşmesi arasındaki farkı algılamak lazım bu nedenle

yoksa rahmi koç ile benim maaşımı toplayıp ikiye böleriz ortalama olarak çok zengin çıkarım

yukarıda da belirttim
    şu anda kullanılan ekonomi modeli ne etliye ne sütlüye karışıyor
    vatandaşı tamamen işverenin insafına bırakıyor
    bu şekilde vatandaş değil işveren zenginleşiyor

e ben zenginleşmiyorsam bana ne ülkenin büyümesinden
    ülke büyüyünce benim cebime giren değil zengin adamın cebine giren para artıyorsa ne yapayım ben o büyümeyi

ayrıca
    petrol gibi %80 %90 oranında dışarıya bağımlı olduğumuz sektörlerde paranın değersizleşmesi doğrudan etkiler
    1 yıl içinde para ne kadar değersizleşir ise o oranda fiyat artacaktır
    nohut içi buğday için böyle olmayabilir ama doğrudan dolar ile yapılan alışverişlerde dediğim gibi değişir

yani o zaman %1320 zam gelmiş
    şimdi %131 zam gelmiş
    bu yüzden şimdi ki durum normal demek
    olanlara gözünü kapatmaktır
    ha petrol fiyatı artar onu anlarım
    ancak petrol fiyatının artması ile açıklanamayacak bir artış söz konusu
    bunun doğrudan nedeni gelen vergilerdir

gelen vergilere de eyvallah
    ama o vergiler karşılığında benim yaşam kalitem artmıyorsa
    halen maaşlara enflasyon düzeyinden 1 kuruş yukarıda bir artış yapılmıyorsa benim yaşam kalitemin artması adına bir gelişme olmamış demektir

• neyse arkadaşlar bu vatan millet devlet meselelerini konuşa konuşa bitiremeyiz... ben emekli bir ailenin cocuğuyum, bazı şeyler bizide rahatsız ediyor.... daha geçen seneye kadar %1.85 gibi komik bir zam verdiler... enflasyon ortalama %6-7 ne anladık bu işten... ? güzel bir ülke için inşALLAH bizde elimizden geleni yapalım... belki bunca şey bu milletin başına iyi şeyleri hep başkasından beklemekten geldi... adam ordan burdan şurdan millet vekili oluyor... o bölgenin insanı adına yaptığı hiç birşey yok.... daha bölgeyi ve insanını tanımıyor bile... çoğunun adam gibi yaptığı tek şey maaşlarını almak... onu bırak o maaşı gidip bankamatikten alırken bile yoruluyorlar... en son 200 TL lik bankonotu çıkardılar oda önceleri sayarken yorulyorlardı şimdi az da olsa önüne geçtiler.... son olarak hepimiz bu memleketin çocuklarıyız hangimiz bu memleketin kötülüğünü ister... ? hepimizin niyeti iyi ben buna inanıyorum... başımıza ne geliyorsa bu iyi niyetten geliyor zaten... bu ülke adına bazı şeyleri en iyi kim yapabiliyorsa biz onun arkasındayız... Ahmet olur Mehmet olur Ali olur veli olur hiç farketmez... selametle....

• quote:

neyse arkadaşlar bu vatan millet devlet meselelerini konuşa konuşa bitiremeyiz... ben emekli bir ailenin cocuğuyum, bazı şeyler bizide rahatsız ediyor.... daha geçen seneye kadar %1.85 gibi komik bir zam verdiler... enflasyon ortalama %6-7 ne anladık bu işten... ? güzel bir ülke için inşALLAH bizde elimizden geleni yapalım... belki bunca şey bu milletin başına iyi şeyleri hep başkasından beklemekten geldi... adam ordan burdan şurdan millet vekili oluyor... o bölgenin insanı adına yaptığı hiç birşey yok.... daha bölgeyi ve insanını tanımıyor bile... çoğunun adam gibi yaptığı tek şey maaşlarını almak... onu bırak o maaşı gidip bankamatikten alırken bile yoruluyorlar... en son 200 TL lik bankonotu çıkardılar oda önceleri sayarken yorulyorlardı şimdi az da olsa önüne geçtiler.... son olarak hepimiz bu memleketin çocuklarıyız hangimiz bu memleketin kötülüğünü ister... ? hepimizin niyeti iyi ben buna inanıyorum... başımıza ne geliyorsa bu iyi niyetten geliyor zaten... bu ülke adına bazı şeyleri en iyi kim yapabiliyorsa biz onun arkasındayız... Ahmet olur Mehmet olur Ali olur veli olur hiç farketmez... selametle....

ya enflasyonun sen 6-7 olduğuna inanıyor musun? yok enginarla yok ananasla yok tornavida yok soba borusuyla enflasyon mu ölçülür?
    etin kilosu kaçtı kaç oldu? benzin nereye vurdu? domates biber kaç oldu? şeker, doğalgaz, elektrik, bunlar kaç oldu ona bakacaksın, gidip de bilmem ne teliyle, yok enginarla enflasyon ölçüpde enflasyon şu düzeye düştü demeye utanır insan

Ey güzel Ülkem;
    ATATÜRK'e borçlusun.

• quote:

Orijinalden alıntı: *XhsyPhoiDeus*

quote:

neyse arkadaşlar bu vatan millet devlet meselelerini konuşa konuşa bitiremeyiz... ben emekli bir ailenin cocuğuyum, bazı şeyler bizide rahatsız ediyor.... daha geçen seneye kadar %1.85 gibi komik bir zam verdiler... enflasyon ortalama %6-7 ne anladık bu işten... ? güzel bir ülke için inşALLAH bizde elimizden geleni yapalım... belki bunca şey bu milletin başına iyi şeyleri hep başkasından beklemekten geldi... adam ordan burdan şurdan millet vekili oluyor... o bölgenin insanı adına yaptığı hiç birşey yok.... daha bölgeyi ve insanını tanımıyor bile... çoğunun adam gibi yaptığı tek şey maaşlarını almak... onu bırak o maaşı gidip bankamatikten alırken bile yoruluyorlar... en son 200 TL lik bankonotu çıkardılar oda önceleri sayarken yorulyorlardı şimdi az da olsa önüne geçtiler.... son olarak hepimiz bu memleketin çocuklarıyız hangimiz bu memleketin kötülüğünü ister... ? hepimizin niyeti iyi ben buna inanıyorum... başımıza ne geliyorsa bu iyi niyetten geliyor zaten... bu ülke adına bazı şeyleri en iyi kim yapabiliyorsa biz onun arkasındayız... Ahmet olur Mehmet olur Ali olur veli olur hiç farketmez... selametle....

ya enflasyonun sen 6-7 olduğuna inanıyor musun? yok enginarla yok ananasla yok tornavida yok soba borusuyla enflasyon mu ölçülür?
    etin kilosu kaçtı kaç oldu? benzin nereye vurdu? domates biber kaç oldu? şeker, doğalgaz, elektrik, bunlar kaç oldu ona bakacaksın, gidip de bilmem ne teliyle, yok enginarla enflasyon ölçüpde enflasyon şu düzeye düştü demeye utanır insan

+1
    Kesinlikle katılıyorum...
    En komiğide dinamit de koymuşlar hangimiz evimizde dinamit kullanıyorsak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 10 Mayıs 2011; 13:23:22 >

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009

• arkadaşlar enflasyonda bir ÜFE birde TÜFE vardır... buna ilaveten enflasyon 10 yıl önce hangi formül ile hesaplanıyorsa şuandada o formüle bağlı kalınarak hesaplanıyor... enflasyon hesaplamasındaki formül değiştirilmedi... eğer değiştirilirse zaten önceki yıllara oranla ne kadar düşme yükselme yaşanmış hesaplanamaz... bu nedenle ekonomi gelişimindeki istikrar saklı kalır... o sizin bahsettikeriniz ÜFE değerlerinin ölçümünde kullanılabilir. ama TÜFE ölçülecekse bunlarla tabiki biryere varılmaz...

burada enflasyon formülü mevcuttur... önceki yıllara endeksli formülde bir değişikliğe gidilmesi durumunda enflasyon hiç bir zaman doğru çıkmaz... bu nedenle değişiklikte yapılmaz... yani önceden %70 veya daha yukarsında olduğu dönemlerde nasıl hesaplanıyorsa aynı şekilde şimdide öyle hesaplanıyor...

http://www.tcmb.gov.tr/yeni/iletisimgm/formul.htm

buradada bu formülün programlanmış hali mevcuttur...

http://www3.tcmb.gov.tr/enflasyon/enflasyon_anayeni.php

bu nedenle şuanki enflasyon doğru değil daha fazladır diye bir şey düşünürsek 10 sene öncede yanlıştı aynı şekilde 15 sene öncede yanlıştı olur... yani %100 ün üzerindeki enflasyonu gördüğümüz o günlerde aynı formül kullanılıyordu... bu tezden yola çıkarsak bütün bunlar o değerlerin çok daha yüksek olduğunu gösterir...

bende bazı değerlerin gerçek olmadığını düşünüyorum bu mesela enflasyon değildirde fert başına düşen GSMH dır... 2011 yılı için 16.000 dolar olacak diyorlar.... kim alıyor o parayı ?... şuanda 1600 TL maaş alan bir memurun yıllık kazancı 12.000 dolar... 2000 TL alanın 15.500 dolar bunlar üst düzey işci ve memurları bile baza alsalar bu iş yine olmuyor.. olan gariban askeri ücretle ev geçindiren halka oluyor...

tabi bütün bunları göreceğiz ama yakın zamanda çok büyük 2 kıriz yaşadık ( 1994-1995, 2000-2001 ) bunlarıda göreceğiz... o günleri aşıpta düzlüğe çıkmaz hiç kolay değil... tam herşey iyiye gidiyor dedik bu sefer avrupa krize girdi... ithalat ihracat dengesi bozuldu ekonomi yine bir darbe aldı... tabi bütün bunlara göre bütçenin fazla vermeside ayrı bir güzellik.. ama ben inanıyorumki güzel günler inşALLAH uzakta değil... herkes bu ülkenin iyliğini istiyor... selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 10 Mayıs 2011; 14:04:59 >

• ne zammış bee

1983 138 TL

tablo 1:
    on yılda %130 akaryakıta zam..buna karşılık ücretler 10 yıldır yerinde sayıyor, ya da 10 yıl önce işi olan pek çok kişinin şu an işi yok.

tablo 2:
    on yılda akaryakıta %1300 zam..buna karşılık ücretler de ya bu nispette ya da bundan daha fazla artmış.

seçim sizin.

• PO'dan 3,55 'den alındı...

Ey güzel Ülkem;
    ATATÜRK'e borçlusun.
  • mesajım silinmiş...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.