Şimdi Ara

HP W2207h LCD İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
0
Favori
50.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  HP W2207h LCD İnceleme


    HP W2207h LCD Monitör


    Herkese çok selamlar arkadaşlar.
    Bir müşterimize topladığımız bilgisayarın LCD monitörü olan HP W2207h hakkında size bilgi vermek istedim.Monitör gerçekten kaliteli ve güzel bir monitör tabii eksik yanları yokmu hayır var.Hep beraber bakalım:

    Ekran Boyutu: 22 inç (55,9 cm) çapraz ve görülebilir resim
    Ekran Türü: İnce Film Transistörlü, Sıvı Kristal Ekran, Aktif Matris
    Nokta Aralığı: 0,282 mm
    Yenileme Hızı: 5 ms (açık-kapalı)
    Ekran Parlaklığı: 300 cd/m2 (typical)
    Kontrast Oranı: 3000:1 dynamic (typical), 1000:1 static (typical)
    Video Giriş Konektörü: Digital (HDMI with HDCP) ve Analog (15-pin D-sub VGA)
    Hoparlörler ve Mikrofon: 2 x 2W Kanal ve 2 High-speed 2.0 USB giriş (1 PC çıkış)
    Ekran Görüntüleme Açısı: 160° yatay, 160° dikey
    Ekran Hareket Açısı: -5 derece aşağıdan 30 derece yukarıya kadar döner dikey yatırma aralığı, 37,1 cm'den 48,1 cm'ye kadar yükseklik ayarı (11 cm'lik aralık) ve %90 ekran döndürme (pivot işlevi); standart 4 delikli kalıp 100mm x 100mm vida duvar montaj seçeneği (çıkarılabilir ayak)
    Ekran çözünürlüğü: 1680 x 1050 @ 60 Hz max
    Yatay tarama hızları: 48 to 76 Hz vertical, 24 to 82 KHz horizontal
    Tak ve kullan: Evet
    Ön kapak işlemi: HP BrightView Teknolojisi
    Kullanıcı Denetimleri: Video Girişine Geçiş, Parlaklık, Kontrast, Görüntü Denetimi, Renk, Quick View, Dil, Yönetim, Bilgi, Fabrika Ayarları, Çıkış
    Kutu İçeriği: Monitor, AC power kablosu (1.9 m), HDMI kablo (1.8 m), VGA kablo (1.8 m), audio kablosu, USB Kablo, Döküman CD, ve Garanti Kartı
    Güç Tüketimi: Çalışma modunda en fazla 65 watt; Güç koruması modunda en fazla 2 watt
    Diğer Bilgiler: Endüstri standartlarına uygunluk CE İşareti, SEMKO, CISPR, VCCI, MIC, CSA, ACA, Energy Star, ISO 13406-2 piksel arıza yönergeleri, MPR-II, FCC onayı, Windows sertifikalı, UL listesinde
    Çalışma Isısı Aralığı: 5°C - 35°C arası, %20-80 arası yoğunlaşmasız Bağıl Nem
    Fiyat: 450$+KDV (634 YTL 21 Aralık 2007 İtibariyle)

    Evet monitörümüzün özellikleri böyle.Şimdide isterseniz gerekli linkleri verip fotopraflar üzerinde incelememize başlayalım.

    Monitörümüzün resmi web sitesi için Buraya

    Monitörümüzün yabancı içerikli incelemeleri için Buraya

    Monitörümüzü satın almak için ise Buraya tıklayınız

    Evet arkadaşlar dilerseniz şimdi fotoğraflara geçelim;

     HP W2207h LCD İnceleme


    Evet burda ürünümüzün son derece şık olan kutusunu görüyoruz.HP kutu ve kutu üzerine yaptığı eğlenceli baskıyı ve enteresan güzellikteki fontunu kullanmaya devam ediyor iyi de yapıyor çünkü bu HP ile özdeşti ve gayet oturmuş görünüyor.Kutu tasarımından HP testimizi geçti.Kutu üzerinde monitörümüğzün kabaca özelliklerini görebiliyoruz.

     HP W2207h LCD İnceleme


    Bu resimde ise kutuyu açınca karşımıza çıkan ilk ekran görüntüsü ve kutu içeriği.Kutu içeriğimizde yukarıda da saydığım gibi bir adet usb kablosu PC ye bağlantı için yandaki iki usb portunu kullanmamızı sağlayan, bir adet hdmi kablo 1.8m, bir ses için kablo, analog giriş için kablo, bir güç için kablo ve gerekli cd yi görebiliyor.Tabii ki bir de monitörümüz.

     HP W2207h LCD İnceleme


    Ve işte monitörümüzün öncen görünüşü.Üzerinde ki kağıt bize montajın nasıl yapılacağı ve nasıl ayağın çıkarılacağını bize gösteriyor.Bu gerçekten zahmetli bir iş kırılacak diye gerçekten çok korktum

     HP W2207h LCD İnceleme


    Dikey görünüş... gerçekten çok şık

     HP W2207h LCD İnceleme


    Kağıtlardan arındırılmış hali ile monitörümüz karşımızda.Hakikaten şık bir tasarımı oaln ve malzemesi kaliteli ve parlak olan bir monitör.Özellikle ayak tasarımı çok etkileyici sanki içinde bir hidrolik varmış gibi aşağıaya ve yukarıya hareket ediyor.İlk etapta kutudan çıkardıktan sonr abaya bir uğraştırıyor fakat sonradan kullanımı çok basit bir şekilde bize hünerlerini sunuyor.

     HP W2207h LCD İnceleme


    İşte benim en çok beğendiğim kısım açma kapama düğmesi.Işığı olsun üzerinde şeffaf malzeme olsun beni gerçekten etkiledi.Samsung'un metal butonlarından sonra başka buton sevmem derken HP bu fikrimi değiştirdi.Kendine özgü bir rengi olan bu açma kapama düğmesine basmak dokunmak inanın çok zevkli Yer oalrak kimisi kızabilir çünkü monitörümüzün üstünde yer alıyor.

     HP W2207h LCD İnceleme


    İşte giriş ve çıkışlar.En üstteki fotoda soldan başlarsak analog girişi görüyoruz hemen onun yanında çoğu LCD de olmayan HDMI çıkış ve onun yanında ise ses için ses çıkışını görüyoruz.Hemen yanındada güç için enerji kablosunun çıkışını.Şimdi burda bir eksik gözünüze çarpmıştır arkadaşalr bu LCD de DVI çıkış yok ve bu bence bir eksik.DVI çıkış koyamları analog çıkışı kaldırmaları daha iyi oılurdu çünkü artık hemen hemen bütün ekran akrtlaır DVI çıkışlı analog yok.Bizimde bu bilgisayarda kullandığımız Quadro kartın sadece iki DVI yı birde S-Video su var.Durum böyle olunca şu alttaki aparata mecbur kalıyoruz ne yazık ki...
     HP W2207h LCD İnceleme

    Hemen alttaki fotoda analog çıkışın yanında USB portlarını PC ye aktarmaya yarayan USB çıkışı da görebiliyoruz.Daha net çekemediğim için özür dilerim biraz aceleci davranmışım
    Onun altındaki fotoda ise USB portlarını görüyoruz bulanık da olsa bu iki fotoda baya bi fotoğraf çekme özürlü gibi görünsemde değilimdir ama aceleye getirmişim hatam bu.Sol kısımda iki USB portumuz bize harici disk flash disk mp3 player vs takmamıza olanakk tanıyor.Önde portu bulanmayanlar için iyi bir çözüm.

     HP W2207h LCD İnceleme


    Ön panelimiz ve modelinin yazdığı sağ alt kısmı görüyoruz.Burda ilk aklıma gelen monitörün ayağının detaylı fotoğraflarını çekmediğim oldu.Keşke daha çok ve daha detaylı olarak çekecek vaktim olsaydı ama ne yazık ki bu kadar çekebildim.Açık iken oaln görüntüleri için google başvurmanız yeterli olacaktır.Çünkü benim çekeceğim fotolar yanıltıcı sonuçlar doğurabileceğinden açıkken fotoalrı çekmedim.
    Grafik uygulamlar için gönül rahatlığyla alınabilecek bir LCD HP W2207h.Samsung ile kıyasladığımda HDMI ı olduğu için bir adım öne çıkıyor ama DVI nın olmamasıda HP yi bir adım geriye götürüyor.
    HP nin zaten LCD monitörde ki başarısı her yeni bir modelde daha bir öne çıkıyor her modelde daha kaliteli daha kullanışlı ekranlar yapıyor.
    Umarım biraz olsun fikir verebilmişimdir.
    Herkese iyi forumlar







  • süper detaylı inceleme olmus ..

    ama esas bizi ilgilendiren konuya girip incelemyi tamamlarsan seviniriz..

    bu part 1 olsun 2 bekliyoruz .film, oyun vs....


    HDMI yanında anolog koymak bu zamana yakısmamıs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 22 Aralık 2007; 2:02:15 >
  • Güzel inceleme +1
  • İnceleme için teşekkürler.Bu lcd monitörlerin montajını yapmak çok zor oluyor gerçekten.Bendekinin altına tutma aparatını takana kadar sinir oldum.Bir sorum olacak.Galiba bu yatay lcd'lerde futbol veya benzeri oyunları oynarken görüntüde bozulmalar oluyormuş.Doğru mudur bu?
  • Selamlar herkese.
    Bende dün bu modelden aldım.Niyetimde samsung almak vardı.Hdmi i görünce bunu alayım dedim.Aldıktan sonra dvi olmadığını farkettim:( W2207h modeli hdmi W2207 ise dvi çıkışlı.Yeni bilgisayarımı ocakta yeni işlemciler çıkacağı zaman toplayacağım için Hdmi destekli bir ekran kartı alırım diye düşündüm.
    Monitörün montajı çok kolay.Alt paneli üstünde montaj geliyo.
    Oyun oynayamadım ama film seyrettim.Monitöre sağ ve sol açıcan baktığınızda çok fazla görüntü bozulması yok.Aşağıdan baktığınızda epey bi bozuluyor.Genel olarak ben çok beğendim çünkü ilk lcd monitörüm.
  • daha önce bunun 19 unu kullandım ama dvı olmadığı için sorun çıktı sattım şimdi bunlardaki parlak ekran sayesinde veridiği görüntü kalitesi yüzünden monitör alamıyorum

    neden piyasada parlak ekran lcd çok az ki bariz derecede mat ekranlardan daha kaliteli görüntü veriyorlar üreticilerde anlaşmış gibi habire mat ekran üretiyor

    yinede inceleme güzel olmuş eline sağlık ama nyie bu kadar pahalı ki yaa
  • alıyorum ya gözü kararttım

    birde içinde hdmı-dvı çevirici çıkıyomu bilen biri acil cevap yazarsa çok iyi olur
  • al bence pişman olmazsın. çevirici çıkmıyor ben perpadan aldım 12 liraya çevirici açıkcası vga ile hdmi bağlantı arasında hiç fark görmedim onuda belirteyim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DEJ@WU

    İnceleme için teşekkürler.Bu lcd monitörlerin montajını yapmak çok zor oluyor gerçekten.Bendekinin altına tutma aparatını takana kadar sinir oldum.Bir sorum olacak.Galiba bu yatay lcd'lerde futbol veya benzeri oyunları oynarken görüntüde bozulmalar oluyormuş.Doğru mudur bu?


    Evet pes gibi oyunlarda problem oluyormuş ben o tarz oynamadığım için bilmiyorum ama herkes aynı dertten bahsediyor.
  • Ya ölü pixel kontrolü yaptırdın mı acaba ben en çok bu konuda korkuyorum ben de 15 güne kadar bu monitörden almayı düşünüyorum da.
    Ayrıca bir sorum daha var bu monitörün iki versiyonu var biri dvi diğeri hdmi destekliyor ve fiyatı aynı.Nedir bu hdmi olayı ben tam bilmiyorum?
  • bimekste ölü piksel kontrolü yaparak alabilirsiniz. %18 kdv indiriminden de faydalanın derim bugün son. ben o şekilde aldım aklımda sonradan almak varken. hdmi lı alın bence sonuçta hdmi dvi dönüştürücü var o konuda sorun olmaz hem biraz daha ileriye dönük olur hdmi. hdmi çıkışlı yeni ürünleri (konsol, hd medya yürütücüler, uydu alıcılar) zahmetsizce monitörde kullanabilirsiniz.
  • Şimdi gidip aliim diorum ama bu HDMI bağlantısı yapıldığı zamanda çat pat şeklinde hoparlörlerden ses geldiğini okudum.Bu beni acaba yeni modelleri mi beklesem diye düşündürdü.Zaten alacaksam alıcağım monitör HP 2207 olacaktı üstüne bir de indirim mindirim derken bu problem olmasaydı şu anda 2207 ye bakıyor olurdum.
  • aldım ölü pixel çıktı harika benden başkası alsa çıkmazdı zaten
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hunter06

    aldım ölü pixel çıktı harika benden başkası alsa çıkmazdı zaten


    Geçmiş olsun da ölü piksel testi niye yaptırmadın ki ? Şahsen akşam üstü bi gidicem ve "test yapmıyoz gardaş" modunda tipler çıkarsa karşıma kesinlikle bağlamam o kadar parayı.
  • Yapma be çok üzüldüm valla çok sinir bi iş hakkaten
  • Bu monitör bimeksde tek olarak satılıyor mu ki ya ? Bana tek satış yapmıyoruz diyip duruyorlar ?

    Mağazasına göre değişiyormuş, teşhirde 1 tane varmış eğer çiziği falan yoksa onu alacam umarım, kdv indirimi olması baya avantajlı olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 22 Aralık 2007; 17:07:39 >
  • Baya güzel monitör tavsiye ederim ama Samsung lardan iyimi değilmi işte o tartışılır
  • HP de bir miktar ghosting var.sanırım 5 ms açık-kapalı süresi doğru olmayabilir.samsunglarda da var mı merak ediyorum.gerçi kolay kolay kimse kendi malına "var " demez.ben de HP w2207 var.onda ben hareketli saynelerde farkediyorum ghosting olayını.
  • ya herşey iyi güzelde bu monitordeki uyarıları nasıl kaldırıyoruz "uyku moduna geçiyor" "1680 1050 modunda çalışıyor" falan bu uyarılar beni sinir etti kapanıyormu bu uyarılar
  • Evet onu bende merak etmiştim kaldırılıyormu diye.Mutlaka bir yerinde uyarıları kapat seçeneği vardır.Benim Samsung da yok öyle uyarılar ne yaptığını sahibim bilir bana göre en iyisini yapar diyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.