Şimdi Ara

###Gitar Notaları###

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Do Re Mi Fa Sol La Si Do Bunlar naturel notalardır Mi ile Si notasından sonra yarım ses gelir,diğer notalardan sonra tam ses gelir.Şimdi bu size bişey ifade etmeyebilir ama yazının devamında herşey anlaşılır bi şekilde orataya çıkıcak çok kolay aslında ezberlemeye falan gerek yok..
    Gitarın perdeleri arasında yarım ses vardır!!!

Diyez(#):Önüne geldiği notayı yarım ses inceltir.
    Bemol(b):Önüne geldiği notayı yarım ses kalınlaştırır..

Şimdi notaları çıkarma zamanı

Mi ------|----------|--------|-----------|--------|-------
    La ------|----------|--------|-----------|--------|-------
    Re ------|----------|--------|-----------|--------|-------
    Sol ------|----------|--------|-----------|--------|------- (Kötü yaptım ama idare edin artık)
    Si ------|----------|--------|-----------|--------|-------
    Mi ------|----------|--------|-----------|--------|-------

1 2 3 4 5

Şimdi en yukarki tel Mi telini anlatıcam Mi ile Fa arasında yarım ses vardır yukardada anlatmıştım o zaman Fa,Mi telinde 1.Perdededir..Bu tamam Fa notası Mi telinde 1.perde ise Sol notası hangi perdededir diye bi soru sorarmışım Tamam Fa ile sol arasında tam ses vardır yani Sol notası Mi telinde 3.Perdededir..Yukardada yazdığım gibi her perde arasında yarım ses vardır!!!!Buna dayanarak bunları çıkarıyoruz..Buda tamam Peki ya Mi telinin 2.perdesi Fa #'dir..Notayı yarım ses incelttik yani yukarıda açıkladığım gibi..Veya Sol notasını yarım ses kalınlaştırız Sol(bemol) olur..Yani o zaman Fa#=Sol(bemol)
    Bir örnek daha veriyim La#=Si(bemol) gibi..Çok kolay aslında dikkatlice okursanız anlayabilirsiniz anlamayanlar sorabilirler.Soruları seve seve yanıtlarım.Aşşağıya ben yinede tüm tellerin 1,2,3,4,5'inci perdelerinin notalarını yazıyım..

Mi --Fa---|--Fa#--|-Sol---|--Sol#--|--La--|-------
    La -La#--|---Si---|--Do---|--Do#--|--Re--|-------
    Re -Re#--|--Mi ---|--Fa---|--Fa#---|--Sol-|-------
    Sol -Sol#-|---La---|--La#-|--Si-----|--Do--|------- ( Yine kötü oldu :) )
    Si --Do--|---Do#-|--Re--|---Re#--|--Mi--|-------
    Mi --Fa---|---Fa#-|--Sol--|--Sol#--|--La--|-------

1 2 3 4 5

Çok uğraştım bu yazıyı hazırlamak için hevesli arkadaşların burdan birçok şey ögreniceğine inanıyorum...
    Bi bölümü anlamadıysanız yada kafanıza bişey takıldıysa sorun

Bir arkadaşımız sormuş gitardaki perdelerinin notalarını bende bununla ilgili bi konu açıyım dedim alıntı değildir kendi emeğimdir.Saygılar..

Edit:Şu perdelerin rakamlarını düzenleyemedim inşallah anlaşılıyordur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelberTh -- 2 Ekim 2009; 13:23:37 >

• Birçok perdede aynı notalar farklı oktavlarda...
    Bilgin varsa eğer yazının devamını da akorlar ile getirebilirsin.
  • çok sağol süper olmuş sanırım bahsettiğinsoru soran ark benim sağol hazırladığın için
  • bana ilk tel en alttaki tel yanlış gibi geldi
  • ya fazla soru sordum ama sen bi perdedeki sadece 5 notayı yazmışşsın devamını getirirsen sevinirm
  • Sağolun yorumlarınız için boş bi zamanımdada gamları,akor kuruşluşlarını falanda yazarım..Yukarıda anlattım nasıl çıkarılıcağını kendinde çıkarabilirsin..İstersen internettende bulabilirsinde kendin çıkarırsan aklında kalır falan daha iyi olur senin için..

Ayrıca yanlışlık yok çizdiğim perdeleri gitarı karşıdan görüyomuşsunuz gibi hayal edin tablara bakar gibi değil..

Ayrıca :) gitar akorunu yaparkende notalarla kontrole edebilirsiniz örneğin Mi telinin 5.perdesi ile La teline vurduğunuz zaman aynı sesin çıkması lazım cünkü 2'side La notasıdır..Çıkmassa o sesi duyarak teli sıkıp gevşetmen gerektiğini anlayabilirsin ama bunu anlamak için sağlam kulakta gerekir deneyerekde yapabilirsin..
  • hocam ince mi telinin 1.perdesinde bi yanlışlık var . düzeltirsen iyi olur.teşekkürler.o si değil fa olucak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    notaları ezberleyemiyorum
    4 yıl önce açıldı
    bas gitar çalmak
    14 yıl önce açıldı
    Mızıka Notaları
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşkkürler bu değerli paylaşımınız için bilmeyen arkadaşlara yardımcı olur.
  • Çabanı takdir ettim ama kırk yıllık tablature sistemini niye tepetaklak ettin onu anlamadım.

mi ------|----------|--------|-----------|--------|-------
    si ------|----------|--------|-----------|--------|-------
    sol ------|----------|--------|-----------|--------|-------
    re ------|----------|--------|-----------|--------|-------
    la ------|----------|--------|-----------|--------|-------
    mi ------|----------|--------|-----------|--------|-------

Doğrusu bu şekilde olmalı.
  • xBl@dEx

Doğru Kalın mi telinde doğru yapmışım nedense dalgınlığıma gelmiş herhalde.

blackwinterday

Bu yazıyı yeni başlayanlar için hazırlamıştım belki kimisi tab sistemini bilmiyordur diye böyle yazdım.Yazının içindede gitara karşıdan bakıyormuş gibi düşünün gibi bir cümle kurmuştum çok iyi hatırlıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.