f30 (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Motorlu Araçlar Dünyası >> Otomobil Genel >> Otomobil ve Otomotiv Dünyası Genel
Sorun düzeldi arkadaşlar , artık çok hızlı viraj alabiliyorum. arkadan itişe alışmak lazım. farklı hissiyatları var

onatba => f30 (5.5.2025 01:40:21)
Büyük ve geniş lastik ısınmadan daha zor tutar hocam. F30 o kadar kötü değil ancak golf 6 daha dinamik.

Kamber/kaster ve rot ayarlarına baktırdınız mı? Jantlar düzgün mü?

aliveli90 => f30 (5.5.2025 01:44:51)
Rot ayarı vs kusursuz. Direksiyonu bırakınca dümdüz gidiyor zaten. Araç kazasız boyasız.
Arka kamberde olması gerejtiği gibi

Araçla bütünleşemedim. Hızlanırken önüme kırmasınlar diye dua ediyorum fren yok gibi birşey. Bodoslama çarparsın. Ani şerit değiştirmek istesen arabanın arkası kaymak için fırsat kolluyor onuda yapamazsın.

Bir garip araba , birde içindeki trim sesleri işin sosu oldu.

Hızlanınca yere basma olayı yok. Aerodinamiği yüksek otoban süratlerinde yalpalamadan akıp gitmesi için yapılmış.
Yıllarca bunları spor araba diye sattılar. Gram spor his alamadım.

onatba => f30 (5.5.2025 01:59:22)
Yani hissiyat bakımından bir golf 6 değil ancak benim bir ara kullandığım 320i ed 17 inçti sanırım, o kadar kötü değildi. Frende o kadar kötü değildi. Trim seside pek hatırlamıyorum. 18" 19" jantlar m paket gereksiz yoruyor bu tip araçları. Muhtemelen alt takım bushingler fln gidiktir. Direksiyonda da problem olabilir. M paketleri hunharca hırpalıyorlar.

ESER14 => f30 (5.5.2025 06:44:25)
Aynı şeyi arkadan itiş tesla'da yaşıyorum. Ben sakin sürerim. Geçenlerde sol şeritte hafif yokuş tın tın giden birini arabanın gücüne de güvenip sağlayıp (makas) önüne geçip yoluma devam edeyim dedim. Arkayı acaip savurdu, az daha kontrolü kaybediyordum. Muhtemelen batarya ağırlığı ile BMW ye göre ağırlık olarak daha dengelidir. Buna rağmen böyle bir tepki alınca arkadan itişli arabaların çok güvensiz olacağına kanaat getirdim.
Hele araç kuvvetiyle çok sakat bir durum.
Bazı videolarda görüyordum. Ferrari, lambo filan acemi sürücüler 50m gitmeden bir yerlere dalıyorlar.
Arkadan itiş gerçekten ustalık gerektiren bir iş.

SuperVeloceJota => f30 (5.5.2025 09:42:39)
Bu kadar abartılacak bir şey olacağını sanmıyorum hele ki arka 255 sıfır PS4 ile? Varsa araçta bir sorun olabilir ama direksiyonunuzu ve araç hissiyatınızı geliştirmeniz lazım. Arabanın arkasının hareketlenmesi, açılmalar yapması, senin olmasını beklediğin ve burnu içeri almak için ustaca kontrol ettiğin bir durum olması lazım.

Hiç bir gerçek bir sportif otomobil mıh gibi, odun gibi sen ne yaparsan yap tepkisiz, kayma etme olmadan davranmaz zaten. Golf dediğin aile otomobilleri böyle davranır. Makas gibi apaçi işlerini kolayca yaparsın, viraj içinde frene bile abansan odun gibi durur, çizgisini bırakmaz çünkü kolay kolay, "foolproof" derler. Usta adam ise hareketli otomobilden iş çıkarmayı, eğlenmeyi bilir.

140'tan sonra havalanma falan hiç böyle hissetmedim F30'da ama E90'da runflat'lerle bir garip sekmeler, hafif güvensizlik hatırlıyorum. Direksiyonun spor modu da sadece ağırdır. Özellikle kombine virajlarda bir o tarafa bir bu tarafa o hissiyatsız boş ağırlıkla uğraşmak bir süre sonra yorar, comfort'a alırsın, bir daha da sport'a pek alınmaz.

nebel => f30 (5.5.2025 10:52:06)
sizin söylediklerinizin aksine bmw f30 düz yol ve viraj kabiliyetleri en yüksek araçlardan biridir. golf 6-7-8'i f30'la kıyaslamak bile abestir. ya da şöyle diyelim bmw f30 yanında golf araba değildir. bmw f30'da dikkat edilecek birkaç husus var. yağmur yeni yağmaya başladığında direksiyonla fazla oynamamak ve viraja biraz daha yavaş, gazla oynamadan girip çıkmak bir de asfalt üzerindeki göllenmelerden geçerken hızı düşürüp geçmek gerekir. bunların haricinde fizik kurallarını alt üst etmeden zorlayabilirsiniz, korkmayın, arkasını kolay kolay bırakmaz.

bmw f30larda frenlerde de hiçbir sıkıntı yoktur. bence sizin aracınızın fren sisteminde bir aksaklık var. aracınızın fren balatası ya da diskleri kalitesiz olabilir, kaliperler takılırken bir yanlışlık yapılmış olabilir. fren hidroliği özelliğini kaybettiğinden değişim isteyebilir. fren hidroliğini kalem gibi led ışıkları olan cihazla kontrol edin.

disparity => f30 (5.5.2025 11:18:59)
bende de 2018 f30 var, 225/45/18 lastik seti var. arkadan itişli araçlarda yağmur yeni yağdığında arkayı bırakmaya meğilli olabilir ancak eskiden golf 7 de kullandım. çok daha fazla bir yol tutuşu var, kafadan neredeyse hiç kaymıyor.

130 140 ile çok rahat viraj alabiliyorum. goodyear eagle f1 asym. 5 lastiklerim var.

crssover => f30 (5.5.2025 12:25:23)
Arkadan itiş sürüş dinamiklerine alışmanız gerekiyor. Golf gibi kullanamazsınız. Alışana kadar parlak asfaltta ve özellikle yağışlı (yağmurun ilk yağdığı zaman tutuşun en zayıf olduğu zamandır)günlerde dikkatli kullanın.

Baz ses sisteminin kötülüğü, trim sesi, iç aksamların çabuk yıpranması, baz koltukların deri kalitesi vs. normal bir durum. Ancak frenin o kadar kötü olması mümkün değil. Fren sistemin bir yerinde muhakkak sıkıntı var. Harici yola güvenle oturan bir otomobildir f30.

Mand1ra_Hekimi => f30 (5.5.2025 14:34:27)
Herkes araba öyle değil filan demiş ama virajda filan verdiği tepki gerçekten abartı tabiri caizse dotu başı ayrı oynuyor birçok kişi de bunu seviyor zaten tecrübeli bir kişi değilseniz dikkat etmeniz gerekiyor golf önden çekiş ne zaman salacağını kestirmek daha kolay f30da koptu mu toparlamanız çok zor

19can84 => f30 (5.5.2025 15:15:09)
çok şükür sonunda golf 6 'nın f30'dan iyi yol tuttuğu da sayıklandı forumda.

konuya dönersek bu araçlarda difransiyel problemi yaygın, arkasının dengesizliğinin sebebi büyük ihtimalle odur. kontrol ettirilmeli.

disparity => f30 (5.5.2025 15:47:53)
ses sistemi konusu alman araçlarında standart, ne kadar ekmek o kadar köfte

arkadaşımda ses sistemi opsiyonsuz f30 var, dediğin gibi berbat bir sesi var.

benim araçta hi-fi opsiyonu var, normal sisteme göre ek olarak göğüste 1 hoparlör 1 tweeter, ön kapılarda tweeter var, koltuk altı bassları daha güçlü ve anfi mevcut. Ses kalitesi ve yüksekliği ciddi şekilde fark ediyor, bende ek olarak bagajda alpine swe-815 subwoofer var, ses kalitesi gayet net ve güzel.

harman-kardon opsiyonlu araçta da deneme yaptım, hi-fi ile ön kıısımda aşırı bir fark yok ancak arka taraftaki pandizot hoparlörleri ve arka tweeterlar sayesinde güzel bir sahne yaratıyor. ancak gerçek anlamda audiophil olan biri bu 3 seti de beğenmez :)

jazzIII => f30 (5.5.2025 15:50:24)
Muhtemelen km yuksektir ve burçlar köfte olmuştur. Arka aski rotlari, viraj derimiri vs elden gecirmek lazım. Sağlıklı f30 golfden sonra tren gibi gelir.

ToggT12x => f30 (5.5.2025 16:07:55)
yeni aldıysanız alışırsınız sonradan

togg t10x de arkada motoru, alışana kadar ilk birkaç ay ışıklarda birkaç got atar gibi oldu anlık, zaten kendi kendini topluyor hemen ama. alıştıktan sonra uzun zamandır yaşamadım o durumu. bir seneyi geçti.

Gravaze => f30 (5.5.2025 16:15:06)
Arkadan itiş araçların hissiyatı, sürme stili daha başkadır. Önden çeker araçla viraja girdiğinizde yapmanız gerekenle arkadan itişli bir araçta yapmanız gereken biraz başka. Önden çekerde viraj içinde direksiyonu çevirip gaza bastığınızda kayana kadar sizi daha çok içeri çeker ancak arkadan itişte direksiyonu çevirip gaza bastığınızda arka sizi daha dışarı atmaya meyillidir. Tabii bu dediğim hususları güncel çok elektronikli araçlarda fazla algılamazsınız ancak istemsizce alışarak yaptığınız hareketlerle zamanla daha çok sürüş stiliniz olarak oturur.

cricet => f30 (5.5.2025 16:48:26)
F30 kullanmadım ama anlattiklarınıza göre araçta bir problem olmalı, çünkü f30 un golften daha kötü yol tutma ihtimali yok bence heleki bu lastikler ile. Zaten golf de bu konuda çok iddialı bir araç da değildir. Frenler kesin en dandik yan sanayidir.

onatba => f30 (5.5.2025 17:01:08)
Olay yol tutuşundan ziyade araç dinamikleri hocam. Makas atarken, gazlarken patlayan sayısız f 30 var. Temiz kazasız f30 bulmak çok zor. Alayının şahkülü kayık, hor kullanılmış, sök tak yapılmış ve yıpranmış. Yaşlıdanda alsan gençtende alsan durum aynı.

Golf 6 nın sürüş dinamikleri f30a göre hatayı daha kolay affediyor, kontrolü daha kolay. Limitleri belli.

Golf 7 ve üstü mqbler, golf 6 dan kötü. Golf 6 segemntine ve dönemine göre ilginç bir araç.

Arkadaşların bahsettiği tesla ile ilgili durum tamamen ağırlık ve güçle alakalı bir durum. Tesla çok daha ağır ve güçlü bir araç. 2 tonluk aracın dinamikleri ile 1.5 tonluk aracın dinamiklerini karşılaştırmak haksızlık olur.

cricet => f30 (5.5.2025 18:48:37)
Tamam F30'un şasisi özellikle yanlamaya müsait tasarlanmış olabilir, bunu anlıyorum ama arkadaşın anlattıkları bana pek normal gelmedi, ha deseydiki virajda gaza bastığımda arkasını zaptedemiyorum (ki ESP olduğu için yine böyle bir durum olmaz) aracın arkadan çekişli olmasına bağlayabilirdik ama 205 lastikli golf ile 110'la girdiğim viraja 255 lastikle F30 ile 80'le giremiyorum diyorsa burada anormal bir durum vardır. Aracın alttakımında bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ben, zaten f30 dediğin araç 10 yıllık bile olabilir, önceki sahiplerinde neler yaşandığını bilmiyoruz.

onatba => f30 (5.5.2025 20:00:40)
Hocam f30 yanlamaya aslında pek musait değil çünkü arkada kilit yok. F30 bildiğimiz 4 kapılı oldukça rijit sportif binek sedan.

Ben f30 yol tutuşu kötü demiyorum aksine oldukça başarılı buluyorum. Aracın eni, boyu, ağırlığı, ağırlık merkezi, dönme/moment merkezi yani kısacası handling dinamikleri farklı ve çok başarılı. F30 otoyolda konforlu ve hafif sportif seyir için biçilmiş kaftan.

En iyi viraj dönen araçlar hafif ve kompakt araçlardır. Bir dönemin efsanesi 106gti lar sanırım 1.2g kadar yanal ivme çekiyordu.

Bende size katılıyorum, araçta problem var, büyük ihtimalle askılar rotlar bushingler fln bitik yada yan sanayi olabilir. Fabirka çıkışı kondüsyonda çok stabil bir araç. Önceki sahibi muhtemlen biraz hırpalamıştır. Zaten piyasada kazasız düzgün yamulmamış f30 kolay pek bulunmuyor sanıyorum.

Bimmerboom 4. Maddede yazmış hocam bkz.https://bimmerboom.com/bmw-f30-suspension-problems-issues-and-solutions/

Diyorki, f30 kullanıcıları ilerleyen zamanlarda süspansiyon ve yol tutuş problemleri yaşayabiliyor.

Ek not: bu arada f30 320i 320d vb için bahsediyorum. M2/M3/M4 konu dışı.

onatba => f30 (5.5.2025 20:35:21)
Şöyle bir liste var. Binekler için olanını bulursam paylaşırım ayrıca.

Fikir vermesi açısından bkz.
https://fastestlaps.com/lists/top-grip-kings

Sayfa: [1] 2   sonraki >     >>