Şimdi Ara

Macarlar Türk müdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
51.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tabiki Türklerdir.Hatta komşumuz Bulgarlar da slavlaşmış Türklerdir.Avrupa Hun Devleti(Attila) bugünkü Macarların kurduğu bir Türk devletiditir.Zaten biz Macar diyoruz ama asıl devletleri"HUNGARY" yani "Hun Diyarı"
    olarak adlandırılır ve dünyadaki ilk Türk Araştırma Entistüsü mü ne öyle bir şey bunu da Macarlar kurmuşlardır.
  • kendimden biliyorum macarlar TÜRK'tür
  • Ademle Havva'da Türktür...Bak adları Adem ve Havva bizdede Adem ve Havva ismi var...Boşverin kim kimdir herkes aynı işte sonradan kültür oluşmuşş...Kimsenin şu olmakla bu olmakla derecesi artmaz....Milliyetçilik ve benzeri şeyler insanların sonradan uydurduğu bir hastalıktır...Sizede bulaşmasına izin vermeyin...Herkezin dili kültürü kendine herkezin dili kültürü güzeldir..Kimseninki kimseninkinden daha güzel değildir..Allah isteseydi herkezin şeklini dilini cinsiyetini aynı yapardı demekki farklı olması daha güzelmiş...
  • macarların Türk soyundan geldiklerine en büyük kanıt uluslararası alandaki isimleri olan "HUN"GARY'dir. Avrupa Hun Devleti yıkıldıktan sonra dağılan boyların bazılarının avrupai ırklarla karışmalarından oluşmuştur.Ben böyle biliyorum.Hatta her 10 macar erkeğinden birinin adı Attila'dır,bu da düşündürücü...
  • Doğru olabilir.zaten macarca da bizim dil ailesinden geliyor.ural-altay.kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
    magyarorszag=macaristan magyar=macar
    torokorszag=türkiye torok=türk
  • konuyla alakası pek yok ama eskiden bir laf vardı: "saat alacaksan nacar, karı alacaksan macar" diye
  • DÜNYADAKİ HERKEZ TÜRKMÜ ACABA
  • quote:

    Orjinalden alıntı: altinokta

    Ademle Havva'da Türktür...Bak adları Adem ve Havva bizdede Adem ve Havva ismi var...Boşverin kim kimdir herkes aynı işte sonradan kültür oluşmuşş...Kimsenin şu olmakla bu olmakla derecesi artmaz....Milliyetçilik ve benzeri şeyler insanların sonradan uydurduğu bir hastalıktır...Sizede bulaşmasına izin vermeyin...Herkezin dili kültürü kendine herkezin dili kültürü güzeldir..Kimseninki kimseninkinden daha güzel değildir..Allah isteseydi herkezin şeklini dilini cinsiyetini aynı yapardı demekki farklı olması daha güzelmiş...


    Adem le havva türkçe değil arapçadan gelir




  • quote:

    Orjinalden alıntı: webche


    quote:

    Orjinalden alıntı: altinokta

    Ademle Havva'da Türktür...Bak adları Adem ve Havva bizdede Adem ve Havva ismi var...Boşverin kim kimdir herkes aynı işte sonradan kültür oluşmuşş...Kimsenin şu olmakla bu olmakla derecesi artmaz....Milliyetçilik ve benzeri şeyler insanların sonradan uydurduğu bir hastalıktır...Sizede bulaşmasına izin vermeyin...Herkezin dili kültürü kendine herkezin dili kültürü güzeldir..Kimseninki kimseninkinden daha güzel değildir..Allah isteseydi herkezin şeklini dilini cinsiyetini aynı yapardı demekki farklı olması daha güzelmiş...


    Adem le havva türkçe değil arapçadan gelir

    Zaten yazarken içime doğmuştu ama ne kadar içimize sindiğini Türk ismi gibi geldiğini kabul ederekten yazdım...Ademle Havva ismi Arapçaysa hepimiz arabız ozaman....Yada dediğim gibi herkes aynı aslında sadece kültür ve dil başka...




  • YA ARKADASLAR bu isin sonu gelmeyecek!!!ESKİMO'lar da Türkmüş..kanıt mı?onlar da ite(köpek hayvanı) İT diyorlarmıs..inanmayan arastırsın
  • Ne demiş şröder hepimizin bizansın veletleriyiz.
  • Kızılderililer'de Türk o zaman. Doğa sevgisi şamanızim atlar ve bire bir uyan kasa tası yapısı. Birde inanılmaz kahramanlıklar küçükken ABD tarih müzerinde görmüştüm Türk kafatası ile onlarınki aynı üstelik orta asyanın tam bizim yola çıktığımız yerden göçe başlamışlar.
  • quote:

    Macar Turancıları isimli kitapta, Macaristan'daki Turan hareketinin Türkiye'ye etkilerine ilişkin ilginç bilgi ve belgeler bulunuyor.

    Charles Darwin'in 1865'te yayınladığı Türlerin Kökeni isimli “evrim kitabı”, elbette Sünnetullah bağlamında ispat edilememekte mazurdu ama sosyal hayatta ırk asabiyetine dayanak arayanlar için gayet işlevsel bir metin olmuştu. Böylece, yedeğine “Pan”ları alan “Irkçı Darwinizm” anlayışı ortaya çıkmıştı. Özetle; dünyada “üstün” ve ”zayıf” milletler vardı, o halde “altta kalanın canı çıksın”dı. “Türler”in evrime uğrayıp bazılarının elendiğini ispat edemeyenler, tarih sahnesine bakıp, en azından milletler arasında “elenenler”in olduğunu düşünüyordu.

    “JEBEMBEN ŞOK ALMA VAN”

    Böyle fikredenlerin bazıları da Macaristan'daydı. Macarlar'ın, “Biz kimiz, nereden gelip, nereye gidiyoruz, kökümüz ne kadar gerilerde, ne sıklette üstünüz?” sorularına cevap bulma arayışıyla başlayan ve “Asya bozkırlarından gelip, Batı dünyasının eşiğinde duran bir milletiz” cevabının altyapısının hazırlanmasıyla oluşan Macaristan'daki Turancılık, pekçok alanda kendisine destek olabilecek argümanlar bulmuştu. Meselâ, "Jebemben şok alma van”ın, Türkçe, "Cebimde çok elma var" anlamına gelmesi, kültürel kodların en önemlilerinden olan dil alanındaki ortak noktalardan sadece bir tanesiydi. Yine, bütün Macar boylarını Karpat Ovası'ndan getirip Hıristiyan yapan Gezaya'nın (ö. 997) bir kabartmasında, Bizanslılar'ın bulduğu tanımla, “Türkiya'nın kralı Gezaya” yazıyor olması da, Turancılar'ın Orta Asya'da aradıkları köken konusunda kendilerine epeyce katkı sağlıyordu.


    TÜRKÇÜLERİ TAKİPTEYİZ

    Araştırmacı-gazeteci Tarık Demirkan'ın kaleme aldığı, Tarih Vakfı Yurt Yayınları'ndan çıkan “Macar Turancıları” isimli kitapta, Macaristan'daki Turan hareketinin Türkiye'ye etkilerine / yansımalarına ilişkin ilginç bilgi ve belgeler bulunuyor. Demirkan'ın verdiği bilgilere göre, 1910 yılında Budapeşte'de faaliyete geçen Macar Turan Cemiyeti, kuruluş bildirgesine “Amacımız, Macar ırkının önde gelen çıkarlarını korumak, geleneklerini yaşatmak, Macarlılık bilincini koruyup ilerletmek” diye yazmıştı. Bir süre sonra ise cemiyet Macaristan Turan Federasyonu adını alacak, dünyadaki ilk Türkoloji Kürsüsü'nün Budapeşte Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde kurulmasına da ön ayak olacaktı. Macar Turancılığı, yayınlarla dünya üzerinde yaygınlaşma amacı da güdüyordu. Macarca-Türkçe-Almanca-Fransızca dillerinde yayın yapan Turan dergisi çıkartıldı. Bunu, Körösi Csomo Archivum dergisi takip etti. Türkçe'yle de Türkiye'deki “hedef kitle” avlanmaya çalışılıyordu. Ziya Gökalpler'in, Atsızlar'ın, Zeki Velidi Toganlar'ın Türk insanına tanıttığı Turan akımının, 1900'lerin ilk çeyreğinde Osmanlı Mülkü'nde filiz verdiği dikkate alındığında, Macaristan'daki Turancılık hareketinin “taymingi” çok daha önem kazanıyordu. Çünkü Türkiye'de, Macaristan'ı neredeyse nefes nefese takip eden bir Türkçülük / Turancılık ideolojisi süreci yaşanmıştı. Macaristan Turan Cemiyeti 1910'da kurulmuş, Türkiye'de ise ilk Turancı cemiyet olan Turan Neşr-i Maarif 1911'de faaliyete başlamıştı. Bunu, 1911'de kurulan Türk Ocakları izlemişti.


    PEŞTE'DEKİ TÜRK KOLONİSİ

    Macarlar, Turancılığı soyut bir ideoloji olarak ortaya koymakla yetinmiyor, fikirlerinin sadık bendelerini “imal etmeye” de çabalıyorlardı. Bunun sonucunda, 1900'lü yılların başında Budapeşte'de öğrenim gören yüzlerce Türk öğrenci bulunuyordu. Türk öğrencilere, “Turancılık fikriyatı” öylesine sağlam zerkedilmişti ki, Komünistler (Kızıllar) döneminde kurulan Doğu Sosyalist Partisi'ne 300-400 koronalık burs karşılığında üye olanların çoğu “görünüşte” partili olmuşlar ama Macar Turan Cemiyeti'nin müftehir bir ifadeyle belirttiği gibi, “aslında bu oyuna gelmemişlerdi.” Hem Osmanlı'nın son yıllarında hem de Cumhuriyet'in ilk devrelerinde ülkeye dönen mezunlar, “okumuş” olmaları hasebiyle rahatlıkla resmî, özellikle de eğitim alanındaki görevlere geliyor, böylece Turancı ideolojiyi öğrencilerine yansıtabiliyorlardı. Macar Turan Cemiyeti'nden bulunulan literatür talepleri hemen yerine getiriliyordu.


    Macar Başbakan Japonları da Turancı yapacaktı

    İkinci Dünya Savaşı döneminde Macaristan Başbakanlığı görevinde de bulunan ve Hitler'in verdiği sözü tutmaması üzerine intihar eden Pal Teleki, 1900'lü yılların başında çıkardığı Turan isimli dergide, “Hareketimizin adı Turan'dır, amaç, kardeş ülkeleri bir ülkü etrafında birleştirmektir” diyordu. Teleki, Turancılığın kendilerinin öncülüğünde Macaristan'dan Japonya'ya kadar uzanacağı görüşünü de savunuyordu. Macar Turan Cemiyeti de yayınladığı bir bildiride benzer görüşleri dile getiriyordu: “Cemiyetimiz, en önemli ödevlerinden biri olarak kardeş uluslar arasında birliği sağlamayı görür. Turancılığın, yani Macar olmanın birincil ödevi bu. Turan ülküsünü öğrenen ve bunu yaygınlaştıran herkes, gelecekteki Büyük Macaristan'ın sınırını genişletiyor ve güçlendiriyor demektir. Bize düşen tarihî görev, Turan uluslarının düşünsel ve ekonomik lideri olmaktır. Zira asırlarca bütün Turan ulusları uyurken Macarlar uyanık durmuşlardır.”


    Gökalp'in değil Zemplenyi'nin mısraları

    Türk edebiyatının Turan şubesine özgün eserler bırakan Ziya Gökalp'in mısralarını andırır pekçok mısra hemen hemen aynı tarihlerde birçok Macar şairin de kaleminden dökülmüş. Meselâ, Arpad Zemplenyi'nin şu şiiri, buna tipik bir örnek: “Çağlar bizi öğütüyor ve biz iz bırakmadan kayboluyoruz / Turan! Turan! / Sahte bir neşenin şöleninde ama boğucu bir ümitsizlik içindeyiz / Turan! Turan! / Geç veya erken gelen, talihsiz haberlerle kederleniyoruz / Turan! Turan!” Macarlar'ın Turan dergisinde yayınlanan bu şiire eşlik eden bir Türk'ün, Hüseyinzade Ali'nin şiiri ise şöyleydi: “Sizlersiniz ey kavm-i Macar bizlere ihvan / Ecdadımızın müştereken menşei Turan / Birdir yolumuz ermek için nur ile hakka / Mümkün mü ayırsın bizi İncil ile Kur'an”
    (Taceddin Ural)
    aslında osmalı nın son donemlerınde macar ve anadolu turklugu masaya yatırlımıstır.

    macarlar orta asyadan hun gocunden sonra avrupa ya gelmıslerdır.
    hun devletı dagıldıktan sonra dogu ya dogru yonelır.ama dogudan gelen macarlarlara karısır.avrupa hun devletı nın devanmı bugunku macarıstan dıyebılırıs(kısmen de olsa)

    macar da aynı avar kırgız kazak ozbek oguz uygur(hun)vs gıbı turktur.

    bugun macarıstan da turklerle ılıskımız yok denmesının sebebı turkluk akımlarının 2. duntya savası sonrası sekteye ugramasındandır.aynı akımlar fınlandıya da orta asya da da bas gostermıstır.donemın sscb sı bu akımların kendısıne zarar oldugunu bekala bıldıgınden bu dusunce sındırılmıstır.
    keza ulkemısde de aynı sekılde turkcu mecmua lar donemın mıllı sefı ısmet ınonu tarafından sscb baskısı yuzunden kapatılmıstır.

    hatta polonyadakı uzantısı da yok edılmıstır.

    bulgar olayı bıraz farklı.zıra bulgar dıye bır topluluk yoktur.karadenızın kuzeyınde,bulgar bır yerın adıdır.oradakı tukler de kendılerıne bulgar demıs.ve ardından bugunku topraklara yerlesmıslerdır.

    bulgar turklerı kendılerınden oncekı turk avar devletınden cook sey ogrenmıslerdır.devletın devamlılıgı buna bır ornektır.fakat atladıkları tek nokta slavlasmanın onune gecememelerı olmustur.

    bır kucuk detay daha.
    buyuk roma ve dogu roma kaynaklarında turklerın yasadıkları yerlere turkıye denmıstır.

    yanılmıyorsam bızans kaynaklarında kuzey karadenıs,bugunku macar ovaları ve orta asya turkıye dıye gecer.




  • Macarlar'ın Türklerle akraba oldukları bilinir. Turanî bir ırktırlar. Ancak Asya'dan Avrupa'ya göçen Macar boylarının tamamı Türk değildi. Aralarında Türklerin de bulunduğu birkaç ırktan yapılan göçlerin bütünü ile Macarlar oluştu. Bugünkü Macarlar'a bu tarihî köklerinden başka, beş yüz yıldır fazlaca Alman kanı karıştığı da söylenebilir.

    Asya'dan Avrupa'ya göçen Macarların dinleri de şamanist temelli dinlerdi. Fakat günümüzde tamamen Hıristiyanlaştılar ve katolik inancı Macarlar'a hakim oldu.

    Dilleri kullandığımız Türkçe'den çok uzaktır. Macar dilinden örnekler görmek için aşağıda vereceğim bağlantıyı kullanabilirsiniz. Bu bağlantıda Orkun Yazıtları'nın Macarca çevirisi vardır:http://www.tonyukuk.net/macarcayazitlar.htm

    Macarlar dinlerini değiştirdikten ve Avrupalılaştıktan sonra bile eski özelliklerini kısmen devam ettirmişlerdir. Osmanlılar arasında Macar atlılarının gücünden bahsedilirdi. Mohaç'a kadar Avrupa'nın en güçlü kara ordusu da Macarlar'daydı.

    Macarlar arasında Turan köklerini araştıran topluluklar da mevcuttur. İkinci Dünya Savaşı'nda Macaristan'ın ve Türkiye'nin Sovyet tehdidi ile karşılaşması üzerine Türkiye'deki ve Macaristan'daki bazı gruplar arasında da manevî yakınlaşmalar olmuştu. Macaristan'ın Ruslar tarafından işgali sonrası yaşanan katliamlar üzerine Arif Nihat Asya'nın "Macaristan Ağıtı" nı ve Hüseyin Nihâl Atsız'ın "Kardeş Kahraman Macarlar" adlı şiiri yazması buna örnek olarak gösterilebilir. Ancak bu ilgi manevî olmakla kalmış ve Türk-Macar ilişkilerinde herhangi bir gelişme gözlemlenmemiştir.

    Kısaca toparlarsak, Macarların geçmişte bozkırlı, bugün ise şehirli olduklarını söyleyebiliriz.







  • ya zaten türk ırkı çok karışık, türkiyede yaşayan türktür denir işte :), kürtlerin kafatası yapısıda isveçliler yada isviçrelilerlemi ne çok benzeşiyomuş, ya ne bilim, egeliler farklıdır,karadenizliler farklıdır,doğulular farklıdır. o yüzden biçok türkü birilerinin soyunda göstermek mümkün olabilir. yani muhtemelen biçok kişi asyadan gelen türk ırkına ait olmayabilir, macarlar öyle olsa dahi...
  • r.vezir güzel bir açıklama tuttum enteresan....
  • bi röportajda izlemiştim nerde ne zaman hangi kanal hatırlamıyorum ama bizim türklerle ilgimiz yok diyorlardı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rezilvezir

    macarların Türk soyundan geldiklerine en büyük kanıt uluslararası alandaki isimleri olan "HUN"GARY'dir. Avrupa Hun Devleti yıkıldıktan sonra dağılan boyların bazılarının avrupai ırklarla karışmalarından oluşmuştur.Ben böyle biliyorum.Hatta her 10 macar erkeğinden birinin adı Attila'dır,bu da düşündürücü...
    GARY ne anlama geliyor acaba ve niye macar diyoruz magyar galiba aslında....
  • macarlar batı hunların devamıdır ama onlara sorarsan hiçbir zaman bunu kabul etmezler hatta hunlara barbar damgası vururlar. oysa barbarlığı diğer avrupa ırkları(franklar,germenler,anglo-saxonlar...) icat etmişlerdir.

    macar sadece türklerin kullandığı bir tanım.kendi dillerinde magyar hatta magyagorzag diyorlar. anglo dillerinde yani ingilizlerde hungary diyor. biliyorlar çünkü hunların devamı olduklarını...
  • magyar yazılır maciar okunur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.