Aoveus
=> Samsung, TV modellerinde hile yapmakla suçlanıyor
(18.6.2022 14:30:51)

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz aylarda Galaxy telefonların performansını etkileyen GOS uygulaması sebebiyle büyük eleştiriler almıştı. Şirket şimdi de TV modellerinin inceleme yazılımlarında hile yapmakla suçlanıyor.
Test aşamasında farklı sonuçlar veriyor
Bilindiği üzere günümüzde HDR destekli üst seviye birçok televizyon, ekran panelinin yüzde 10'unu analiz eden farklı testler ile gözden geçiriliyor. Samsung'un QN95B Neo QLED ve S95B OLED modellerini inceleyen FlatPanelsHD ve HDTVTest ise, Samsung TV'lerde şaşırtıcı bir detayı keşfetti.

FlatPanelsHD'ye göre standart yüzde 10 pencere boyutu ile test edilen Samsung QN95B, oldukça yüksek diyebileceğimiz 2300 nit'lik bir parlaklık değerine ulaşıyor. Ancak testlerde kullanılan pencere boyutu standardın dışına çıktığında yani yüzde 9 olarak değiştirildiğinde, televizyonun renk doğruluğunda düşüşler yaşanıyor ve parlaklığı da 1300 nit'e kadar düşüyor.
Ayrıca elde edilen 2300 nit'lik parlaklık değerinin TV paneline herhangi bir zarar vermeden sürdürülemeyeceğini düşünen FlatPanelsHD, Samsung'un yüzde 10'luk pencere boyutuna özel bu değerlerde oynama yaptığından şüpheleniyor.
Ayrıca Bkz.2022 serisi LG OLED ve QNED TV’ler Türkiye’de! İşte fiyatı ve özellikleri
Yeni iddialara yanıt veren ve ''test yazılımlarında daha iyi sonuçlar elde etmek için herhangi bir algoritma kullanmadığını'' söyleyen Samsung, ''HDR içeriğinin daha geniş bir pencere boyutu aralığında tutarlı parlaklığını sağlayacak'' yeni bir güncelleme paylaşacağına söz verdi.
Kaynak:https://www.hardwarezone.com.sg/tech-news-samsung-accused-cheating-benchmarks-again-time-tvs
luzumsuzdur
(18.6.2022 14:36:58)
Şaşırmadım
Daniel Craig
(18.6.2022 14:52:35)
Sony Sony Sony Gerisi Hikaye.
34Tarik
(18.6.2022 14:52:58)
Samsung ve Volkswagen… Olmadıkları hile masası yok
arion
(18.6.2022 15:03:15)
Samsung açıklama yapıp yalanlasa da yeni bir güncelleme yayınlayacağız diyerek saman altı yapacağını beyan etmiş.
SADRA?AM
(18.6.2022 15:10:54)
Hahah şaka gibi
ona97
(18.6.2022 15:15:54)
Kesinlikle. Ama yaşadığım şehirde servis sıkıntısı yüzünden vazgeip yine samsung aldım. 😭 3 büyük şehir dışında servis sıkıntısı oluyor diyerek Beko Sony bayiliğini bıraktığını söyledi bana. Bende çok istemiştim Sony i.
tcelikci
(18.6.2022 15:29:05)
Tv de en iyisi LG başkasını tanımam
oly1786
(18.6.2022 15:34:14)
bana test ortamını anlayan volkswagen dizel araçları hatırlattı.
2020 samsung tv sahibiyim
bir teknoloji firmasının bütün ürünleri mi yazılım konusunda problemli olur arkadaş....
wolf silver
(18.6.2022 16:17:58)
Bizim Philips 43PUS6503 modeli gibi olmasın da. Varsın Nit oranı düşsün. Philips televizyonum 3. Yılında bozuldu. 2600 TL ye aldığım Tv ye Philips garantisi bittiği için 4000 TL tamirat bedeli istedi. Tüketici hakem heyetine verdim.
Ekran pırpırlanmayasi oluyor. Tv 2-3 dk çalışıp sonra ekranı kendi kendine oynuyor. En sonunda da Tv kapanıyor. İnternette araştırdığıma göre bir tane kart ısınıyormuş o yüzden böyle oluyormuş.
manesnuc
(18.6.2022 21:43:43)
O zaman 3000nit'e de çıkabilir ama arka ledler patlayabilir diyebiliriz. Sonuç olarak 3000nit yazın kutuya malum çıkabiliyor.
1.5 ay önce tv aldım ve uzun süredir de araştırma içerisindeydim. Samsung modellerin alttan üste doğru (oled modeller hariç q serisi içerisinde) hep bir panel sorunu, şikayeti gördüm. Bu sorunlar aslında epeydir olan ve 2019-2020 model q80 alan abimin televizyonunda bile panelin köşelerinde mürekkep lekesi şeklinde ışık sızmaları vardı. Benim araştırdığım modeller arasında q70 55" ve belki olabilir diye q90 50" modelinde bu sorun hala daha devam ediyormuş. Şikayet var üzerinden de bir sürü görselle desteklenen şikayet var ve bu kadar zamandır devam etmesi hayret verici gerçekten. Sonuç olarak 2018'de lg sm8600 (daha öncesinde 2013 gibi lg cinema 3d kullanıyorduk) aldık ve kumandası, işletim sistemi falan aşırı iyidi. Abimin panel sıkıntısını servis çalışanı biraz daha azalttı ancak ışık ayarını da kıstı ki komik bir çözüm bu 😅. Abim samsung q80'i satıp 2021 lg nano916 65 aldı ve epey memnundu. Ben de bunun üzerine 1.5 ay önce yine lg nano916 55" aldım. Valla o kumandası ile sisteme uzandığın yerden hakim olmak bile güzel. Biraz hantal gibi aslında işletim sistemi ama full array olması harikaymış, miniled modellerini düşünemiyorum bile.
Sonuç olarak samsung panelleri güzel ancak o ekran sıkıntılarına değmez.
karagece25
(18.6.2022 21:59:48)
Boşa bu haberler, millet gene kapış kapış alıyor bu ürünleri.
Kimsenin umrumda değil ki.
popturceyn
(18.6.2022 23:13:28)
katiliyorum.Lg nin muhendisligi de diger markalardan daha iyi.
Mylevi
(19.6.2022 11:14:12)
Sony alın kafanız rahat etsin.
Krone
(19.6.2022 14:17:56)
Gayet güzel ürünleri var. Tüm ürünlerde hile yaptığı yazmıyor.
travers
(19.6.2022 14:44:56)
Hile hurda katmadıkları tek alan yok.
Paraya kıyıp Sony alın diyeceğim ama çoğu zaman daha pahalıya satıyorlar.
Çöpzung satılmaya devam eder ama.
kabus2224
(19.6.2022 16:15:22)
Zengin teknoloji firmalarının hile ya da fırsatçılık katmadığı bir şey yoktur.
Biri diğerinden daha fazla hile yapıyordur vs. ama hepsi pislik. Ahlak olgusu paraya kadar sadece, ahlaklı asyalılar, ahlaklı batılılar diye bir şey yok. Çıkarlar doğrultusunda ahlaklı veya ahlaksız olunuyor bu dünyada artık.
berk70
(19.6.2022 17:05:27)
Ya HDR demek bütün sahne maksimum parlaklığa gelecek ve sürekli burda klacak demek değil böyle panel yok zaten ekranın belirli bir kısmı kısa süre maksimum parlaklığa ulaşır normali bu ekranın tamamını 2300 nit yapsn kör olurdum ayrıca panel aşırı ısınırdı elektrik tüketimi bile sorun olurdudiğer tvlerde de monitörlerde de böyle şeyler var HDR maksimum nite bakıyor sürekli sürdürülebilen nite değil
nexus can
(19.6.2022 18:23:47)
Samsung Ekran kalitesi tartışılmaz ama yazılım olarak çok berbatlar QLED tvler hala nasıl android olmaz çok garip. Samsung Tizen gibi saçma sapan absürd yazılım inadından vazgeçmeli.