Şimdi Ara

CGN Havuz Problemi(5 ay sonra havuza dahil edildim ve çıkışımın mümkün olmadığını söylüyorlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
4.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Dün 5 ay sonra anlamsız bir şekilde CGN havuzuna tekrar dahil edildim, şu anda aldığım hizmet bu sebeple aksamaktadır. Müşteri hizmetlerini aradığımda tıpkı 5 ay önceki gibi bir tane bu konudan veya ne demek istediğimden anlayan biriyle karşılaşamadım, yarım saat boşuna telefonda görüştüm.

    Millenicom hesabından bu konu hakkında yardım bekliyorum, en başta da sorunumu bu hesabın desteği ile çözmüştüm. Kendisine PM de gönderdim. CGN havuzundan çıkarılmayı ve yeniden 46'lı bloktan IP almayı talep ediyorum.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 22 Nisan 2020; 11:41:29 >



  • Bu tip mantıkta olanlara gerçekten hayret ediyorum.
    1. InterNET'in ne olduğunu tam olarak anlamak lazım.
    2. Size özel IP tahsis etme sorumluluğu var tabiki.(Size özel IP≠Statik IP)





    Bir araç kiraladığını düşün mesela;Kiralam şirketi diyor ki "Elimizde yeterli araç kalmadı sizin gibi 100 kişiyi aynı otobüse doldurup öyle gidin gideceğiniz yere.Şoförü de benden olsun.".Yeterli koltuk var nasıl olsa.
    Ya da 4+1 ev kiraladın diyelim; Emlakçı diyor ki "Ben o evi 3 kişiye daha kiraladım, oturun hep beraber mutlu mesut, ayrı odalarda."Yeterli oda var nasıl olsa.
  • loiloyse kullanıcısına yanıt
    Olay İSS'leri savunmak değil. Ancak bu işin "iyiye gitme" gibi bir şansı yok. Yani tek şansı var, o da IPv6'ya geçmek. Bu gerçekleşene kadar IP sıkıntısı sadece kötüye gidecek.

    Hal bu olunca da İSS'nin de yapabileceği fazla bir şey kalmıyor. Bugün talep sonucu çıkarıyor olabilirler, ancak yarın abone sayısı arttığı zaman yine mecburen koyacaklar. Geçici bir çözüm bu. Elbette birileri CGN'e düşecek. Ve artık İSS'ler "tamam kardeşim, artık bendeki IP sayısı da oldukça azalmaya başladı, artık keyfe göre CGN'den çıkaramayacağım" demeye başladığında da bize herhangi bir söz hakkı düşmüyor.

    Bu arada evet, sadece genişbant internet kullanıcı sayısı 5 yılda neredeyse ikiye katlanmış:https://www.drdatastats.com/yillara-gore-turkiyede-genisbant-internet-abone-sayisi/

    Daha bunun mobil interneti vs. de var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.