Şimdi Ara

Freebsd vs Ubuntu Oyun benchmarkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
5.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizin bu dağıtım konusunda ki kavgalarınızı okumak bana haz veriyor. Biri arch ı savunur diğeri başka bişey . Aman kaliteli bilgi paylaşımı yapmayın. Aman dağıtım incelemeleri yapmayın anca birbirinize saldırın. Noldu geçen sohbet odası açıldı irc da gelen giden yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-72F89107A

    Cevap için teşekkürler, aradığım aslında buydu, openbox arayüzünden ziyade xfce tabanlı bir bsd çeşidi varsa onu kullanmak isterim.

    Bir de sanki bsd'de kendi arasında çatallanmış veya çeşitlere ayrışmış gibi.Freebsd, openbsd,net bsd gibi.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_BSD_operating_systems
    https://vermaden.wordpress.com/2018/07/01/freebsd-desktop-part-12-configuration-openbox/
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_products_based_on_FreeBSD

    Peki bu BSD çeşitlerinde stabillik farkı oluyor mu?Mesela debian ve ubuntu gibi?

    Alıntıları Göster
    FreeBSD - Masaüstü ve Server için aktif geliştiriliyor
    OpenBSD - Daha da fazla güvenlik odaklı
    NetBSD - Genel bir BSD

    Solaris - SysV Unix


    FreeBSD daha mantıklı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psychomaniatico -- 3 Aralık 2019; 0:22:9 >




  • Konu sahibi süresiz banlı; büyük ihtimalle beni duymaz fakat konuyu görenler için FreeBSD'nin en baba özelliklerinden birisi Windows ve Linux binary'lerini en doğal şekliyle çalıştırabilmesidir. En doğal derken yani emulatör kullanmadan, direkt. Nitekim yukardaki benchmark'ta Linux binary'i o yöntemle çalıştırdığı için başarılı sonuç alıyor. Ben en son 2012'de eski PC'me kurarak gerçek anlamda FreeBSD kullandım. PC'deki WiFi kartın Windows dışında başka sürücüsü yoktu. FreeBSD'deki ndisgen adında bir yöntemle Windows sürücüsünü FreeBSD'ye tanıttım ve bir Windows kurulumunda ne kadar sorunsuz çalışmasını beklersem o kadar sorunsuz çalıştı. Oyun oynamayı bıraktığım için o konuda cok birsey diyemem fakat benchmark makalesine (archive . org'tan) baktım, makaleyi yazan işi biliyor

    Fakat FreeBSD nin bence asıl özelliği hızlı olmasından çok, gereksiz hiçbir özellik barındırmaması,gerekli olan herşeyi barındırması. Donanım üreticileri donanımı kapalı kaynak şekilde sattıkları için FreeBSD uyumlu sürücü yapamadıkları için örneğin ndisgen yöntemini geliştirmişler. Belki bu sebepten hızlı ve seri çalışıyor olabilir: Sadece gerekli şeyleri, yaptıkları için.




  • Psychomaniatico kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var hocam? Adamın attığı linkteki benchmarklara baktın mı? Adam gerçekleri söylüyor. Son zamanların trendi gentoo, arch gibi dağıtımları kullanmayı beceremeyen insanların kıskançlıktan ağzı köpükler saçarak, kullananlara sallaması olmuş.
  • Bende Linux kullanıyorum ama bu kafalara erişemedim , ne içiyorsunuz siz . Özelliklede SEO19'un kafası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BloodyMonday

    https://unix.stackexchange.com/questions/529752/why-applications-on-freebsd-run-slower-than-on-linux

    Alıntıları Göster
    Orada Debian diyor. Debian başka bir olay. Zaten FreeBSD'nin tek ciddi rakibi Linux tarafında stabil versiyon debiandır. Normal bir kullanıcı ikisi arasında stabilite farkı hissetmez fakat şunu da söyleyeyim benchmark programları aldatıcıdır. FreeBSD nin Debian'dan hızlı olduğunu bizzat kendin kullanarak deneyimlersin. Debian'ın kendi sitesinde Neden Debian ? isimli ingilizce bir makale var. Orada FreeBSD çekirdeği daha kaliteli olarak görülmektedir fakat Linux çekirdeği de kendisini sürekli geliştirmektedir yazıyor. Stabilite konusunda aynı kararlılığı Debian'ın da sunacağı söyleniyor ve doğrudur ayrıca FreeBSD'nin donanım tanıma konusunda Linux'dan 5 yıl geride olduğu anlatılıyor. Bu da doğrudur. Fakat kernel kalitesi konusunda FreeBSD Debian'ın da eline verir ha sen bu ele verme olayını kullanarak hissedemezsin belki ama sayfa yüklenmelerindeki hız farkını ve genel kullanımdaki tepkime hızını farkedeceğinden eminim. Kernel kodlama ve tüm base sistem daha kalitelidir orada da bundan bahsediliyor zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psychomaniatico -- 2 Aralık 2019; 19:47:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-72F89107A

    Live'ın karşılığı bsd'de boot only mi?Şu an indiriyorum.

    Alıntıları Göster
    boot only değil FreeBSD-12.1-RELEASE-amd64-memstick img bunu indirip win32 disk imager ile usb ye yazacaksınız. linux dan dd komutuyla da olur ama dd tavsiye etmem hata yaparsanız sistemdeki diskler sorgusuz sualsiz uçabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psychomaniatico -- 2 Aralık 2019; 21:50:37 >
  • kreat kullanıcısına yanıt
    2012'de FreeBSD 8.0 cıkmıştı fakat benim PC'ye en cok 7.4 sürümü uymuştu. 8.0'ın tahminen kernel'inde ufak bi uyumsuzluk vardı. Fakat 7.4'de en ufak uyumsuzluk yoktu. O yüzden donanımınıza göre en uyumlu versiyonu seçmelisin. Bu tür işlerde bazen herşeyi silbaştan yeniden yapmak gerekebiliyor.

    Swap Linux'ta zorunlu diye biliyorum; OS'nin tasarımında cok önemli yere sahip Swap. Ben Linux veya FreeBSD fark etmez, RAM kaç GB ise o kadar Swap ayırıyorum genelde.

    Hafıza kartı sürücüsü Linux ve Unix sistemlerde problem olabiliyor.https://forums.freebsd.org/threads/sd-card-driver-support.31831/ 'da bir SD kart problem çözümü anlatılıyor.




  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Adını ilk defa duydum bilmiyorum. Windows olmayan bir sistemde windows oyunu gerçek performansı veremez. Hatta, linux oyunları bile linuxda sıkıntılı diyebilirim.
  • BloodyMonday kullanıcısına yanıt
    Ya anti hile korumaları drm falan engel olmasa her oyun dxvk ile oynanıyor günümüzde ama dediğim gibi işte
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kreat



    Alıntıları Göster
    Bizim ülkedeki insanlar aşırı derecede cahil ve saldırgandır. Kendisini ilgilendirmeyen konularda bile bir şekilde takım tutar gibi o şeyi tutar ve onun üzerinden var olmaya çalışır. Mesela eğer gentoo leş bir dağıtım diyen olursa öyle değil kardeşim şöyle demek yerine laf sokmaya çalışır, saldırıya geçer.. Sanki babasının distrosu gibi olmuştur o dağıtım.. Şimdi buna iphone, apple, playstation, xbox, zbox, amd, lmd zmd hatta araba opel reno bmw artık neyse ekle ve böyle şeylerde kavgalar bitmez bak insanların %50 si bilmemne partiye neden oy veriyor? çünkü takım tutar gibi onu tutuyor..

    Bunlar gibiler yabancı ülkelerde var mı? Evet var ama sayıca daha azlar diyebiliriz..

    İşte meselenin çıkış noktası budur. Şimdi diyeceksin ki kardeşim madem bunlar cühela bırak takılsınlar.. Öyle tabii ki ama herkesin bir zevki var. Kimi online oyun oynar zevk alır kimisi de cahillerle uğraşır zevk alır.. Ben bunları bir yerde yakalasam gerçekten bunlara şiddet uygulardım fakat gerçek hayatta böyle artistlik yapamıyorlar çünkü gözlüklü çelimsiz parlak bir tip değilim

    Bu konuda bence heykelini yapsak beton yetmeyecek kardeşimiz haklıdır adam bulmuş dırzoları kudurtuyor işte kendince eğleniyor adamın eğlencesine saygı duy biraz ben saygı duydum şahsen hehehe




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kreat

    Yabancı forumlarda insanlar gayet saygılı bir şekilde tartışıyor. Ulan diyorum bizde olsa küfür veya hakaretle cevap yazarlar. Adamlar hiç üslubunu bozmuyor. Ben hayretle kalıyorum öyle Bizim insanımız tartışmayı bile beceremiyor.
    Bizim babalarımızın dedelerimizin zamanında cahiller cahilliğini bilir, biz kimiz yahu derlermiş. Şimdi zaman cahil olduğu halde ben kralım diyenlerin zamanı bu işin siyasi boyutu. Bir de bizim internetteki tartışma adabını o ucube sözlük siteleri de çok bozdu bence. İnsanımızın kültürünü değiştirdi ahlakını çok bozdu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Sözlükçüler geliştirdikleri ve Amerika Avrupada dünyada örneği olmayan 'çakma elit' üyelik sistemi sayesinde 18 -19 yıldır Türkiye Internetini geriye götürdü. Zaten şimdi 10 Milyon TL'ye bir sanayiciye satıldı. Çakma Elit Üyelik sistemi ile neler yapılabileceğini gösteren bir örnek.
    Hahaha ya bu sözlüğün sahibi ssg daha ortada doğru düzgün web sitesi yokken o sözlüğü açtığı için o konuma getirebildi aslında demek 10 milyon liraya çakıp parayı bulmuş kendi tabiriyle vah anaya vah babaya diyorum..

    Bu arada konu dışında cinler kovalıyor diye adamlara çarpma olayının başlığında yazan sırtlanlara girişecektim ama tel no onaylı olmadığından oraya yazamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pgrep -- 14 Aralık 2019; 17:4:51 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.