kanunisezer
=> Elimdeki Parçayı Çoğaltmak İstiyorum ( Metal )
(6.8.2018 13:55:16)
Elimde eski bir oyuncağa ait (Beyblade) Ağırlık diski var. Çelikten üretilmiş. Bu elimdeki parçayı nasıl üretebilirim. Üreticek yeri nerede bulabilirim. Demir dökümcü baktım internette fakat ağrlık olarak en az 1 kg diyorlar. Fakat üreticeğim parça çok küçük 15-20 gram ağırlığı var. Bu konuda yardımcı olucak var mı ? 100 tane üretmek istiyorum ilk etapta...
< Resime gitmek için tıklayın >
Vosvareto9013
(6.8.2018 13:57:04)
Amaç ?
(6.8.2018 13:57:14)
Alçıdan kalıp yap
Kurşun eritip dok
Usbehci
(6.8.2018 14:00:10)
Tornacılar yapar ama iyi para isterler. En iyisi aliexpress'ten yeni beyblade alman olur, çeşit çeşit varlar.
ZETEC SE
(6.8.2018 14:00:51)
Oto sanayide tornacılara yaptırabilirsin.
Birebir olmayabilir ama iş görür.
kanunisezer
(6.8.2018 14:41:27)
bu gösterdiğim demirler artık üretilmiyor. 2002 yılına ait beyblade demiri bunlar. Ben eski beyblade koleksiyonum var. 3d yazıcı ile modellediğim beyblade parçalarını basıyorum fakat demir sorunu yaşıyorum. Demir için yüksek özkütleli filamentler denedim başarılı olamadım ne yazıkki. Bir çok demir dökümcüyü aradım fakat hepsi yüksek boyutta ürünler dökebiliyormuş. Kurşun hakkında detaylı ilgi alabilirmiyim daha önce birkere dökmeyi denedim ocakta ısıttım fakat başarılı olamadım ne yazıkki. Tornacıya daha önce gitmedim Ispartada yaşıyorum sanayi mahallesinde bulurum sanırım tornacı. Amacım 2002 yılındaki eski beybladelerden üretmek. Ek olarak yaptığım bir kaç modeli bırakıyorum...[/br]
< Resime gitmek için tıklayın >[/br]< Resime gitmek için tıklayın >[/br]< Resime gitmek için tıklayın >[/br]< Resime gitmek için tıklayın >[/br]
Kanatlandırmayan_Redbull
(6.8.2018 14:43:19)
Önce kalip yapip sonra bu maddeden eritip dokeceksin
Ama once kalip yap
kanunisezer
(6.8.2018 14:45:01)
Daha önce kalıp yaptım. Polyester Reçine ile bu modelin kalıbını çıkardım elimde mevcut fakat kenarları çok ince olduğu için döküm kolay değil. Daha önce bu tarz işler yapmadım el becerim yok malesef. Kurşun hakkında dökerken bir çok şey okudum zararlı gaz filan yağıyormuş ve evde döktükten sonra 1-2 saat pis koku evden dışarı çıkmadı.
Kanatlandırmayan_Redbull
(6.8.2018 14:46:49)
Sen bu parcayi ne icin kullanacaksin
Gayen nedir acik konusur musun?
kanunisezer
(6.8.2018 14:52:34)
Dediğim gibi amacım 2002 yılında üretilen beybladelerden üretmek. Plastik kısımlarını ben 3d yazıcı ile basabiliyorum fakat ağırlık diskleri ağır olması gerekiyor. 3d yazıcı ile ağır birşey basılamıyor. Bu yüzden bu demiri dışardan bir şekilde üretmem gerek
11 52 7
(6.8.2018 14:58:18)
Ciftlestir diyecektim ama
100×20 = 2000 gram yani 1 kilodan fazla
MoYk
(6.8.2018 15:06:37)
dökümle üretemezsin bunu toz metalurjisi yapan yerleri araştır, metal tozu kalıpta presleyip fırına atıyorlar küçük ve kompleks parçalar için
Dante53
(6.8.2018 15:17:55)
Reçineye kurşun mu döktün?
Kanatlandırmayan_Redbull
(6.8.2018 15:20:46)
Abi bak bu isler tehlikelidir
Kullandigin maddeler tepkimeye falan girer sonra adin bombaci mulayime cikar aman is cikattirma
4Marilyn
(6.8.2018 15:27:42)
Lazer kesim yapan yerlerde kestirebilirsin.
kanunisezer
(6.8.2018 15:34:58)
Yaptığım kalıba kurşunu eritip döktüm ancak araları ince olduğu için beceremedim.
Şuan ilk işim Tornacılar yarın sanayiyi komple dolaşıp elimdeki parçaları göstericem. Lazer kesim yerleri özel kesim sticker yapabilir mi ?
kanunisezer
(7.8.2018 11:53:34)
Dökümcüden gelen maile göre yapmak istediğim parça normal döküme değil hassas döküme giriyormuş. Türkiyede 4-5 firma buldum hepsine mail gönderdim. Sitelerinde 0,5 gram ile 50 kg arası döküm yapabiliriz yazıyor. Sanırım aradığım firmayı buldum :)