Gastronomi ve Edebiyat (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Eğitim ve Sınavlar >> Üniversite ve Bölüm Tavsiyeleri ve Rehber Konular >> Bölüm
MarsHaLL31 => Gastronomi ve Edebiyat (10.3.2017 10:58:39)
Selam herkese. öncelikle ygs ye giricek tüm akranlarıma başarılar dilerim. ben tm öğrencisiyim fakat istediğim meslekler ts de başlıkta yazıyorlar. ama kararısızım. marmara üni de ve ya boğaziçin de edebiyat okumak istiyorum ama iş olanakları ülkemiz şartlarında edebiyat öğretmenlerinin durumu malum. aynı zamanda aklımda yeditepe ya da bilgi üni de %100 burslu okumakta var. gastronomi okurken aynı zamanda açıktan rdebiyatta okurum diye düşünüyorum. tavsiyelereriniz nelerdir?

RΣΛPΣR => Gastronomi ve Edebiyat (14.3.2017 15:32:02)
Uludağ'da edebiyat okuyorum hiç tavsiye etmem. Öyle sandığın gibi güzel bi bölüm değil edebiyat. Seneye bölüm değiştircem ben de

Osvajac => Gastronomi ve Edebiyat (18.3.2017 20:37:00)
neden bölüm değiştirmek istiyorsunuz derslerden dolayı mı yoksa gelecek kaygısı mı?

RΣΛPΣR => Gastronomi ve Edebiyat (18.3.2017 21:13:20)
isteyerek gelmemiştim bu bölüme, gönülsüz okuyunca sınavlarda sonuçlar çok berbat, kurtarılacak gibi değil. umduğum üniversite ortamı da yok burada.

Osvajac => Gastronomi ve Edebiyat (18.3.2017 21:20:45)
Bu yıl ts den tercih verecem bende, bu aslında 2. üniversitem olacak sağlıkta aradığımı bulamadım gerçi ben bayağı bir geç kaldım aslında (liseden sağlık + myo mezunuyum) ama neyse artık. Bölüm olarak önerebileceğiniz var mı peki?

RΣΛPΣR => Gastronomi ve Edebiyat (18.3.2017 22:09:27)
quote:

Orijinalden alıntı: Osvajac

Bu yıl ts den tercih verecem bende, bu aslında 2. üniversitem olacak sağlıkta aradığımı bulamadım gerçi ben bayağı bir geç kaldım aslında (liseden sağlık + myo mezunuyum) ama neyse artık. Bölüm olarak önerebileceğiniz var mı peki?

halkla ilişkiler ve tanıtım ts'den seçilebilecek en iyi bölüm bence

Cornucopia. => Gastronomi ve Edebiyat (2.4.2017 20:28:46)
bende 2. üniversite olarak gastronomi okuyup (ilk matematik okuyacağım çok alakasız ) uzun yol gemilerinde aşçı olarak çalışmak istiyorum. amacım her yılın 6 ayı falan gemide olup 2-3 yıl para biriktirip kendi mekanımı açmak. eğer beni bağlayan birşey olursa karaya dönmeyedebilirim. eğer tutunabilirsen iş bulabilirsen güzel parası var. mutfakla uğraşmayı seviyorsan hem zevk veren hem çok para kazandıran bir bölüm gastronomi.

edebiyat okursanda ömrün boyunca büyük ihtimalle öğretmen olarak kalırsın. benim edebiyat hocam türkolog şu an doktorasını falan herşeyini edebiyat üzerine yaptı ve çok zevk alarak öğretmenlik yapıyor şu an. öğretmenlik yapabileceksen yaz edebiyatı. trt de falan çalışma imkanın var ama bir sürüde rakibin var orada çalışmak isteyen.

MarsHaLL31 => Gastronomi ve Edebiyat (2.4.2017 23:31:32)
ya merak var mutfağa yeni diller keşfetmek de istiyorum yeni ülkeler görmek felan ama lisede edebiyatı çok sevdim şiir incelemek yeni yeni romanlar felan keşfetmek bunlaeı incelemek daha da çok şey öğrenmek istiyorum bayağı bi kararsızım :D

BigEng => Gastronomi ve Edebiyat (4.4.2017 14:34:55)
Bu dediklerimi edebiyat okumadan da yapabilirsin. Ne yazık ki ülkemizde bir çok meslek meslek olarak görülmüyor , özellikle sözel bölümde bu çok var. Edebiyat ile gastronomi arasında hiç düşünmeden gastronomi seç derim. Tabi yemek konularına cidden meraklıysan.

Osvajac => Gastronomi ve Edebiyat (4.4.2017 21:50:52)
gastronomiye merakı yoksa insanın sözel olarak hangi bölümü tavsiye edersiniz, edebiyatta rakip çok o yüzden kararsız kaldım bende

Eurybia25 => Gastronomi ve Edebiyat (7.4.2017 18:05:14)
aynı durumdan muzdaribiz

Osvajac => Gastronomi ve Edebiyat (7.4.2017 18:52:52)
Nolacak halimiz bakalım lys yaklaşmakta

Kerem0559 => Gastronomi ve Edebiyat (6.5.2017 07:45:56)
gastronominin alanı daha geniş gibi edebiyatta devletten başka şans yok

Sayfa: [1]