toshiba l500-226 marka ve model uzun bir süredir hd ki olmayan bir cihaz edindim.
cihazı taktım bastım düymesine ve aşağıdaki linkteki ekrana ulaştım bastım f2 ye sonra bios ekranına ulaştım bir şeyleri değiştirdim mi hatırlamıyorum sonra kapattım kaldırdım. 1 saat sonra tekrar açtım yine 1. fotoya ulaştım bu sefer f1 e bastım ve akabinde şu ekran çıktı karşıma ve o gün bu gündür bu ekrandan başka ekran almıyorum. bios ekranına bir daha ulaşamadım. bios pilimin görüntüsü de bu
Konunun bios pili ile ne kadar alakası var ve ne yapmak lazım.
Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Sevgi ve saygı ile
Bios pilini çıkar,bataryayı çıkar 15 dakika sonra tekrar takıp dene olmadı bios pilini değiştir dene.Cmos Checksum Bad hatası genelde pil bitmeye başladığında yada bios yazılımında sorun olduğunda oluyor.
tvtekno
kullanıcısına yanıt
Hocam bios pili maalesef tak çıkart cinsten değil. şarjlı pil olmasından kelli 4 dolar. pilin ölçümlerinde 3 v göstermesi gereken pil 1.8 gösteriyor. bu gün exfat bi hd taktım aynı sorunu yaşamadım boot ediyor v2 görünüyor ama makinayı 5 kere açıyorsam 1 defa ekran alıyorum. ilk açışımda bios a ulaşabildim. ama diğer denemelerinde maalesef bioas a ulaşamadım. diğerler denemelerinde ya sağ üstte imleç yanıp sönüyor ya da hiç ekran gelmiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme