Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Android Bölümü >> Android Telefonlar >> Xiaomi
abdullah kara => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (2.12.2016 12:51:06)

Oluşacak sorunlardan sorumlu degilimdir

İşlemler tamamen anlatıldığı gibidir tüm adımları anlattım yinede fazla bilgisi olmayan daha bilgili birisi ile yaparsa iyi olur...

rom yüklemeyi araştırdğmda heryerde bootloader kilidinin açık olması gerektiği yazıyordu biraz araştırınca birazdan anlatacağım yöntemi buldum ve rom yükleme işlemi
çok kolay şekilde gerçekleşti

umarım yeterince anlatabilmişmdir
neyse başlayalm :)
[size="2"] 64 bit işletim sistemi olması gerekmekte 32bit olanlar denemesin işe yaramıyor malesef
işlemlerden önce tüm dosyalarınızı yedekleyin rom kurulumu yaptığımız için sistem dosyalarıda dahil herşey silinip tekrar kurulacaktır

linkten cep telefonumuza uyumlu olan global stable romu indirmeniz gerekmekte

http://en.miui.com/a-234.html

indirdiğimz tgz uzantılı arşivi winrar ile açıyoruz içerisinde bulunanları rom isminde bir klasör oluşturup içerisine atıyoruz
< Resime gitmek için tıklayın >
klasör içeriği resimdeki şekilde olmalı...

Ardından linkteki dosyayı indirin masaüstüne çıkartın

http://www.mediafire.com/file/uzqnajuvez4ea4c/programlar.rar

tüm işlem boyunnca programları yönetici olarak çalıştırın
şimdi ilk önce telefonumuzu hata ayıklama moduna alarak bilgisayara bağlıyoruz daha sonra
bilgisayara izin vermeniz gerektiğini söyleyen bir bildirim gelecek telefona ona her zaman izin ver diyoruz
1 numaralı programı çalıştırıyoruz
birkez refresh dediğimizde telefonumuz device kısmında görünür daha sonra install diyerek driverların kurulmasını sağlıyoruz
sıra geldi 2 numaralı programa
programı çalıştırıyoruz cmd ekranı gelecek bize adb modunu kurmak istermisiniz gibisinden 2 veya 3 soru soracak herbirine y yazıp enterlıyarak tamamlıyrz
bu islemden sonra
telefonumuzu kapatıyoruz
ses kısma ve güç tuşuna bir süre basılı tutarak fastboot moduna alıyoruz
sıra geldi edl moduna geçmeye
şimdi indirdiğimiz klasörde bulunan "platform-tools" klasöründe bulunan adb.exe
pogramını çalıştırıyoruz gerekli şeyleri cmd ekranında kendisi kuracak ve kapanacaktr
daha sonra
yine "platform-tools" klasöründe shift+sağ mouse kılik ile boş bir alana tıklıyoruz
komut pencerisini burada aç sekmesi görünecektir ona basıyoruz
açılan cmd ekranında
adb reboot edl
yazarak enter'a basıyoruz ardından
fastboot oem edl
yazarak tekrar enter'a basıyoruz telefonun ekranı kararırsa işlem doğru demektir
şimdi sıra geldi 3.programı kurmaya 3 numaralı programı kuruyoruz
kurulum sırasunda windows güvenliği doğrrulamıyor hatası verecektir bu hatalara yinede yükle diyerek devaö etmesini sağlıyoruz
kurulum tamamlanınca programı çalıştırıyoruz
masaüstüne kısayol gelmez ise
"Program Files\Xiaomi\MiPhone " klasörüne giderek bulabilirsiniz
prpgram açılınca refresh'e basıyoruz gelen kısımda device kısmı com ile başlarsa
doğru yoldayız demektr
browse diyerek indirdiğimiz rom dosyasının olduğu klasörü seçiyorz
(rom dosyası rardan çıkarılmış klasör halinde olmalı klasöre girdiğimizde direk dosyalar görünmeli
romu'uda seçtikten sonra
programın sağ altında bulunan " flash all " tikine basıyoruz ve flash diyoruz 5-10 dakika arasında işlem bitecektir ve sisteminiz güncel stock rom ile açılacaktır

Verdiğim klasördeki adb driver hata verirse Google'a adb driver yazarak ilk sayfada çıkan siteden güncel sürümü indirebilirsiniz

Megacooler => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (2.12.2016 13:59:36)
Bütün mesele edl moda geçirme. Ana konuya ipucu olarak eklettirseniz iyi olur.

abdullah kara => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (2.12.2016 14:14:36)
Aynen hocam ana konuda da aynılarını yazdım bir kaç arkadaş dışında dikkat edip deneyen olmadı bu şekilde daha çok kişi görür diye düşündüm sonradan eklerler sanırım ana konuya

vaskin77 => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (2.12.2016 14:19:48)
Hayırlı cumalar
Öncelikle emeğine sağlık hocam. Çoğumuz bu kadar teknik detayları bilmiyor o nedenle işlemi yapamıyoruz. Yalnız bilgisayara indireceğimiz dosyanın linkinde sorun var galiba. Sayfa açılmıyor bir bakabilirsen iyi olur.
selamlar

abdullah kara => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (2.12.2016 14:47:13)
Sorun yoktu hocam mi5 cihazını seçmek ve ardından açılan sayfadan download rom demeniz gerekiyordu linki mi5 seçili halde düzenledim

Download Flash rom diyerek stabil global veya developer romu indire bilirsiniz

vaskin77 => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (2.12.2016 15:59:35)
Hayır hocam miui sitesindeki rom linkinden değilwww.mediafire.com linkindeki bilgisayara indireceğimiz dosyada sıkıntı var. Sayfa açılmıyor.

abdullah kara => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (2.12.2016 16:49:28)
Düzelttim hocam şimdi denermisiniz

vaskin77 => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (3.12.2016 19:14:25)
Merhaba hocam
Son aşamaya kadar sorunsuz geldim ancak miflash programında klasörü seçip flash dediğimde "dosya adı dizin adı veya birim etiketi sözdizimi hatalı" diye bir uyarı veriyor. Sorun ne olabilir acaba?

abdullah kara => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (4.12.2016 00:19:40)
Romu doğru şekilde rardan çıkaramamş olabilirsnz klasor içeriğinin ekran resmini gönderirmisiniz

Frostlord => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (4.12.2016 16:50:02)
fastboot oem edl
yazarak tekrar enter'a basıyoruz telefonun ekranı kararırsa işlem doğru demektir

Şu kısımda ekran kararmadı FASTBOOT ekranında kaldı telefon ne yapıcam brick mi oldu. 3 günlük telefon :(((

abdullah kara => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (4.12.2016 19:19:12)
Hayır hocam brick felan olmadı açın normal şekilde birşey olmaz

Frostlord => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (4.12.2016 19:29:40)
quote:

Orijinalden alıntı: abdullah kara

Hayır hocam brick felan olmadı açın normal şekilde birşey olmaz

Actim bir sey olmadı ama diğer arkadaş gibi bende sonda kaldım. Fastboot oem edl komutunu girdikten sonra ekran karardı. Tamam buraya kadar her şey normal. Fakat miflash ile ne yaptıysam "dosya adı dizin adı veya birim etiketi sözdizimi hatalı" alıyorum. Forumlarda kelimelerinin arasında boşluk olmasın demişler onu da denedim yok flash'lamıyor. Telefon kapalı bekliyor

"Sayfadan güncel global rom'u indiriyoruz indirdiğimz rar dosyasının içindeki dosyayı tekrar winrar ile açıyoruz"

Burda söylediğiniz gibi değil bende. İndirdiğimde rar dosyası indiriyorum. Onu açıyorum başka rar dosyası yok.

cust ( klasör )
firmvare-update ( klasör )
META_İNF ( klasör )
boot
file_contex
system.new.dat
system.patch.dat
system.transfer.list

dosyaları var klasörde.

abdullah kara => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (4.12.2016 19:57:33)
Klasör içeriği doğru hocam bir dakika. Beklerseniz romu tekrar kontrol edeyim

abdullah kara => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (4.12.2016 20:05:28)
Herkesten çok özür diliyorum kusura bakmayin lütfen rom linkini yanlış vermişim kotalarınızı harcattim boş yere

Doğru link budur gözümden kaçırmışm yanlis rom linkini vermisim fastboot mod üzerinden attığımız için linkten cep telefonumuza uyumlu olan global stable romu indirmeniz gerekmekte

Frostlord => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (4.12.2016 20:09:09)
quote:

Herkesten çok özür diliyorum kusura bakmayin lütfen rom linkini yanlış vermişim kıtalarınızı harcattim boş yere

Doğru link budur gözümden kaçırmışm yanlis rom linkini vermisim fastboot mod üzerinden attığımız için linkten cep telefonumuza uyumlu olan global stable romu indirmeniz gerekmekte

Hocam 4 saattir uğraşıyorum valla :) Sizin verdiğiniz recovery rom'u. Oysa fastboot olması lazımmış. Bende siz yazmadan 2 dakika evvel çözdüm.

abdullah kara => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (4.12.2016 20:14:01)
Özür dilerim gerçekten gözümden kaçırmışm

Frostlord => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (4.12.2016 20:18:51)
quote:

Özür dilerim gerçekten gözümden kaçırmışm

Sorun değil. Fakat gene olmuyor. Offf bu sefer de işleme başladıktan 4 saniye sonra Dosya Sonuna Gelindi (0x80070026: Receiving Hello Packet) diyor ve duruyor

abdullah kara => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (4.12.2016 20:31:47)
Bilgisayarı yeniden başlatin veya yarın tekrar deneyin hocam

İnternette hatayı araştırınca bu çözümü bulmuşlar ve sonrasında devam ediyormuş yükleme

Frostlord => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (4.12.2016 20:39:36)
quote:

Bilgisayarı yeniden başlatin veya yarın tekrar deneyin hocam

İnternette hatayı araştırınca bu çözümü bulmuşlar ve sonrasında devam ediyormuş yükleme

Yok hocam hırs yaptım saatlerdir uğraşıyorum. Şimdi bilgisayarı yeniden başlatacam bu sizin yazdığınız işlemleri en baştan yapmam lazım mı bir daha. Nereden devam edeyim?

abdullah kara => Xiomi cihazlar için stock rom yükleme (bootloader gerekmez) (4.12.2016 20:59:34)
Fastboot moda alıp adb komutlarını verme kısmından başlayabilirsnz

Sayfa: [1] 2 3 4 5   sonraki >     >>