Şimdi Ara

3 kişi mi eve çıkmak daha avantajlı yoksa 4 kişi mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun süredir kafamızı meşgul eden bir konu var ve farklı görüşler duymak yardımcı olur diye düşündük. Üniversit öğrencileriyiz ve kyk yurdunda kalıyoruz. Her şeyden önce en büyük sıkıntımız internet. Malum kyk yurtlarında internet leş ötesi. Küçük bi hesaplamayla eve çıkarsak ödeyeceğimiz kira + kişi başına düşen fatura + ulaşım + gıda ücreti şu an yurtta kalırken ödediğimiz ücretten belki 50-100 lira arası daha fazla olacak. Tabi küçük bir odada 4 kişi kalırken, eve çıkıldığında herkesin odası olacak (salonu da oda yapmayı düşünüyoruz). O yüzden evin rahatlığı başka. Asıl sıkıntı yanımıza bir dördüncü almalı mıyız? Kişi başına düşen fatura ve kira miktarı azalır evet ama dezavantajları olur mu? Gruplaşma olur mu? Tecrübelerini paylaşmak isteyen arkadaşlar olursa çok sevinirim.



  • Ben işin insan ilişkileri yönünden vericem tavsiyemi. Gözlemlediğim şöyle bir durum var. Genelde yakın arkadaş grubları 3 kişiden oluşur. 3 kafadar olmak kağıt makas taş dengesini getiriyor hayata, o nedenle 3 kişilik arkadaş tayfası eğlenceli ve sağlam olur. Ancak gruba 4. kişi dahil olduğunda işler karışıyor. Nedenini tam olarak bilmiyorum ama şöyle bir teori geliştirdim kendimce. 3 kişilik grupda birey diğer 2 kişi ile geçinmek zorunda ve bu çok zor olmuyor . Genelde ortak yol bulunabiliyor. Ancak 4 kişilik grupda arkadaşlar arası ilişki kombinasyonu dramatik şekilde artıyor ve bu durum grup ilişkisinde çatlaklara sebebiyet verme oranını büyük ölçüde arttırıyor, ileriki aşamalarda evden ayrılmalar kaçınılmaz oluyor.
  • 1 kişiden bir şey olmaz bence, çok fark etmez, iyi birini bulursanız daha iyi bile olur.
  • 3 iyidir oylama yaparsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 4 kişi daha uygun olur çünkü genelde 3 kişi olunca arada gruplaşma oluyor ve 1 kişi dışlanıyor ama 4 kişide gruplaşma olsa bile yalnız kalma olasılığınız olmaz.Ayrıca masraflar da bir o kadar azalır.
  • Bende 3 düşünüyordum Bi ay önce en sağlamı 2 ye karar verdim 2 kişi çıktık gayet iyi gidiyor salonu oda yapmayın ortak kullanım alanı olsun mutlaka biz 2+1 tuttuk salonu arkadaşlar için dizdik , sana Öner'im ne kadar az kişi o kadar iyi olur maddi sıkıntı yoksa eğer . Kafa rahat olur az kişi ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi açıdan dediğiniz gibi azalma olur kişi başına düşen tutarda ama siz salon dahil bütün odaları özel odanız yapıyorsunuz evde ortak yaşam alanı kalmayacak. Yani sizin oturup yemek yiyip, sohbet edip, oyun oynayıp zaman geçirebileceğiniz bir alan olması gerekiyor. Herkes kendi odasına çekilir, diğer türlü kimse istemez (oda sahibi) bir kişinin odasında toplanılıp muhabbet etmeyi sigara içmeyi. Eğer salonu 2 kişi paylaşıp bir odayı oturma odası yaparsanız daha sağlıklı olur tabi 2 kişi aynı ortamı paylaşmak isterse.

    Gelelim gruplaşmaya bu sizin arkadaşlık ilişkinizden ve arkadaşlarınızla nasıl vakit geçirdiğinize göre değişir. Bizim de evimiz son sene 4 kişilikti 2 - 2 ayrılmıştı sosyal aktiviteler sadece evde ve zaman zaman dışarı da 4'ümüz bir araya geliyor vakit geçiriyorduk. Geri kalan zamanda ikisi farklı ikimiz farklı şeyler yapıp alışveriş yapıyorduk, diğer ikisi alışverişe bile ortak olmuyordu. Bizim 4'ümüz de bölümleri ayrıydı tabi onunda katkısı var bu olaya ama sizin nasıl olur bilemeyeceğim. 4'ünüz de aynı sınıftaysanız bu sorunun olacağını sanmıyorum pek. Ev ortamı eğlenceli olur en doğru kararı vermiş olursunuz eve çıkmakla.




  • 3 olmasın sonra anlaşmazlık olunca 2ye1 kalınıyor ya 2 ya 4 kişi çık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 kişi daha bulup danaya girin bilader
  • üni deyim 2. sene 2 senedir evdeyim 3 kişiyiz mutluyuz 4. ye sadece okeyde ihtiyaç var oda bulunuyor be (nerde çokluk orda anladın sen ödemelerde sıkıntın olmicaksa ne kadar az o kadar iyi)
  • ne kadar çok kişi o kadar pislik ve anlaşmazlık,3 iyidir.
  • biz 4 kişi gayet iyiydik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kusuruma bakma.Duramiycam.

    4 kisiyle grup yapilabilir.3 kisiyle de threesome gibi bisi olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 3 kisi kaliyorum. Okeyde filan sorun yasaniyor evet ama 3 kisi olursaniz herkes bir biriyle esit geciniyo. 4 kisi olursaniz 2 serli olarak daha iyi gecinen 2 tane grup oluyo. Bu yuzden 3 kisi cikmak daha iyi. Ama tabi kira 4 kiside 4 e bolunur ama banyo tuvalet ayni yerdeyse sabah 1 kisi daha beklersiniz. Utu camasir icin de 1 kisi daha beklersiniz. Camasir teliniz yetmez. Hamarat degilse eve ekstra kirlilikten baska bisey degil her fazladan bir kisi. (Ne gömdüm 4.yu bee)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keepthechange kullanıcısına yanıt
    Zaten şu an bir kyk odasında 4 kişi kalıyoruz ve 4. arkadaş yeni geldi, biz 3'ümüz 3 senelik arkadaşız. Eve çıkarken yanımıza almayı düşündüğümüz dördüncü arkadaş ise geçen yıldan beri tanıdığımız iyi bi çocuk. Hem evde banyo ve küçük tuvalet olur diye düşünüyorum, sanki beklemek pek sıkıntı olmaz. Ayrıca herkes kendi odasının temizliğinden sorumlu olacağı için diğerinin kirliliği ötekini pek ilgilendirmeyecek ama mutfak, banyo ya da olursa oturma odası temizliği tabii ki ortak olarak yapılır.
  • karagece25 kullanıcısına yanıt
    mi mi mi mizah show, eyvallah.
  • Çok doğru demişsiniz. Mesela biz 3'ümüz 3 senedir tanıyoruz birbirimizi, diğer almayı düşündüğümüz 4. arkadaşı ise geçen yıldan beri tanıyoruz ama şöyle bir şey var, hepimizin ortak sevdiği şeyler var. Mesela biz 3ümüz zaten aynı odada kalıyoruz geçen seneden beri ama diğer 4. arkadaşla da çok ortak yönlerimiz var. Sohbeti eğlenceli, sürekli bizim odaya geliyor zaten, oyun falan oynuyoruz, ortak aldığımız dersler oluyor. O yüzden eğer eve çıkarsak evden ayrılma noktasına kadar gelmez diye düşünüyorum.
  • Bi de aranizda erasmusla filan yurtdisina gidicek adam varsa onlari da bi nasil hallediceginizi dusunmeniz lazim 1 yildan fazla kalicaksaniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az kişi olmasi daha iyidir. 4 kisi cok fazla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.