Şimdi Ara

WEB SİTEMİN TASARIMI NASIL ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bir site açtım, www.ustalezzetler.com ve sürekli içerik ekliyorum ancak bir türlü hit sayısı yükselmiyor. 1 ayda toplam 5 kişi ziyaret etmiş :( . Israrla içeriğini çoğaltmaya çalışyıorum. Yardım lütfen



  • Samsung Galaxy Note 4 ile bağlandım ve yorumumu ona göre yapacağım.

    Logo gayet güzel. Kısım sırasıyla eleştirilerde ve önerilerde bulunacağım.

    Öncelikle sitenin genel görünümü güzel.

    Header - Logo ortalanmamış, ortalanmalı. Menünün alttan ve üstten iç boşluklarını biraz artırabilirsin. Menü active'ini açık pembeden daha kontrast renklerle (mesela kahverengi arka plan ve beyaz yazı) güzelleştirebilirsin. Giriş/Kaydol ve arama kısımlarının konumlanması çok dengesiz. O ikisini ya eşit boşluklarla ortala ya da logoyu sağa al ve sola yerleştir.

    Dipnot:Artık flat renkler moda oldu. Belirli yerlerde değil, sitenin genelinde kullanmanı tavsiye ederim. Hatanı dikkatli bakarsan mutlaka göreceksin :)

    Arama kısmı, kesinlikle sitenin bütünlüğünü bozuyor. Yuvarlak içine alınmış oku kaldırır, buton ve yazı alanını header menüsüne göre genişletir yükseltirsen göze daha hoş görünecektir. Arama kısmının altındaki radyo butonunun ne işe yaradığını anlamış değilim. Sitede gereksiz materyale gerek yok.

    Sana bir örnek söyleyim. Elinde bir slider var ve altını veya üstünü dolduracak kadar içeriğin yoksa arama kısmının yazı alanını yüzde 75 genişlet, geriye kalan alanı yazı için kullan.

    Tarifimi İlet - Yazı alanlarının rengi site ile uygun olsun. Tam siyah olmamış da çok koyu gei işini görecektir. Ayrıca yazı alanlarının köşelerini site genelinde kaç piksel kullanıyorsan ona göre yuvarlat. Placeholder'ı gerçek bir placeholder gibi kullanmanı tavsiye ederim (Çok yakın renkler, yazı belli belirsiz). Butonu değiştirmelisin. Site genelinde butonlar, bütünlük açısından aynı olmalıdır (Genişlikten bahsetmiyorum).

    Slider - Eğer full width kullanmayacaksan dibe dayanmasın. Yandaki form ve menünün de soldaki ve slider arasındaki boşluğu eşit şekilde ayarlarsın. Caption'larda utf-8 sorunu var. Dikdörtgen içine aldığın yazıların iç boşluğunu biraz artırmalısın. Kontrol active'i fazla göze batıyor, küçültülebilir.

    Yan Menü - Renkler tamam, buton altındaki koyu kabartma azaltılmalı zira yüksek değerlerde.

    Dipnot: Eğer bir e-ticaret sitesi veya bir haber sitesi değil isen reklam kullanma.

    Yeni Eklenen Tarifler - İç gölge, kabartma, dış ışıma gibi efektleri kullanmaya karar verdiysen siteni de ona göre uyarlamalısın. Fakat dünya genelindeki tasarım modası flat renkler olduğundan dolayı herkes gibi biz de modaya uymak zorundayız. Kişiye çok özel bir tasarım yapacaksan modaya uyman o kadar da önemli değildir. Önemli olan site bütünlüğüdür. Solda ve sağdaki kısımlar sitenin dışına taşmış, yarısı görünüyor.

    Sana bir önemli ipucu vereyim. Sitede boş alan bırakma. Doldurabildiğin kadar doldur ama bunu kurallara uyarak ve site bütünlüğünü koruyarak yap.

    Bir de Hasan Yalçın'ı takip etmeyi unutma. Hasan Yalçın, bu konuda en üst düzeyde bilgiye sahip saygın kişilerden biri. Ondan alacağın bilgilerle kendini geliştirebilirsin. Hatta ona e-posta atarak dilediğini sorabilir, yaptığın tasarımlar hakkında öneri ve yorum isteyebilirsin.

    Ben yorumumu yaptım. Kendini geliştirmek sana kalmış.

    Başarılar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Telefona uyumlu değil ekran boyutu. Piksel olarak ayarlamadın mı. Bide yeni eklenenler kısmı çok görsel var dikkat dağıtıyor.tepsiden bir tane olsa yeterlidir bence. Wordpress ile mi yaptın. Telefon uyumunuda denetleseydin iyi olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemek tarifi sitesine sayısal sonuçları koyarsan ayda 5 kişi girmiş diye yakınırsın güzel kardeşim. Kusura bakma ama site çin k.. gibi
  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    Yapıcı eleştiriler hem eleştirdiğin kişi incinmez hem sen incitmezsin. Ayıp denen bir şey var yahu.
  • sadelikten yana biri olarak sitenin arka planında konulmuş olan resim sitenin karışık durmasına neden olmuş bence düz renk daha iyi gider .
    Sitenin sol tarafında bulunan tarif gönder formu yerine ek bir sayfa açıp oraya form koymanız daha iyi olur.
    En son olarak buton renkleriyle biraz oynasan daha iyi olur gibi

    Siteye hit almak için facebookta yemek gruplarına girerek ilgi çekicek başlıklar bularak paylaşım yaparsanız siteniz biraz hit alır zaten zamanla da paylaşım yapmadan zaten düzenli olarak gelicek ziyaretçileriniz olacaktır.
  • Kolay gelsin, başlangıç için güzel, bende yeniyim, tavsiyem bir mizanpaj ve şablon oluşturman. Kafanda bir format oluştur, düzensiz dağınıklık insanı rahatsız eder, mesela katman olarak tasarla veya gazete mizanpajlarından faydalan.




  • Siteyi hiç beğenmedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.