Şimdi Ara

Alfa Networks Tüm İç Mekan Kablosuz Ağ Adaptörleri [ TABLO ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
2
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm beyler/bayanlar. Sizlere bizzat kendi hazırlamış olduğum içeriği sizinle paylaşmak istedim. İnternet aleminde
    Alfa Networks'un ürünleriyle ilgili yeterli bir bilgi yok. Bende kendim hazırlayıp forumdaki arkadaşlarla paylaşayım dedim.

Alfa Networks'un tüm iç mekan kablosuz adaptörlerini bir tabloda buluşturdum. Alfa'nın herhangi bir adaptörünü almak
    isteyen bu tabloya göz atabilir.

Extra :

Bu bağlantıdaki " orion999 " nickli kullanıcı bazı wireless adaptörlerinin çıkış güçlerini test etmiş.
    Bende Alfa ürünlerine yapmış olduğu testi sizinle paylaşmak istedim.

Alfa Networks Tüm İç Mekan Kablosuz Ağ Adaptörleri [ TABLO ]- Alfa Networks Tüm İç Mekan Kablosuz Ağ Adaptörleri [ TABLO ]

Alfa Networks Tüm İç Mekan Kablosuz Ağ Adaptörleri [ TABLO ]- Alfa Networks Tüm İç Mekan Kablosuz Ağ Adaptörleri [ TABLO ]

Son olarak da dBm-Watt dönüşüm tablosu.

NOT : Bu konu reklam amaçlı değil, bilgi amaçlıdır.

Tabloyu Word-PDF-JPG formatlarında indirmek için tıklayın.

Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F85371617 -- 11 Ekim 2016; 16:24:30 >

• çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık. yalnız ölçümlerle elde edilen çıkış güçleri, hazırladığınız tablodaki çıkış güçleriyle uyumlu değil. bunun sebebi nedir?
  • Teşekkür ederim hocam. Birincisi hiçbir firma öyle kolay kolay vaad ettiği çıkış gücünün tamamını vermez , genellikle ona yakın bir çıkış gücü verir. İkincisi bu kullanıcının ürünleri test ettiği ortam yüzde yüz uygun şartları taşıdığı söylenemez. Ve test cihazının doğruluğu da eklenebilir.

Asıl önemli olan ; hem insan sağlığı açısından hem de wifi bağlantımızın sağlamlığı açısından üstüne üstlük adaptörümüzün erkenden bozulmaması ve uzun ömürlü olması için tavsiye edilen çıkış gücü aralığı 25-30 dBm'dir. Yani 316 - 1000 mW'dır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler hocam aydınlatıcı bir cevap oldu
  • Rica ederim hocam. Konuyu daha fazla kişi görüp , paylaşıp , yorum atarsa daha çok mutlu olurum.
  • Merhaba öncelikle konu için teşekkürler yararlı paylaşım. bir iki şey soracağım,

Diyelim çıkarılabilir antenli bir modem, router veya wifi adaptör aldık. Çıkış gücü 500-2000 mw arası birşey olsun. Buna en fazla kaç dbi anten takabileceğimizi nasıl biliyoruz? Yani çıkış gücüyle anten arasında nasıl bi hesap var?
    Örnek vermek gerekirse Alfa'nın 2000mw'lık bi adaptörünü aldık diyelim buna şunun gibi dış mekan bir anten takılabiliyor mu?

http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-5691_TL-ANT2414A.html

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rica ederim hocam.

Bahsetmiş olduğunuz konuya gelirsek; bu konu çok karışık bir konu hocam. Ne kadar çıkış gücü ( mW ) ne kadar anten kazancını ( dBi ) destekler bunun hakkında kesin ve net bir bilgi yok. Bu sistem çok karışık bir sistem. Ancak şöyle bir hesaplama yapabilirsiniz. Bilinen bir alan için en az ne kadarlık bir çıkış gücü gerektiğini hesaplayabiliriz. Bunun içinse ; gerekli alan (V/m) , anten kazancı ( dBi ) , iki cihaz arasındaki uzaklık ( m ) bu üçü bilindiğinde bize ne kadarlık bir çıkış gücünün yettiğini hesaplayabiliriz.
    Daha fazla açıklamak isterdimde bu konu baya bi uzar gider hocam.

Ama sorduğunuz soruya gelince evet takabilirsiniz hocam.
  • ev cihazlarına dış mekan anten takma konusu kafamı kurcalıyordu bilgiler için teşekkürler hocam kolay gelsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rica ederim hocam yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
  • konu sahibine paylaştığı bilgiler için teşekkürler.

alfa demişken tayvan neresidir, nasıl kuzey kıbrıs gibi dünyaca tanınmayan ve çin himayesindeyken dev bir ekonomiye sahipler, eğitimleri nasıl; öğrenmek için cem seymen tayvan videolarını izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=aWzsfd5yaIs

• Rica ederim hocam video için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel tutalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.