Şimdi Ara

Bir kulaklık girişi olmayan telefon da HTC’den geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir kulaklık girişi olmayan telefon da HTC’den geliyor


    Akıllı telefonlarda 3.5mm kulaklık girişini feda etme trendi giderek ilgi görmeye başladı. Geçmiş yıllarda incelik rekoru kıran telefonlarda yer verilmediğini görüyorduk ancak şu anda ana akım akıllı telefonlarda da bu özellikten vazgeçiliyor.


     


    Apple iPhone 7 serisi, LeEco Le Pro 3 modeli ve şimdi de HTC’nin yeni Bolt adındaki operatör telefonunda 3.5mm kulaklık girişi kaldırılmış. Bunun yerine model USB Tip-C standardı üzerinden ses aktarımı sunacak.


     


    Ayrıca Bkz.SanDisk’ten dünyanın ilk 1TB kapasiteli SD kartı

    ABD’li Sprint operatörüne özel olacak HTC Bolt adındaki model HTC 10 amiral gemisinin biraz elden geçirilmiş hali olarak görünüyor. Metal gövdeye sahip olan telefonun Home butonuna parmak izi okuyucu entegre edilmiş. Arka kısımda LED flaşın en yukarıya konumlandırılması dikkat çekiyor.


     


    HTC Bolt modelinin donanımı ile ilgili bilinenler çok az ancak amiral gemisi seviyesinde olduğunu belirtenler çoğunlukta. Bu bakımdan HTC 10 benzeri bir konfigürasyon ile karşılaşabiliriz. Yani Snapdragon 820 yonga seti, 4GB LPDDR4 RAM, 5.2 inçlik 2K ekran, 12MP çözünürlüğünde arka kamera, 3000mAh kapasiteli batarya gibi özellikler söz konusu.


     







  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse


    quote:

    Orijinalden alıntı: draconist

    quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Analog sesi nasıl daha kaliteli olarak dijital çıkışta alacaklar merak ediyorum sesin kendisi zaten analog.

    Analog değil, diital. Analog dinleyebilmeniz için kasetten ya da plakdan dinlemeniz gerekiyor.
    Üstelik günümüzde hala kasete ve plağa basılan bazı albümler bile Analoga basılmış olmasına rağmen kayıt aşaması dijital olabilmekte.
    %100 analog kayıtlar genelde Blues, Jazz, Rock, Senfoni vb klasik eserlerde oluyor.

    Hocam onu bende biliyorum demek istediğim kulaklıktaki Hoparlör analog sinyalle çalışıyor. Bu lighting portu sesi dijital olarak kulaklığa aktarmıyor mu? Kulaklığın içine dac mı yerleştirdiler? Yoksa direk olarak portta mı dac var?

    Evet buradaki habere göre Lightning dönüştürücü adaptörün içinde DAC var, linkteki haberde dönüştürücüyü parçalayıp DAC ünitesini gösteriyor.
    http://www.macrumors.com/2016/09/20/lightning-earpods-teardown-confirms-dac/

    Ayrıca Apple Lightining Earpod'da da DAC var, yani kablolu olan kulaklığın kendi kablosunda, Lightiningin uç bölümünde, videodaki ile aynı yere inşa edilmiş ya da yerleştirilmiş diyelim.

    Kesin bilgi olarak kimin ürünü olduğunu bulamamışlar ama DAC üzerindeki TW harflerinden yola çıkarak Taiwan üretimi olabileceği söyleniyor, bana da öylesi mantıklı geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 25 Eylül 2016; 6:55:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.