Şimdi Ara

Türkiye'de Satılan Bianchiler Orjinal Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bisiklet almayı düşünüyorum. bianchi.com.tr sitesinden 26" RCX 426 modelini seçtim. Bianchi'nin uluslararası sitesinden baktığımda Türkçe desteği olmadığını gördüm. Acaba Türkiye'de üretilen modeller gerçek İtalyan Bianchi mi? yoksa fason üretim sadece marka hakkını mı kullanıyorlar?



  • Türkiyedekiler bi çeşit çakma oluyor.

    Vaktiyle italyan bianchiden isim hakkını aldılar. sonradan olay mahkemelik oldu. Şu an orjinal bianchi ile bağları yok. Whistle ve carraro yu da aldılar.

    Parasına göre kötü bisikletler değiller. Ama italyan bianchilerle de alakaları yok. yurt dışında bianchi isminin kullanım hakkına sahip değiller. fuarlara filan katılamıyorlar.
  • merhaba copy paste yapıyorum bisikletforum.com dan bilginize

    Hayır Tayvan da üretiliyor.

    Manisa lı Bianchi Bisiklet Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile İtalyan F.I.V.E. Bianchi S.P.A. tamamen birbirinden farklı iki ayrı şirkettir. İkisininde adında Bianchi geçiyor ama aslen resmi olarak birbirlerine bağlı değiller ve resmi isimleride aynı değil. Yani biri elma biri armut. Ahmet le Mehmet ler. Ancak o kadar birbirleri ile alakaları var.

    Bianchi SPA zamanında bu türk şirkete Türkiye de kendi ismi ile bisiklet üretmesi ve satması için ismini kullanması iznini vermiş ve satmış. Şimdi çok pişmandırlar muhtemelen ama yasal olarak bu hatayı yapmışlar zamanında. Bu sebeple bu yasal anlaşma sonlanana kadar Türkiye de hiçbirzaman resmi olarak satılan gerçek bir Bianchi göremeyeceksiniz.

    Zaten Orjinal Bianchi sitesine girerseniz (www.bianchi.it veyawww.bianchi.com ) ve dünyada satış yapılan noktalar için bayi ve dağıtıcı linklerine bakarsanız orada Türkiye yi göremezsiniz.Çünki Bianchi Türkiye pazarına satış yapmıyor. ;)

    Türkiye de Bianchi diye bildiğimiz ama Aslında Bianchi ile zerre bağı olmayan şirketin profili zatenwww.bianchi.com.tr sitesinde de açıkça belirtilmiş. Bianchi A.Ş. nin kuruluşu ve günümüzdeki konumu resmi olarak kısaca şu yazıda izah ediliyor zaten.

    "İtalyan F.I.V. E. Bianchi S.p.a. şirketiyle Türk Key Grubu, Türkiye’de Bianchi markasıyla bisiklet üretimi yapmak üzere eşit hisseli ortaklıkla, BIANKEY A.Ş.’yi kurarlar.

    1994 yılında, Türk ortağın değişmesiyle firma ismi Bianchi Bisiklet Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak yenilenir.

    1997 yılında, Bianchi Bisiklet Sanayi ve Ticaret A.Ş. , % 100 Türk sermayeli bir şirket olarak “Bianchi”nin Türkiye sınırları içerisindeki üretim lisansını alır. "

    Bu isimle üretim yapmak için lisansı almışlar ama ürettikleri bisikletlerin sadece adı Bianchi

    http://www.bisikletforum.com/konu/italyan-efsanesi-bianchi.55121/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.