by_MuKa
=> süperonline belasından nasıl kurtulurum allah aşkına bir yardım
(4.9.2016 01:13:06)
Merhaba arkadaşlar bu beladan nasıl kurtulabilirim?
6 aydır haftanın 4 yada 5 günü netim yok olduğundada sözde 8mbit olmasi gereken neti 1mbite sabitlediler Çevirmeli bağlantı hızında internet veriyorlar
1500 haneli sitede bir tek bende sorun olduğunu kabul ediyorlar iptal istediğimde 400 lira istiyorlar gerçekten mh yi aramaktan bıktım tükendim artık
musteri hizmetlerinde yetkili kimse yok kimseye aktarmiyorlar en yetkili biziz diyorlar
şikayet vara yazdim eve taşeron birisini yonlendirdiler geldi kabloyu kontrol etti defolup gitti
superonline Türktelekoma Türktelekom bunlara atiyor *oku
en kısa yoldan bu beladan nasıl kurtulurum tüketici hakem heyetine gitsem bir faydasi olurmu?
üstüme üstlük vermedikleri netin günlerinide hala faturaya yansitiyorlar
muratoto
(4.9.2016 05:36:37)
by_MuKa 8 mbit den bahsettiğine göre adsl kullanıyorsun. Hat değerlerin nasıl. Bi resmini koyarsan daha net cevaplar gelir. Sorun nereden kimden kaynaklanıyor.
tezekos
(4.9.2016 10:26:21)
Hattınızın değerlerini atabilirseniz yardımcı olmaya çalışalım.
by_MuKa
(4.9.2016 11:33:01)
hat değerleri kötü hocam adsl 8mbit veremiyorlar
sabitleyemiyorlar hattimi 8mbite hat şuan 1mbit de
Ping süresi 100ms ve uzeri her daim
sorun sizde bina iç kablolarında diyorlar ama bende hiç bir sıkıntı olmadigina eminim eve girerken ev içindeki hatlari sifirladim
şuan internetim olmadığı için speed test yapip paylaşamıyorum
muratoto
(4.9.2016 11:45:38)
Hocam bende benzer durumları yaşadığım için yazdım zaten. Siz bi hat değerlerini atın bakalım. Tel kullanıyormusunuz yoksa yalınmı. CRC hatası alıyormusunuz. Önce bunları bi görelim.
tezekos
(4.9.2016 12:22:12)
quote:
Orijinalden alıntı: by_MuKa hat değerleri kötü hocam adsl 8mbit veremiyorlar sabitleyemiyorlar hattimi 8mbite hat şuan 1mbit de Ping süresi 100ms ve uzeri her daim sorun sizde bina iç kablolarında diyorlar ama bende hiç bir sıkıntı olmadigina eminim eve girerken ev içindeki hatlari sifirladim şuan internetim olmadığı için speed test yapip paylaşamıyorum |
Sizden speed test (hız testi) sonucu isteyen yok hocam modem arayüzünden hat değerlerinizi atmanızı istedim..
by_MuKa
(4.9.2016 12:45:51)
@tezekos hocam hat değerleri dsl bilgisi sanırım şuan hepsi boş hiçbirşey yazmıyor netim olmadığı için başka birşeyse söyleyin ordaki bilgileri paylaşayım
DSL senkronizasyon durumu:
Başlatılıyor...
Bağlantı durumu:
Boşta
Yukarı akım hattı hızı (kbit/s):
0
Aşağı akım hattı hızı (kbit/s):
0
Maksimum yukarı akım hızı (kbit/s):
0
Maksimum aşağı akım hızı (kbit/s):
0
Yukarı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
0
Aşağı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
0
Hat standardı:
Yukarı akım hat zayıflaması (dB):
0
Aşağı akım hat zayıflaması (dB):
0
Yukarı akım çıkış gücü (dBm):
0
Aşağı akım çıkış gücü (dBm):
0
DSL çalışma zamanı:
@muratoto yalın kullanıyorum hocam telefon yok
tezekos
(4.9.2016 13:07:06)
Aynen hattınız da net yok şuanda hattınızın ev tesisatı bağlantılarını kontrol edin kopukluk kısa devre vs. olmasın.Ankastreye kadar binadaki. Sorun yok ise modem kapalı dursun ve internetim yok diye SOL a arıza kaydı açtırın. Modemi açarsanız eğer arızacılar gelene kadar telekomdan modeme sinyal gittiğini gördükleri anda arızayı bina içi tesisattan kaynaklı diyerek kapatırlar bilginiz olsun.. Kolay gelsin.
by_MuKa
(4.9.2016 15:29:53)
quote:
Orijinalden alıntı: tezekos Aynen hattınız da net yok şuanda hattınızın ev tesisatı bağlantılarını kontrol edin kopukluk kısa devre vs. olmasın.Ankastreye kadar binadaki. Sorun yok ise modem kapalı dursun ve internetim yok diye SOL a arıza kaydı açtırın. Modemi açarsanız eğer arızacılar gelene kadar telekomdan modeme sinyal gittiğini gördükleri anda arızayı bina içi tesisattan kaynaklı diyerek kapatırlar bilginiz olsun.. Kolay gelsin. |
Tesisatta sıkıntı olmadığına eminim dediginiz gibi modemi kapatip deneyim birde
tutankenshta
(5.9.2016 16:15:43)
sorunun kaynağı TT olunca... interneti kesen TT suçlu TT... alt yapı adsl için TT'de...
balikcibili
(6.9.2016 10:18:49)
Abi keske doganet kullansan hem ucuz hemde hizli hem kotasiz hemde muhattabin var yuz yuze hemen site yonetiminde herhangi bir sorun olursa
by_MuKa
(6.9.2016 10:55:44)
şu beledan ceza ödemeden ayrilsam hemem geçicem doğa ya
4 gündür net veremiyorlar hala turk telekom geldi baktı ic tesisatta sorun diyorlar kafayı yiyecem musteri hizmetleri disinda muhattap yok gercekten lanet olsun Turkcell superonline
tezekos
(6.9.2016 11:50:25)
quote:
Orijinalden alıntı: by_MuKa şu beledan ceza ödemeden ayrilsam hemem geçicem doğa ya 4 gündür net veremiyorlar hala turk telekom geldi baktı ic tesisatta sorun diyorlar kafayı yiyecem musteri hizmetleri disinda muhattap yok gercekten lanet olsun Turkcell superonline |
Hocam telekomdan gelip baktılarsa eğer sinyal geliyordur ankastreye kadar sıkıntı dedikleri gibi sizin iç tesitatınızda o zaman bir elektrikçi çağırarak iç tesisatınızı kontrol ettirin. Kablolar doğru mu bağlı ek vs. var mı zarar gören bir yeri var mı kablonun.. Sorun sizden kaynaklanmakta yani sağlayıcıyla veya telekom ile alakası yok demek ki.
EBÖB
(6.9.2016 15:06:25)
Bende d-smartdam Süper online 16mbps 100gb geçmeyi düşünüyordum
Binada fiber olmayınca sıkıntı oluyor:(
Neccromancer
(6.9.2016 16:49:26)
evet suçu türk telekoma atmakta üstlerine yok bu beladan ben de uzun çabalarım sonu kurtulabildim. Aradıgımda birimden birime gezdiriyorlar 1 saati bulan görüşmelerim oluyordu. hergün yeni şikayet talebi oluşturdum ve mh den bağlandıgım birim tarafından yetkili birisi tarafından aranılmayı istedim. bunun sonucunda bana geri dönüş yapıldı ve internet hizmetinden cezai bedelsiz çıkışımı sağladılar. tabi önce farklı teklifleri oldu 2 ay ücretsiz kullanım 2 ay da yarı fiyata verelim maduriyetinizi gidermek amacıyla dediler. şikayetvar vs görebilecekleri heryerden de şikayetimi sundum. kurtulmanızın tek yolu çirkeflik yapıp hergün arama yapacaksınız ve kesinlikle yetkili birine yönlendirilmeyi isteyeceksiniz en son olarak da sürekli çözüm merkezine şikayet mailleri atmanız hem mail olarak hem de site şikayet bölümünden
by_MuKa
(6.9.2016 21:07:31)
@Neccromancer teşekkür ederim hocam dediğinizi denicem
@tezekos valla sinirden gözüm hiç bir şey görmedi lanet ettim bunlara
şimdi gidiyorum 8mbite sabitleticem bakalim sonuç ne olacak eskisi gibi sabitlenme sorunu olacakmı
tezekos
(6.9.2016 22:32:24)
quote:
Orijinalden alıntı: by_MuKa @Neccromancer teşekkür ederim hocam dediğinizi denicem @tezekos valla sinirden gözüm hiç bir şey görmedi lanet ettim bunlara şimdi gidiyorum 8mbite sabitleticem bakalim sonuç ne olacak eskisi gibi sabitlenme sorunu olacakmı |
Hat değerlerinizi atabilirseniz hocam bakarız ne olup olmayacağına. Modem arayüzünden atabilirsiniz.