Şimdi Ara

sapphire r9 380 yükteyken fanlar yavaş dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç gündür noluyo anlamadım. 2 gün önce pc kendi kendine reset atmaya başladı. En son psudaki sata kablosunun yerini değiştirmiştim baya bi reset atmamıştı. Bugün de ets2 oynarken yine reset attı. Afterburner ile bakıyorum, ekran kartı 70-80 e geliyor ama fanların dönme hızı 300rpm. 60dereceden sonra başlıyordu hızlı dönmeye ama şimdi çok yavaş. Pes oynarken de fan aynı ama reset atmıyor. Etsde hemen resetleniyor pc. Bir de adobe premierede reset attı. Valla bir türlü anlamadım noluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benimde ekran kartım baya eskiydi cok ısınıp kapanıyordu fanın dönmediğini farkettim çıkarıp yağladım şimdi gayet iyi:)

• Tozlanmıştır zorlanıyordur dönmeye bi temizle istersen.
  • Choqo kullanıcısına yanıt
    Firmalar sessiz olsun diye yükteyken bile kartın fanlarını hızlı çalıştırmamaya programlamışlar resmen bende r9 280 kullanıyorum gta 5 de 75c ,76c'den 68c ,70c'e kadar inmeyi başardım nasıl derseniz fan profili yapıp biosu editledim bayağı işe yaradı resmen kartlar ısınsında erkenden rahmetli olsun diye yapılmış bir saçmalık
  • 80 derecede ekran kartı kendini kapatmaz , sizin sorun ısıdan kaynaklanmıyor.
  • radeon wattman bunun için var yada amd overdrive msi afterburner fan hızlarını bu tür programlarla arttırabilirsiniz.
  • Tipik Sapphire sorunu.Garantisi dolmadan Sapphire'yi geri postalayın.Başka marka alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rx 580 ısınma ve fan sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yok fanlar tertemiz. radeon ayarlardan ayar yaptım. hedef gpu sıcaklığı 50veya 60 yapıyorum, hedef fan hızını da %50de tutunca kart ısınıyorsa fan hızını artırıyor hedeflediğim sıcaklığa düşürüyor. 50-55 civarında tutabiliyorum ekran kartını ama yine de arada reset atmaya devam ediyor. o zaman sorun psu da galiba. ramleri de test ettim. tek tek denedim, yerlerini değiştirdim. çeşitli programlarda test yaptım sorun yok görünüyor. psu watt olarak yeterli ama sanırım başka bir sorunu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Choqo -- 25 Ağustos 2016; 22:47:48 >
  • fabrika çıkışı ekran kartı sorunu olabilir benim asus r9 380 de dengesiz frekanslarda çalışıp reset attırıyordu makinaya garantiye verdim salı yenisi verecekler yollayın garantiye program falan kendinizi yıpratmayın.ha deneme imkanınız varsa başka bi pc de bi deneyin de belki psu da olabilir dediğiniz gibi ama yüksek ihtimal ekran kartı gibi duruyor mutlaka bi pc bulup test edin çevrenizde yoksa verin bi bilgisayarcıya 20tl orda test edin.
  • ya yine başladı bu pc reset atmaya. psu söktüm çok az toz vardı, reset attırcak kadar pis değildi. yinede temizleyip geri takmıştım. psudan giden kablolarıda çıkarıp geri takmıştım.1-2 gündür reset atmıyordu.hatta gidip akım korumalı priz bile alıp taktım. yine ets2 falan oynuyordum. şimdi yine atmaya başladı. ekran kartı yazılımı silip baştan kurdum yok. ekran kartı stress testi yapıyorum. yaparken 69 derece oluyor kart ama reset atmıyor. şimdi de boştayken atmaya başladı. bir türlü anlamadım sorun ne? şu resime de bir bakar mısınız? voltaj,sıcaklık değerleri bunlar. bir de gpu z değerleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Choqo -- 30 Ağustos 2016; 5:57:57 >

• Vsync devrede oyunu dener misin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • salagil kullanıcısına yanıt
    Vsync hep açık hocam. Hatta kapayıp denedim yine aynı. Masaüstünde bile reset atıyor. Ekran kartını söküp çalıştırsam nasıl olur?

• psu değiş öyle dene
  • Choqo kullanıcısına yanıt
    işlemcinin gpu ile test etmiş olursunuz. eğer hala reset atıyorsa ekran kartından değildir.
  • Ekran kartını çıkardım bu halde atcak mı bakalım reset. Hocam psu bulsam zaten sorun kalmicak

edit: arkadaşlar kartı çıkardığımdan beri reset atmadı. birkaç oyuna girdim. tabi fps yerlerde oynanmıyor ama reset atmadı şu ana kadar.

şimdi yeniden ekran kartını takıp deniyim bakalım.

edit: evet arkadaşlar. ekran kartı takılı değilken 25 saat kapanmayan pc, ekran kartını taktıktan 10 dakka sonra reset attı.

garantiye vericem yarın. inşallah yenisini verirler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.